Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Perfect Match!” as Want to Read:
Perfect Match!
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

Perfect Match!

3.35  ·  Rating Details ·  40 Ratings  ·  9 Reviews
Berkahwin dengan Harraz yang merupakan abang tiri Laila umpama maut yang datang menjelma tanpa diduga. Sudahlah malunya berbakul-bakul kena hina, sekarang kena kahwin paksa pula!

Demi maruah dan keluarga, diterima sahaja tanpa banyak bicara. Pelik juga kenapa Harraz yang membencinya sanggup menjadi suaminya?

Benarkah kerana tanggungjawab merupakan punca Harraz sanggup berkah
...more
Paperback, 480 pages
Published September 2014 by Kaki Novel (first published January 1st 2014)
More Details... edit details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Perfect Match!, please sign up.

Be the first to ask a question about Perfect Match!

This book is not yet featured on Listopia. Add this book to your favorite list »

Community Reviews

(showing 1-30)
filter  |  sort: default (?)  |  Rating Details
Nonieღserenity2bliss
Nov 26, 2014 Nonieღserenity2bliss rated it it was ok
Shelves: malay-novel
Announcement before review: N nak jual buku ni for RM13. Pada sesiapa yang berminat, boleh lar PM :)

The story itself isn't that bad, cuma watak Laila sangat annoying. N rasa dia seolah-olah merasakan diri dia entitle to whatever she wants and kesilapan kecil yang dibuat oleh orang lain seumpama end of the world pada dia.

Dia juga dia sangat-sangatlah lembab. Katanya seorang gadis Melayu yang baik yang tahu membezakan halal dan haram, tapi dah tahu si Azmir tu dah ada girlfirend, masih juga terhe
...more
azian2575
Oct 19, 2015 azian2575 rated it liked it
Laila & Harraz


Harraz: "Sayang nak tau tak, solat seseorang tu ada 5 gred. Gred A, B, C, D, dan E. Gred E yang paling bawah sekali. Nak tau apa itu solat Gred E?"

Laila: "Apa dia?"

Harraz: "Bila azan dia buat tak tahu. Kalau bersembang, terus bersembang. Kalau tengok TV, terus menonton. Kalau main FB, terus main FB dan sebagainya."

"Solat Gred D, bila azan berkumandang, dia hanya perlahankan TV atau radio, berhenti berbual, dan berhenti buat kerja. Tapi dia tak bersedia untuk bersolat."

"Solat Gr
...more
mRs bOo ^_^
Sep 08, 2014 mRs bOo ^_^ rated it it was ok
yeayy finally finish

seriusly y writer suke guna nama yg sama aje konpius makcik tau..

saya rse karya kali ni just ok la saya bley rse geram kelakar sedih
tapi kite suka lagi karya hello mr perfect

watak heroin tu rse mcm ishhh xkn xnmpk jahatnyer azmier tu terang2 dia pergunakan awk aduhhh la..

haraz ni pn kalo suka cerberhemah cikit..

so totally for just ok
Faradina Azlin Azahar
kureng kick tp masih laie blh hadam ngan jayanyer... xde watak yg jahat2 giler2 sampe nak tensi2.. tp byk watak baik sampe kekadang rasa cam xde turun naik ... emotion tue cam dull ngan flat skit. tp still happy ending. chill
Umamah Azharudin
Nov 21, 2014 Umamah Azharudin rated it really liked it
Shelves: malay
Pertama sekali, buku ni best. No doubt. But, I think it can still be improved. Maksud saya, I like clichés so tk salahkan kalau cerita ini ada scene-scene yg agak sama dgn buku lain?

Walaupun scene tu sama, mungkin penulis boleh tukarkan sedikit... Dan saya rasa buku ini kurang klimaks. Saya tk pasti apa kurangnya tetapi rasa dia tidak ada semasa klimaks itu.

Saya tak tahu kalau penulis memang sengaja membuat karakter Laila seperti ini, tetapi apabila dia bergurau dan bersentuhan dgn Azmir, dia ti
...more
Ummu
Oct 26, 2014 Ummu rated it liked it
Shelves: malay
Laila dan Harraz. Kedua-duanya boleh tahan tinggi melangit ego. Setiap kali berjumpa, pasti bertekak. Harraz tak habis-habis nak kacau Laila hinggakan beliau menangis. Mereka ni bukanlah musuh, bukan juga kawan tetapi mereka ini adalah abang tiri dan adik tiri!

Dalam diam, Harraz sebenarnya sudah jatuh cinta saat dia melihat Laila ketika majlis nikah ayah dan ibu tirinya. Memandangkan dia tak nak mengaku dan selalu aje menafikan tentang rasa kasihnya, itu yang dia asyik nak giat adik tirinya. Suk
...more
Alyzakyu
Alyzakyu rated it liked it
Nov 19, 2014
Aimanlia
Aimanlia rated it it was amazing
Nov 12, 2015
Alyzakyu
Alyzakyu rated it liked it
May 09, 2015
Hasmidah
Hasmidah rated it really liked it
Jun 15, 2015
Siti Raudhah
Siti Raudhah rated it liked it
Dec 01, 2014
Nornadia Zaid
Nornadia Zaid rated it did not like it
Aug 02, 2016
Apan
Apan rated it it was ok
Nov 01, 2015
Jumay
Jumay rated it really liked it
Sep 14, 2014
Nashue
Jul 08, 2016 Nashue rated it liked it
Cliche!
Diyanah Zaini
nothing
Aziyah Salleh
Aziyah Salleh rated it really liked it
May 29, 2016
Farida Rasip
Farida Rasip rated it liked it
Feb 15, 2016
Ghinayatul Raihanee
Ghinayatul Raihanee rated it liked it
Sep 21, 2014
Azziati
Azziati rated it liked it
Dec 06, 2014
Dilah
Dilah rated it it was amazing
Jul 04, 2015
Asyiqin
Asyiqin rated it it was amazing
Jun 18, 2016
mummy bulut
mummy bulut rated it it was ok
Nov 05, 2014
MackMegan
MackMegan rated it really liked it
Jul 21, 2015
Lisakyu85
Lisakyu85 rated it really liked it
Oct 01, 2014
Siti Norbahyah
Siti Norbahyah rated it liked it
Sep 18, 2014
Jun
Jun rated it liked it
Feb 19, 2015
Klara
Klara rated it it was amazing
Sep 23, 2014
JAMIL
JAMIL rated it really liked it
Nov 05, 2015
Issofea Keisha
Issofea Keisha rated it liked it
Sep 15, 2014
« previous 1 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »

Share This Book



No trivia or quizzes yet. Add some now »