Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Pussikaljaromaani” as Want to Read:
Pussikaljaromaani
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

Pussikaljaromaani

3.28  ·  Rating Details ·  433 Ratings  ·  24 Reviews
Mikko Rimmisen Pussikaljaromaani kuvaa yhden päivän Marsalkan, Lihin ja Hennisen elämästä Kallion kaupunginosassa. Rahvaankuvauksen perinteitä kunnioittaen kirja marssittaa esiin kalliolaisen elämän koko kirjon, muun muassa nopanheiton iloineen ja suruineen.

Marsalkka kohtaa Lippakioskilla edellisen illan jäljiltä rohtuneeseen kuntoon ajautuneet Hennisen ja Lihin. He lähte
...more
Hardcover, 330 pages
Published 2004 by Teos
More Details... edit details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Pussikaljaromaani, please sign up.

Be the first to ask a question about Pussikaljaromaani

Puhdistus by Sofi OksanenEnnen päivänlaskua ei voi by Johanna SinisaloTeemestarin kirja by Emmi ItärantaMissä kuljimme kerran by Kjell WestöAnna minun rakastaa enemmän by Juha Itkonen
HS:n sata parasta
56th out of 100 books — 53 voters
Puhdistus by Sofi OksanenEnnen päivänlaskua ei voi by Johanna SinisaloThe Unknown Soldier by Väinö Linnaسینوهه by Mika WaltariThe Year of the Hare by Arto Paasilinna
Finnish Fiction
109th out of 395 books — 108 voters


More lists with this book...

Community Reviews

(showing 1-30)
filter  |  sort: default (?)  |  Rating Details
Heidi Nummi
Jun 26, 2016 Heidi Nummi rated it liked it
Ajattelin että olisin tarpeeksi post-moderni romaanille, jossa ei tapahdu mitään, mutta ehei, myönnän pienuuteni! Kolme tähteä tulevat tyystin nerokkaasta kielenkäytöstä, joka ei kuitenkaan sellaisenaan kantanut aivan loppuun saakka.
Vilis
May 10, 2016 Vilis marked it as did-not-finish  ·  review of another edition
Autoram un tulkotājam laikam bija jautri, bet lasīt man gan ne.
Tiina
Nov 19, 2016 Tiina rated it liked it
Tarinallisesti varsin tylsä, mutta kerronnallisissa piirteissä on jotain hyvin mielenkiintoista. Tajunnanvirtaus, näkökulmien sekoittuminen ja se, miten kertoja hetkittäin tuo itseään selkeästi esiin ja kyseenalaistaa näin fiktiivisen romaanin, jonka sisällä on.
Maria
Oct 24, 2012 Maria rated it liked it
Shelves: kotimainen
Pussikaljaromaani on kuin jonnekin Helsinginrämpäleeseen sijoitettu Godota odottaessa. Paitsi, että Marsalkka, Lihi ja Henninen (jonka nimi on Henninen, koska se on sen sukunimi) eivät odota Godota, vaan yrittävät pelata noppaa.

Mitään ei tapahdu. Ulkona on kuuma. Esimerkiksi sairaan tai helvetin kuuma. Kieli polveilee jossain tajunnanvirran ja puhekielisen kertomuksen välimaastossa, poijjaat ottavat vielä yhden oluen, naapuri saattaa ottaa ja heretä hengittämästä. Välillä juodaan oluen sijaan ka
...more
Pvw
Feb 07, 2012 Pvw rated it did not like it
Shelves: humour
I chose the shelve 'humour' because I didn't know where else to place this novel. It isn't very funny though, but neither is it intelligent, insightful, tense or inventive. It's just a boring story about soms not-too-interesting drunks in Helsinki who have conversations.

It certainly lacks the great sarcasm and the unexpected humour in despair that director Aki Kaurismaki puts in his movies. I was expecting something like that. Maybe it doesn't work in a novel, or maybe Mikko Rimminen just isn't
...more
Simo
Jan 01, 2014 Simo rated it liked it
Pidin todella paljon Rimmisen kirjoitustyylistä. Vaikka sitä oli välillä vaikeaa tai raskasta lukea, paljon useammin kieli sai minut hymyilemään nokkeline sananvalintoineen ja lauserakenteineen. Kirjan päähenkilöiden edesottamuksia oli hauska seurata, vaikka välillä tuntuikin ettei kirjan tarina kantanut aivan loppuun asti.

