Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Be My Wife” as Want to Read:
Be My Wife
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

Be My Wife

3.88  ·  Rating Details  ·  220 Ratings  ·  16 Reviews
HUBUNGAN baik yang terjalin di antara Elman dan Hannah sejak dari kecil retak dek satu insiden. Walaupun bukan salah Hannah, namun gadis itu tetap bersalah pada pandangan mata Elman hinggakan lelaki itu membencinya sehingga mereka melonjak dewasa. Perasaan SAYANG itu bukan susah untuk menjadi BENCI...

Kerana harta, Elman akur dengan permintaan ibu bapanya asalkan harta kelu
...more
Paperback, 544 pages
Published April 2013 by Penulisan2u
More Details... edit details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.
This book is not yet featured on Listopia. Add this book to your favorite list »

Community Reviews

(showing 1-30 of 476)
filter  |  sort: default (?)  |  Rating Details
Nonieღserenity2bliss
Announcement before review: N nak jual buku ni for RM13. Pada sesiapa yang berminat, boleh lar PM :)

Cerita ni tak seperti yang N sangka. N ingatkan cerita dia romantic comedy tapi rupa-rupanya tidak. Cerita ini penuh dengan pengajaran tentang pengorbanan seorang wanita yng bergelar isteri dan kemudiannya seorang ibu.
 photo bittersweet_zps6ada0b5f.gif

Nasib Hannah selepas berkahwin dengan Elman memang penuh dengan dugaan. Dah kahwin jadi isteri tapi diperkenalkan sebagai orang gaji apabila Elman membawa girlfriend dia pulang. Na
...more
Tie Tinie
May 19, 2013 Tie Tinie rated it it was ok
Shelves: cerita-ku
done this book..
but cannot go... sangat kebudak2an...
adoiii... mmg x boleh la..
cara penulisan sama dgn novel pertama...

hurm...
susah nak cakap.. so u all baca sendiri la ek... hahahhaha

happy reading u all's...
Zyra
Jul 03, 2013 Zyra rated it liked it
Lebih suka cinta kontrak sebab cerita dia lebih segar dan kelakar(mgkin sbb aku suka cerita santai).
Tapi dalam novel kedua kali ini gaya penulisannya nampak lebih matang,
dan konflik yang berlaku pun menarik(I likeee).
Banyak konfliknya tapi setiap konflik yg berlaku tak meleret(sekali lagi I likeee)...

total : 3.5 star :)
Suria A.Rahman
May 04, 2013 Suria A.Rahman rated it liked it
Shelves: penulisan-2u
Be My Wife karya kedua penulis Nurul Ain Shuhada. ..agak mengecewakan. karya pertamanya 'Cinta Kontrak' lebih segar dan lebih mudah faham. novel terbaru ni agak serabutlah plot ceritanya. sy paham kes santau memang sinonim dgn masyarakat sekarang. ..tapi rasanya ada isu lain yg boleh diketengahkan kot. kisah santau, kisah salah faham, kisah pembunuhan kejam...mcm anime detektif conan pulak. bagi sy karya kedua ni gagal memikat hati untuk menamatkan dengan keterujaan. tak tunggu ke mukasurat tera ...more
Farah Adibah
May 01, 2013 Farah Adibah rated it really liked it
assalamualaikum..macam biasa karya nurul ain syuhada tak menghampakan pembaca..karya ke dua dia ni sangat the bomb! tak menghampakan saya :B saya sangat suka baca!
Hannah yang tabah..Elman yang pada awalnya sangat annoying tp di pertengahan sudah menjadi suami yang sangat i inginkan.hehe..
lebih banyak konflik yang ada dalam novel bmw ni..nampak kematangan si penulis..i pun tak sangka NAS boleh tulis macam ni..dia muda lagi kot..tua setahun dua je dari saya..
part sedih pun sedih..kesian Hannah..a
...more
Sakura Lina
Apr 09, 2014 Sakura Lina rated it it was ok
citer ni macam x kena ngan selera aku. ayat dlm novel ni bagi aku agak 'ringkas'.. mungkin faktor umur penulis kot. ape2 pun blh diperbaiki lagi untuk next karya..
Ella
Mar 24, 2016 Ella rated it liked it
3.5*

