Toinen: romaani
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating

Toinen: romaani

3.09 of 5 stars 3.09  ·  rating details  ·  94 ratings  ·  3 reviews
Tuomas Vimma julkaisi esikoisromaaninsa Helsinki 12 ja nautti joka hetkestä, mutta kuka huijasi ketä? Toinen kertoo siitä.
Hardcover, 215 pages
Published 2005 by Otava
more details... edit details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Toinen, please sign up.

Be the first to ask a question about Toinen

This book is not yet featured on Listopia. Add this book to your favorite list »

Community Reviews

(showing 1-30 of 126)
filter  |  sort: default (?)  |  rating details
Tuomo Polo
No jaa. Ensimmäinen Vimma-kirjani oli Raksa. Siihen tätä vertaan, mikä ehkä on väärin. Ainakin tässä juotiin ja naitiin. Kai sillä taustalla oli tarina ylimielisyydestä kusen nousemista hattuun. Ja ainakin tässä ryypättiin ja naitiin. Niin ja sitten tässä ryypättiin. Oli tämä myös jonkinlainen kuvaus alkoholismista. Tässä myös ryypättiin. Ja hienosti! Sellaista kermaperseryyppäystä. Ei mitä tahansa peräpirtin pirturyyppäystä.
Susa
Tuomas Vimma kertoo Tuomas Vimmasta, joka kirjoitti esikoisromaaninsa, mutta ei kirjoittanutkaan. Sinällään ihan ovela tarina kirjailijaksi pakon edessä ryhtyneestä Vimmasta. Kun mukaan sotketaan kaikki muista Vimman romaaneista tutut elementit, eli hyvä ruoka, kallis vaatemaku ja brutaali seksi, luulisi, ettei voi epäonnistua. Harmi vaan, ettei pyörää ihan oikeasti voi keksiä enää kolmatta kertaa niin, että stoori tuntuisi vielä raikkaalta ja mielenkiintoiselta.
Aapo
Ns. Helsinki-trilogian keskimmäinen osa, jonka siis luin viimeisenä. Tämä tuntui kolmikon heikoimmalta, mutta se voi hyvin johtua siitä, että Vimma-annokseni alkoi olla jo täynnä. Faktan ja fiktion sekoittaminen ei hirveästi jaksanut innostaa, vaikka olihan siinä oma huumorinsa.
Katri
Katri added it
May 06, 2014
Suvi
Suvi added it
Mar 06, 2014
Maria
Maria marked it as to-read
Mar 05, 2014
« previous 1 3 4 5 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »
2735657
Tuomas Vimma (a pseudonym) is a Finnish author who lives in Helsinki. His debut novel Helsinki 12 (2004) was about arrogant and incompetent AD in an advertising company and drew attention not only because Vimma himself worked as an AD in the 1990's but also because it's written in Helsinki's own slang.

His second novel (2005) was semi-biographical: it was about young writer's first year after the...more
More about Tuomas Vimma...
Helsinki 12 Raksa Gourmet Ruutukymppi Firman mies

Share This Book