Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Impiana (Impiana,#1)” as Want to Read:
Impiana (Impiana,#1)
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

Impiana (Impiana,#1)

4.47  ·  Rating Details ·  378 Ratings  ·  33 Reviews
Segala impian anda akan tercapai..... walau dengan apa cara sekalipun!

Itulah janji Syarikat Impiana Sdn Bhd yang mampu merealisasikan setiap impian...dalam masa 3 bulan! Mahu menjadi kaya, cantik, kurus, putih dan segala macam impian mampu dilaksanakan oleh Syarikat Impiana Sdn Bhd. Tiada risiko dan tiada penipuan. Daftarlah sekarang juga! Syarikat Impiana adalah sebuah sy
...more
Paperback, 320 pages
Published October 1st 2007 by PTS One Sdn Bhd
More Details... edit details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

This book is not yet featured on Listopia. Add this book to your favorite list »

Community Reviews

(showing 1-30)
filter  |  sort: default (?)  |  Rating Details
Cik Aini
Jul 19, 2009 Cik Aini rated it really liked it
Suatu kelainan - dari segi pengolahan cerita. Sebuah thriller, tulisan Ain Maisarah memang berlainan barangkali target audience adalah untuk golonga remaja/young adult.

Impiana berkisar sebuah syarikat Impiana yang mampu merealisasikan impian seseorang dalam masa 3 bulan walau apapun caranya! Ingin kaya, ingin popular, ingin berhenti merokok, ingin cantik? Katakan apa sahaja impian anda, Impiana mampu melaksanakannya.

Apabila dikatakan apa jua caranya, maka Impiana sanggup menggunakan pelbagai c
...more
Aina Dayana Hilmi
Apr 29, 2014 Aina Dayana Hilmi rated it it was amazing
Bismillahirrahmanirrahim.


Saya diberitahu novel ini merupakan novel dewasa dan berbeza dengan novel remaja lain yang ditulis oleh Ain Maisarah. Lama berada dalam simpanan kerana saya tiada buku sambungannya iaitu Impiana 2, Impiana 3 dan Impiana Finale.

Ternyata berbeza walaupun menggunakan watak yang sama.

Cerita bermula dengan pertemuan semula alumni SMK Seri Bangsar selepas 10 tahun meninggalkan alam persekolahan.

Sesi perkenalan ringkas menemukan mereka dengan pelbagai cerita kehidupan masing -
...more
Rosli Ab Rahman
Jan 20, 2014 Rosli Ab Rahman rated it really liked it
Shelves: collection
Karya pertama penulis ini yang saya baca hasil racun kawan-kawan BTL, Menarik itu yang dapat saya simpulkan di akhir pembacaan. Walaupun karya sebelum ni saya tak pernah baca tapi hasil olahan penulis yang menyelitkan flashback membuatkan saya memahami jalan cerita dengan baik.

Mengisahkan majlis reunion bekas-bekas pelajar sekolah menengah Sri Bangsar yang mengumpulkan kembali nostalgia semasa dalam persekolahan. Sekarang masing-masing dah punya kerjaya dan yang paling menjadi perhatian adalah
...more
♥ Hermione
Oct 18, 2012 ♥ Hermione rated it it was amazing
Shelves: favorites, finish
sambungan tentang kehidupan 7 anak gadis yang kaya raya yang telah dewasa . cerita ini sambungan daripada AKU MAHU ... Mereka telah banyak berubah dan ada yang sudah beranak pinak seperti Farah .
Auni B
May 27, 2017 Auni B rated it it was amazing
Novel thriller pertama aku dalam bahasa Melayu yang jadi kegemaran zaman sekolah menengah dulu.
Nadia
3 stars = Tak rugi baca (rating info at the bottom of review)

Mini review on IG here: https://www.instagram.com/p/BQXk-iyhWrt

Sekiranya korang biasa membaca novel-novel Ain Maisarah spt Aku Mahu Popular, Aku Mahu ke New York, etc., korang akan tahu yang main charactersnya selalu gang The Wannababes AKA the Plastics of Sekolah Sri Bangsar.

