Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Candy Candy, Vol. 1 (Candy Candy, #1)” as Want to Read:
Candy Candy, Vol. 1 (Candy Candy, #1)
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating

Candy Candy, Vol. 1 (Candy Candy #1)

4.01 of 5 stars 4.01  ·  rating details  ·  1,159 ratings  ·  125 reviews
Candy Candy is primarily a love story. Candy's first love was a character named Anthony Adley, but the series is remembered by the majority of fans as a result of her heartbreaking separation from her true love and soul mate, Terence "Terry" Grantchester. A recurrent story arc in the series is the "Prince of the Hill", a mysterious boy Candy met as a child and never saw ag ...more
Paperback
Published October 2nd 1975 (first published 1975)
more details... edit details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Candy Candy, Vol. 1, please sign up.

Be the first to ask a question about Candy Candy, Vol. 1

Death Note, Vol. 1 by Tsugumi OhbaFruits Basket, Vol. 1 by Natsuki TakayaFullmetal Alchemist, Vol. 1 by Hiromu ArakawaOuran High School Host Club, Vol. 1 by Bisco HatoriVampire Knight, Vol. 1 by Matsuri Hino
Best Manga/Anime Book Ever
282nd out of 917 books — 2,644 voters
Vampire Knight, Vol. 1 by Matsuri HinoDeath Note, Vol. 1 by Tsugumi OhbaSkip Beat!, Vol. 01 by Yoshiki NakamuraOne Piece, Volume 01 by Eiichiro OdaCase Closed, Vol. 1 by Gosho Aoyama
Best Manga/Anime Author
43rd out of 132 books — 126 voters


More lists with this book...

Community Reviews

(showing 1-30 of 1,830)
filter  |  sort: default (?)  |  rating details
indri
Rasanya aku nggak perlu cerita lagi soal buku ini, yang jadi favorit anak2 ABG pada era awal 90-an pada masa jatuh cinta pertama.
Dan membuat role model cowok ganteng menurutku adalah Therius atau Terry, yang ganteng, kaya, namun pemberontak.., namun pelindung, pecinta, dan romantis..

Adegan paling mengesankan dari serial ini (yang membuatku menangis karena baca kisah cinta untuk pertama kalinya) adalah buku 7, di halaman2 akhir 235-238, seusai Candy menengok Suzanna, lawan main Terry.
Candy berdir
...more
Debby Nk
Candy Candy...
After so many years (probably 20 years ago)... Still the best one I've ever read!
Few months ago when my daughter accidentally bought the cd, the memory came through, I still could not manage to forgot my feeling of this very touching love story.

Candy - Terry, that's my favorite story. That love never give up, but love also, never being selfish to others.

But guess what, I'm still somehow, waiting for the true ending of the story, and wishing they'll be together again... someday...
...more
Johanna E.
Quiero decir que esta es mi historia favorita de mi infancia! Kyoko Mizuki, a traves de sus maravillosos y hermosos sentimientos me proyecto muchas cosas lindas a traves de Candy Candy. Quien dice que no? pues los niños aprenden lo que ven, jaja! Candy formo parte de mi personalidad, Candy es la personalidad interior de su autora Japonesa. Una persona con valores unicos, humildes, sensibles, honestos y con mucho amor al projimo y misericordia a sus enemigos en el momento preciso. Te amo Candy Ca ...more
Chris
Absolutely LOVE this series!!!! I watched it on TV and read it as a little girl in the 70's and read it over and over as I got older.... I have the whole series in Korean. I wish there were copies in English so that my daughters can read them. The story is heart-wrenching. I've always wished for a happier ending, but nevertheless, it's an excellent read!!!
Angie
La pépite de ma biblio: les 9 volumes de Candy en français achetés 120francs (le pack)chez Junku à l'époque. Je me souviens, tous les volumes n'étant pas dispos j'avais dû attendre un réapprovisionnement. ^^
Mon précieux!! ♥
Γιώτα Παπαδημακοπούλου
Αν και δεν είναι για άριστα το πρώτο τεύχος, αγαπάμε την Candy όσα χρόνια κι αν περάσουν!
Lady Rutledge
Love it so much!
It's been my fave on primary school, then when I read it all over again, I couldn't be wrong to take it as my fave, always be my fave!

The drama, story, love, friendship are all in one book.
Candy is really a figure for teenagers at her age. Her life is so tragic, but she never cry and always cheerful. That kind of her makes anyone by her side love her much.

