Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Punainen mekko” as Want to Read:
Punainen mekko
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating

Punainen mekko

2.35 of 5 stars 2.35  ·  rating details  ·  184 ratings  ·  19 reviews
Tositapahtumiin perustuva romaani prostituoidun työstä Suomessa

"Kun juttu oli ohi ja pystyin ajattelemaan kokemusta selkeästi, tajusin sen olevan helpoin koskaan ansaitsemani satanen. Ehkä se oli hetken epämukavaa, mutta eikös kaikki työ ollut? Ero oli vain siinä, että tämä kesti paljon vähemmän aikaa kuin työt yleensä."

Miksi pitäisi siivota toisten sotkuja, kun paremman p
...more
Hardcover, 288 pages
Published January 2010 by Gummerus
more details... edit details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Punainen mekko, please sign up.

Be the first to ask a question about Punainen mekko

Community Reviews

(showing 1-30 of 217)
filter  |  sort: default (?)  |  rating details
Susa
May 07, 2011 Susa rated it 1 of 5 stars
Shelves: 2011
No huhhuh, olipa aivan järjettömän huono kirja. Kirjailijan teksti oli kypsymätöntä ja tylsää - takakannen mukainen "lakonisuus" tuntui tarkoittavan sitä, ettei osata kuin kirjoittaa pelkkiä päälauseita eikä sen enempää kuvailla mitään. Päähenkilö oli sekä tyhmä kuin saapas että itsekeskeinen ja piittaamaton velvollisuuksista. Kun mukaan sotkettiin epämääräinen ihastuminen ja kissan hankkiminen, niin koko kirja alkoi tuntua juoneltaan enimmäkseen neljätoistavuotiaan kirjoittamalta.

Prostituution
...more
Pilvi
Feb 16, 2011 Pilvi rated it 2 of 5 stars
Recommended to Pilvi by: My mom
Kirja varmastikin hyvästä ja tärkeästä aiheesta, ja oli ainakin kirjoitettu helposti luettavassa muodossa. En vaan voinut sille mitään, että mua ärsytti koko ajan aivan valtavasti se kuinka typerä ja tyhmä kun saapas romaanin päähenkilö oli... Toisaalta, ehkä päähenkilölle olis pitänyt tehdä joku psykiatrinen diagnoosi, mikä selvittäis sen käytöstä. Tässä oli kyllä oiva esimerkki tästä nykyään niin toitotetusta "kaikki-mulle-nyt-heti-en-piittaa-paskaakaan-toisista" -tyypistä. Sen lisäksi, että p ...more
Minna Marjamaa
Ei mikään kaunokirjallinen merkkiteos. Kerronnan yksioikoisuus ja pinnallisuus häiritsivät ja itse juonikin jätti kylmäksi. Eniten häiritsee kuitenkin päähenkilö: Hän on näköalaton juuri kirjoittanut tyttö, jolla ei ole toiveita tulevaisuudesta eikä juuri ajatuksia. Hänellä ei ole ystäviä eikä hän rakasta ketään eikä mitään. Asiakkaat ovat muutamaa poikkeusta lukuunottamatta ystävällisiä, mutta päähenkilö suhtautuu heihin negatiivisesti. Kissaansakin hän pahoinpitelee eikä pohdi omaa pahaa oloaa ...more
Anni
Voiko jättää teoksen ilman tähtiä? Tuntuu ettei tämä tekele ansaitse edes sitä yhtä. Hätäistä, hätäistä, hätäistä: "juoni", "juonen" rakentaminen, kirjoitusasu, otsikko, kaikki, kesken jäänyttä. Pisti ärsyttämään, että luin koko kirjan. Joskus aloittelevana lukijana 13 vuotiaana olisin kenties tästä teoksesta pitänyt, mutta nyt tämä tuntui aikuisen lukijan halveeramiselta. Ei lämmittänyt millään tasolla. Onneksi oli kirjaston lainakappale.
Hanna
Tiilikan ”Punaisessa mekossa” prostitoitu ei edustanut ihmiskaupan uhria, joka oli valheellisilla lupauksilla houkuteltu työhön, vaan tavallista suomalaista naista, joka etsi tästä reitistä keinon elättää itsensä. Hän valikoi työnsä tavalla, joka vaikuttaa suuresti ärsyttävän joitain tahoja (joidenkin ”kadun miesten” näkemys tuntuu olevan, että nuoret haluavat heti tienaamaan mahdollisimman helposti mahdollisimman paljon rahaa – ylimitoitettuja toiveita ja odotuksia joillain toki on), eivätkä ra ...more
Jaana Kaurisalo
Kirjaa markkinoidaan prostituutiosta kertovana, oikeisiin kokemuksiin perustuvana teoksena. Se on kuitenkin oikeasti kertomus kipuilevasta nuoresta naisenalusta, jonka elämässä huoraaminen näyttelee korkeintaan sivuosaa enkä itse olisi lähtenyt myymään kirjaa siitä kertovana- pääosassa ovat kasvukivut, tasapainoton elämäntyyli sekä vaikeus pukea tunteita sanoiksi.

