Juni
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating

Juni

3.55 of 5 stars 3.55  ·  rating details  ·  78 ratings  ·  13 reviews
Tijdens het bezoek van koningin Juliana aan een Noord-Hollands dorpje gebeurde een tragisch ongeluk. Wat was er aan de hand op die zomerse zeventiende juni, toen de majesteit in het dorpshuis lunchte en de dorpsbakker even afgeleid werd door een roofvogel? Jaren later is de familie Kaan er nog steeds verdeeld over.
Published May 2009 by Uitgeverij Cossee (first published 2009)
more details... edit details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Juni, please sign up.

Be the first to ask a question about Juni

This book is not yet featured on Listopia. Add this book to your favorite list »

Community Reviews

(showing 1-30 of 116)
filter  |  sort: default (?)  |  rating details
Qixochitl
This book was quite disappointing. I really like the writing style of the author, which was great again in this book. But the story itself was incredibly bad. The story was really slow, nothing really happened. Only Dieke, a little girl was nice to read about. I would not advise other people to read this book.
Anne-Marie van den Bosch
Gerbrand Bakker kan mij wederom bekoren. Door zijn schrijfstijl die verstild, ingetogen, veelzeggend is weet hij binnen een heel klein gebeuren ontzettend veel over te brengen.
Ook in dit boek staat de tijd weer even stil op twee verschillende dagen (elk maar 1 dag): een dag dat je met de Koningin meereist (heeeerluk wat een twist) en een gebeurtenis, en een dag bij een stug eigenheimer boerengezin (met schattige Dieke) en een bijna uitgestorven dorp (behalve de fantasievolle "begraafplaatsbewaa...more
Zazou
Zoals ik er nu op terug kijk kabbelde het boek 270 bladzijden voort. Het hadden er evengoed 100 kunnen zijn, of 720. In schrijfstijl lijkt het erg op Boven is het stil, hoewel me dat veel meer aansprak. In Boven is het stil draaide het verhaal om een vader en een zoon, maar in dit boek gaat het over een heel gezin.
De sfeer is weer goed beschreven, het platteland, de stilte en vooral de warmte. Vader en moeder dragen met hun zonen op hun eigen manier het verdriet met zich mee dat is ontstaan na h...more
Roberta
Storia afosa, come la temperatura dell'estate in cui si svolge la vicenda.
Nel 1969 la regina sta visitando la campagna olandese. Un paese uguale all'altro, un sindaco uguale all'altro, un ricevimento uguale all'altro. A spezzare la monotonia una donna e una bambina, arrivate in ritardo, e che per questo attirano l'attenzione della sovrana. (view spoiler).
Quarant'anni dopo le famiglie toccate dalle vicende d...more
Peter D
Het boek begint aardig met levendige en soms humoristische beschrijving van een bezoek van koningin Juliana aan een Noord Hollands dorp. Daarna trekt Bakker het verhaal naar het heden en dat is een stuk minder interessant. Het is niet boeiend beschreven en hier en daar gekunsteld (vooral de dialogen met het meisje Dieke en haar gedachtenwereld zijn niet overtuigend). Aan het eind wordt het verhaal opnieuw naar het verleden geplaatst en direct wordt de aandacht weer gepakt en vastgehouden. 4 ster...more
Hermien
Weer een schitterend geschreven book van Gerbrand Bakker.
Digitaldolf
Het ongewoon warme weer hier in Ierland werkte sfeerverhogend bij het lezen van dit boek. In het boek gaat het namelijk over een erg warme junimaand. Een sfeervol boek maar ik vond het iets minder dan "boven is het stil" en "de omweg". Af en toe kwam ik iets tegen dat naar mijn mening niet helemaal werkte. Zo maakt volgens mij een jong kind niet de observatie dat de bakker een schraal gezicht heeft dat niet bij zijn koopwaar past. Maar misschien heb ik het mis.
Gijs
mooi aangrijpend boek over hoe de verschillende familieleden en andere betrokkenen omgaan met een tragisch auto ongeluk waarbij een tweejarig meisje overlijdt, en hoe dat 40 jaar later nog steeds hun leven beheerst. Afwisseling tussen verschillende personages is soms wat ingewikkeld maar wordt gaandeweg het verhaal duidelijk. Het perspectief vanuit een kind is erg goed en mooi geschreven.
Margarethe
Es war ein schönes Buch.
Bakker erzählt immer ganz ruhig und lässt dem Leser immer viel Raum.
Die Königin war vor 40 Jahren im Dorf, aber das Erscheinen der König gerät in den Hintergrund der Familie Kaan. Die Familie ist zerbrochen warum und wie wird in dem Buch ganz leise und nebenbei erzählt.
Frits
Jan 11, 2013 Frits marked it as to-read
Terwijl ik toch een groot fan ben van Gerbrand Bakker wil dit boek mij niet boeien. Definitief dichtslaan is niet aan de orde, maar eventjes wegleggen kan geen kwaad. Na enkele hoofdstukjes wist ik absoluut niet meer wie wie was. Zal het dus helemaal overnieuw moeten lezen.
Ingrid
Ik hou van het taalgebruik van de schrijver. Ik heb tot nu toe van al zijn boeken genoten. De gebeurtenissen op de lome, hete junidag veranderen de levens van alle betrokkenen, tot de oude koningin toe.
Marleen
Prachtig boek, mooi verhaal, maar vooral mooi door de kleine details, de ring, de meesjes. Zeer de moeite waard.
Guyon Essed
Guyon Essed is currently reading it
Jul 30, 2014
Suzannevhaaften
Suzannevhaaften marked it as to-read
Jun 28, 2014
Jenna
Jenna marked it as to-read
Jun 06, 2014
Niels
Niels marked it as to-read
Jun 03, 2014
Luc Ky
Luc Ky marked it as to-read
Mar 23, 2014
Charissa
Charissa marked it as to-read
Feb 13, 2014
« previous 1 3 4 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »
Librarian Note: There is more than one author in the Goodreads database with this name.
More about Gerbrand Bakker...
The Twin Ten White Geese Perenbomen bloeien wit Winterboek Populierensap

Share This Book

No trivia or quizzes yet. Add some now »