Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Winnetou III: Winnetou Gugur” as Want to Read:
Winnetou III: Winnetou Gugur
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

Winnetou III: Winnetou Gugur (Winnetou #3)

by
4.19  ·  Rating Details ·  1,720 Ratings  ·  31 Reviews
"Dengar baik-baik, Fred, selama pengembaraan saya selalu berusaha sedapat mungkin tidak membunuh orang, karena darah manusia adalah sesuatu yang tak ternilai harganya. Saya lebih suka menanggung penderitaan daripada mengangkat senjata untuk membunuh. Dan itu pun hanya terjadi jika saya benar-benar berada dalam situasi paling kritis yang bisa merenggut nyawa saya. Lebih bai ...more
Paperback
Published by Pustaka Primatama (first published 1893)
More Details... edit details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Winnetou III, please sign up.

Be the first to ask a question about Winnetou III

Community Reviews

(showing 1-30)
filter  |  sort: default (?)  |  Rating Details
Priit
Dec 12, 2014 Priit rated it liked it  ·  review of another edition
"Ta on küll südametu mõrtsukas, aga ärme võtame tema verd enda kätele, see poleks kristlik tegu – LAS NEEGER TAPAB TA." - Old Shatterhand, tõeline kangelane.
Ordinary Dahlia
Jun 08, 2008 Ordinary Dahlia rated it it was amazing
Recommends it for: every one...
Bayangkan, judulnya aja Gugurnya Winnetou. Please dunx'sapa yg mo baca kalo blom apa2 dah tau tokoh utamanya mati???

Tapi rupanya jiwa padang praire begitu luas dan tidak bertepi, sebuah jiwa yang mencakup hidup dan mati. Dan barang siapa yg telah mengenalnya, boleh pergi kemana pun tetapi pasti akan kembali lagi ke sini.

Dan mau ga mau g pun tetep mbacanya...

----------------------------Selesai---------------------------

G kasih nilai 5 karena ninggalin emosi yg sangat kuat.
Rasanya, untuk besok-l
...more
Putri
Aug 09, 2008 Putri rated it really liked it
Shelves: seru
it's all good. sedih pas winnetou ketembak... meskipun karakter old shatterhand tu terlalu sempurna, aga ganggu aja. hehehe
nailee h
Oct 30, 2007 nailee h rated it it was amazing
bacanya pelan-pelan, supaya kisah petualangan winnetou tidak cepat habis. eh, habis juga.
Susana789
strašne dávno :-)
ShutterBackpack
Jan 07, 2012 ShutterBackpack rated it it was amazing
Saya membaca sekuel Winnetou ini ketika saya masih di bangku SD. Saya masih ingat sekali ketika Ayah memberi buku ini kepada saya. Ayah bilang kalo buku ini adalah buku cerita favoritnya dimasa kecil.

Saya baca buku kesatu, kemudian lanjut buku kedua, dan ketika masuk kebagian buku ketiga, di bagian ketika sang Winnetou mati tertembak pada saat perang perebutan harta, saya pun menangis. Karena masih kecil, saya pun masih berharap bahwa pada akhir ceritanya nanti si Winnetou akan hidup kembali. Te
...more
Anggraeni Purfita Sari
Ketika saya membaca buku ini, seri keduanya belum saya baca. Awalnya saya sempat khawatir kalau nanti saya nggak nyambung pas baca, tapi untunglah buku ini bisa dibaca tanpa harus membaca versi sebelumnya. Ada sih, beberapa bagian yang menyinggung buku kedua, tapi nggak papa kok, nggak material juga karena bagaimanapun kisah Winnetou ini selalu memukau di mata saya :D.

Dari judulnya udah ketauan kalau di buku ini Winnetou akan gugur, dan belum-belum saya udah sedih duluan sebelum baca. Tokoh utam
...more
Jana
Jun 25, 2009 Jana rated it really liked it
Shelves: children
The author is German, and he has never been to USA, and never met any native people and yet he wrote this absolutely amazing book placed in American Old West in which he writes about friendship and differences between Apache Winnetou and Old Shatterhand.

