Poll

Bagi Ganding Baca Mei/Jun 2012, buku manakah yang anda paling mahu baca?

Kembara Sastera Nisah Haron : United Kingdom & Dublin
 
  23 votes, 35.9%

Perempuan Nan Bercinta
 
  18 votes, 28.1%

SITORA HARIMAU JADIAN
 
  14 votes, 21.9%

Ketupat Cinta [Musim Kedua] Penggal Pertama
 
  9 votes, 14.1%


Poll added by: Faizah Roslaini



Comments (showing 1-37 of 37) (37 new)

dateDown arrow    newest »

message 1: by Khairul H. (new)

Khairul H. Mod
Aiseyman, pertama kali dalam Ganding Baca saya suka dgn semua buka yg dicalonkan (walaupun hanya sempat baca dua drp empat calon setakat ni). Macam mana ni? Pilih semua boleh ke?


Sha Mslvoe ♥♥♥ Alamak, minta maaf sha tak pernah tajuk buku² ni. Boleh tahu kat mana nak beli? Popular ada ke or beli online? Tajuk 'Kembara Sastera Nisah Haron' bunyi menarik


message 3: by Najmuddin (new)

Najmuddin Mod
Oh, saya tak tahu Ketupat Cinta musim kedua sudah keluar. Saya undi kembara pn Nisah, sebab dah ada.


message 4: by Najibah (last edited May 07, 2012 06:18PM) (new)

Najibah Bakar Mod
Khairul H. wrote: "Aiseyman, pertama kali dalam Ganding Baca saya suka dgn semua buka yg dicalonkan (walaupun hanya sempat baca dua drp empat calon setakat ni). Macam mana ni? Pilih semua boleh ke?"

Saya pun suka semua, termasuk Sitora, buang tabiat. Hehe.

Nisha Mslvoe ♥♥♥ wrote: "Alamak, minta maaf sha tak pernah tajuk buku² ni. Boleh tahu kat mana nak beli? Popular ada ke or beli online? Tajuk 'Kembara Sastera Nisah Haron' bunyi menarik"

Perempuan Nan Bercinta dan Kembara Nisah Haron terbitan ITBM, Ketupat Cinta Ameen Publishing, dan SITORA Fixi.


Sha Mslvoe ♥♥♥ Thank you Najibah


message 6: by Nazmi (new)

Nazmi Yaakub Mod
saya undi nisah haron sbb Nisah Haron author dlm goodreads, akan bagi respons pd semua persoalan, kritikan dan tembakan yg kita akan buat lepas baca Kembara Sastera Nisah Haron : United Kingdom & Dublin.

rasanya utk hidup dan semarakkan balik projek ini, kita perlukan hubungan simbiosis antara pengarang dan pembaca. nanti saya boleh buat sedikit write-up ttg projek ganding baca ni di berita harian... errr.... ni bukan kira rasuah kan, kan, kan? hehehehe


Faizah Roslaini Mod
Khairul H. wrote: "Aiseyman, pertama kali dalam Ganding Baca saya suka dgn semua buka yg dicalonkan (walaupun hanya sempat baca dua drp empat calon setakat ni). Macam mana ni? Pilih semua boleh ke?"

Sistem GR ni tak membenarkan vote lebih dari satu rasanya. Kalau tak lama dah vote semua.


message 8: by Nazmi (new)

Nazmi Yaakub Mod
Faizah Roslaini wrote: "Khairul H. wrote: "Aiseyman, pertama kali dalam Ganding Baca saya suka dgn semua buka yg dicalonkan (walaupun hanya sempat baca dua drp empat calon setakat ni). Macam mana ni? Pilih semua boleh ke?..."

kalau semua vote semua, sapa yg akan menang nanti? hehehe


message 9: by Norziati (new)

Norziati Kecuali Ketupat Cinta, yang lain saya ada.

Perempuan Nan Bercinta tu tebal tapi panas.

Sitora pun best kalau nak cuba, cuma penulisnya dah tiada untuk kita dengar pendapat.

Kembara Pn Nisah saya dah review. Jadi tak best pula bila patah balik.

Jadi saya pandang ke hadapan teruslah dan mengunci PNB :)


message 10: by Khairul H. (new)

Khairul H. Mod
Norziati wrote: "
Sitora pun best kalau nak cuba, cuma penulisnya dah tiada untuk kita dengar pendapat."


Penulisnya tiada tapi penerbit (baru) masih ada dan turut sama mengundi di poll ini. Kalau bukunya menang boleh jemput Amir Muhammad dalam sesi soaljawab.


message 11: by Khairul H. (last edited May 07, 2012 11:04PM) (new)

Khairul H. Mod
Aiseyman, ketika ini (pukul 2 petang Selasa) Kembara Sastera hanya mendahului dengan hanya satu undi melebihi pesaing terdekat, Perempuan Nan Bercinta.

