Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Republik Funky” as Want to Read:
Republik Funky
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

Republik Funky

liked it 3.0  ·  Rating Details ·  1 Rating  ·  0 Reviews
No one doesn't know about him.. about his life that always dedicated to the people..

in this book, you'll know the originality of (Alm)Harry Roesli..

Four Thumbs up for you Master!!
and thanks for the inspiration!!
Published 2007 (first published 2005)
More Details... edit details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Republik Funky, please sign up.

Be the first to ask a question about Republik Funky

This book is not yet featured on Listopia. Add this book to your favorite list »

Community Reviews

(showing 1-33)
filter  |  sort: default (?)  |  Rating Details
Tomi Pakei
Jul 07, 2013 Tomi Pakei rated it liked it
Shelves: nonfiction, 2-ĎĿ
Harry Roesli adalah Harry Roesli
Rasanya, tidak ada cara yang lebih tepat untuk menggambarkan sosoknya selain dengan kalimat seperti itu. Dari 'mulut'-nya, materi-materi sulit mengalir bak obrolan pinggir jalan--bisa dikunyah orang kebanyakan. Tetapi bukan hanya soal cara penyampaian (yang selain lugas juga sering nylekit--sekaligus penuh kelakar), dalam melihat permasalahan pun si Akang terbukti sangat cerdas--dengan fokus yang jeli, tanpa harus lepas dari substansi. Sebuah buku wajib sosial-pol
...more
Ratna Mutia
Aug 30, 2008 Ratna Mutia rated it really liked it
Shelves: nonfiksi
buku ini berisi kumpulan tulisan alm. Harry Roesli di kolom asal-usul di kompas minggu. menyenangkan bisa membaca kembali tulisan2 Harry Roesli yang sejak jaman SMA sampe awal2 kuliah membuat saya dan ibu menunggu2 kompas minggu untuk membuka halaman ke sekian dan meletakkan kembali koran itu kalo ternyata bukan Harry Roesli yang mengisi kolom asal usul, hehe... Harry Roesli membuat saya jadi sedikit melek politik kala itu, dengan analisanya yang jujur dan apa adanya, tanpa sungkan2 pada ...more
Takhta Pandu
Nov 12, 2007 Takhta Pandu rated it it was amazing
Gaji seorang manager, pasti lebih besar dari wakil manager, gaji seorang rektor pasti lebih besar dari wakil rektor, gaji presiden direktur pasti lebih besar dari wakil direktur,...


berarti gaji rakyat seharusnya lebih besar daripada wakil rakyat (lho kok.... ngga valid, klo di fund. of logic proposisinya udah bener nih, tapi kok...)


hahaha....
inilah Negaraku..
Indonesia...

Andi
Dec 16, 2009 Andi rated it it was amazing
Shelves: nonfiksi
buku serius yg disajikan secara guyonan. gaya menulis mendiang sampai saat ini masih suka saya tiru.
Rintar
Rintar rated it liked it
Oct 09, 2008
dvd.tbg
dvd.tbg rated it liked it
Sep 05, 2011
Raven
Raven rated it really liked it
Sep 21, 2008
Jervine
Jervine rated it really liked it
Oct 30, 2008
Iwet
Iwet rated it did not like it
Jul 02, 2008
Indra Hermayadi
Indra Hermayadi rated it it was amazing
Dec 03, 2014
Nonochka
Nonochka rated it liked it
Jun 12, 2013
Ariefmai Rakhman
May 05, 2010 Ariefmai Rakhman rated it really liked it
mari mentertawakan Indonesia dan jika anda belum bisa mentertawakan Indonesia, baca buku ini
Diaz Prasetyo
Diaz Prasetyo rated it liked it
May 12, 2015
Putri Prihatini
Putri Prihatini rated it liked it
Nov 11, 2016
Rizqah
Rizqah rated it liked it
May 06, 2009
Danang Junaedi
Danang Junaedi rated it really liked it
Feb 07, 2011
belajarjadimanusia
belajarjadimanusia marked it as to-read
Jul 21, 2011
Tri
Tri added it
Feb 12, 2012
Riska Razak
Riska Razak marked it as to-read
Dec 15, 2012
Hanna Yumna
Hanna Yumna marked it as to-read
Dec 15, 2012
Patrick
Patrick marked it as to-read
Feb 06, 2013
Lia Ristiyana
Lia Ristiyana marked it as to-read
Apr 08, 2013
Rismu
Rismu marked it as to-read
Jun 03, 2013
Kania Roesli
Kania Roesli marked it as to-read
Aug 15, 2014
Denny Sakrie
Denny Sakrie marked it as to-read
Dec 08, 2014
Ajoull Fajrul hidayat
Ajoull Fajrul hidayat marked it as to-read
Apr 14, 2015
Hery Saputra
Hery Saputra marked it as to-read
May 04, 2015
Yujin Kim
Yujin Kim marked it as to-read
Jun 03, 2015
Putri Azzahra
Putri Azzahra marked it as to-read
Sep 15, 2015
Aan Chudori
Aan Chudori marked it as to-read
Jul 14, 2016
Daud Saputra
Daud Saputra marked it as to-read
Sep 15, 2016
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »

Share This Book



No trivia or quizzes yet. Add some now »