I personally think Karl May has been, and still is, my Tolkien.
Amanda Sheila
Dec 20, 2013 Amanda Sheila rated it liked it
I cried reading this one. Awesome book with enchanting story, mungkin aku memang lupa detail ceritanya tapi aku masih ingat perasaanku waktu baca buku ini. Bagus sekali.

Books are the cheapest vacation you can buy. ;)
Antonio López-Alanís Fernández
Otra genial colección de aventuras del oeste. Alguna de ellas ya las hemos visto en anteriores novelas como la caza del oso o el asalto al tren pero las nuevas y las viejas mantienen su calidad. Recuerda mucho a la primera novela. Hay que decir que es el libro más racista de los tres.
Andhika
kisah tentang gugurnya kepala suku apache yang gagah berani. tapi yang lebih menarik dari semua buku karl may adalah daya imajinasinya yang tinggi tentang benua amerika dan jaman indian. padahal penulis sama sekali tidak pernah menginjakkan kakinya kesana!
Ventsi Dimitrov
Jun 11, 2013 Ventsi Dimitrov rated it it was amazing  ·  review of another edition
Well, I read the Winnetou trilogy years back, but I still remember how I marveled at Karl May's ability to give you the expresion of a harsh western world and people's relationships in it. This is actually one of my favourite series.
Hasna Diana
Jan 31, 2008 Hasna Diana rated it it was amazing
Shelves: fiction, winnetou
ini juga sekuelnya Winnetou..

cuma, aku ga terlalu inget ceritanya, maap.. :)
ntar deh, dibaca ulang bukunya..

happy reading.. :)
Stela
Mar 31, 2013 Stela rated it it was ok  ·  review of another edition
Shelves: ya-lit
"My whole adolescence stood under his sign. Indeed, even today, he has been dear to me in many a desperate hour…" (Albert Einstein)
hamdan fai
May 22, 2010 hamdan fai rated it it was amazing
eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Cecep Wawan
Cecep Wawan rated it it was amazing
May 09, 2015
Liz_mo
Liz_mo rated it really liked it
Aug 02, 2009
Aivar Jakobson
Aivar Jakobson rated it really liked it
Nov 26, 2013
Christina
Christina rated it really liked it
Oct 29, 2015
Fs
Fs rated it really liked it
Jul 30, 2012
Petronius Voicea
Petronius Voicea rated it it was amazing
Apr 04, 2013
Anna Jotkowska
Anna Jotkowska rated it liked it
Apr 19, 2013
Rizki Afifa
Rizki Afifa rated it really liked it
Feb 23, 2014
Cartagenamurcia
Cartagenamurcia rated it it was amazing
Jan 09, 2014
Runo
Runo rated it it was amazing
Jul 29, 2009
Mihaela
Mihaela rated it really liked it
May 15, 2013
Cinthya
Cinthya rated it liked it
Feb 09, 2008
Lu
Lu rated it really liked it
Oct 09, 2016
« previous 1 3 4 5 6 7 8 9 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »
  • Emil und die Detektive / Emil und die drei Zwillinge
  • Wyspa Złoczyńców
  • Harka (Die Söhne der Großen Bärin #1)
  • Das Kalte Herz
  • Kalle Blomquist, Eva Lotte und Rasmus
  • Tomek na wojennej ścieżce (Tomek #3)
  • The Little Scarlet Flower
  • Adrift in the Pacific: Two Years Holiday
  • Doctor Dolittle's Circus (Doctor Dolittle, #4)
  • Naksitrallid. Esimene raamat
  • Ян Бибиян
  • The Prairie (Leatherstocking Tales, #5)
  • The Bear
  • Smoke Bellew
  • Layar Terkembang
  • Niewiarygodne przygody Marka Piegusa
  • Burung-Burung Rantau
  • Viplala lood
45306
Karl Friedrich May (also Karol May) was one of the best selling German writers of all time, noted mainly for books set in the American Old West, (best known for the characters of Winnetou and Old Shatterhand) and similar books set in the Orient and Middle East. In addition, he wrote stories set in his native Germany, in China and in South America.

May also wrote poetry and several plays, as well as
...more
More about Karl May...

Other Books in the Series

Winnetou (4 books)
  • Winnetou I: Kepala Suku Apache
  • Winnetou II: Si Pencari Jejak
  • Winnetou IV: Ahli Waris Winnetou

Share This Book