Suezkade
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating

Suezkade

3.14 of 5 stars 3.14  ·  rating details  ·  160 ratings  ·  9 reviews
Published 2008
more details... edit details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.
This book is not yet featured on Listopia. Add this book to your favorite list »

Community Reviews

(showing 1-30 of 224)
filter  |  sort: default (?)  |  rating details
Marcel
Na 'Knielen op een bed violen' was 'Suezkade' het eerstvolgende boek van Siebelink dat ik heb gelezen. De verwachtingen waren als vanzelfsprekend hoog na het lezen van zijn magnum epos. Met Suezkade zijn de verwachtingen niet helemaal ingelost, maar los daarvan heeft Siebelink gewoon weer een prachtige roman afgeleverd. Hoewel het soms wat onrealistisch aandoet, blijft het een verhaal dat me van begin tot eind uitermate geboeid heeft.

Het is niet eens zozeer de ontwikkeling en afloop van Marc -...more
Madeleine
Ik lees siebelink graag, toch was dit voor mij een wat minder boek.
Raymond
Een vlot lezend boek over de problematiek op een middelbare school. We leren veel over het probleem van anorexia nervosa. Het boek bevat ook interessante informatie over de Franse literatuur, Parijs etc. Echter de hoofdpersoon blijft een raadsel voor ons. Uiterlijk is hij succesvol, hij trekt mensen naar zich toe, hij wint gemakkelijk het vertrouwen. Maar hij bleeft een buitenstaander. Hij maakt moeilijk contact met vrouwen, wat misschien terug te voeren is op zijn ontvoerde(?) moeder. Als een v...more
Laaura=D wassenaar
ik vond het een redelijk goed boek, het was een licht verhaal, goed te lezen, duidelijk taalgebruik en geen moeilijke, vergezochte dieper betekenende dingen. Het verhaal las makkelijk, maar hoe verder ik kwam, hoe meer ik mij begon af te vragen wanneer het verhaal nu eindelijk zou beginnen. Tot op de laatste bladzijde heb ik gewacht tot het zou verhaal beginnen, maar dat deed het niet. Jan Siebelink heeft zeker geprobeert er verschillende thema's in te stoppen maar het verhaal heeft er geen bete...more
Liensol
Somehow, all my attempts to read more 'literary' books never seem to end well. Jan Siebelinks 'Suezkade' started off nice enough. The story about a new French teacher at a highschool gives you a nice inside look in the world of the teachers and staff of such an institution. In the end though, the book was just too vague, incoherent and sometimes plain weird for me to really like it.
Stefaan
Dec 06, 2008 Stefaan rated it 4 of 5 stars
Recommended to Stefaan by: sdrp2003@hotmail.com
Prachtig boek over de ervaringen van een debuterende leraar in de Descartes school. De karakters van de verschillende lesgevers en 1 leerling worden zeer mooi verwoord. Eenmaal dit boek begonnen, kan je niet meer stoppen met lezen. Een echte aanrader !
Ine
Cheap, unnatural, unimaginative. Here I was thinking that one of the first lessons for aspiring writers was to describe, not to tell.
Jan
Typisch Siebelink. Broeierige sexuele verlangens. Onmogelijke relaties. Op een prachtige, fijnzinnige, meeslepende manier beschreven.
El
Having worked in education the central theme appealed much to me: a very well written novel by one of the best Dutch authors.
Thura
Thura marked it as to-read
Mar 11, 2014
Morwarid
Morwarid marked it as to-read
Feb 13, 2014
Marloes
Marloes marked it as to-read
Feb 04, 2014
Mandy
Mandy added it
Jan 28, 2014
« previous 1 3 4 5 6 7 8 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »
Knielen op een bed violen Engelen van het duister Het lichaam van Clara Vera Oscar

Share This Book

No trivia or quizzes yet. Add some now »