Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Cintaku Tertinggal Di Korea” as Want to Read:
Cintaku Tertinggal Di Korea
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

Cintaku Tertinggal Di Korea

4.09  ·  Rating Details ·  75 Ratings  ·  12 Reviews
Saat kau lafazkan cinta, dirimu sudah terpahat dalam hati namun cintaku kepada Ilahi lebih agung daripada cintaku buatmu.

“Kenapa? Awak malu jalan dengan saya yang comot?” - SON MIN HYUK

“Bukan macam tu, lah. Saya tak pernah kisah pun awak tu macam mana, comot ke apa ke, saya terima aje.” - AIMIN HAZWANI

Opsss… Adakah itu bermakna Aimin telah menyerahkan hatinya kepada Son Mi
...more
Paperback
Published by Karya Seni
More Details... edit details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Cintaku Tertinggal Di Korea, please sign up.

Be the first to ask a question about Cintaku Tertinggal Di Korea

This book is not yet featured on Listopia. Add this book to your favorite list »

Community Reviews

(showing 1-30)
filter  |  sort: default (?)  |  Rating Details
Linamarlyn
Aug 07, 2014 Linamarlyn rated it liked it
Permulaan cerita yang menarik coz unique pasal ia jatuh cinta sama org korea. Mcm the girl tau their relationship will never work pasal berlainan agama.. But min hyuk ani romantic giler dalam diam panya masuk islam.. Its his love at first sight! Their love story interesting but ada few chapters to tooo dragging with all sorts of other stories mcm too much lah.. Some readers might enjoy but for me its too much and maybe im a bit anxious to know what happen next to their relationship. Penulisan ...more
Emoon
May 03, 2014 Emoon rated it liked it
Shelves: malay-novels
Hhmmm..... crita ni cam biasa je.... ada sikit cam crita drama2 korea...
Ayman Hyeqal
Jan 13, 2014 Ayman Hyeqal rated it really liked it
Cintaku Tertinggal Di Korea karya pertama penulis Ania Malna Armad terbitan Penerbit Karyaseni sebuah lagi karya dari penulis baru yg mampu memikat sy utk dibaca, naskah ini blh sy hadam dgn baik, walaupun ini percubaan pertama penulis tp naskah ini digarap dgn baik sekali(pendapat peribadi) mengisahkan Aimin yg stdy di Korea yg mana secra kebetulan terpikat dgn seorang jejaka korea yg mampu bertutur bahasa melayu, tajuknya telah mengambarkan secara langsung cerita dlm naskah ini, penulis juga ...more
Naira2975
Dec 18, 2014 Naira2975 rated it it was amazing
Book #4 - 2014

I loved it! Different from the usual cinta-cinta because the girl bercinta dengan lelaki Korea? See? Kamu pun teriak-teriakkan?? Cerita perjuangan cinta mereka ani yang membuatkan cerita ini sangat-sangat menarik sebab cinta dorang ni berlain bangsa dan agama. Tapi jodoh durang ani tersangatlah kuat. Selalu lah ter/berjumpa di mana-mana. Towards the end of the story, rasanya macam nak lompat bintang. Predictable ending but STILL! It made me go YES! YES! YES! Kalau dijadikan drama I
...more
Liyana Aliah
Nov 10, 2015 Liyana Aliah rated it liked it
The book has nice carefully planned plot. It's nice, it's not messy at all. Although there's problems here and there yet being solved either too quickly or make a long route of it. The hero and the heroine's characters are likeable but really annoyed about their push and pulls (lol). Lastly it seems like the author is rushing the ending? But it does have sweet backup stories and everything that was mysteries have been solved so it's all good all around! Oh and love the description about Korea
Jessica Lim
Jun 02, 2014 Jessica Lim rated it really liked it
Sedih! Itu yang boleh dikatakan. Kisah percintaan Aimin dan Son Min Hyuk. Sungguh dia orang menghadapi pelbagai cubaan untuk bersama tetapi terpaksa juga berpisah.

Restu keluarga penting! Kasihan Aimin tau. Rintihan Aimin dan Min Hyuk. oh sungguh....

Kesudahannya? Adam Yusuf siapa? Meh ler baca wok!
Az3an
Mar 09, 2014 Az3an rated it liked it
Baca novel ni macam tgk drama korea. Dengan karektor lelaki yg senang tumpahkan air mata & a few korean words (berserta maksud) dlm novel ni mmg macam drama korea. Oh i keep imagine Son Min Hyuk ni sebiji macam Kim Soo Hyun sbb terlampau senang menangis!

Jalan cerita biasa-biasa saja & ada beberapa plot yang longgar & boleh di 'skip'kan tanpa merosakkan storyline.
Aliza Nai
Feb 23, 2014 Aliza Nai rated it liked it
Cerita yang lain daripada lain bcoz dgn mr.oppa..story yang berasaskan korea.Then mcm biasa ada halangan from family.But yang paling penting character lelaki ani boleh membuatkan tani cair..
Fifi
Fifi rated it it was amazing
Jul 09, 2015
Intan Anisah
Intan Anisah rated it it was amazing
Apr 11, 2014
Norhaslina Jaafar
Norhaslina Jaafar rated it really liked it
Mar 05, 2014
Athirah Huda
Mar 05, 2015 Athirah Huda rated it really liked it
the ending was really expecting, but more or less, it was a nice novel to read
Yusuf89
Yusuf89 rated it it was amazing
Mar 01, 2016
Doreenaelvira
Doreenaelvira rated it it was amazing
May 12, 2014
Nur Eliaa
Nur Eliaa rated it it was amazing
Jun 03, 2015
Aidura
Aidura rated it really liked it
Sep 11, 2016
Syahirah
Syahirah rated it it was amazing
Aug 02, 2015
Shakila Yaacob
Shakila Yaacob rated it really liked it
Jan 09, 2014
Amirah Shifa
Amirah Shifa rated it really liked it
Oct 01, 2015
Ichika Airi
Ichika Airi rated it it was amazing
May 06, 2015
Rinna MY
Rinna MY rated it really liked it
Mar 31, 2014
Tracy3194
Tracy3194 rated it it was amazing
Jul 31, 2015
W.N. Leefia
W.N. Leefia rated it it was amazing
Nov 20, 2016
N Damit
N Damit rated it really liked it
Feb 20, 2014
Ania Malna
Ania Malna rated it it was amazing
Mar 01, 2016
Nur Shaheera Zainurin
Nur Shaheera Zainurin rated it really liked it
Jan 12, 2014
Piyakarthipiyaymail.Com
Piyakarthipiyaymail.Com rated it it was amazing
Aug 21, 2015
Nur Alia
Nur Alia rated it it was amazing
Jul 10, 2015
Nur Hazirah
Nur Hazirah rated it really liked it
Apr 30, 2014
Mizahk
Mizahk rated it really liked it
Aug 31, 2016
« previous 1 3 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »

Share This Book