Ugh, missing Albert much (The hero here)!
Love you Candy, go get Albert!
Ty Sakumoto
One of my lifetime fave manga :)
Alois ★ Azuyu
Gw ingat banget baca Candy Candy waktu masih kelas 4 SD dan minjem punya temen sekolah. Berhubung gw masih piyik, komik adalah buku yang dilarang banget sama ortu, jadi gw sendiri bacanya sambil ngumpet-ngumpet. Rasanya tuh deg-degan, seolah-olah gw ini kriminal huhuhu.

Candice White Ardlay atau yang biasa dipanggil Candy adalah cewek yatim piatu dari sebuah panti asuhan yang kemudian diangkat anak oleh keluarga kaya raya Ardlay. Kisah hidup Candy sangat berliku dan penuh duka. Gw suka banget sam
...more
Konstantina
Candy is adorable. I used to watch the series, but the most enjoyable part for me was reading her story and trying to imagine the characters' voices.
The illustration is simply beautiful, the pictures were so lively full with
bright colours. The heroes' expressions were unique and what pleased me most were their grimaces, which expressed a variety of emotions. Just by looking at them you could easily understand the heroes state of mind.
Another special feature was the clothing, whch was designed
...more
Sitta Basoeki
Komik Jepang/manga ini emang komplit. Gambarnya super keren, ceritanya sungguh menyentuh n ga mudah ditebak. Terbit dalam 9 buku; mulai dari episode Candy ketika masih di panti asuhan (dimana dia bertemu si Pangeran), lalu saat dia diangkat anak oleh keluarga Legan yang jahat, persahabatan dengan Archie, Stea dan Anthony, lalu diangkat anak oleh keluarga Audrey, lalu sekolah berasrama, perjumpaan dengan Terry, menjadi perawat, lalu kisah hidup bersama Albert yang ternyata adalah si Pangeran yang ...more
Πέτρος
STORY SECTION: 7/10 [Hard to swallow but digests nicely.]
If you are not accustomed to melodramatic stories, you will definitely hate it. It is filled with Deus Ex Machina situations, were every plot twist is either too good or too bad to be true.

In the beginning of the 20th century, a baby girl is abandoned in the doorstep of an orphanage. The girl was named Candice (Candy for short) and was raised by nuns, along with other orphans. The first part of the story is her happy life there, making fr
...more
PurplyCookie
The ”Candy Candy” manga is a "slice of life story" in the shōjo genre. While the protagonist experiences love in the series, the recurring story arc in the series is Candy's love for Pony's Home, a place where she constantly returns to when life deals her great injustices or trials. It is here where the story begins, and the story ends. The plot can be divided into seven arcs. The first arc deals with the first ten years of her life at the orphanage, coping with the demands of her first foster h ...more
PurplyCookie
The ”Candy Candy” manga is a "slice of life story" in the shōjo genre. While the protagonist experiences love in the series, the recurring story arc in the series is Candy's love for Pony's Home, a place where she constantly returns to when life deals her great injustices or trials. It is here where the story begins, and the story ends. The plot can be divided into seven arcs. The first arc deals with the first ten years of her life at the orphanage, coping with the demands of her first foster h ...more
Cecilia W Yu
Igarashi was an inconic illustration genius. Candy Candy is a style that defined a whole generation and was most popular in the far East, Japan, Korea, Hong kong (not China at the time cos they were too busy censoring everything and letting Mao starve his own people to death), Taiwan, Singapore and strangely enough she is also an absolute hit with most non-english speaking places, all of South America, Southern Europe etc....a lot in Spanish, Portugeuse, Greek and Italian!

I don't care what peopl
...more
Putri
Ini adalah komik pertama yang selalu membuat saya tersentuh dan membuat diriku menangis tersedu-sedu bahkan sampai tidak bisa tidur memikirkan jalan ceritanya dan komik ini pulalah yang membuat saya rela mengantri di gramedia setiap komik barunya beredar dan karena komik ini pulalah saya menamakan anak laki-laki yang saya taksir dengan nama tokoh di komik ini.
Pertama kali baca candy-candy kalau tidak salah kelas 4 sd, tapi jauh sebelum komiknya beredar sudah menonton kartunnya.
Tapi entah karena
...more
Marie
Nov 29, 2012 Marie rated it 5 of 5 stars
Shelves: manga
Candy candy adalah anime dan mangga historical romance pertama yang aku tonton dan baca. Tahun 80'an anime ini aku tonton dalam kemasan video, kemudian tahun 90'an mangga pertama yg ku baca dan menjadi koleksi pribadi pertamaku.
Sampai sekarang bukunya masih sering di baca. Entah kenapa menjadi bacaan favorit, mungkin karena cerita dan gambarnya yang bagus dan keren.