Vaikka pidinkin kirjailijan tyylistä, en taida ainakaan ihan heti tarttua hänen muihin kirjoihinsa, sillä pelkään ettei tyyli enää toisella kertaa tuntuisi yhtä raikkaalta.
Niko Vantala
Aug 02, 2011 Niko Vantala rated it liked it
Tarviiko kirjassa tapahtua mitään??? Kolme laitapuolen "filosofia" dallaa Kallion katuja (itse asiassa muutamaa korttelin väliä) kaljapussinsa kanssa ja ihmettelee, kun ei mitään oikein tapahdu. Rimmisen verbaliikka ja leikittely sanojen kanssa hymyilyttää välillä, mutta toisaalta yli sivun mittaisilla virkkeillä kuvatut ajatuksenjuoksut vaativat aika lailla keskittymistä. Takakannen mukaan kirja oli Finlandia-ehdokkaana 1994? Todellako???
Madara Aldina
Grāmata, kas lasījās ļoti ilgi. Ļoti laba valoda, varētu dot tekstus vidusskolēniem analizēt, meklēt visus tos daiļos literāros trikus un zīmēt teikumu shēmas, jo teikumu garums reizēm tiešām ir pamatīgs.

Šo grāmatu ir svarīgi lasīt pareizajā brīdī, jo, gribēsies lasīt kaut ko, lai ir "action" un var atslēgties, tad šī nav īstā grāmata. Šī grāmata jālasa lēnām, baudot valodas pērles un iedziļinoties.
Jasper
Oct 23, 2016 Jasper added it
Tykkään Rimmisen kirjoitustyylistä, mutta jätin kirjan kesken, luettuani reilut sata sivua, koska siinä ei tapahtunut mitään kiinnostavaa. Mielenkiintoni ei pysy yllä pelkän tyylittelyn varassa, koska on niin paljon muutakin luettavaa. Luin tätä kuitenkin harvinaisen pitkälle. Yleensä, jos juoni on näin piilossa, nakkaan kirjan takaisin kirjaston kierrätyshyllyyn jo huomattavasti aikaisemmin.
Elke
Mar 07, 2013 Elke rated it did not like it
If I didn't have to do a presentation on this book for university, I would never have finished it. It's utterly boring, written in the wrong register (its language is far too dense and poetic for its topic), and, moreover, it's a failed attempt at relating the daily hustle and bustle of the misfortunate youth in a humourous way.
Tanja Korvenmaa
Jan 17, 2015 Tanja Korvenmaa rated it really liked it
Shelves: fiction
Oivallista suomen kielen soveltamista, tätä kirjaa ei voinut harppoa vaan joka sana oli luettava. Pidin myös päähenkilöiden välillä vallitsevasta turvallisesta tunnelmasta. Ilmapiiriä ei ulkopuolinen välttämättä ollenkaan huomaisi, sillä kavereiden ulkoinen olemus antaa ymmärtää jotain aivan muuta ja vaarallista.
manfred
Jun 11, 2008 manfred rated it it was ok  ·  review of another edition
hochtrabende vergleiche finden sich am klappentext, das godot'sche warten wird einem in erinnerung gerufen... und anfangs funktioniert das spiel mit verbogenen metaphern und todernst genommenen wortbedeutungen auch noch recht gut - allerdings bekam ich bei der lektüre zusehends den eindruck, ich verplempere meine zeit - und damit mein leben - ebenso sinnlos wie die portraitierten helden.
Essi
Aug 23, 2015 Essi rated it it was amazing
Ehkä kymmenes lukukerta. Tätä kirjaa ei saa lukea talvella: Jokavuotinen kesäperinne sisältää puiston, aurinkorasvan ja Pussikaljaromaanin. Parhaimmassa tapauksessa myös vähän pussikaljaa ja nopanpeluuta.
Iira