Ini macam kena cari Mat Bangla dan Wak Indon dan suruh mereka undi beramai-ramai demi mejamin kemenangan calon yg diminati.


message 12: by Najibah (new)

Najibah Bakar Mod
Khairul H. wrote: "Aiseyman, ketika ini (pukul 2 petang Selasa) Kembara Sastera hanya mendahului dengan hanya satu undi melebihi pesaing terdekat, Perempuan Nan Bercinta.

Ini macam kena cari Mat Bangla dan Wak Indon..."


:D


message 13: by Najibah (new)

Najibah Bakar Mod
Mohd Nazmi wrote: "saya undi nisah haron sbb Nisah Haron author dlm goodreads, akan bagi respons pd semua persoalan, kritikan dan tembakan yg kita akan buat lepas baca Kembara Sastera Nisah Haron : United Kingdom & D..."

Rasuah kepada siapa tu? Rasanya tak ada isu rasuah kat sini pun(?)

Memang kalau dapat wujudkan simbiosis dengan pengarang Malaysia di Goodreads ni, alangkah bagusnya. Sudah lama ditunggu-tunggu.


message 14: by Xara_fatima (new)

Xara_fatima Wah.. lama tak menjejakkan kaki di sini. Berminat dengan semua buku, tetapi buku yang sudah berada di tangan hanyalah buku Kembara Sastera Nisah Harun sahaja.


message 15: by Nazmi (new)

Nazmi Yaakub Mod
Najibah wrote: "Mohd Nazmi wrote: "saya undi nisah haron sbb Nisah Haron author dlm goodreads, akan bagi respons pd semua persoalan, kritikan dan tembakan yg kita akan buat lepas baca Kembara Sastera Nisah Haron :..."

hahaha... sbb media dah 'berpihak' kpd buku nisah haron.. keh keh keh


message 16: by Najibah (new)

Najibah Bakar Mod
Mohd Nazmi wrote: "Najibah wrote: "Mohd Nazmi wrote: "saya undi nisah haron sbb Nisah Haron author dlm goodreads, akan bagi respons pd semua persoalan, kritikan dan tembakan yg kita akan buat lepas baca Kembara Saste..."

:D Media saja berpihak, tapi pengundi belum tentu lagi ni....


message 17: by Rebecca (new)

Rebecca Saya sudah baca Perempuan Nan Bercinta dan Kembara Sastera, dan mahu berehat dari karya FT seketika.

Maka saya mahu baca Si Tora! :D


message 18: by Faizah Roslaini (new)

Faizah Roslaini Mod
Xara_fatima wrote: "Wah.. lama tak menjejakkan kaki di sini. Berminat dengan semua buku, tetapi buku yang sudah berada di tangan hanyalah buku Kembara Sastera Nisah Harun sahaja."

Takpa. Kalau berminat nak baca yang lain undi saja. Ada masa lagi nak dapatkan.


message 19: by Najibah (new)

Najibah Bakar Mod
Boleh tahan juga Sitora ni :) (menggugah FT dan Nisah Haron)


message 20: by Faizah Roslaini (new)

Faizah Roslaini Mod
Siapa tahu ada acara buku tak hujung minggu ini? Kot kotlah boleh jumpa buku SITORA. Beli online boleh tapi kena tunggu sikit.

Kalau tahu kongsila information. Thanks.


message 21: by Norziati (new)

Norziati Najibah wrote: "Mohd Nazmi wrote: "saya undi nisah haron sbb Nisah Haron author dlm goodreads, akan bagi respons pd semua persoalan, kritikan dan tembakan yg kita akan buat lepas baca Kembara Sastera Nisah Haron :..."

Rasuah buku! Haha!


message 22: by Najibah (last edited May 08, 2012 05:15PM) (new)

Najibah Bakar Mod
Faizah Roslaini wrote: "Siapa tahu ada acara buku tak hujung minggu ini? Kot kotlah boleh jumpa buku SITORA. Beli online boleh tapi kena tunggu sikit.

Kalau tahu kongsila information. Thanks."


Frinjan bila? Di Frinjan patut ada kan?


message 23: by Faizah Roslaini (new)

Faizah Roslaini Mod
The last Frinjan was on May 28. Saya tak pasti hujung minggu ini ada atau tak


message 24: by iramahati (new)

iramahati melody Saya pilih Sitora Harimau Jadian


message 25: by Nisah (new)

Nisah Haron Sungguh tidak adil apabila buku Nisah Haron harus bersaing dengan 2 buku Faisal Tehrani. (Luahan hati penulis!) :-)


message 26: by Aszifa (new)

Aszifa Aris best2!


message 27: by Lily (new)

Lily saya pilih Kembara Sastera Nisah Haron..


message 28: by Nur (new)

