Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Playboy Itu Suami Aku?!” as Want to Read:
Playboy Itu Suami Aku?!
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating

Playboy Itu Suami Aku?!

4.23 of 5 stars 4.23  ·  rating details  ·  525 ratings  ·  47 reviews
“Kurang asam betul! Dahlah simbah aku dengan air lopak, tak mintak maaf langsung! Blah macam tu aje”

Itulah permulaan segala-galanya. Kehidupan Afina tidak pernah aman semenjak mengenali playboy itu. Seorang playboy yang kerap kali membuatkan dia panas hati. Raja Adrian Benjamin atau nama ‘manja’ yang diberikan oleh Afina, King of Crocodile memang menguji tahap kesabaran se
...more
Mass Market Paperback, 676 pages
Published April 2013 by Penerbitan Kaki Novel Sdn Bhd
more details... edit details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Playboy Itu Suami Aku?!, please sign up.

Be the first to ask a question about Playboy Itu Suami Aku?!

This book is not yet featured on Listopia. Add this book to your favorite list »

Community Reviews

(showing 1-30 of 1,356)
filter  |  sort: default (?)  |  rating details
Tie Tinie
yuhuuu.... done this book... on 14/5/2013..
Hurmm.. Best.. so u all boleh la beli & baca buku nie ye.. hhahaha...
cam ne nak review nie ek.. dah kehabisan kosa kata nak mereview.. kikikiki...

kisah kembar seiras tapi tidak sehati... Fina & Fisya.. perbezaan yg sangat ketara... dari segi paras rupa dan juga perangai..
Fina yg nerd (bak kata King)... tinggal dikampung bersama nenek, setelah nenek nya meniggal barulah Fina berpindah dan tinggal bersama keluarganya.
perkenalan tidak sengaja antar
...more
Kiki KiAri HMS
Novel Playboy Itu Suami Aku?! (PISA) merupakan karya ketiga hasil tulisan Suri Ryana yang aku dah baca, selepas M.A.I.D dan Isteri Separuh Masa. Kedua-dua novel SR merupakan dua daripada novel-novel favourite I and are actually in my often read list. Ternyata karya beliau sekali lagi captured my heart. Plot dan characters dalam novel-novel SR sering menepati citarasa pembaca seperti aku yang memang not a fan of heavy conflicts and love triangle.

PISA menceritakan tentang perkahwinan yang I can st
...more
Kamaliah
As usual, suri ryana's book ni santai n relaxing. However i must say that i like her other books better. The beginning was ok in fact, the beginning was fun n nice n smooth reading but then graph goes down towards the end. The author wants to create a conflict but maybe since her other books are more santai, she doesnt want the conflict to be too complicated hence the sudden ending. Was a little bit disappointed actually with the ending. The antagonist culprit got away just like that?!! Aisay po ...more
Nisa Haryanti
Masa PBAKL 13 hari tu, novel ni tak ada pun dalam senarai harus dan wajib dibeli, tapi..kerana Suri Ryana ni penulis novel M.A.I.D... Nisa pun joinlah orang yang bersesak-sesak nak dapatkan novel ni. Teruslah terpending..sampailah semalam terbaca kat FB, novel ni akan di dramakan kat TV3... baru Nisa tergerak hati nak baca.
Ok, jalan cerita boleh layan...cuma Nisa kurang berminat 'sikit'... bila Novel ni menceritakan dari sisi 'Aku'.

Afina Aulia dan Afisya Alia sepasang kembar seiras tapi berbeza
...more
Zahida My
Mengikuti kisah ini di laman blog Suri.. ternanti-nanti versi cetaknya. Sungguh, inilah buku pertama yang kak yus capai setelah pulang drp pwtc, teruja dan tertunggu-tunggu untuk mengetahui kesudahan kisah King dan Afina. Suri memang tak pernah mengecewakan Kak Yus. Hebat n Superb sekali PISA ini.
Joy (Cheery♡Reads)
It took me longer than usual to finish this novel because I was really, really, really busy and occupied with my thesis and final projects. But, I managed to speed read through the story.

