Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Beautiful Asmara” as Want to Read:
Beautiful Asmara
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

Beautiful Asmara

4.11  ·  Rating Details ·  28 Ratings  ·  5 Reviews
Husna, Khaleeda dan Widad menggelarnya ‘fashionista’ dek kerana tabiat yang suka melaram. Walaupun suka bergaya, Fira tetap biasa-biasa sahaja dan sangat selesa mengaku yang dia bukan minah urban.

Sejak dulu lagi Fira sudah rapat dengan Jazli, juga sekampung dengannya. Sekalipun lelaki itu berada jauh di perantauan, gadis itu tetap setia menunggu. Namun terlalu banyak kisah
...more
Paperback
Published February 2013
More Details... edit details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Beautiful Asmara, please sign up.

Be the first to ask a question about Beautiful Asmara

This book is not yet featured on Listopia. Add this book to your favorite list »

Community Reviews

(showing 1-46)
filter  |  sort: default (?)  |  Rating Details
Dyea
May 21, 2013 Dyea rated it it was amazing
Shelves: favorites
Aina Emir, my peberet penulis , sentiasa membawa kelainan dalam setiap buku2nya. Tidak terkecuali "Beautiful Asmara" menjadikan liku cerita ini "fresh", misteri dan menarik dan saya sangat suka buku ni hihi. Kisah percintaan antara Jazli - Fira - Reez. Jazli yang cukup setia pada Fira dulu, kini dan selamanya namun kepatuhannya terhadap ibu dan bapa menjadikannya sulit untuk berhubung kasih dengan Fira. Jazli tersepit, antara gadisnya dan cita-cita ibu bapanya. sepatutnya saya kasihan pada ...more
Jessy
Aug 13, 2014 Jessy rated it really liked it
Beautiful Asmara ni ditulis oleh my most favorite novelis, Aina Emir. Okey, bercakap pasal tajuk, memang ada sedikit kelainan kan! Beautiful Asmara! Kenapa Asmara, eh? Sebab nama heroin dia Asmara. Lepas tu, ini first time pulak Aina Emir bawa tajuk yang ada wording orang putih. Apa-apa pun, saya memang suka dengan title buku ni. Menarik!

Masa mula-mula baca buku ni, saya rasa macam pelik. Mungkin sebab saya masih 'terkejut' dengan kelainan yang Aina Emir bawakan dalam novel ini. Iyalah, sebab se
...more
Alyzakyu
Jan 12, 2015 Alyzakyu rated it really liked it
Shelves: koleksi-kawan2
first novel untuk 2015
Zahida My
Jul 19, 2013 Zahida My rated it it was amazing
Shelves: own
Haahaaaa... masa mula2 pegang buku tu ingatkan apalah tajuk tu..wah,wah.. Beautiful Asmara tu kan.. rupanya, Asmara tu sebuah nama.. pandai cik penulis.

Wat to say? Sebuah lagi novel garapan Aina Emir yg tak mengecewakan, berlatar belakangkan kehidupan luar bandar, di kawasan kampung dan kisah2 harian yang terlalu dekat dgn diri kita. Penceritaan yg bersahaja dan memang kena dgn jiwa Kak Yus. Sangat suka cerita2 sebegini.

Misteri yang diselitkan membuatkan k.yus asyik dok selak helai demi helai, e
...more
Suhailah Iskandar
Apr 06, 2015 Suhailah Iskandar rated it really liked it
Shelves: finito
It's moving and it's nice..
Hazerah
Hazerah rated it really liked it
Apr 03, 2014
Aqilah Qiela
Aqilah Qiela rated it really liked it
Oct 09, 2014
Wawa Taufik
Wawa Taufik rated it really liked it
Dec 20, 2013
Faiqah
Faiqah rated it liked it
Mar 10, 2013
Zatie Hae
Zatie Hae rated it it was amazing
Apr 25, 2013
Shima Rostam
Shima Rostam rated it liked it
Dec 16, 2013
Nadirah
Nadirah rated it it was amazing
Dec 17, 2014
Puteri Ida
Puteri Ida rated it it was amazing
Jun 23, 2013
Ieta Ahmad
Ieta Ahmad rated it it was amazing
Oct 17, 2015
Nur Adilla
Nur Adilla rated it it was amazing
Jul 22, 2013
Zurianita Manab
Zurianita Manab rated it liked it
Sep 20, 2013
Noratiqah
Noratiqah rated it it was amazing
Apr 03, 2013
Bukucinta
Bukucinta rated it it was amazing
Nov 14, 2014
Rachael
Rachael rated it it was amazing
Jun 18, 2013
Syania Ann
Syania Ann rated it it was amazing
Dec 25, 2013
Latifahrahim
Latifahrahim rated it liked it
Sep 17, 2014
Yana Hana
Yana Hana rated it liked it
Oct 19, 2013
Umi
Umi rated it liked it
Mar 14, 2013
Rahi Nadia
Rahi Nadia rated it liked it
Dec 31, 2014
Asy Akmal
Asy Akmal rated it really liked it
Apr 03, 2015
Shazreen
Shazreen rated it it was amazing
Jun 26, 2014
Sh Naz
Sh Naz rated it really liked it
May 22, 2015
Ogy Yusof
Ogy Yusof rated it it was ok
Dec 09, 2013
Sha Mslvoe ♥♥♥
Sha Mslvoe ♥♥♥ marked it as to-read
Feb 03, 2013
Mira Mairiza
Mira Mairiza marked it as to-read
Mar 26, 2013
Nur Aida
Nur Aida marked it as to-read
Apr 01, 2013
Nur
Nur is currently reading it
Apr 10, 2013
Miss Ai.
Miss Ai. marked it as to-read
Apr 22, 2013
Syazwani Atiqah
Syazwani Atiqah marked it as to-read
May 02, 2013
Zana
Zana is currently reading it
May 09, 2013
Nurul
Nurul marked it as to-read
Jun 15, 2013
Zyra
Zyra marked it as to-read
Jul 07, 2013
Emoon
Emoon marked it as to-read
Nov 26, 2013
Kerepek Masam
Kerepek Masam marked it as to-read
Apr 05, 2014
Don ツ
Don ツ marked it as to-read
Aug 13, 2014
Norliza Yusop
Norliza Yusop marked it as to-read
Sep 07, 2014
Dean Ramona
Dean Ramona marked it as to-read
Sep 25, 2014
Azie Muhamad
Azie Muhamad is currently reading it
Oct 23, 2014
Bica Bie
Bica Bie marked it as to-read
Dec 18, 2014
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »

Share This Book