Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Bini Aku Tomboy Ke?” as Want to Read:
Bini Aku Tomboy Ke?
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Preview

Bini Aku Tomboy Ke?

3.5 of 5 stars 3.50  ·  rating details  ·  132 ratings  ·  8 reviews
ZACK: Nama sebenar... Sofi Zarill Muhammad. Nama panggilan... Zack. Penampilan... rambut pendek, t-shirt, cap dan seluar jean. Pernah menjadi kegilaan Sabariah (house mate zaman belajar di universiti) dan Arin (pembantu rumah.) Suka hati aku dengan cara penampilan aku... janji aku tak buat dosa dengan Tuhan.

ABANG DIN : Penyelamat ketika Zack kehilangan dompet di Kuala Lump
...more
530 pages
Published May 2010 by Kaki Novel Enterprise (001547975-A)
more details... edit details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Bini Aku Tomboy Ke?, please sign up.

Be the first to ask a question about Bini Aku Tomboy Ke?

This book is not yet featured on Listopia. Add this book to your favorite list »

Community Reviews

(showing 1-30 of 246)
filter  |  sort: default (?)  |  rating details
Fazlina

Masa mula-mula tengok novel ni kat kedai, rasa macam ntah ape-ape aje tajuk dia. Nak beli tu memang tak nak. Tapi lepas tu ada orang kate best ditambah pulak dengan ada orang nak belanja. Terus je la ambik tanpa berfikir panjang lagi. Sebelum tu kita tengok definisi TOMBOY: budak perempuan yang selesa berpakaian seperti gaya seorang lelaki. Namun naluri dan keinginan mereka masih lagi seperti seorang perempuan. Ok, dah faham maksud tomboy.

“Suka hati aku la dengan cara penampilan aku. Janji aku t
...more
Ummi Abibah
Penceritaan yang menfokuskan kepada kehidupan Zack, seorang tomboy yang pernah menjadi kegilaan Sabariah (bestfren zaman universiti) & Arin (pembantu rumah). Perkembangan cerita bermula saat Zack ditimpa musibah dirompak dan diselamatkan oleh Abang Din. Juga diselitkan dengan kisah watak sampingan seperti Auntie Maria ( aku xpaham knp kisah auntie maria nampak mcm penting tp sbnrnya xpenting pun) ,Azim (kawan sepermainan Zack) dan beberapa watak lain.
Daripada Ibn Abbas, Nabi saw bersabda ber
...more
Asiah Kamsir
Watak utama dalam cerita ini ialah Zack atau nama sebenarnya Sofi Zarill Binti Muhammad, anak tunggal Datuk Muhammad aka Richard, lelaki bermata biru dan Datin Mas aka Datin Gold.

Mereka berdua memang menginginkan seorang anak lelaki. Sebaliknya, Datin Gold melahirkan seorang anak perempuan. Zack pun dibesarkan seperti seorang lelaki yang lasak yakni seperti seorang tomboy.

Kisah selanjutnya. Apabila beg Zack dicuri, bermulalah perkenalan Zack dengan Abang Din yang bekerja di gerai makan. Abang Di
...more
Juliza
Selepas menghabiskan bacaan Bini Aku Tomboy Ke? tulisan Arisa Eriza ini, hamba bertanya sendiri dua soalan ini: 1. Suka ke tak? 2. Puas hati ke tak? ~ Entah kenapa, sampai sekarang hamba masih belum boleh memberi jawapan kepada soalan hamba sendiri sehingga terpaksa hamba lewatkan menulis reviewnya.

Novel ini membekalkan dua perasaan berbeza kepada hamba.

Suka dan puas hati: 1. Kerana novel keluaran Kaki Novel ini agak baik kualitinya yang mana jarang-karang hamba akui untuk kebanyakan novel kelu
...more
Intan  Musa
Terus berusaha.
Zarill (Zack) suka berpenampilan bersahaja dengan jean dan t-shirt. Dia selalu disangka sebagai lelaki sehingga ada perempuan yang tertarik dengan dirinya. Azim adalah seorang teman yang baik tetapi dia juga seorang kasanova yang suka bertukar-tukar pasangan. Azim sentiasa mahu menolong dirinya kerana mahu mendekati dirinya. Tetapi hati Zack telah terpaut pada Abang Din yang walaupun hidup susah tetapi jujur dan suka menolong orang. Dia telah menolong Zack semasa Zack ke KL dan di
...more
Nanadhoi
jalan cerita dia biasa-biasa.
tapi ada twist dalam penceritaan.
sikit je la.

bagi yang nak relaks-relaks baca tu,
boleh lah kot baca.
Syafika ehsan
tak baca lg pun..nak beli xde modal.hhuhuhu
Ainy
Ainy marked it as to-read
Apr 22, 2015
Airpy Hashim
Airpy Hashim marked it as to-read
Mar 27, 2015
Fansue
Fansue marked it as to-read
Mar 23, 2015
Ehhbebey
Ehhbebey marked it as to-read
Feb 23, 2015
Nitiya Arumugam
Nitiya Arumugam marked it as to-read
Feb 02, 2015
Pinar
Pinar marked it as to-read
Jan 23, 2015
Zeezah
Zeezah marked it as to-read
Jan 15, 2015
Nasuhashamsuri
Nasuhashamsuri marked it as to-read
Dec 29, 2014
Sitihaidah Haron
Sitihaidah Haron marked it as to-read
Nov 27, 2014
« previous 1 3 4 5 6 7 8 9 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »
  • AD + IZ
  • Doktor Cinta
  • Jodoh Atau Cinta
  • Baju Pengantin Mak Andam
  • Aku Bukan Mistress
  • Aku Yang Kau Tinggalkan
  • Coke And Sundae
  • Rela Kumenanti
  • M.A.I.D.
  • Cinta Sufi (Bagaikan Puteri, #4)
  • Cik Bunga Dan Encik Sombong
  • Pergilah Air Mata
  • Gelora Jiwa
  • Awek Pisang Goreng
  • Chinta
  • Suami Aku Ustaz
  • 7 Hari Mencintaiku
  • Tuan Rumah Pembantu Rumah
Hero Aku Tomboy

Share This Book