Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Bila Lagu Cinta Bergema” as Want to Read:
Bila Lagu Cinta Bergema
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

Bila Lagu Cinta Bergema

3.58  ·  Rating Details ·  26 Ratings  ·  8 Reviews
Membesar tanpa kasih sayang ibu dan nenek kandungnya, hidup Balkish sering saja dihiasi dengan airmata. Hanya kepada Batrisya si kakak kandung, seluruh harapannya disandar. Namun tatkala rasa cinta di hati dikongsi dengan lelaki yang sama, Balkish terpaksa mengalah dan melepaskan cintanya demi sebuah pengorbanan.

Setelah bertahun masa berlalu, Balkish mula membina hidup yan
...more
Paperback, 940 pages
Published December 2013 by Lovenovel Publication
More Details... edit details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Bila Lagu Cinta Bergema, please sign up.

Be the first to ask a question about Bila Lagu Cinta Bergema

This book is not yet featured on Listopia. Add this book to your favorite list »

Community Reviews

(showing 1-47)
filter  |  sort: default (?)  |  Rating Details
Yuni
Mar 28, 2015 Yuni rated it did not like it
Shelves: 2015, novel-melayu
Beli sebab apa yek buku ni? Oh ye, mungkin masa tengah belek2 buku ternampak ada yang tebal so terus grab. Nasib badan, selalu tersalah pilih. Ceritanya okay tapi ada beberapa sebab yang terus buatkan Yuni moody. Yup, moody baca novel.

1. Too much monolog. Cakap dalam hatilah, beranganlah, dan macam penulis tends to masukkan pendapat dia tentang karakter cerita ini. I DON'T NEED IT!

2. Kalau malas nak check kat kamus, meh sini yuni beritahu. Perkataan sebenar adalah HANDSOME not HENSEM! Penulis, s
...more
Nonieღserenity2bliss
Dec 29, 2014 Nonieღserenity2bliss rated it did not like it
Shelves: malay-novel
Announcement before review: N nak jual buku ni for RM20. Pada sesiapa yang berminat, boleh lar PM :)

Pada N, cerita ni needs some serious editing. Banyak part yang melalut, yang membuat N rasa buang masa jer baca...

Cara penulisan penulis bukan jenis yang N suka - yang banyak 'hehehe', 'kihkihkih' di penghujung ayat, and tiba-tiba rasa macam penulis punya POV diselit di celah-celah perenggan. N rasa kalau cerita ni diedit dengan betul and struktur cerita disusun dengan lebih fokus, the number of
...more
Rynna
Sep 12, 2014 Rynna rated it did not like it
Shelves: malay-novel
novel yg tebal malangnye penulis tak cukup kreatif untuk mengolah cerita... jalan cerita yg tipikal... dan dialog yg skema... cam copy and paste novel yg pernah sy bace... ntah la..
Jaja
Jan 01, 2014 Jaja rated it it was amazing
habis baca malam semalam. novel bulan disember keluaran lovenovel bersama-sama tirai dosa kelmarin. combo yang terbaik. bila lagu cinta bergema sebuah cerita yang menarik dan disertai banyak lirik2 lagu. suka watak mr. alligator yang berusaha memikat balkish dan membuatkan balkish jatuh cinta padanya. perjalanan rumah tangga yang penuh ranjau dengan hasad dengki ibu mentua dan adik ipar. menemui kebahagian dipengakhiran cerita
Puteri Novella
Feb 27, 2014 Puteri Novella rated it really liked it
Shelves: puteri-novella
Novel nie jalan cerita ok...

Yang mencabar, banyak sangat watak...

Tapi novelis nie berjaya sempurnakan setiap watak diakhirnya...

Apapun...karya kedua beliau boleh dimiliki dan dibaca...
Ella
Mar 05, 2016 Ella rated it really liked it
Still ok cerita ni..takde masalah ngan watak utama cos cliche sangat..tapi bengang ngan watak her sis and BIL..to me dah kahwin buat hal dah kahwin..dah janji tak tepati lepas tu ada hati nak ngurat balik (cinta monyet je takyah nak emo sgt)..termasuk her mother..dasar tak sedar diri...nasib baik sedar juga..menyebalkan otaklah org perangai gini.

Tak payahlah nak kenang kekasih lama atau rasa terkilan or whatever..cos kalau jodoh tak kemana.

Nilah masalah dlm masyarakat kita..haishh
Haryati Sukarman
Haryati Sukarman rated it really liked it
Jul 04, 2016
Haidazarina
Haidazarina rated it liked it
Jan 25, 2014
Dayangku
Dayangku rated it really liked it
Dec 31, 2013
Faradina Azlin Azahar
Faradina Azlin Azahar rated it it was amazing
Jan 23, 2014
Novel Annie
Novel Annie rated it it was ok
Oct 04, 2014
Norliza Yusop
Aug 21, 2015 Norliza Yusop rated it liked it
okey jugak citer ni...
Zarinah Ahmad
Zarinah Ahmad rated it really liked it
Jun 20, 2014
Wee
Wee rated it really liked it
Jan 02, 2014
Iskandar Iss
Iskandar Iss rated it it was amazing
Jan 27, 2014
Alira Shazleen
Alira Shazleen rated it it was amazing
Oct 10, 2016
Farisha
Farisha rated it really liked it
Nov 26, 2015
Roosealiza
Roosealiza rated it liked it
Feb 13, 2014
Neem Hida
Neem Hida rated it it was ok
Sep 10, 2014
mQ0717
mQ0717 rated it liked it
Oct 07, 2014
Issofea Keisha
Issofea Keisha rated it it was amazing
Mar 26, 2014
Muqriz Izzuddin
Muqriz Izzuddin rated it it was amazing
May 03, 2015
Norazlin Ishak
Norazlin Ishak rated it really liked it
Oct 21, 2015
Emoon
Apr 30, 2014 Emoon rated it liked it
Shelves: malay-novels
cerita ni pun not bad....

Amylin
Amylin rated it it was amazing
May 26, 2015
Sue Chiaki
Sue Chiaki rated it really liked it
Nov 11, 2014
Siti Raudhah
Siti Raudhah marked it as to-read
Dec 28, 2013
Zyra
Zyra marked it as to-read
Dec 31, 2013
Syafiqah
Syafiqah marked it as to-read
Jan 03, 2014
Noorhasnizah
Noorhasnizah marked it as to-read
Jan 03, 2014
Dyna
Dyna marked it as to-read
Jan 03, 2014
Gobokairina
Gobokairina marked it as to-read
Jan 06, 2014
Rozita Said
Rozita Said marked it as to-read
Jan 12, 2014
Kamaliah
Kamaliah marked it as to-read
Jan 26, 2014
Bica Bie
Bica Bie marked it as to-read
Feb 07, 2014
Annie Syla
Annie Syla marked it as to-read
Feb 10, 2014
Nurul
Nurul marked it as to-read
Feb 25, 2014
Anne
Anne added it
Nov 02, 2014
Rainbow_Molly
Rainbow_Molly marked it as to-read
Nov 17, 2014
Ghinayatul Raihanee
Ghinayatul Raihanee marked it as to-read
Dec 23, 2014
Ms. Firda
Ms. Firda marked it as to-read
May 19, 2016
Ady Ritz
Ady Ritz marked it as to-read
Jun 25, 2015
Nuraaini Najmi
Nuraaini Najmi marked it as to-read
Jul 29, 2015
Mardzuin Mat Ratin
Mardzuin Mat Ratin marked it as to-read
Sep 14, 2015
Nurul Hikmah
Nurul Hikmah marked it as to-read
Dec 26, 2015
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »

Share This Book