Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Ildprøven (Vildheks, #1)” as Want to Read:
Ildprøven (Vildheks, #1)
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating

Ildprøven (Vildheks #1)

3.5 of 5 stars 3.50  ·  rating details  ·  151 ratings  ·  11 reviews
Clara mener selv hun er en ganske almindelig pige. Lidt genert, måske, og gennemgående lidt for leverpostejsagtig. Men fra det øjeblik hun møder den sorte kat, er det sket med at være almindelig. Og hvis hun ikke passer på, er det også snart sket med at være i live ...

Ildprøven er første bog i Lene Kaaberbøls serie om Clara, hendes kærlighed til dyr og hendes kamp for at o...more
Hardcover, 168 pages
Published September 15th 2010 by Alvilda
more details... edit details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Ildprøven, please sign up.

Be the first to ask a question about Ildprøven

This book is not yet featured on Listopia. Add this book to your favorite list »

Community Reviews

(showing 1-30 of 219)
filter  |  sort: default (?)  |  rating details
Julie Eilén
Jeg hadde nok likt denne boka hvis jeg var 10 år yngre og ikke hadde lest så mye fantasy før. For meg ble denne boka litt for enkel, jeg følte hele tiden at noe manglet og at historien bar litt for mye preg av å følge et bestemt mønster. Det er på mange måter en god bok, det er mye i den som er bra, men den når dessverre ikke opp til toppen for meg. Jeg hadde håpet at den skulle være bedre, for jeg synes Kaaberbøl har et godt innsyn i hva fantasy bør være. Et av problemene med Ildprøven er kansk...more
Janni (aka Gulde)
Den er okay, og da også spændende og underholdende, men jeg må indrømme at jeg følte mig lidt skuffet. Jeg føler ikke at denne bog lever op til hendes tidligere værker (Skammer-serien, Katriona-serien, Skyggeporten), og sproget er en anelse irriterende. Højest sandsynligt fordi den er skrevet til et yngre publikum. Jeg synes ikke hun på samme måde som ellers formår at skrive til både unge og voksne, en evne hendes andre værker bæger præg af og som jeg beundre hende for. Det er lidt synd, for idé...more
Svenjasblog
Ich habe mich jetzt nicht gelangweilt, aber etwas besonderes war die Geschichte nicht. Die zwei weiteren Bände werde ich vorerst nicht lesen, meiner Meinung nach muss man das auch nicht.
Louise
Apr 16, 2014 Louise rated it 4 of 5 stars
Shelves: rose
4 1/2 stars
Read it for my (almost) 8 year old daughter, she loved it... and I really liked it.
Ann Katrine Kristensen
Oct 04, 2010 Ann Katrine Kristensen rated it 3 of 5 stars
Recommends it for: Teens at the age of 13-14
Shelves: own
En super fin bog.. Jeg er dognok blevet lidt for gammel til at læse dem.. Men Kaaberbøl skriver jo godt, og selvom den var meget nemt læst, så var den nu sød.
Det var egentlig meget spændende at det var en nutidig historie.. Hendes andre historier foregår i en ældre verden. Af en eller anden grund havde jeg dog sværere ved at leve mig ind i et nutidigt univers, end jeg ellers har haft.

Men, all in all, en hyggelig bog som nok fanger de tidlige teenagere ret godt.
Resten af serien må læses selvføl...more
Trine
En fin bog til aldersklassen. Den er måske ikke så fængslende for voksne som Skammerserien, men der skal også være gode børnebøger om børn for børn. Vildheksen er en af den slags. Den er fint afsluttet, men har stadig nok gåder til at man har lyst til at læse videre. Hovedpersonens forvirring over alt det nye der sker er godt og medlevende beskrevet og bliver stolt med hende efterhånden som hun overvinder sin frygt og generthed og tør stole på sig selv.
Moonstar
Jeg leste denne boken på nynorsk. Og likte den veldig godt.. Utrolig fin barnebok..
Full av spenning :) Jeg leste i hvertfall fort ut boken og vil mene den passer kjembe bra for unge jenter i alderen 9 til 15 år.
Ser frem til og lese fortsettelsen. Og se hva som skjer videre..
For full anmeldelse, se bloggen min :)
Sabine
Rigtig god bog. Den var spændende helt fra start af. Jeg kunne godt fornemme, at den ikke er beregnet til en på min alder, men jeg nød stadig at læse den. Min søster er 10 år, og det er hendes yndlingsbog. Så det er helt klart en bog jeg kan anbefale til børn, og voksne.
Signe Hansen
Virkelig god bog! Jeg var fanget fra første side, og selvom jeg nok ikke just er medlem af målgruppen, så er den helt bestemt værd at læse! Havde jeg været lidt yngre havde jeg nok erklæret at det var min nye yndlingsbog ;)
Amanda Mønster Jørgensen
Great story, a bit simple but meant for 12 year olds anyway! Was perfect reading level for my level of danish. It is written beautifully and is very exciting, if I have one complaint.. its that its over too quickly!
Natasha Glerup
Natasha Glerup marked it as to-read
Aug 26, 2014
Louise
Louise added it
Aug 16, 2014
Anne
Anne added it
Aug 13, 2014
Bera
Bera marked it as to-read
Sep 25, 2014
Malene
Malene marked it as to-read
Jul 04, 2014
« previous 1 3 4 5 6 7 8 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »
3116926
Jeg kom til verden på Rigshospitalet i København d. 24.3.1960. Overlægen var i kjole og hvidt - han var blevet afbrudt midt i en gallamiddag - men min søster siger, at det er da ikke noget, hendes fødselslæge var i islandsk nationaldragt. Nogen vil mene at det således allerede fra starten var klart at jeg var et ganske særligt barn. Andre vil sikkert påstå at min mor bare var god til at skabe plud...more
More about Lene Kaaberbøl...
The Boy in the Suitcase (Nina Borg, #1) The Shamer's Daughter (The Shamer Chronicles, #1) The Serpent Gift (The Shamer Chronicles, #3) The Shamer's Signet (The Shamer Chronicles, #2) The Shamer's War (The Shamer Chronicles, #4)

Share This Book

No trivia or quizzes yet. Add some now »