Nur Ilham Akhirnya, klik juga Kembara Sastera Nisah Haron apabila bersaing dengan Perempuan Nan Bercinta walaupun PNB saya telah baca 63 muka surat. ;)


message 29: by Nurul (new)

Nurul saya pun suka semua buku. nampaknya kena buat tiga lagi akaun hantu goodreads XD


message 30: by Hani (new)

Hani Erm...sedang baca FT, PNB. Jadi PNB dululah. Hehe :)


message 31: by Faizah Roslaini (new)

Faizah Roslaini Mod
SOALAN: Buku-buku tiga lagi YANG BEST BEST tu kita nak buat apa, ya?


message 32: by Khairul H. (new)

Khairul H. Mod
Kalau kalah, duk diam je sehinggalah dicalonkan lagi bulan depan (itu pun jika dicalonkan).


message 33: by Nazmi (new)

Nazmi Yaakub Mod
kalau peminat FT yg calonkan ketupat, beralih ke PNB, confirm menang. hehehe


message 34: by Faizah Roslaini (new)

Faizah Roslaini Mod
Khairul H. wrote: "Kalau kalah, duk diam je sehinggalah dicalonkan lagi bulan depan (itu pun jika dicalonkan)."

OK. Boleh juga. Saya ingat nak buat thread kembangan dari Ganding Baca macam Ganding Baca Nominee gitu ala-ala Booker Prize keh keh.. Tapi kita dah ada buku Berimpak Maksima. Tak overlap kot eh?

@Nazmi,

Delete aja mana yang dirasakan tak perlu dalam email yang saya reply tu. Saya ni memang 'bersemangat' sikit. Adakalanya memang terover. Sorryla malas nak bukak banyak2. Ni kat office ni.


message 35: by Faizah Roslaini (new)

Faizah Roslaini Mod
Mohd Nazmi wrote: "kalau peminat FT yg calonkan ketupat, beralih ke PNB, confirm menang. hehehe"

Ini undi buku bukan undi penulis.. kan kan kan


message 36: by Nazmi (new)

Nazmi Yaakub Mod
Faizah Roslaini wrote: "Khairul H. wrote: "Kalau kalah, duk diam je sehinggalah dicalonkan lagi bulan depan (itu pun jika dicalonkan)."

OK. Boleh juga. Saya ingat nak buat thread kembangan dari Ganding Baca macam Ganding..."


ha ha ha.. tak over tu. menjawab persoalan. kira dapat 9 daripd 10 markah


message 37: by Nazmi (new)

Nazmi Yaakub Mod
Faizah Roslaini wrote: "Mohd Nazmi wrote: "kalau peminat FT yg calonkan ketupat, beralih ke PNB, confirm menang. hehehe"

Ini undi buku bukan undi penulis.. kan kan kan"


hehehe..


back to top

Members can create polls
widget


Afifah Nur. 289 books
127 friends
voted for:
Ketupat C...


Mahmud 438 books
72 friends
voted for:
Perempuan...


Päk 189 books
158 friends
voted for:
SITORA HA...


Azim Mat 710 books
57 friends
voted for:
Kembara S...


Sambung 56 books
12 friends
voted for:
Ketupat C...


Hana 774 books
245 friends
voted for:
Perempuan...


Hafiz 32 books
36 friends
voted for:
Kembara S...


Ain Sakinah 262 books
41 friends
voted for:
Ketupat C...


Luc 421 books
149 friends
voted for:
Perempuan...


M. 105 books
23 friends
voted for:
Perempuan...


Aszifa 170 books
43 friends
voted for:
Kembara S...


Zoul 95 books
198 friends
voted for:
Perempuan...


Azira 163 books
30 friends
voted for:
SITORA HA...


Rj M /hmm d _Al ff 3 books
61 friends
voted for:
SITORA HA...


Nur 61 books
27 friends
voted for:
Kembara S...


Salamat 327 books
82 friends
voted for:
SITORA HA...


ninotaziz 661 books
68 friends
voted for:
Kembara S...


Emily Iliani 405 books
92 friends
voted for:
Ketupat C...


Raiha 291 books
70 friends
voted for:
Kembara S...


Hilmi 251 books
80 friends
voted for:
SITORA HA...


Hani 155 books
52 friends
voted for:
Perempuan...


shazwani wahida 125 books
32 friends
voted for:
Ketupat C...


Yazid (Ciel) 197 books
134 friends
voted for:
Kembara S...


Gobokairina 1257 books
416 friends
voted for:
Ketupat C...


Muhammad Fakhruddin 231 books
242 friends
voted for:
Kembara S...


Norziati 327 books
53 friends
voted for:
Perempuan...


Adi 276 books
155 friends
voted for:
SITORA HA...


Furaiah 258 books
22 friends
voted for:
Perempuan...


Suzainur 1085 books
47 friends
voted for:
SITORA HA...


Nor Azzah 526 books
153 friends
voted for:
Perempuan...


More...