Päähenkilöllä on melko varmasti jokin psyykkinen sairaus, tunnistan tämän puolen kun itsekin sellaista sairastan...ja juuri siksi hän
...more
Helena
Prostituutio on mielenkiintoinen aihe sinänsä, mutta täytyy myöntää, että kirjallisilta ansioiltaan tämä kirja oli kyllä hyvin vaatimaton. Tökeröä, yksinkertaista kieltä, ja isoin pettymys oli kaikkinaisen syvyyden puuttuminen sen suhteen, miltä Noorasta todella tuntui. Loppukin tuli jotenkin töksähtäen vastaan. Aika hurja kontrasti, kun luin toisen esikoiskirjan, Teemestarin kirjan, tällä samalla viikolla!
Sara
Aihe oli erittäin hyvä ja mielenkiintoinen (=prostituutio osana tuikitavallisen suomalaisen naisen elämää, itse valittu ammatti rahan toivossa). Mutta siihen se sitten jäikin. Ensinnäkin, olisi odottanut jotain selitystä sille, miksi päähenkilö käyttäytyi niin kuin käyttäytyi. Tiedän kyllä , että pointtina oli "minä vain valitsin tämän työn" ja "tässä näytetään kuinka prostituoiduksi ei niin vain päädytä, vaan valitaan se ammatti itse ja ollaan iloisia tai sitten ei". Olisi ollut kiva nähdä pääh ...more
Annapirita
Helppolukuista tekstiä. Kirjailijan esikoinen, mikä jonkin verran paistoi läpi. Tarina oli kiinnostava, antoi vastauksia aiheesta heränneisiin kysymyksiin, muttei päässyt juurikaan yllättämään. Ehkä ensimmäinen kirja, jota lukiessa itkin ahdistuksesta ja vihasta. En prostituution vuoksi vaan päähenkilön elämää koskettaneen toisen asian vuoksi. En paljasta enempää, jos joku haluaa lukea. Kelpo teos ja vaiettu aihe. Asioista puhuttiin suoraan, mutta tosiaan jotain lisärosoa, jotain yllättävää olis ...more
Noora
This review has been hidden because it contains spoilers. To view it, click here.
Janitag
Stereotypical and immature.


The main character was so self-centered and lazy that I could not stand her. Oh, right, she was an animal abuser as well and we're supposed to feel sorry for her because she has problems? UGH.


The main subject was supposed to be prostitution while to me it felt like a minor background fact. Good subject, poorly written.


Blah, how awful.
Outi
Erittäin lakoniseen ja toteavaan sävyyn kirjoitettuna Punainen mekko kuvaa identiteetin ja itsetunnon hajoamista, jotka johtuvat päähenkilö Nooran valinnasta ansaita rahaa prostituutiolla.

Kirja toisti melkein tylsyyteen asti samaa, joka toisaalta ärsytti, toisaalta laittoi miettimään: "näinkö ankeaa se todella on?". Kirjoitustyyli ei ollut ihan vielä niin hiotunutta.
Arte
Teoksessa oli varsin samanlainen kertojaääni kuin Tiilikan uudemmassa tuotoksessa, Myrskyssä, mutta tuosta häiritsevästä tekijästä huolimatta kirja hurahti parempiin suihin nopeasti. Kerronta oli välillä vähän ihmeellisen pomppivaa ja kaikista asioista ei aivan saanut otetta, mutta teoksesta jäi hyvä maku suuhun. Mielenkiintoinen aihe ainakin, ehdottomasti!
Iikotin
Aihealueena itselle uusi kirjallisuudessa, joten ei oikein ollut mitään kirjaa mihin tätä rinnastaa. Tarina oli kuitenkin karu, toisinaan kirjoittaja kuitenkin sortui hienoisiin kliseyksiin kielensä kanssa - leikittely olisi tuonut tekstiin jotain vähän tuoreempaa. Esikoiskirjaksi kuitenkin ihan ookoo.
Roxienna
Uskomattoman upea ja kaunis romaani. Oli helppo päästä alkuun, tempo oli tasainen ja kirja vei mukanaan heti. Luin sen kerralla loppuun ja yllätyin positiivisesti. En malttanut pitää taukojakaan. Suosittelen.
Noora
Mikä pettymys! Kirja oli mielestäni epäkypsä ja päämäärätön pintaraapaisu. En todellakaan suosittele, sillä pelkkä aihe ei tee mistään romaanista lukemisen arvoista.
Tanja
Kaikessa groteskiudessaan ja räävittömyydessään aika mitäänsanomaton kirja. Tykkäsin kirjottajan sarjakuvablogista, siinä oli enemmän sisältöä.
Silja
Tykkäsin kirjasta, sen suorasukaisesta ja hienostelemattomasta tyylistä, jolla se oli kirjoitettu.
Maria
vakavista ja rankoista aiheista kirjoitettu nuortenkirjamaiseen tyyliin.
Satu Koskinen
Satu Koskinen marked it as to-read
Oct 29, 2014
Linda
Linda added it
Oct 23, 2014
« previous 1 3 4 5 6 7 8 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »
 • Syötäväksi kasvatetut
 • Valoa valoa valoa
 • Tumman veden päällä
 • Ei kiitos
 • Kun kyyhkyset katosivat
 • Sarasvatin hiekkaa
 • Juoppohullun päiväkirja (Juoppohullun päiväkirja, #1)
 • Fakta Om Finland
 • Vadelmavenepakolainen
 • Henkivartija (Henkivartija, #1)
 • Huorasatu
 • Ruttokellot
 • Herra Darwinin puutarhuri
 • Tarhapäivä (Antti ja Paavo Pasanen #2)
 • The Fiery Angel
 • A Balcony in the Forest
 • Only Dad
 • Sieben Tage ohne
Myrsky

Share This Book

No trivia or quizzes yet. Add some now »