Relevankah Aku di Hatimu? a.k.a Radha
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating

Relevankah Aku di Hatimu? a.k.a Radha

by
4.25 of 5 stars 4.25  ·  rating details  ·  130 ratings  ·  13 reviews
Ikutilah kisah persahabatan antara Syah, Kaduk dan Ammar dari Taiping ke Tokyo yang berteraskan ketulusan bersandarkan hukum. Syah memang tidak pernah dewasa, namun ada sebab kenapa dia harus jadi dewasa!

Syah: gadis unik yang terperangkap dalam dunia angan-angannya

Kaduk: 'si rambut perang' yang budiman bekas ketua pelajar yang terbilang

Mar Iskandar: lelaki warak penambat h...more
489 pages
Published 2006 by Jemari Seni Publishing
more details... edit details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Relevankah Aku di Hatimu? a.k.a Radha, please sign up.

Be the first to ask a question about Relevankah Aku di Hatimu? a.k.a Radha

This book is not yet featured on Listopia. Add this book to your favorite list »

Community Reviews

(showing 1-30 of 243)
filter  |  sort: default (?)  |  rating details
kuzzeen
Mula memburu naskah ini bila dikenalkan oleh si Johanna (5T5B). Dan ketika ia sampai di tangan, mak aiiii... cantiknya cover, nyamannya warna (kebetulan ketika itu northern M'sia sedang dilanda musim Penang Sakura).

(for me).... tidak keterlaluan aku meng-assume-kan bahawa naskah ini dijadikan acuan oleh Hlovate untuk menghasilkan naskahnya (tapi of course dengan caranya sendiri). Dan tidak melampau juga sekiranya aku mentaksirkan plot dan motif penceritaan adalah berpaksikan tunjang yang sama. K...more
MamaErra
RADHA merakamkan kisah tiga sekawan, Nurul Akashah, Carl Duke Adam (Kaduk) dan Mohd Ammar dari zaman persekolahan hinggalah ke alam dewasa. Apabila timbul soal hati dan perasaan, masing-masing enggan meluahkannya demi menghormati ikatan persahabatan mereka bertiga dan dalam masa yang sama pelajaran lebih penting dari segalanya. Akashah cuba untuk berlaku adil kepada Kaduk dan Ammar memandangkan kedua-dua mereka baik kepadanya. Apakah penantian Akashah untuk bersama Kaduk berhasil? Apa pula jawap...more
Madam Lola
Heehhhhmmmmmmm....

Agak terganggu Dgn Nama ammar sbb sering di tulis , mar iskandar. Adoi... Dah Nama dia ammar, so ammarlah.
Karya ni, ok... Seriously , ML suka time diorang kat sekolah jer... Yg lain... Hehhemmm... Sedikit hambar...,Terasa seperti jelmaan Hlovate tp versi skima. Apapun.. Oklah kot... Oh ya, novel ni may be novel penutup bln puasa....

Fazlina
Konsep penulisan Rnysa boleh dikatakan seperti Hlovate, tapi semestinya identiti yang berbeza. Hlovate ada selitkan tentang RADHA dalam novel 5 Tahun 5 Bulan, dan saya percaya mesti ada sesuatu dalam novel tersebut kerana Hlovate sukakan sesuatu yang ada sumbangannya untuk mengisi rohani.

Kisah persahabatan akrab antara lelaki dan perempuan yang akhirnya jatuh cinta, tapi bagaimana mereka cuba untuk menjaga hubungan tersebut? Ada diselitkan dalam novel ini. Bagaimana untuk mula mencari tapak untu...more
haley91
sememangnya, buku ini seperti ada sedikit persamaan dengan 5 tahun 5 bulan.. jika dibandingkan Hlovate dengan Rynsa, saya lebih memilih Hlovate.. pengisiannya bagus, tapi saya kurang tertarik dengan gaya bahasanya..mungkin sebab dah terbiasa dengan gaya bahsa Hlovate yang slamber dan tak skema.. bagi saya, terlalu banyak pengulangan 'luahan rasa' oleh Akasyah mahupun Kaduk, menyebabkan novel in terasa hambar dan plotnya lambat.. (mungkin jugak saya jenis yang tak boleh sabar!)
Liza
cerita yg sgt2 menarik dan ada pengisian! olahannya indah dan bahasanya juga mudah! gaya penulisan yg sgt2 mengagumkan!

Walaupun ianya lebih banyak menceritakan kehidupan zaman pelajar menengah membawa ke universiti tetapi tidak menjejaskan keinginan meneruskan bacaan dan ianya relevan untuk semua peringat usia untuk membacanya!
مستور١ مكنن
Novel ni baca sebab housemate aku promote kata best gile. Jadi aku pun bersusah payah mencari dan membeli. Dan seperti biasa taste orang lain-lain. Dan ini bukan taste aku. cerita cinta zaman sekolah agama..
Nurhelwa mohd Yasin
harus dibaca...
memberi pelbagai pengalamn yang luar biasa especially as a student..
menerokai tempat2 yang munkin jauh lagi untuk dilawati..
Nur Aimi
This novel made me fall in love with Japan. Wahaha. Akasyahhhh. Huahuahua. I miss Rnysa's novel. This novel is a good books to read. Heh ;D
azian2575
Nur 'Syah' Akasyah & Carl Duke 'Kaduk' Adam
Cikgu Wana
Teringat waktu-waktu persekolahan
Petani
Wonderful story! Serius.
Saadah87
besh !~
fatihah
fatihah marked it as to-read
Jul 18, 2014
Zack
Zack marked it as to-read
Jun 03, 2014
Amira
Amira marked it as to-read
Apr 23, 2014
Amira
Amira marked it as to-read
Apr 23, 2014
« previous 1 3 4 5 6 7 8 9 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »
Kebun Mimpi Warna (3 Ceritera Dalam Sebuah)

Share This Book