Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Spring-Heeled Jack” as Want to Read:
Spring-Heeled Jack
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating

Spring-Heeled Jack

by
3.29 of 5 stars 3.29  ·  rating details  ·  452 ratings  ·  66 reviews
Spring-Heeled Jack: The name evoked awe from both criminals and upstanding citizens alike. Some thought he was the devil, but he was actually the original superhero—leaping over the buildings of Victorian England with the help of springs in the heels of his shoes.

The story begins as three young innocents escape their orphanage one dark and stormy night. As they make their
...more
Paperback, 112 pages
Published February 10th 2004 by Yearling (first published April 25th 1991)
more details... edit details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Spring-Heeled Jack, please sign up.

Be the first to ask a question about Spring-Heeled Jack

This book is not yet featured on Listopia. Add this book to your favorite list »

Community Reviews

(showing 1-30 of 855)
filter  |  sort: default (?)  |  rating details
Endah
Tentu saja pertimbangan pertama saya membaca buku ini karena pengarangnya, Philip Pullman. Saya “jatuh cinta” pada penulis dongeng asal Inggris ini. Tiga bukunya telah saya baca: Putri Pembuat Kembang Api, Dulu Aku Tikus, dan Si Pembuat Jam. Jack si Pelompat ini menjadi buku keempatnya yang saya baca. Semuanya tipis, hanya berkisar di 100-an halaman saja.

Yang menarik dari keempat buku Pullman itu selain ceritanya yang sederhana sekaligus fantastis adalah juga gambar-gambar ilustrasi yang tertera
...more
Beth
If ever a book was created for a child with ADD, this is it. In a mix of narrative and comic book panels, 3 orphans escape from an orphanage intending to purchase tickets to America. When young Ned is kidnapped, a legendary British superhero comes to their aid: Springheeled Jack, a trickster type.

Quotes from famous authors, like Hugo and Dickens, preface each chapter, with a variation of the quote becoming the opening line. This device takes an amusing turn when Pullman quotes himself, and the f
...more
Mia Queen
Pelajaran pertama yang didapat dari buku Pullman kali ini : "..... Jadilah pengacara. Sama aja dengan mencuri, hanya lebih terhormat. Dan tak ada resiko ditangkap polisi." Mudah2an ga ada pengacara di GRI hihihi, ketawa ngakak pas baca kalimat ini (hal 34)

Buku anak ringan, singkat yang kelar dalam waktu cepat. Kali ini Philip Pullman menawarkan sesuatu yang lain, setelah terkaget-kaget dengan endingnya I was a rat, saya cukup disenangkan dengan cerita yang disertai dengan ilustrasi2 menarik. Apa
...more
Althea Ann
Yeah, one star. I feel a little bad, because this book did not actively anger me. However, I didn't like anything about it.

My book club selected this, because: Golden Compass! Sally Lockhart! Yeah!
We haven't had our meeting yet, so I don't know what everyone else thought of it, but I was quite disappointed.

The plot is very slight, and hackneyed in a Dickens-lite kinda way. Three siblings must escape from a horrible orphanage, and find themselves in need of help from a mysterious benefactor.

Don't
...more
Pras
Nov 30, 2008 Pras rated it 5 of 5 stars  ·  review of another edition
Recommends it for: Penulis Buku Anak
Recommended to Pras by: My intuition
Dari awal melihat pengarangnya, Saya langsung menyambar buku ini dan bergegas ke kasir. Philip Pullman mungkin lebih terkenal dengan bukunya Golden compass. Tapi saya melihat buku2 cerita anak-anak karangannya yang singkat lebih menarik. Kalau di buku "I was a rat" Ia membuat sisi lain dari cerita dongeng cinderella dan kejutan di akhir ceritanya. Dan di buku firework maker's daughter Ia membuat cerita anak dengan menggabungkan elemen dari berbagai kebudayaan. Di buku ini Pullman membuat gaya be ...more
Andrea Ika
Spring-Heeled Jack (1989)
by Philip Pullman (Author)


Spring-Heeled Jack: The name evoked awe from both criminals and upstanding citizens alike. Some thought he was the devil, but he was actually the original superhero—leaping over the buildings of Victorian England with the help of springs in the heels of his shoes. The story begins as three young innocents escape their orphanage one dark and stormy night. As they make their way through the treacherous streets of London danger lurks, for hiding in
...more
El Templo de las Mil Puertas
"¿Había superhéroes en la era victoriana? Al parecer, sí. Según el folklore inglés, existió un curioso personaje llamado Jack Piesalados (Spring Heeled Jack), que daba grandes saltos por los tejados de Londres con un aspecto similar al de un demonio. Hubo notas en la prensa de la época sobre ese curioso fenómeno, que algunos calificaron de histeria colectiva, mientras otros afirmaban haberlo visto en carne y hueso. Fuera cierto o no, el personaje pasó a nuestros días a través de la narrativa, si ...more
ijul (yuliyono)
---nggak seperti Putri Si Pembuat Kembang Api atau yang Clockwork, novel yang ini gagal membuatku tersepona. Entahlah, jika dua novel Philip sebelumnya yang kubaca, meskipun sangat terasa anak-anak, memberikan keragaman cerita yang menakjubkan, sedangkan yang ini, aku kurang bisa dapet feel-nya. Terlalu kanak-kanak. Terlalu sederhana. Terlalu biasa. Hahaha. Nggak boleh ngeluh sebenarnya, namanya juga novel anak-anak kan, ya? me:freak!

