Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Impiana (Impiana,#1)” as Want to Read:
Impiana (Impiana,#1)
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

Impiana (Impiana,#1)

4.45 of 5 stars 4.45  ·  rating details  ·  264 ratings  ·  24 reviews
Segala impian anda akan tercapai..... walau dengan apa cara sekalipun!

Itulah janji Syarikat Impiana Sdn Bhd yang mampu merealisasikan setiap impian...dalam masa 3 bulan! Mahu menjadi kaya, cantik, kurus, putih dan segala macam impian mampu dilaksanakan oleh Syarikat Impiana Sdn Bhd. Tiada risiko dan tiada penipuan. Daftarlah sekarang juga! Syarikat Impiana adalah sebuah sy
...more
Paperback, 320 pages
Published October 1st 2007 by PTS One Sdn Bhd
more details... edit details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Impiana, please sign up.

Be the first to ask a question about Impiana

This book is not yet featured on Listopia. Add this book to your favorite list »

Community Reviews

(showing 1-30 of 482)
filter  |  sort: default (?)  |  rating details
Ummu Auni
Suatu kelainan - dari segi pengolahan cerita. Sebuah thriller, tulisan Ain Maisarah memang berlainan barangkali target audience adalah untuk golonga remaja/young adult.

Impiana berkisar sebuah syarikat Impiana yang mampu merealisasikan impian seseorang dalam masa 3 bulan walau apapun caranya! Ingin kaya, ingin popular, ingin berhenti merokok, ingin cantik? Katakan apa sahaja impian anda, Impiana mampu melaksanakannya.

Apabila dikatakan apa jua caranya, maka Impiana sanggup menggunakan pelbagai c
...more
Aina Dayana Hilmi
Bismillahirrahmanirrahim.


Saya diberitahu novel ini merupakan novel dewasa dan berbeza dengan novel remaja lain yang ditulis oleh Ain Maisarah. Lama berada dalam simpanan kerana saya tiada buku sambungannya iaitu Impiana 2, Impiana 3 dan Impiana Finale.

Ternyata berbeza walaupun menggunakan watak yang sama.

Cerita bermula dengan pertemuan semula alumni SMK Seri Bangsar selepas 10 tahun meninggalkan alam persekolahan.

Sesi perkenalan ringkas menemukan mereka dengan pelbagai cerita kehidupan masing -
...more
Rosli Ab Rahman
Karya pertama penulis ini yang saya baca hasil racun kawan-kawan BTL, Menarik itu yang dapat saya simpulkan di akhir pembacaan. Walaupun karya sebelum ni saya tak pernah baca tapi hasil olahan penulis yang menyelitkan flashback membuatkan saya memahami jalan cerita dengan baik.

Mengisahkan majlis reunion bekas-bekas pelajar sekolah menengah Sri Bangsar yang mengumpulkan kembali nostalgia semasa dalam persekolahan. Sekarang masing-masing dah punya kerjaya dan yang paling menjadi perhatian adalah
...more
♥ Hermione
sambungan tentang kehidupan 7 anak gadis yang kaya raya yang telah dewasa . cerita ini sambungan daripada AKU MAHU ... Mereka telah banyak berubah dan ada yang sudah beranak pinak seperti Farah .
119
Impiana is a really thrilling book! Which is expected because it's meant to be a thriller anyway, duh. For me though, it wasn't exactly too scary that would make you close the book in a fright, but it had some suspense in it which was great. The plot was fine, it definitely kept me reading, the characters were relatable (who doesn't love the wannababes?) and the writing...well I've always been a fan of Ain Maisarah so I'm gonna say that it was great. She has a way of turning Malay books into a m ...more
Natasha
May 10, 2014 Natasha is currently reading it
how can I read it
Terrie Nana
Its nice......
Bookreader123
Jan 20, 2014 Bookreader123 marked it as to-read
Ughh im dying to read this book
Nur Fathiah Zahri
Apr 15, 2011 Nur Fathiah Zahri rated it 5 of 5 stars
Recommends it for: Everyone
Recommended to Nur Fathiah by: Irah
Hebat..jalan cerita yg menarik..masih menunggu utk baca Impiana 2 plop..:)
Mimi Monira sangat kejam...
Nak wat gano..people change..
Nor
Feb 20, 2011 Nor added it
~~~ Novel yg sgt best.....lain drp yg lain....di luar jangkaan.....skali bace terus jatuh hati utk cari sambungan novel ni....
Azizah Azizul
I like this book so much. Worth reading! It also have an interesting storyline! Very unexpectable btw.
lost soul
Aku ingat lagi perasaan aku sewaktu baca novel koleksi Impiana ini..it was awesome!
Amyzek
smua buku ain maisarah sgt best terutame crite pasal the wannababes......
Nur Adnin
syarikat impiana ni mmg gler!!cter fantasi pleng best!!
♥ AnisLaRateDeBibliothèque ツ ♥
Terbaik punya!! <<<< Pendeknya review.. Haha.
Bebeh
the best thriller book ever !!!!!!!!!......
Nabilah
jangan mnjadi seorang yg pndendam
Liesa Izzati
kesian the wannababes kan....
Ari Iha
best...ahli smk bangsar
Aisyah Athirah
it kasihan
Ifan
May 07, 2011 Ifan added it
best kowt... haha
Nurin Jannah
i hate it
Atiqah
Dec 22, 2011 Atiqah marked it as to-read
very interesting
Rokiah
Rokiah marked it as to-read
May 26, 2015
Ernie
Ernie marked it as to-read
May 20, 2015
« previous 1 3 4 5 6 7 8 9 16 17 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »
  • Bilal bin Rabah: Pengumandang Seruan Langit
  • VT
  • Salju Sakinah
  • Pei Pan
  • Travelog Dakwah: Meniti Hari Esok
  • Cerita Cinta Ahmad Ammar
  • Nota Hati Seorang Lelaki
  • Sebongkah Batu Di Kuala Berang
1700242
Graduated with TESL degree from Universiti Darul Iman Malaysia.
More about Ain Maisarah...
Aku Mahu Saiz S Aku Mahu Ke New York 1 Aku Mahu Popular Impiana II (Impiana,#2) Aku Mahu Ke New York 2

Share This Book

No trivia or quizzes yet. Add some now »