My verdict: Funny, very sweet and usual - signature writing style of Kak Suri =D

Two thumbs up...
Awin
sekali lg k.suri tak menghampakan peminatnyer..karya yg ditunggu ni mmg best dan ader kelainan dr maid n ism...menyingkap kisah king yg berubah dr seorang playboy kepada pecinta sejati mmg mampu buat sy tersenyum...adakalanyer geram jugak dgn sikap king tuh....cukup rencahnyer....part percintaan king n fina mmg membuai perasaan.beberapa part memey xdpt sy predict dan semakin hampir ke garis penamat,semakin berdebar jantung gue hik3x.kesimpulannye, mmg rugi kalau tak bace karya ketiga k.suri niey ...more
Umi Izzati
Dah lama habis buku ni. Best dan tak stresss nak baca. Seronok sbb saya USM student :)

Tapi kecewa bila tgk drama cerita ni.
Zaryn Iddin
antara novel yang ditunggu2.. segala nya memang terbaik, dari permulaan cerita hingga ketitik akhir semua nya nampk sempurna.. mmg bole jatuh cinta...
Yuezzie Anna
Honestly saya tak faham tang mana yang best novel ni sbb seriously bg pendapat saya novel ni kebudak-budakan. Menyesal beli pun ada :(
Miera damia Syamiera
akhirnye..habis jugak bce novel nii..
BESSSTTTTT!!
jlan cerite yg x berat sngat n mudah difahami..x sabar nak tggu drama pulak !
K Ha Fiza
mula2 mmg best sgt2... cuma ending tu mcm x puas... mcm nk cepat sj.. tp still best la...
Afifah Nur.
Kurang 'uummmpphhh' sikit berbanding novel terdahulu :/
Zaiton
sebenarnya saya dah baca lama dah novel nie cuma saya x tau nak review dkat mana. saya dah baca pada thun 2013 bulan 6. critanya lbih kurang macam novel2 sblum ni jugak klise je. kahwin atas pilihan keluarga. novel nie kawan saya yg recommend kan pada saya. saya ingatkan novel ni kisah berat dan tidak seperti kebudak budakkan. rupa rupanya..... hmmm ntahla saya x tau nak ckap apa. rasa maca mnyesal je saya beli. pada saya crita ni agak kbudak budakkan. saya pun plik orng lain bleh baca novel mac ...more
Ummu
I like! Best because this is her 3rd novel.

Jalan cerita dari first person point of view (Afina Aulia). [Nama main characters Afina & Adrian sedap. :) ] I can guess what's coming after Adrian & Afina were in love because of the thickness of the balance pages. The wicked & psycho sister, Fisya, whom I thought have really changed; that is the twist. Though I can sense something weird when Fisya first came to Afina's house.

The way the author described the longing of being with someone t
...more
lucie parenkyuma
Typical and bland storyline. Also, a bit too childish, in my opinion.

I long to read Fisya's (the antagonist) point of view, of how she plans the steps to wreck her sister's life, and of how psychotic she can be. If only the author can stress more a little more on her, the book will be much more better.
Adda Carllisha rose
Done this book on July 2013!!

Novel pertama by suri ryana yang saya beli ..
Mmg best !! Tiada cacat cela ..
Wajib baca

Rylaz
More greater than the drama ^~^ Would like to read it again sometime ><
Sharin
Novel dia best tp drama tv dia tak best....
Fakrunnesha
novel ni best!!
Farhana Mhs
Jan 16, 2014 Farhana Mhs marked it as to-read
How to buy this book online? Have been searching for it in every famous book store in my country. They said no stock! I want to read it so bad!
El Salim
novel ni quite bes..klo spe yg xde novel but tgk drama trus better bce novel.bile dh dialihkan ke drama mmg x bes aa..
Azura Chan
Baca buku ni pun semata-mata sebab nak jadi drama. Plot yang agak biasa, penceritaan yang agak lambat di mana saya rasa banyak dialog-dialog yang tak penting, saya skip je bagi cepat habiskan buku ni. hehe. Watak-watak yang dihasilkan memang tipikal watak novel melayu. Dua bintang untuk buku ni.
Az3an
Seriously no WOW factor at all! Ayat2 dia sometimes skema & childish. Jln cerita boleh diagak like the author dah habis idea.
Kella79
Done..jalan ceta dah best tapi plot klimaks tak brapa sgt2.. Anyway
nurazirahvu
omaigosh. cair cair cair . adrian u are such a sweet talker !
novel ni mmg tersgtlah best.
« previous 1 3 4 5 6 7 8 9 45 46 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »
  • Pelangi Cinta Buat Suami
  • Dia… Random Guy
  • Pergi Tanpa Alasan
  • 13 Jam A380
  • Gadis Edisi Terhad
  • My Precious Iris (Mypi)
  • Bukan Isteri Sempurna
  • Bukan Kerana Aku Tak Cinta
  • Dia… Isteri Luar Biasa
  • Bukan Kahwin Paksa
  • Cik Bunga Dan Encik Sombong
  • Kisah Naz dan Khaalish
  • Lelaki Versi Dia
  • Aku Yang Kau Tinggalkan
  • KAMPUNG GIRL
  • Suami Tak KuHadap
  • Perempuan Lindungan Kaabah
  • Eksperimen Cinta
M.A.I.D. Isteri Separuh Masa

Share This Book