Anyway, faktor siapa yang nerjemahin juga ngaruh ya, at least,
...more
Natasha Sekar
Spring-heeled Jack is a classic adventure story of good versus evil. The plot opens with three children escaping from a horrible orphanage and being kidnapped by a gang of villains who try and steal their only prized possession - their silver locket. Whilst the three children try and escape their dreaded kidnappers, the managers at the orphanage look out to seek and bring back the children so they can carry on being mean and horrible to them. The kids need someone to help them find their way in ...more
Roos
Nov 23, 2008 Roos rated it 3 of 5 stars  ·  review of another edition
Recommends it for: Dahlia Naga
Shelves: teenlit
This review has been hidden because it contains spoilers. To view it, click here.
Asriani
Panti Asuhan Alderman Cawn-Plaster Memorial bukan tempat yang menyenangkan bagi siapa pun. Tidak hanya bubur yang tidak enak atapun selimut tipis yang tidak mampu menghalau rasa dingin, tempat itu juga dikepalai oleh Mr Killjoy dan asistennya Miss Gasket yang jahat. Semua anak – anak panti mengenal baik bagaimana watak kedua orang yang hanya mengincar uang pembayaran panti setiap bulannya.

Tak heran jika suatu malam Rose , Lily dan Little Ned akhirnya memutuskan untuk kabur dari tempat mereka tin
...more
Brett
This entertaining book is half-chapter book, half-comic book, a little spoof, & all fun. Spring-Heeled Jack, a Victorian character of stories called "Penny Dreadfuls", truly was the first superhero, able to leap the buildings & darker nooks of London in a single bound with the springs in his boot heels, although he was half-hero, half-villain. This story finds him coming to the aid of three children, Lily, Rose, & Little Ned, who have escaped their grim orphanage home in the hopes of ...more
Dimitris
Philip Pullman introduces a different yet fascinating Spring-Heeled Jack
Indah Threez Lestari
537 - 2013

#Program BUBU

---------------------

Dibaca pertama kali tanggal 11 Desember 2008

So... siapakah Jack si Pelompat yang sebenarnya?
Kita takkan pernah tahu jawabannya, karena buku ini tidak bercerita dari sudut pandang si Jack, tapi dari sisi tiga orang anak yang melarikan diri dari panti asuhan demi mencari ayah mereka.

Tak apalah, ini kan bukan cerita Superman, Batman atau Spiderman yang membuat kita tahu sulitnya punya double-identity. Siapapun Jack si Pelompat, asal dia membantu menumpas
...more
Mark
Spring-Heeled Jack (first published in the U.S.A. in 1991) by Whitbread Award-winning author Philip Pullman and illustrated by David Mostyn, tracks the Victorian hero's attempts to save three hapless orphans from the Alderman Cawn-Plaster Memorial orphanage who were travelling alone on the streets of London. Comic book-style illustrations are interspersed throughout. As readers could easily feel, this funny book has a Dickensian spin. Philip Pullman also displayed his wittiness in wordplay amid ...more
Nenangs
cerita yang menarik, diilhami oleh cerita rakyat inggris tentang seorang pembela kebenaran misterius berjuluk spring-heeled jack .
http://en.wikipedia.org/wiki/Spring_H...

dibuat dalam format nomik (novelette-komik), ceritanya cukup sederhana dan akan mudah dimengerti untuk ukuran cerita anak2, kecuali kalau anaknya kritis menanyakan bermacam pertanyaan tentang si jack...:D

diselesaikan sambil menunaikan salah satu "things that can not be mentioned" menjelang mandi pagi.
*grin*
Nia
Lucu...tapi aku sebenarnya lebih suka The Firework Maker's Daughter dibandingkan Jack Si Pelompat, fantasinya lebih terasa.

Cuma satu yang aku suka...pada hal 41.

"Polly, perasaanku padamu seperti hangatnya pai tukang kue ini!"

"Dan Jim, wajahmu akan selalu ada dihatiku seperti dekatnya si monyet dengan pemain organ itu."

"Kapan pun aku memakan pai, aku akan teringat padamu!"

"Dan kapan pun aku melihat monyet, aku akan memikirkan dirimu!"