Few years later, they've stepped into adulthood. 3 ahli The Wannababes, yang kini sudah bekerjaya tetapi tidak semua as glamorous as they used to, menghadiri majl
...more
119
Dec 05, 2012 119 rated it really liked it
Impiana is a really thrilling book! Which is expected because it's meant to be a thriller anyway, duh. For me though, it wasn't exactly too scary that would make you close the book in a fright, but it had some suspense in it which was great. The plot was fine, it definitely kept me reading, the characters were relatable (who doesn't love the wannababes?) and the writing...well I've always been a fan of Ain Maisarah so I'm gonna say that it was great. She has a way of turning Malay books into a m ...more
Farah
Jul 20, 2015 Farah rated it really liked it
Recommends it for: people who loves thrilling
Recommended to Farah by: Fatin Najwa
The first time I read this was when I was around Darjah 5. Been liking kak Ain's books since ever so I thought I liked the first book. It's obvious that I liked the first part and stuffs. The beginning was unexpected it hit me hard on the feels.



I give this 4.5/5.

The writing was superb. I was hoping to see more thrilling moments.
lost soul
Apr 10, 2013 lost soul rated it it was amazing
Aku ingat lagi perasaan aku sewaktu baca novel koleksi Impiana ini..it was awesome!
Nor
Dec 14, 2010 Nor added it
~~~ Novel yg sgt best.....lain drp yg lain....di luar jangkaan.....skali bace terus jatuh hati utk cari sambungan novel ni....
Azizah Azizul
Oct 14, 2013 Azizah Azizul rated it it was amazing
I like this book so much. Worth reading! It also have an interesting storyline! Very unexpectable btw.
Nurkhalisa
Dec 30, 2015 Nurkhalisa rated it it was amazing
Shelves: ain-maisarah
Buku ini sangat menarik!
Nur Fathiah Zahri
Mar 24, 2011 Nur Fathiah Zahri rated it it was amazing
Recommends it for: Everyone
Recommended to Nur Fathiah by: Irah
Hebat..jalan cerita yg menarik..masih menunggu utk baca Impiana 2 plop..:)
Mimi Monira sangat kejam...
Nak wat gano..people change..
Nur Adnin
Jun 01, 2010 Nur Adnin rated it it was amazing
syarikat impiana ni mmg gler!!cter fantasi pleng best!!
Terrie Nana
Jan 25, 2014 Terrie Nana rated it it was amazing
Shelves: nana
Its nice......
Engku Afiq
Aug 28, 2014 Engku Afiq rated it it was amazing
Novel bergenre ala-ala penyiasatan dan misteri ini memang terbaik!
Bebeh
Dec 22, 2011 Bebeh rated it it was amazing
the best thriller book ever !!!!!!!!!......
Natasha
May 10, 2014 Natasha is currently reading it
how can I read it
Nurin Jannah
i hate it
Fatimah Balqis
Jul 28, 2011 Fatimah Balqis rated it it was amazing
it was amaizing
♥ AnisLaRateDeBibliothèque ツ ♥
Terbaik punya!! <<<< Pendeknya review.. Haha.
Ari Iha
Jun 02, 2013 Ari Iha rated it it was amazing
best...ahli smk bangsar
Bookreader123
Jan 20, 2014 Bookreader123 marked it as to-read
Ughh im dying to read this book
Aisyah Athirah
it kasihan
W.N. Leefia
Oct 31, 2016 W.N. Leefia rated it it was amazing
Yezza!! Finally, I've buy this book on my birthday! Wah, rasa gembira yang amat. Punya pengembaraan yang begitu mendebarkan buat Nana, Linda dan Shasha. Fuh, memang terbaiklah karya AM tuk kali ini!
Liesa Izzati
Sep 08, 2010 Liesa Izzati rated it it was amazing
kesian the wannababes kan....
Nabilah
Oct 13, 2009 Nabilah rated it it was amazing
jangan mnjadi seorang yg pndendam
nur iman
nur iman rated it it was amazing
Jan 08, 2013
Amyzek
Oct 01, 2010 Amyzek rated it it was amazing
smua buku ain maisarah sgt best terutame crite pasal the wannababes......
Nurul Khairina
Nurul Khairina rated it it was amazing
Nov 25, 2016
« previous 1 3 4 5 6 7 8 9 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »
  • Ali bin Abi Talib: Mutiara Ilmu Islam
  • VT
  • Salju Sakinah
  • Pei Pan
  • Nota Hati Seorang Lelaki
  • Kembara Sastera Nisah Haron : United Kingdom & Dublin
  • Misi 8A
  • Aku Terima Nikahnya 3: Murabbi Cinta
  • Ketupat Cinta [Musim Pertama]
  • Travelog Dakwah: Meniti Hari Esok
1700242
Graduated with TESL degree from Universiti Darul Iman Malaysia.
More about Ain Maisarah...

Share This Book



No trivia or quizzes yet. Add some now »