Sankarit
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating

Sankarit

3.14 of 5 stars 3.14  ·  rating details  ·  121 ratings  ·  5 reviews
Johanna Sinisalo yllättää taas! Sankarit on ilkikurinen ja maaginen teos. Mutta miksi kaikki sen henkilöt ja heidän kohtalonsa tuntuvat niin merkillisen läheisiltä ja tutuilta?

Rex on Suomen kaikkien aikojen suurin rocktähti. Mahti on moninkertainen kultamitalisti, jonka hulvattomat naisseikkailut ja juhlinta herättävät joissakin riemua, joissakin pahennusta. Ile on Rexin b...more
Hardcover, 400 pages
Published 2003
more details... edit details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Community Reviews

(showing 1-30 of 193)
filter  |  sort: default (?)  |  rating details
Susa
Mar 20, 2011 Susa rated it 2 of 5 stars
Shelves: 2011
Sekoitti ihan kohtuullisen mielenkiintoisella tavalla satuja ja fantasiaa tilanteisiin, jotka oikeasti olisivat voineet olla totta. Käytti hyväkseen muitakin ilmaisutapoja: romaani eteni laulujen sanoituksilla ja lehtileikkeiden pätkillä eteenpäin. Juoni jäi jotenkin tyhjäksi ja väkisin tehdyksi, ja osa päähenkilöistä tuntui turhilta. Ihan viihdyttävä ja helppo lukea, mutta ei oikein antanut mitään.
Niina
Sankarit on mielessäni ja silmissäni rivakasti ja röyhkeästi modernisoitu Kalevala, jota sen silkan monisyisyyden ja nerokkuuden ansiosta olen lähes valmis kumartamaan henkilökohtaisena Raamattunani. Jälleenkerran yksi ehdottomista lempikirjoista, vaikka/eikä pelkästään siksi, että pituutta, juonenkäänteitä ja etäisen tuttua hahmonkehitystä esiintyi enemmän kuin riittämiin.
sgr
Mielenkiintoisella tavalla aikansa ilmiöitä käsittelevä ja niille irvivä kertomus Kalevalan (anti)sankareista. Idea on nerokas ja toteutus "ihan hyvä", mutta se jokin lopullinen tästä puuttui. Kuitenkin mielestäni parempi ja onnistuneempi kokonaisuus kuin Sinisalon aiempi Finlandia-voittaja Ennen päivänlaskua ei voi.
Jaana
Melko nerokas, oikeasti tuore ja toimiva Kalevala-ammennus!.Tämä oli positiivinen yllätys, sillä harmillisen usein viittaukset Kalevalaan tai Kalevalateema kirjallisuudessa ylipäätään tuntuu jokseenkin väkinäiseltä,päälleliimatulta tai muuten vaan hengettömältä. Tässä ei!
Arte
Oli pettymys. Ei kouluttanut ja tarinan kulkuun ei päässyt mukaan.
Nasu
Nasu marked it as to-read
Apr 08, 2014
Jukka Taimisto
Jukka Taimisto is currently reading it
Mar 27, 2014
Antti
Antti marked it as to-read
Mar 23, 2014
Susanna
Susanna is currently reading it
Apr 09, 2014
PiaLep
PiaLep marked it as to-read
Mar 01, 2014
Anna
Anna marked it as to-read
Feb 17, 2014
Moi
Moi added it
Feb 08, 2014
Kaisa
Kaisa added it
Jan 15, 2014
Ami
Ami marked it as to-read
Jan 01, 2014
Cammese
Cammese marked it as to-read
Dec 31, 2013
« previous 1 3 4 5 6 7 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »
58013
ENG: Johanna Sinisalo was born in Sodankylä in 1958. In the period 1984-1997 she worked as a professional designer in advertising, after which she got started as a screenwriter and writer. As her hobbies Sinisalo mentions astronomy, gastronomy, hiking, literature and comics.

The author notes that her novels always feature a bit of the small everyday reality. However, overcoming the borders of reali...more
More about Johanna Sinisalo...
Troll: A Love Story Enkelten verta Linnunaivot Kädettömät kuninkaat ja muita häiritseviä tarinoita Lasisilmä

Share This Book

No trivia or quizzes yet. Add some now »