Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Suami Ekspres” as Want to Read:
Suami Ekspres
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

Suami Ekspres

3.84  ·  Rating Details ·  62 Ratings  ·  7 Reviews
"Eh, wait Adriana... Awak bakal isteri saya!!!"- FARIS

"Hah, apa?!"- ADRIANA

FARIS AR RAYYAN - Pensyarah muda yang dididik dengan ilmu agama dan tarbiah yang hebat. Dididik sepaya menghargai, melindungi dan meraikan wanita di sekelilingnya. Dia dilamar oleh sahabat abinya, Encik Nazri untuk menjadi suami kepada anak gadisnya sebelum lelaki itu berangkat ke Jepun.

ADRIANA QIST
...more
Paperback, 540 pages
Published June 2013 by Penulisan2U
More Details... edit details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Suami Ekspres, please sign up.

Be the first to ask a question about Suami Ekspres

Community Reviews

(showing 1-30)
filter  |  sort: default (?)  |  Rating Details
Nonieღserenity2bliss
Announcement before review: N nak jual buku ni for RM12. Pada sesiapa yang berminat, boleh lar PM :)

Banyak pengajaran yang boleh dipelajari dalam novel ini. I would say this is mostly dakwah dalam format novel cinta.

Walaupun ia cuma ada 540 mukasurat, N rasa ia agak panjang. Mainly because cerita ni takda klimaksnya and agak repetitive, membuatkan some parts N tak baca, hanya scan through sahaja. Juga N rasa jika kisah Furqan dan Iman kalau takda pun takper (plus it's so cliche, the whole bes
...more
Tie Tinie
Jul 08, 2013 Tie Tinie rated it really liked it
Done this book...
Alhamdulillah... Banyak pengajaran... menyelusuri kisah Riana & Faris.. mereka banyak memperingati kisah2 dan sirah2 rasulullah...
Cerita yang santai dan tiada konflik..
Sesuai untuk bacaan semua...

Selamat membaca & selamat berpuasa..
"Membaca dgn Hati... Menilai dgn Akal"....
Siti Raudhah
Aug 02, 2013 Siti Raudhah rated it liked it
Shelves: read-2013
byk ilmu yg diperolehi dlm novel ni...
Fatini Zulkifli
Jun 22, 2016 Fatini Zulkifli rated it liked it
Ternampak buku ini atas rak buku kakak ipar. Dah lama kakak dia beli buku ni tapi tak terbaca dek kesibukan kerja. Aku pinjam sepanjang empat hari bermalam di rumah dia. Dah buku free kan... rugi la tak baca.

Dua bintang hilang sebab originality dan karakter yang "too good to be true". Masa baca tu, aku rasa macam buku ni gabungan novel Suami Aku Ustaz dan Cinta High Class. Kalau Suami Aku Ustaz, heroinnya kena kahwin dengan ustaz sebab ibubapanya nak buat umrah. Kalau novel Suami Ekspres ni, her
...more
Mansuurah
Alhamdulillah, saya suka sangat buku ni. Syukran Jazillan Khairan kepada penulis yang berkongsi ilmu agama. Banyak ilmu-ilmu yang sangat berguna saya dapat. Dalam buku ini juga menceritakan tokoh-tokoh Islam dan sudah setentunya sirah Nabi juga.
Saya harap penulis dapat menghasilkan lagi karya yang terbaru yang penuh dengan ilmu-ilmu agama juga.
Liyana Aliah
Jan 13, 2015 Liyana Aliah rated it really liked it
Rate this four stars because of many useful knowledge in the book based on the Quran and sunnah Rasullullah
Noorhasnizah
Noorhasnizah rated it liked it
Oct 04, 2013
Faradilla Rashid
Faradilla Rashid rated it really liked it
Aug 29, 2013
Noorazlina Man
Noorazlina Man rated it liked it
Sep 27, 2014
Najihah Azizan
Najihah Azizan rated it really liked it
Dec 24, 2015
Mas Hamzah
Mas Hamzah rated it liked it
Jan 10, 2015
Nizan Said
Nizan Said rated it really liked it
Jul 20, 2013
Ahmad Izzat
Ahmad Izzat rated it really liked it
Jun 04, 2015
Syafiqah
Syafiqah rated it it was amazing
Mar 19, 2014
Cupcakes
Cupcakes rated it liked it
Sep 12, 2015
Rabiatul
Rabiatul rated it liked it
Sep 07, 2014
Faradina Azlin Azahar
Faradina Azlin Azahar rated it really liked it
Oct 02, 2013
Kizzkachiki
Kizzkachiki rated it it was amazing
Jul 06, 2014
Harnani Husin
Harnani Husin rated it really liked it
Aug 04, 2013
Blue Scarf
Bahagia...adriana dan faris.
Farida Rasip
Farida Rasip rated it liked it
Feb 15, 2016
Ain adawiyah
Ain adawiyah rated it liked it
Apr 13, 2014
Zareena Bebe
Zareena Bebe rated it liked it
Mar 29, 2014
Helmi Amir
Helmi Amir rated it it was ok
Nov 05, 2016
Aylahusna Aily
Aylahusna Aily rated it really liked it
Feb 21, 2014
Nursakinah Hayatii
Nursakinah Hayatii rated it really liked it
Jan 18, 2014
Afifah Nur.
Afifah Nur. rated it liked it
Aug 12, 2013
Zahirah Ainaa
Zahirah Ainaa rated it it was amazing
Nov 03, 2013
Anna Morshiddi
Anna Morshiddi rated it it was amazing
May 08, 2015
Lyna
Lyna rated it it was amazing
Feb 23, 2014
« previous 1 3 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »

Share This Book



No trivia or quizzes yet. Add some now »