Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Hjemmefronten” as Want to Read:
Hjemmefronten
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating

Hjemmefronten

by
3.4 of 5 stars 3.40  ·  rating details  ·  648 ratings  ·  21 reviews
Den finske lagerarbejder Matti Virtanen er omkring de 40. Han elsker sin kone og datter og opfatter sig selv som frontsoldat - på hjemmefronten; vasker, handler ind og gør rent.
Er rolig og samvittighedsfuld - et sandt dydsmønster. Filmen knækker en dag under en ægteskabelig konflikt, da Matti stikker sin kone en lussing, hvilket resulterer i at hun pakker og rejser med dat
...more
Paperback, 297 pages
Published 2005 by Gyldenfal (first published 2002)
more details... edit details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Hjemmefronten, please sign up.

Be the first to ask a question about Hjemmefronten

This book is not yet featured on Listopia. Add this book to your favorite list »

Community Reviews

(showing 1-30 of 943)
filter  |  sort: default (?)  |  rating details
Reetta Saine
Hotakaisen romaani vahvisti kaikki epäilykseni, joita minulla on urheilua, miehiä ja rakkautta - sekä erityisesti urheilevia rakastuneita miehiä - kohtaan.

Useat ovat pitäneet tätä synkkänä, mutta pikimustan huumorintajun omaaville Juoksuhaudantie ei tuota ongelmia. Hotakaisen verbaalikikkailu luo upeita välähdyksiä, välillä ote harmittavasti löystyy.

Lempisitaattini: "Kun keskiluokkaiselta ihmiseltä menee tolkku, siitä tulee mulkku."
Spinster
Matti Virtanen on kotirintamamies. Mies, joka antaa vaimolleen vapautta, aikaa ja tilaa olla aktiivinen nykyaikainen nainen. Kotirintamamies hoitaa kodin ja lapsen kun vaimo tienaa ja harrastaa. Matti meni kerran liian pitkälle, löi vaimoaan ja loi alkuasetelman tälle loistavalle kirjalle.

Juoksuhaudantien kertojana toimivat useammat eri henkilöt, mutta se ei sekoita kerrontaa, vaan tukee sitä. Lukija pääsee vuorotellen eri hahmojen pään sisään, ja tämä onkin todennäköisesti paras keino kuvata er
...more
Dbgirl
Nopealukuinen, hauska ja samaan aikaan masentava kuvaus pakkomielteestä, johon vain yksi harkitsematon, paha teko on sysännyt.

Minusta tuntuu vahvasti siltä, että kaikilla kirjan hahmoilla (ei vain Matilla) on jonkinlaisia pakkomielteitä, tai outoja ajatuksia ainakin. Ja että niillä kaikilla on juurensa mahdollisesti jo lapsuudessa. Oli mukavaa lukea tarinaa monen eri hahmon näkökulmista. Pystyin samaistumaan joihinkin heistä, tai ainakin ymmärtämään heitä.