Alkisah ditepi danau di Michigan Amerika Serikat, terdapat sebuah rumah kecil tempat penampungan anak anak yatim piatu. Rumah pony
...more
Dhieta
Baca lagi setelah puluhan tahun^^

Berasa agak2 lebay sih di beberapa bagian, tapi tetep cute dan asik. Ada triple A yang ganteng2 itu... Ya iyalah gw skarang suka ngebayangin gentlemen tampan nan mempesona, secara belum lulus SD aja udah disodorin cowok macam Anthony^^

Jilid 1 ini berasa pace-nya cepet, dan agak sebel aja sama Candy: mau-maunya dia bertahan di rumah keluarga jahat itu >.< Mbok ya kabur aja lah, balik ke panti asuhan juga ora popo, daripada menderita kan...
Betsy Hr
Komik Kenangan dan gak berlebihan jika disebut sebagai buku favorite bagi banyak anak perempuan/gadis dimasanya.

Candy-candy ada 8 seri buku. Berkisah seoang gadis bernama Candy dari sebuah panti asuhan yang diangkat oleh seoang bangsawan kaya raya. Konflik banyak mewarnai kehidupan Candy dari sepupu angkatnya Lisa dan adiknya yang sirik, paman angkatnya yang baik hati namun misterius karena tidak pernah menampakkan kehadirannya, persahabatannya dan kisah romansanaya dengan pangeran Antoni dan T
...more
Lucy
Feb 14, 2008 Lucy rated it 4 of 5 stars
Shelves: comics
huaaa..komik pertama gue nih..suka banget..bacanya sampe diulang2..candy itu cewe yang amat sangat tough..bisa survive di segala situasi..dan disayang ama temen2nya..
gue suka banget ama terry..sedihhh waktu baca seri 7 pas terry mesti milih suzana daripada candy..hiks sedih banget ampe nangis2 bacanya.. =D
lucu ngeliat stea yang sangat kreatif ciptain barang2 aneh yang selalu gagal..ampe nangis (lagi!) waktu stea meninggal trus si archie maen bagpipe di makam stea and anthony..
seru ngeliat ending
...more
Mala
waaaa.....kangen!!!!ternyata ada.hahahaha....gak nyangka.lagi liatin buku-nya divakaruni kok yang satu kelompok malah ini.tapi dulu aku sukaaaaaaa banget cerita ini.tapi jadi mikir kalo buat anak seusia waktu aku baca dulu itu, kelewat sedih kali ya ceritanya.anyway,ga terlalu dewasa banget kok menurutku.dan jauh lebih beradab dibanding sinetron di tivi yang nampilin anak kecil sok jadi orang dewasa.kayaknya ga pa pa deh kalo buat anak umuran es de akhir ato es em pe-an.tanya deh yang pernah bac ...more
Fasti
Oct 07, 2008 Fasti rated it 4 of 5 stars
Shelves: girl
Komik gw ini ada jugaa...
Gila, bacaan jaman SD waktu komik masih harganya 3000-an...
Ceritanya bener2 bagus, wonder juga kenapa komik2 sekarang gak ada yang ceritanya sebagus dan seoriginal ini...
Gambarnya bagus, dan bener2 menyentuh..!
Inget banget pas seri2 terakhir, gw beneran ampe nangis2 bacanya..ha ha ha
seri 9 tamatnya emang agak kurang greget, but still it was the best comic of all..
Gw rasa cewe2 pembaca komik di masanya pasti pada cinta deh sama komik ini.
Suka banget pas ceritanya Candi di
...more
Nunik Utami
Candies White Audrey. Nggak akan pernah bisa lupa sama tokoh yang satu itu. Buku ini membuat saya menangis tersedu-sedu ketika selesai membacanya. Ceritanya tentang seorang gadis yang sangat kuat. Jalan hidup Candy sangat berliku-liku. Karakternya yang tegar dan kuat membuat saya bisa berlama-lama merenungi jalan hidup yang sesungguhnya.

Buku ini saya baca ketika SMP, dan pinjam dari teman. Bertahun-tahun kemudian, saya menyesal karena dulu tidak membeli untuk koleksi pribadi. Akhirnya saya berbu
...more
Paopiggy
...because I just HAD to understand why Joo Joong Won kept calling Gong Shil "Candy Girl". OK . haha (Master's Sun)
Rike Jokanan
I watched the cartoon in 1999 on TV. Then I read the comic book in about 2003 -- curious whether the written version was much better or the opposite.

