Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Alamak lagi-lagi dia” as Want to Read:
Alamak lagi-lagi dia
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

Alamak lagi-lagi dia

3.59  ·  Rating Details ·  51 Ratings  ·  8 Reviews
The Loser gelaran yang tidak pernah dimahunya. Namun kerana sekeping surat dia menjadi mangsa buli di sekolah. Trauma dengan seorang insan bernama Idham Hariz di zaman persekolahannya, membuatkan Syafika tidak pernah punya teman lelaki, walau asyik blind date dengan lelaki-lelaki berbeza. Nadim Ammar, si Pianist yang selamba, keras kepala tetapi punya prinsip tersendiri ...more
Paperback, 752 pages
Published March 20th 2013 by Buku Prima
More Details... edit details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Alamak lagi-lagi dia, please sign up.

Be the first to ask a question about Alamak lagi-lagi dia

This book is not yet featured on Listopia. Add this book to your favorite list »

Community Reviews

(showing 1-30)
filter  |  sort: default (?)  |  Rating Details
Azizah
Jun 08, 2013 Azizah rated it it was ok
Shelves: grc-2013
2.5 star aje.

Penat, lelah, letih. Semua ada! Buku yang paling lama ambil masa untuk dihabiskan dalam tahun 2013. Haishhhhhh.

Antara buku yang teruja untuk dibaca sebenarnya sebab KChik suka sangat dengan penulisan penulis ini. Karya beliau sebelum ni memang kena dengan selera KChik. Tambah lagi ada unsur-unsur thriller gitu.

Tapi entah kenapa kisah Syafika Nordin (Cika) dan Nadim Ammar Aaziz (Nadim) ini susah sangat KChik nak hadam. Walaupun pertemuan pertama tu penulis cuba untuk menjadi ia sebag
...more
 Kak Zie
Oct 14, 2016 Kak Zie rated it really liked it
Shelves: koleksi-peribadi
Dah lama buku ni terbiar dalam almari.. Bila dah pegang, payah pulak nak lepas.. Semakin lama baca, semakin nak tau kesudahan ceritanya.. Dekat-dekat nak habis, meleleh jugak la airmata.. ahaha...
nilam
Nov 23, 2013 nilam rated it it was amazing
sweet couple..walaupun Cika lebih tua dari Nadim tp still nmpak Nadim tu lebih matang dari Cika.. Cika pulak perangai yg agk kebudakan walaupun dah umur 28tahun...mereka mcm saling melengkapi...

sape yg rindukan Kojie & Bella mereka ada kat dlm cerita ni..hehe..nenek Telangkai pun ada...
Mai
tak layak nak beri bintang sebab tak habis baca
Gobokairina
Feb 27, 2014 Gobokairina rated it liked it
Shelves: koleksi-ga
Novel cinta romantik bukan thriller. Alaaaa... *muka tak puas hati* Sebenarnya rindu nak baca karya thriller daripada penulis ini.

Seperti yang aku bilang tadi, ini kisah romantik. Kisah cinta yang santai dan senang hadam. Buat para pembaca novel cinta Melayu pasti akan suka dengan yang ini, cuma mungkin bila sudah terbiasa dengan garapan novel penulis, aku jadi lebih demanding atau mungkin juga novel ini dibaca dalam keadaan aku yang uzur, maka ia juga mempengaruhi mood membacaku.

Apa yang aku s
...more
Nana
Apr 17, 2016 Nana rated it really liked it
nak letgo novel ni. rm17 inclu pos. jika berminat terus ws ke 0169630958

________________________________________________

best. saya suke sangat sbb pertemuaan mereka yang kelakar, sedih, menyakitkn hati n remontik sedikit. btw cerita yang sgt cute.

maafla saya x reti nk komen pasal buku. hehhe. tapi mmg best novel ni
Sakura Lina
Sakura Lina rated it liked it
Dec 16, 2013
misjun
misjun rated it it was ok
Apr 10, 2014
Wan
Wan rated it liked it
Jun 03, 2013
Ucu Riez
Ucu Riez rated it really liked it
Jun 08, 2013
Miszleia
Miszleia rated it it was amazing
Jan 17, 2015
Ogy Yusof
Ogy Yusof rated it liked it
Sep 07, 2015
Emoon
Emoon rated it liked it
Nov 19, 2013
Idha
Idha rated it really liked it
May 16, 2013
Yuni
Yuni rated it liked it
Mar 17, 2014
Nurul Izzah
Nurul Izzah rated it liked it
Jul 20, 2013
Shima Rostam
Shima Rostam rated it liked it
Jun 04, 2013
Farah
Farah rated it liked it
Apr 16, 2014
MsJulianaZee
MsJulianaZee rated it it was ok
May 05, 2015
iamfizz
iamfizz rated it liked it
Nov 23, 2014
Ummuhandz
Ummuhandz rated it really liked it
Sep 15, 2014
Natasya Wiah
Natasya Wiah rated it liked it
Sep 02, 2016
Azye Azima ismail tnay
Azye Azima ismail tnay rated it really liked it
Jan 09, 2014
Christy Liz
Christy Liz rated it it was amazing
Nov 28, 2014
Ainiey Awie
Ainiey Awie rated it it was amazing
Dec 25, 2013
Rain_hannitcha
Rain_hannitcha rated it liked it
Oct 27, 2016
Ain Aliyah
Ain Aliyah rated it it was amazing
Nov 15, 2015
Dhiva
Dhiva rated it liked it
Oct 02, 2013
Zarinah Ahmad
Zarinah Ahmad rated it really liked it
Sep 02, 2014
« previous 1 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »

Share This Book