Joissain kohdin oli hieman turhaa teksti
...more
Anna-Maija Tähkävuori
Jan 01, 2014 Anna-Maija Tähkävuori rated it 4 of 5 stars  ·  review of another edition
Recommends it for: palkittuna romaanina
Recommended to Anna-Maija by: löysin itse
Kari Hotakainen on taitava hauska tulkitsija, joka pääsee kirjoillaan harvinaisen kiinni lukijaan. Osittain siksi, että hän pitää aiheensa rönsyilemättä koossa, juonen kirkkaana ja synnyttää elävää uskottavaa tarinaa.
Palkittu Juoksuhaudantie kuvaa eronneen miehen haikailua omakotitalosta. Näytön paikkaa etsivästä tulee unelmansa orjuuttama surkea antisankari, joka ei pysty edes päästämään itseään irti kauhuprojektista.
Surullinen tapaus kääntyy lopulta uhoamisen ja mielettömyyden riemulliseksi k
...more
Repekka
Ihan oikeastiko joku samaistuu päähenkilöön? Ehkä karuin ja armottomin lukemani kuvaus suomalaisesta miehestä. Nopealukuinen joskin ahdistava sairaskertomus.
Lena Foster
Svensk titel: Löpgravsvägen.
Gillade inte språket. Tyckte storyn var lite tunn
Iikotin
Ekaksi kirjaksi Hotakaiselta ihan mieluisa lukukokemus! Mies osaa kirjoittaa kivasti vaikka sortuukin välistä jahkaamaan varsinaisen asian vierestä.
Markus
Hotakaisen tarina on hieno kuvaus epätoivoisen miehen talonhankkimisprojektista. Ainakin itse tulin samaistuneeksi päähenkilöön, jonka valinnat kävivät jatkuvasti arveluttavimmaksi.
Teemu Kemppainen
Masentava, oivaltava, enkä meinaa malttaa keskeyttää. Mielenkiintoinen kotirintamamiehen konsepti ei ehkä kanna loppuun asti, eikä kirjassa sitten paljon muuta olekaan.
Minna K
Kari Hotakaisen lauseet ja niiden hiljainen, vaivihkainen huumori tekivät minuun vaikutuksen. Niin arkista, niin sankarillista ja huvittavaa samanaikaisesti oli päähenkilön todellisuudestakarannut kilpajuoksu kohti epäsankarillista päätepistettään..Tykkäsin! Ja lisäksi,.. minulla on Kari Hotakaisen itsenä signeeraama kirja kotona, ei paha...
Vibeke
Funny, funny, funny
Mikael Kuoppala
A very light book that is extremely quick to read. The novel has some interesting content as well, and some of the questions it raises are rather observant, but I would have hoped for a deeper and more ambitious approach to storytelling.
Tuomo Polo
Uskomaton tarina päähänpinttymästä ja oman kodin unelmasta. Kertoo ison siivun suomalaisesta kulttuurihistoriasta ja suomalaisen miehen sielunmaisemasta. Suosittelen kaikille Suomesta kiinnostuneille.
Tamarrrrrrrrrr Meulman
Only finished reading it cos I wanted to know what the hell was the point of this book... Unfortunately, I just wasted a few hours of my life which I will never get back. :(
Teemu Sevon
Ihan ok kirja. Iso hypetys oli ympärillä. Hahmo itsessään oli mielestäni erinomainen. Tarinan loppuratkaisu ehkä hieman epätyydyttävä. Ei valittamista kuitenkaan.
Johannes
On the first time, I liked it but didn't have time to ponder over it. On the second time, I loved every single page of it. One of my all time favorites.
Maarika
It was okay, easy to read but not my favourite one.
Céline
If you love sarcasm you'd love that book!
Aura
Tosi hyvää henkilökuvausta.
Heidi
Tykkäsin kovasti.
Mikko
Mikko is currently reading it
Jan 23, 2015
Henna
Henna marked it as to-read
Jan 23, 2015
Tiina
Tiina marked it as to-read
Jan 21, 2015
Lasse Järvinen
Lasse Järvinen marked it as to-read
Jan 20, 2015
« previous 1 3 4 5 6 7 8 9 31 32 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »
 • Missä kuljimme kerran
 • Metsäjätti
 • Havukka-ahon ajattelija
 • Täällä Pohjantähden alla 1-3
 • Mielensäpahoittaja
 • Jää
 • Punainen viiva
 • Hytti nro 6
 • Rautatie
 • Anna minun rakastaa enemmän
 • Maa on syntinen laulu
 • Punainen erokirja
 • Manillaköysi
 • Karkkipäivä
 • Seven Brothers
 • Neljäntienristeys
 • Harjukaupungin salakäytävät
 • Sarasvatin hiekkaa
305686
Kari Hotakainen is a Finnish writer. Hotakainen started his writing career as a reporter in Pori. In 1986, he moved to Helsinki. He became a full-time writer in 1996. He has two children with his wife, sound technician Tarja Laaksonen, whom he married in 1983. He has also worked as a copywriter and as a columnist for the Helsingin Sanomat.
His father, Keijo Hotakainen, worked as a storekeeper and p
...more
More about Kari Hotakainen...
Ihmisen osa Klassikko Luonnon laki Jumalan sana Huolimattomat

Share This Book

“Self-confidence is the expression of stupidity.” 1 likes
More quotes…