Satu perkembangan yang baik then cinta contrak.
Not everybody will agree. But I luv this.
Wan  Farahana
Aug 25, 2014 Wan Farahana rated it it was ok
Jumpa di rumah mak..buku milik sang adik dan bukan jiwa si kakak buku ni.
Che Sarah
May 09, 2016 Che Sarah rated it it was amazing
i want to read bab 27
Jeijue
Jul 03, 2014 Jeijue rated it liked it
Shelves: penulisan2u
best...best...best
nurazirahvu
Oct 13, 2014 nurazirahvu rated it did not like it
adoi .. ada part yg skip.. maaf penulis but i prefer ur first novel, cinta kontrak

maaf, tpi bgi sya jln cerita boring, takde yg menarik, mengarut pun ade. maaf. lain org lain pandangan.
pkai tudung labuh tpi sangat ego then annoying, erh ! sakit hati bahagian hannah nk sgt pi oversea nk buat master.
maybe penulis dah tkde idea so selitkn cerita yg memboringkn.. example cerita "hantu" karipap pusing, part tu mmg sya skip.
Nur Fatiha
May 17, 2013 Nur Fatiha rated it liked it
Erm karya kedua dari Nurul Ain Syuhada. Not bad. Pendapat saya karya ni permulaanya sangat mengujakan untuk baca, namun di saat-saat akhir selepas kematian Maya di tali gantung ermm agak slow sikit pengakhirannya. Moral of this story? Erm surely sentiasa redha dengan apa yang berlaku tersenyum di saat pahit (tapi ada jugak part heroin menangis) hihi.
p/s: Takkan la diri sendiri mengandung pun xperasan lagi. T_T
Zuhaira
Sep 28, 2014 Zuhaira rated it it was ok
Shelves:
agak slow... macam x boleh nak masuk je dgn gaya penulisan...
baca depan.. baca blakang... dah... g cari buku lain....
si apa maksudnya?
Chek-inn Shamsuddin
May 19, 2013 Chek-inn Shamsuddin rated it really liked it
ending yg sgt best, jrg nk dpt ending cmnie... hehe... byk watak yg boleh diperkembangkan... gud luck cik penulis!!!
Umi Izzati
Jan 03, 2015 Umi Izzati rated it liked it
Saya nak jual buku ni dengan harga RM12.
Interested? PM okay :)
Farrah
Jul 24, 2013 Farrah rated it did not like it
Shelves: penulisan2u
Permulaan yang best tapi...
Sharifah
Sharifah marked it as to-read
Jul 25, 2016
Nisa
Nisa rated it really liked it
Jul 09, 2016
Fudge
Fudge marked it as to-read
Jul 03, 2016
Wati_fitnayahoo.Co Id
Wati_fitnayahoo.Co Id marked it as to-read
Jul 02, 2016
Nik
Nik marked it as to-read
Jun 29, 2016
Junaidah Dullah
Junaidah Dullah marked it as to-read
Jun 28, 2016
Nor Fatihah
Nor Fatihah rated it it was amazing
Jun 16, 2016
Asez
Asez added it
Jun 14, 2016
Zil Iqram
Zil Iqram marked it as to-read
Jun 08, 2016
Liyana Hafiz
Liyana Hafiz rated it it was amazing
Jun 05, 2016
Rabiatul Syadiyah
Rabiatul Syadiyah marked it as to-read
May 30, 2016
Nur Idahyu
Nur Idahyu marked it as to-read
May 30, 2016
Mohd Ashmunir
Mohd Ashmunir marked it as to-read
May 28, 2016
« previous 1 3 4 5 6 7 8 9 15 16 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »
  • Siapa Orang Gajiku
  • Mama Mia Shaza
  • Bayangan Rindu
  • Sungguh, Aku Gilakan Kau
  • Sha & Shah
  • Bukan Kahwin Paksa
  • Dia… Random Guy
  • Eksperimen Cinta
  • Cik Blur Dan Encik Ikhlas
  • Gadis Edisi Terhad
  • Pergi Tanpa Alasan
  • Kahwin Ganti
  • Lelaki Versi Dia
  • Kalau Memang Harus Begitu
  • Kisah Naz dan Khaalish
  • Kontrak Janji Setia Antara Kita
  • 7 Hari Mencintaiku
  • Dia… Isteri Luar Biasa

Share This Book



No trivia or quizzes yet. Add some now »