Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Aku Suka Kau Benci” as Want to Read:
Aku Suka Kau Benci
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

Aku Suka Kau Benci

3.29  ·  Rating Details ·  34 Ratings  ·  7 Reviews
BERMULA dari satu cabaran, Ikmal bertekad untuk memikat Mia Sarah. Niat asalnya sekadar main-main tetapi hatinya pula yang terpikat dengan gadis kampung tersebut. Namun, gadis itu cukup payah untuk dilembutkan hatinya sekaligus membuatkan Ikmal berusaha memenangi sekeping hati milik Mia sarah.

“Nak buat apa saya beri dekat orang lain? Saya tak suka orang lain, saya suka awa
...more
Paperback, 569 pages
Published May 2014 by Penulisan2u
More Details... edit details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.
This book is not yet featured on Listopia. Add this book to your favorite list »

Community Reviews

(showing 1-30)
filter  |  sort: default (?)  |  Rating Details
Rynna
Sep 12, 2014 Rynna rated it really liked it
Shelves: malay-novel
cerita bermula semasa di universiti. Biasa la cam novel melayu lain, watak ikmal digambarkan sebagai playboy, byk girlfren. Ia BERMULA dari satu cabaran drpd rakannye Hafiz, Ikmal bertekad untuk memikat Mia Sarah.
Niat asalnya sekadar main-main tetapi hatinya pula yang terpikat dengan gadis kampung tersebut. Namun, Mia cukup payah untuk dilembutkan hatinya. sekaligus membuatkan Ikmal berusaha memenangi sekeping hati milik Mia sarah.

Mia memang tak mempunyai ape-ape perasaan terhadap ikmal. Cinta t
...more
kuzzeen
Sep 21, 2014 kuzzeen rated it did not like it
Shelves: read-2014, i-owned
Naskah untuk dilepaskan; RM14.00. Pm je....

This is my edition of 'FULL-PACKAGE-COMPLETE-SET'.

24.6.2014

Dengan sukarelanya review sebelum ini didelete kerana aku terharu dengan penulisnya yang sudi memandang review itu dengan lapang dada. Teruskan menulis... satu hari nanti anda akan menjadi SOMEBODY (+) dengan etika sebegini.

Terima kasih



Faradina Azlin Azahar
not really to my liking.. uhuks... anyhow, writer has done their best and keep up the spirit.

as for my personal view, citer mia sarah ngan ikmal nie cam ada kekurangan something... just kurang kick. part julia buat hal. pasal azreen. pasal si norly ngan nora, pasal mak bedah.. datuk ngan datin terasa cam serabut plak... watak ada dan banyak. tp impak cam kurang. x faham apa motif2 dimunculkan watak2 semua. byk gak perenggan yang diglance thru. uhuks...

back to Ikmal, yeay, he is 1 of gud husband
...more
Nonieღserenity2bliss
Aug 29, 2014 Nonieღserenity2bliss rated it it was amazing
Shelves: malay-novel
Announcement before review: N nak jual buku ni for RM13. Pada sesiapa yang berminat, boleh lar PM :)

N terkejut bila tengok rating novel ni dalam GR. Sikit sangat! Tapi sudah menjadi realiti yang citarasa masing-masing berbeza. Personally, I LOVE IT!

Membaca novel ni memerlukan kesabaran yang tinggi, terutamanya bila ada part Mak Medah. Memang menguji kesabaran!

Kalau ikutkan tajuk, N expect cerita ni berbentuk romantic comedy. Tapi tidak. Banyak juga cabaran hidup yang terpaksa ditelan oleh sa
...more
Aisha
Sep 26, 2014 Aisha rated it it was ok
kalau tk silap cerita ni dh lama jugak kat blog di P2U ... 3-4 yrs ago???
kalau dulu citer mcm ni bole masuk jiwa aku & aku tk kisah apa je cerita
tp skang plot mcm ni dh outdated & cerita yg more light is my fav.
Ummuhandz
May 19, 2015 Ummuhandz rated it really liked it
Seriously this book is not bad at all.eventhough I'm not quite fond of Mia Sarah's character but it's still acceptable.Ikmal, a good husband, romantic and loving. Overall I enjoyed this book.
Emoon
May 20, 2014 Emoon rated it liked it
Shelves: malay-novels
Semoga berbahagia hingga ke akhirnya untuk pasangan ini.... amin.... chewah!!! macam betul2 pulak..

Anne
Anne rated it really liked it
Apr 03, 2015
Bidadari Hujan
Bidadari Hujan rated it liked it
Oct 05, 2014
Humairah
Humairah rated it really liked it
Apr 30, 2016
Sumutiah.suhedyes.my
Sumutiah.suhedyes.my rated it really liked it
Dec 28, 2014
Izzah
Izzah rated it it was amazing
Aug 02, 2016
Ainaa Azlan
Ainaa Azlan rated it really liked it
Jan 29, 2015
Afifah Nur.
Afifah Nur. rated it it was ok
Jul 25, 2014
mRs bOo ^_^
mRs bOo ^_^ rated it it was ok
May 20, 2014
Norsheha Ismail
Norsheha Ismail rated it really liked it
Aug 21, 2016
Norazlin Ishak
Norazlin Ishak rated it liked it
Sep 18, 2015
Siti Raudhah
Siti Raudhah rated it really liked it
Oct 04, 2014
Nur 'adriana
Nur 'adriana rated it it was amazing
Jul 12, 2014
Effa Izzaty
Effa Izzaty rated it did not like it
Jan 11, 2015
Ras
Ras rated it it was ok
Dec 19, 2014
NurFarahin Farhanah
NurFarahin Farhanah rated it it was amazing
Mar 29, 2015
Dinaishak
Dinaishak rated it liked it
Jan 26, 2015
Kucingkarate
Kucingkarate rated it liked it
Nov 01, 2016
nilam
nilam rated it liked it
Jun 09, 2015
Siti Zubaidah
Siti Zubaidah rated it it was amazing
Mar 07, 2015
Azimah Salleh
Azimah Salleh rated it it was ok
Dec 18, 2014
Hazi
Hazi rated it it was ok
Jun 16, 2014
Issofea Keisha
Issofea Keisha rated it really liked it
Sep 11, 2014
Hasmidah
Hasmidah rated it it was ok
Sep 22, 2015
« previous 1 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »

Share This Book