I can say that Candy Candy is NOT a children book. It is a love story between Candy and Antony. They even got married, didn't they? Please correct me if I am wrong.

I can't say no more. I DID like the moving pictures in the cartoon movie, I can't deny. However, it is hard to say that I DO still like it because of a certain reason that is very unreaso
...more
Jennifer
Gosh I really really like this story written by Kyoko Mizuki and Yumiko Igarashi. I watch the video when I was little child and always dreaming that I was Candy ^^
This comic is must have book, that's why I bought it even I already read the book which I borrowed from my auntie.
I always cry when I read this book, especially the separation part, the death of Anthony and the left of Terry.
The story also have taught me to be tough, since Candy is such a tough girl. She is very helpful and always sm
...more
Labeba Salameh
اعتقد ان هذه اول قصة مانجا كاملة قرأتها جذبتني لعالم الطفولة ليدي ليدي وجورجي وزهرة الجبل
Dea
Oct 01, 2007 Dea rated it 5 of 5 stars
Shelves: comics
Akhirnya ketemu juga komik ini. Serial komik pertama yang aku punya. Koleksinya juga lengkap no. 1-9! Walaupun sekarang udah ilang entah kemana =P. Cerita ini bikin kangen temen-temen SMP, karena baca buku ini pas jaman SMP. Seru, sampe nangis-nangis segala..malu-maluin. Sempet kecewa waktu liat sinetron yang ambil ide cerita ini, jalan ceritanya emang gak sama sih, tapi tokoh Candy disitu kok cengeng banget ya, dikit-dikit nangis..Candy's supposed to be tough, isn't she?? But I love the ending, ...more
Annchan Maulana
i watch the anime ;
eventhou this anime is so sadly and the heroin (Candy) is always have a missery, still i really love this anime. it's been a long time since i was a little girl. huwaaa so many memory ...
Candy is an orphan who adopt by rich familly, but not all familly member welcome her except Antonio, Oscar and Archie (if i'm not wrong ^_^"). After live together Candy and Antonio fall in love to each other, but then Antonio is death (huwaaaaa, i cry so many tears when watch the anime). Sinc
...more
Angelos Sk
I was a little child when I first watched these TV series in my country. At the same time the manga-comic book was released, which now I have downloaded because noone could ever think they would become a classic must have! Everything we were supposed to learn and be as children is within Candy's story. Innosence, love, friendship, values, virtues.. the story of a girl who overcomes all the obstacles by being patient and believing in other people's love. I'm watching it again now, it is nice to g ...more
« previous 1 3 4 5 6 7 8 9 60 61 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »
  • Miss Modern Series
  • Popcorn (Seito Shokun)
  • Lady Oscar:  La Rose De Versailles, Tome 1
  • Topeng Kaca - Bidadari Merah 8
  • Mr. Friday
  • Min-Min (1 - 4)
  • Swan, Volume 4
  • Mari-Chan Silver Toe Shoes No.6
  • Throbbing Tonight Vol. 2
  • Mafalda 1
  • Doraemon 1
  • 名探偵コナン 26 (Detective Conan #26)
  • namaku miiko! 1
  • Pansy - Series (1-11)
634235
Kyoko Mizuki (水木 杏子) is one of the pen names of Keiko Nagita (名木田 恵子, Nagita Keiko). She is a Japanese writer who is best-known for being the author of the manga and anime series Candy Candy.

Kyoko Mizuki won Kodansha Manga Award for Best Shōjo Manga for Candy Candy in 1977 with Yumiko Igarashi.

Keiko Nagita won Japan Juvenile Writers Association Prize for Rainette, Kin Iro no Ringo (Rainette - The
...more
More about Kyoko Mizuki...

Other Books in the Series

Candy Candy (9 books)
  • Candy Candy, Vol. 2 (Candy Candy, #2)
  • Candy Candy, Vol. 3 (Candy Candy, #3)
  • Candy Candy, Vol. 4 (Candy Candy, #4)
  • Candy Candy, Vol. 5 (Candy Candy, #5)
  • Candy Candy, Vol. 6 (Candy Candy, #6)
  • Candy Candy, Vol. 7 (Candy Candy, #7)
  • Candy Candy, Vol. 8 (Candy Candy, #8)
  • Candy Candy, Vol. 9 (Candy Candy, #9)
Candy Candy, Vol. 9 (Candy Candy, #9) Candy Candy, Vol. 4 (Candy Candy, #4) Candy Candy, Vol. 2 (Candy Candy, #2) Candy Candy, Vol. 3 (Candy Candy, #3) Candy Candy, Vol. 7 (Candy Candy, #7)

Share This Book