Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Seitsemäntoista” as Want to Read:
Seitsemäntoista
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating

Seitsemäntoista

2.86 of 5 stars 2.86  ·  rating details  ·  148 ratings  ·  10 reviews
90-luvun alku Hämeenlinnassa. Nuori poika on kesätöissä tavaratalossa. Illat hän viettää kavereineen Linnan rannassa, kuuntelee Doorsia ja unelmoi loistavasta tulevaisuudesta. Töissä poika tutustuu yhdeksän vuotta vanhempaan Veskuun. Veskulla on rahaa, hänen seurassaan pääsee ravintoloihin. Vesku alkaa suunnitella jopa yhteistä ulkomaanmatkaa. Mitä mies oikein haluaa?Parik ...more
Hardcover, 383 pages
Published 2010 by Otava
more details... edit details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Seitsemäntoista, please sign up.

Be the first to ask a question about Seitsemäntoista

Community Reviews

(showing 1-30 of 207)
filter  |  sort: default (?)  |  rating details
Matti Karjalainen
Juha Itkonen on viimeisten vuosien saatossa noussut suosikkikirjailijoitteni listalle ja on niitä harvalukuisia nimiä, joiden uusimman teoksen olen tullut säännöllisesti hankkineeksi omaan hyllyyni lukematta ensin kirjastosta lainattua kappaletta. Niinpä odotukset elokuun loppupuolella julkaistua romaania ""Seitsemäntoista"" (Otava, 2010) olivat luonnollisesti varsin korkealla. Nyt Itkonen onnistui kuitenkin pettämään ensimmäistä kertaa, eikä millään onnistu täyttämään niitä saappaita, jotka kir ...more
Heidi Laurio
This was intresting reading mainly 'cause I have been born in Hämeenlinna too (the town in the book). I recognized one caracter in the book, I had the same teacher but in different school; little bit excentric person in real life too, no need to add up :)
I don't know if this story would have tingled me much if not born in the same town.
(not really sure about the year I red it!)
Laura Walin
Melko mälsä lukukokemus. Olisi saanut enemmään tähtiä, jos olisi pitäytynyt ykkösosassa. Ykkösosalle kolme ja puoli, loppukirjalle yksi. Nyt rakenne meni itsetietoisen sekavaksi. Se ei kuitenkaan haitannut eniten, vaan se loputon kirjailijan ja kirjaoittajan itsereflektio, mitä kirja oli täynnä. Hohhoijaa.
Repekka
Annoin tälle siis todella höllästi nää neljä tähteä.

Ensimmäinen osa oli heikko. Olin luovuttaa. En digannut yhtään. Kaks tähtee sille, max.

Sit tuli toka osa ja yllätyin ja ilahduin, viis tähtee ihan heti, oon tosin vähän kuumeinen, en oo vastuussa mielipiteistäni.

Joo ja sit 3 osa, rapeet 3 tähtee salee.

Keskiarvo tosta ois salee jtn 3 mut ei ginost, Seitsemäntoista saa neljä tähteä koska loppusuoralla innostuin jopa alleviivaamaan. Apua en mä tiedä, oon huono tekemään vakavaa arvostelua. Sori
Antti Virolainen
Ristiriitaisia tunteita herättävä, ihan mallikelpoinen kokonaisuus. Itkonen on parhaimmillaan nuorten, rikkinäisten sielujen kuvaajana, mutta aikuisten maailmassa menee ajoittain naiviuden puolelle. Itkosen sankarit ovat taviksia - siis näennäisesti. Itkosen käsittelyssä he muuttuvat todellisiksi antitaviksiksi. Kirjan tärkein henkilö on kiinnostava ja monisyinen, mutta toinen tärkeä hahmo hämmästyttävän epäsympaattinen - rohkea veto sinänsä.

Heidi
Jul 29, 2011 Heidi rated it 1 of 5 stars
Shelves: suomi
Aivan väärä kirja luettavaksi heti Irvingin Twisted Riverin perään. Molemmat käsittelivät kirjailijan työtä ja sen ikuisuusongelmia. En oikein jaksanut tästä enää kiinnostua. Itkonen kirjoittaa yhtä somasti kuin aina, mutta näiden henkilöiden elämänongelmat eivät koskettaneet. Tympivät vain. Kolme tähteä on ehkä liian vähän, mutta nyt en muuhun kykene.
Suketus
Kirja kirjoittamisesta, kirjailijuudesta, nuoruudesta ja muistoista. Kuka saa muistaa ja miten, kenen muistot ovat eniten totta? Mitä kirjailija saa käyttää kirjoittaessaan, mistä olisi syytä vaieta?

Hieman sekava rakenteeltaan, paikoin laahaava, henkilöissä hieman epäuskottavuutta. Mutta taattua Itkosta yhtä kaikki.
Susa
Jun 27, 2012 Susa rated it 1 of 5 stars
Shelves: 2012
Tää lähti käyntiin jopa ihan kiinnostavasti, kesä ja nuoruus ja villi itsensä etsiminen, mutta jessus mitä paskaa sen jälkeen. Tympeät henkilöhahmot, nukuttava kerronta, tavallista arkipäivää tylsempi juoni. Itkosen teoksista komein, mainosti etukansi. Itkosen teoksista turhin, sanoisin itse.
Minni
Ei tuntunut oikein missään, huonoin ja pitkästyttävin itkonen tähän mennessä. Alkuosassa sentään tavoitettiin joitain nuoruuden viinanhuuruisista visioista, mutta loppuosan kirjeet lukijalle vain väsyttivät. Luen mieluummin uudelleen Anna minun...
Pietar Viittanen
Nopealukuinen. Ostin teoksen koska kannen perusteella ajattelin siinä olevan homoteemaa ja olihan siinä mutta ei ihan niinkuin olisin ajatellut. Kerronta kulki useammassa kerroksessa ja siten oli ihan mielenkiintoinen.
Ellinoora
Ellinoora is currently reading it
Sep 29, 2014
« previous 1 3 4 5 6 7 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »
 • Kerjäläinen ja jänis
 • Wonderful Women by the Sea
 • Kauimpana kuolemasta
 • Yhden yön pysäkki: novelleja
 • Heikosti Positiivinen
 • Suden vuosi
 • Vadelmavenepakolainen
 • Maihinnousu
 • Koljatti
 • Così in terra
 • Reconciliation (Under The North Star, #3)
 • Ruttokellot
 • Pussikaljaromaani
 • Hurskas kurjuus
 • The Earth and Sky of Jacques Dorme
 • Vissen redden
 • My Drowning
 • Emily L.
972814
Juha Itkonen (s. 1975 Hämeenlinnassa) kuuluu nuoren kirjailijapolven kärkinimiin. Itkonen asuu Helsingissä, Arabianrannassa vaimonsa Maija Itkosen ja kahden lapsensa kanssa. Maija Itkonen (s. 1977) työskentelee muusikkona ja teollisena muotoilijana.

Itkosen esikoisromaani Myöhempien aikojen pyhiä (2003) oli Finlandia-palkintoehdokkaana ja sai Kalevi Jäntin palkinnon.Romaanista Anna minun rakastaa e
...more
More about Juha Itkonen...
Anna minun rakastaa enemmän Myöhempien aikojen pyhiä Kohti Hetken hohtava valo Huolimattomia unelmia

Share This Book