Oct 02, 2011 Iira rated it really liked it
Shelves: 2011
Elokuvan nähtyäni tuntui siltä, että tämä oli pakko lukea. Yllätyin, tämä oli vielä parempi kuin luulin.
Hanna Douaud
Wienin aikoina tuli luettua jollekin jurssille. En muista kirjasta yhtään mitään. Pitäsköhän lukee se uudelleen?
Sini
Jan 08, 2012 Sini rated it really liked it
Hieno kirja, jonka lukemista helpotti nähty elokuva ja tutut maisemat. Rikasta, wanna-be-nuorisolaisille sopivaa dialogia. Tykkäsin.
Tuomo Polo
Nov 07, 2012 Tuomo Polo rated it it was ok
Kirjassa ei tapahdu mitään. Siitä sitä on jaksettu kehua. Mutta kun ei siinä oikeasti tapahdu mitään. Ehkä tätä voisi suositella luettavaksi pussikaljalla Kalliossa tai Hietsussa.
minna
Nov 03, 2015 minna rated it did not like it  ·  review of another edition
Ihan on polveilevaa ja rikasta kieltä, mutta koska juuri mitään ei koko kirjassa tapahdu, se kääntyy nopeasti itseään vastaan. Tosi työläs luettava.
Annina
Aluksi oli hyvä ja naurahtelinkin ääneen muutamassa kohdassa herrojen keskusteluille. Loppua kohti tarina kuitenkin huonontui ja kävi vähän jopa tylsäksi.
Mika
Aug 03, 2012 Mika rated it did not like it
Itse Kurvin kulmilla joskus asuneena odotin Pussikaljaromaanilta paljon. Kirjahan on kuolettavan tylsä ylipitkine pseudovolterkilpimäisine loppumattomine lauseineen. Kahlasin sen kuitenkin läpi.
Anna
Dec 31, 2012 Anna rated it it was ok  ·  review of another edition
Shelves: quite-funny
Nenoliedzami interesanta leksika un rakstības stils, bet kopumā grāmata daudz par garu priekš vienas dienas apraksta, jo paspēj apnikt tā "matu skaldīšana"
Tatu
Tatu rated it it was ok
Mar 06, 2016
Emma Simonen
Emma Simonen rated it really liked it
Jun 16, 2015
Lucie Ferrante
Lucie Ferrante rated it really liked it
Dec 22, 2011
Laura Serkosalo
Laura Serkosalo rated it really liked it
Sep 19, 2011
Marianne
Marianne rated it really liked it
Nov 29, 2011
Anna
Anna rated it liked it
May 14, 2015
Riina K
Riina K rated it liked it
Mar 10, 2014
David
David rated it really liked it
Oct 07, 2015
Daniela
Daniela rated it really liked it
Nov 15, 2013
« previous 1 3 4 5 6 7 8 9 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »
 • Myöhempien aikojen pyhiä
 • Maa on syntinen laulu
 • Juoksuhaudantie
 • Huorasatu
 • Minä, Katariina
 • Missä kuljimme kerran
 • Tummien perhosten koti
 • Punainen erokirja
 • Metsäjätti
 • Lääkäriromaani
 • Tumman veden päällä
 • Kätilö
 • Sonja O. kävi täällä
 • Täällä Pohjantähden alla 1–3
 • Auringon asema
 • Karkkipäivä
 • Hytti nro 6
 • Sarasvatin hiekkaa

Share This Book“Sitä farmaseuttista lieveilmiötä seuratessa suojatien valoihin oli pysähtynyt huivipäinen mummo. Se talutti niin pientä koiraa että se oli jo aika merkillepantavaa, sitä olisi voinut helposti luulla paarmaksi.” 0 likes
“Töölönlahdelta nousi hitaita horjuvia usvapystejä kuin jotain kalmistomaisia humaloideja, linnut rapisivat radanvarsipusikossa. Ihmisiä ei näkynyt eikä kuulunut, jotain puuskittaista paapatusta kyllä sieltä lahdelta, sorsat siellä kai saivat aika ajoin jonkinlaisia raivareita.” 0 likes
More quotes…