How romantic..... :-)
Kathleen Dixon
My son had recommended this title, but by Mark Hodder. When I was searching the library catalogue I also saw this, and, having enjoyed His Dark Materials etc. by Pullman, I thought I'd borrow this little book too.

It's fun - cleverly illustrated, and a good children's book.
Janet
I liked this children's book, half traditional chapter book, half graphic novel. Didn't make much of an impression on me, though. That's true for Pullman's other novels too, including his famous Golden Compass series. I don't know how to respond to them, somehow. I didn't realize that he lifted the character of Spring-Heeled Jack from English folklore when I read the book. Maybe if I'd grown up with the story it would have meant more.
JBEG
I thought this book was quirky and funny. It had cute cartoons and a great story. I love how Pullman took an 19th century "penny dreadful' That was read by Brits all over England and made it into a comic story. I think I would recommend this book to my friends that have any likelihood to enjoy this. Pullman is one of my favorite authors and he still hasn't made a book I would think of criticizing. --E
Catherine Siemann
Tale of Victorian orphans, rescued from their peril by Spring-Heeled Jack. The only problem is that Jack gets very little development in the story, so it's not quite as labeled on the tin. It moves back and forth between prose and graphics panels, as though it can't quite decide what it wants to be. Still, it's clever and charming, for the right audience.
Tyas
Well, don't look for too much progression of characters here -- but Spring-Heeled Jack is indeed entertaining, a combination of text/images that would make you laugh in awe. I only wish the editor/setter of the Indonesian edition had been more careful because some of the images are not aligned correctly with the text.
Putra Harahap
bukunya om pullman lg... walaupun udah berumur, mambaca buku beliau membuat saya membangun kembali imajinasi anak2 saya seperti puluhan tahun lalu. cerita si jack pun begitu, kaya dg imajinasi (emang saya-nya tukang ngayal). dan beliau, tetap konsisten dg cerita2 yg sarat oleh budi pekerti, pertemanan, kerja keras dll.
Lindsey
Its an elementary school read. It was cute, but like all Pullman books has a variety of story lines going on that come together in the end. Three children are placed in an orphanage and try to escape but suffer a variety of mishaps along the way. They continue to strive to be reunited with their father.
Debbie
Oct 12, 2007 Debbie rated it 4 of 5 stars
Recommends it for: reluctant readers; boys
Three children make their escape from a London orphange and after a series of misadventures are reunited with their father through the efforts of the legendary Spring-Heeled Jack. Comic book-style illustrations are interspersed throughout. Gr 3-5 Great for reluctant readers and boys.
Ordinary Dahlia
bab pertama di awali dengan kutipan ga penting dari buku Alexander Dumas, G ampe bingung "kok bisaaaa yang d kutip sedemikian ga penting"
Ternyata hampir tiap bab pake kutipan ga penting dari buku2 terkenal hahahaha...Ampyun deh!
Cute, unik dan lucu. Cocok buat dongengin ponakan2 g :D
indri
Sebuah cerita dengan moral yang baik. Sebenarnya akhirnya bisa ditebak dari awal, namun supaya menyentuh kekanak-kanakan cerita dan cerita berilustrasi ini, jadinya seru.
Bagus untuk cerita anakku nanti kalo dia sudah masuk TK/SD.
Memotivasi untuk jadi pendongeng yang baik.
Jaimie
Taking the format of a redemption-adventure story, this illustrated novel is a charming little romp through Victorian London. It's missing Pullman's grand mythological themes, but it serves as a good introduction to his history-tinged style of storytelling.
« previous 1 3 4 5 6 7 8 9 28 29 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »
  • Madicken dan Lisabet
  • Manxmouse
  • Harry and the Wrinklies
  • Sekolah Sihir (The Floods, #2)
  • Minoes
  • Cosmo and the Magic Sneeze
  • Dua Belas Pasang Mata (Twentyfour Eyes)
  • Kiki's Delivery Service
  • Saga no Gabai Bachan (Nenek Hebat dari Saga)
  • At the Firefly Gate
  • The Family at Red-Roofs (Mystery & Adventure)
  • The House Of Mirrors
  • Bambert's Book of Missing Stories
  • Fire, Bed, and Bone
  • William S. and the Great Escape
  • The Magic World
  • Wild River
  • Losing the Plot (Angels Unlimited, #2)
3618
In 1946, acclaimed author Philip Pullman was born in Norwich, England, into a Protestant family. Although his beloved grandfather was an Anglican priest, Pullman became an atheist in his teenage years. He graduated from Exeter College in Oxford with a degree in English, and spent 23 years as a teacher while working on publishing 13 books and numerous short stories. Pullman has received many awards ...more
More about Philip Pullman...
The Golden Compass (His Dark Materials, #1) The Subtle Knife (His Dark Materials, #2) The Amber Spyglass (His Dark Materials, #3) His Dark Materials (His Dark Materials #1-3) Fairy Tales from the Brothers Grimm: A New English Version

Share This Book