Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Bini Aku Tomboy Ke?” as Want to Read:
Bini Aku Tomboy Ke?
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

Bini Aku Tomboy Ke?

3.49  ·  Rating Details  ·  148 Ratings  ·  8 Reviews
ZACK: Nama sebenar... Sofi Zarill Muhammad. Nama panggilan... Zack. Penampilan... rambut pendek, t-shirt, cap dan seluar jean. Pernah menjadi kegilaan Sabariah (house mate zaman belajar di universiti) dan Arin (pembantu rumah.) Suka hati aku dengan cara penampilan aku... janji aku tak buat dosa dengan Tuhan.

ABANG DIN : Penyelamat ketika Zack kehilangan dompet di Kuala Lump
...more
530 pages
Published May 2010 by Kaki Novel Enterprise (001547975-A)
More Details... edit details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Bini Aku Tomboy Ke?, please sign up.

Be the first to ask a question about Bini Aku Tomboy Ke?

This book is not yet featured on Listopia. Add this book to your favorite list »

Community Reviews

(showing 1-30 of 308)
filter  |  sort: default (?)  |  Rating Details
Fazlina
Nov 14, 2010 Fazlina rated it it was ok

Masa mula-mula tengok novel ni kat kedai, rasa macam ntah ape-ape aje tajuk dia. Nak beli tu memang tak nak. Tapi lepas tu ada orang kate best ditambah pulak dengan ada orang nak belanja. Terus je la ambik tanpa berfikir panjang lagi. Sebelum tu kita tengok definisi TOMBOY: budak perempuan yang selesa berpakaian seperti gaya seorang lelaki. Namun naluri dan keinginan mereka masih lagi seperti seorang perempuan. Ok, dah faham maksud tomboy.

“Suka hati aku la dengan cara penampilan aku. Janji aku t
...more
Ummi Abibah
Mar 20, 2015 Ummi Abibah rated it liked it
Shelves: gomeng
Penceritaan yang menfokuskan kepada kehidupan Zack, seorang tomboy yang pernah menjadi kegilaan Sabariah (bestfren zaman universiti) & Arin (pembantu rumah). Perkembangan cerita bermula saat Zack ditimpa musibah dirompak dan diselamatkan oleh Abang Din. Juga diselitkan dengan kisah watak sampingan seperti Auntie Maria ( aku xpaham knp kisah auntie maria nampak mcm penting tp sbnrnya xpenting pun) ,Azim (kawan sepermainan Zack) dan beberapa watak lain.
Daripada Ibn Abbas, Nabi saw bersabda ber
...more
Asiah Kamsir
Feb 14, 2015 Asiah Kamsir rated it liked it
Watak utama dalam cerita ini ialah Zack atau nama sebenarnya Sofi Zarill Binti Muhammad, anak tunggal Datuk Muhammad aka Richard, lelaki bermata biru dan Datin Mas aka Datin Gold.

Mereka berdua memang menginginkan seorang anak lelaki. Sebaliknya, Datin Gold melahirkan seorang anak perempuan. Zack pun dibesarkan seperti seorang lelaki yang lasak yakni seperti seorang tomboy.

Kisah selanjutnya. Apabila beg Zack dicuri, bermulalah perkenalan Zack dengan Abang Din yang bekerja di gerai makan. Abang Di
...more
Juliza
Mar 01, 2012 Juliza rated it it was ok
Selepas menghabiskan bacaan Bini Aku Tomboy Ke? tulisan Arisa Eriza ini, hamba bertanya sendiri dua soalan ini: 1. Suka ke tak? 2. Puas hati ke tak? ~ Entah kenapa, sampai sekarang hamba masih belum boleh memberi jawapan kepada soalan hamba sendiri sehingga terpaksa hamba lewatkan menulis reviewnya.

Novel ini membekalkan dua perasaan berbeza kepada hamba.

Suka dan puas hati: 1. Kerana novel keluaran Kaki Novel ini agak baik kualitinya yang mana jarang-karang hamba akui untuk kebanyakan novel kelu
...more
Intan  Musa
Jul 30, 2013 Intan Musa rated it liked it
Terus berusaha.
Zarill (Zack) suka berpenampilan bersahaja dengan jean dan t-shirt. Dia selalu disangka sebagai lelaki sehingga ada perempuan yang tertarik dengan dirinya. Azim adalah seorang teman yang baik tetapi dia juga seorang kasanova yang suka bertukar-tukar pasangan. Azim sentiasa mahu menolong dirinya kerana mahu mendekati dirinya. Tetapi hati Zack telah terpaut pada Abang Din yang walaupun hidup susah tetapi jujur dan suka menolong orang. Dia telah menolong Zack semasa Zack ke KL dan di
...more
Nanadhoi
Jan 31, 2013 Nanadhoi rated it liked it
jalan cerita dia biasa-biasa.
tapi ada twist dalam penceritaan.
sikit je la.

bagi yang nak relaks-relaks baca tu,
boleh lah kot baca.
Syafika ehsan
tak baca lg pun..nak beli xde modal.hhuhuhu
Najihah 슈퍼주니어
Dec 10, 2010 Najihah 슈퍼주니어 rated it it was amazing
hmm,,best2
Amirrudin Mat
Mar 09, 2016 Amirrudin Mat marked it as to-read
good...
Shushi Comel
Shushi Comel marked it as to-read
May 05, 2016
Ipon
Ipon added it
May 02, 2016
Emma
Emma marked it as to-read
Apr 20, 2016
Sri Nur
Sri Nur marked it as to-read
Apr 15, 2016
Peppo
Peppo rated it really liked it
Mar 30, 2016
Myra
Myra marked it as to-read
Mar 25, 2016
Mariani Nusi
Mariani Nusi marked it as to-read
Mar 17, 2016
Deeba Eleena
Deeba Eleena marked it as to-read
Mar 13, 2016
HIDAYAH
HIDAYAH marked it as to-read
Mar 10, 2016
HIDAYAH
HIDAYAH marked it as to-read
Mar 10, 2016
Ummi
Ummi is currently reading it
Feb 18, 2016
Afiqah
Afiqah marked it as to-read
Feb 08, 2016
Asrul Qaiyum
Asrul Qaiyum marked it as to-read
Feb 02, 2016
Aulia
Aulia marked it as to-read
Jan 27, 2016
Noor Hasmadi
Noor Hasmadi marked it as to-read
Jan 21, 2016
Mahira Aqilah
Mahira Aqilah rated it it was amazing
Jan 05, 2016
DR Novel
DR Novel rated it it was amazing
Jan 01, 2016
Atikah
Atikah marked it as to-read
Dec 21, 2015
Nurul Syafiqah
Nurul Syafiqah marked it as to-read
Dec 16, 2015
Nurul Syafiqah
Nurul Syafiqah marked it as to-read
Dec 11, 2015
« previous 1 3 4 5 6 7 8 9 10 11 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »
  • AD + IZ
  • Doktor Cinta
  • Gelak Tergolek
  • Jodoh Atau Cinta
  • Baju Pengantin Mak Andam
  • Aku Bukan Mistress
  • Aku Yang Kau Tinggalkan
  • Rela Kumenanti
  • Coke And Sundae
  • Cinta Untuk Disewa
  • Dia Segalanya
  • Akulah Cinderella
  • Air Mata Kasih
  • Pergilah Air Mata
  • Cinta Sufi (Bagaikan Puteri, #4)
  • Gelora Jiwa
  • Awek Pisang Goreng
  • Kisah Dari Hati

Share This Book