Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Kerjäläisprinsessa (Gigi ja Henry, #1)” as Want to Read:
Kerjäläisprinsessa (Gigi ja Henry, #1)
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

Kerjäläisprinsessa (Gigi ja Henry #1)

by
3.5  ·  Rating Details ·  121 Ratings  ·  23 Reviews
Umbrovian prinsessa Gigin perhe on paennut vallankumousta halki Euroopan kaukaiseen Keloburgin satamakaupunkiin. Vallankaappaajat eivät kuitenkaan luovuta: perheen asuntoon heitetään pommi, ja kuningatar ja Gigin kolme siskoa siepataan. Pelastusoperaatiosta sukeutuu Gigille ja hänen parhaalle ystävälleen katupoika Henrylle hurja ja vaarallinen seikkailu, täynnä ihmissusia, ...more
Hardcover, 180 pages
Published August 2012 by Karisto
More Details... edit details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Community Reviews

(showing 1-30)
filter  |  sort: default (?)  |  Rating Details
Jenni Joru
Sep 28, 2016 Jenni Joru rated it it was ok
Vuosi on 1860. Viikinkien siirtokunnan Grönlannissa ovat alkaneet menestyä, sillä ilmasto on Golf-virran kääntymisen ansiosta lämpimämpi. Keloburgin kaupunki on jakautunut köyhien alhaiston, varakkaampien rahaston ja rikkaiden ihmisten Kukkuloiden alueiksi. Alhaistossa, lihakauppiaan vuokralaisena piileskelee myös Umbrovian maanpakoilaisprinsessa Gregorovia Anasstassija Ludovica Konstantinina eli Gigi vanhempiensa ja sisarustensa kanssa.

Elämä Keloburgissa on toisaalta kovaa: Gigi kerää kadulta
...more
J.S. Meresmaa
Aug 27, 2012 J.S. Meresmaa rated it really liked it
Tätä kirjaa tuskin malttoi laskea käsistään! Steampunk-henkinen seikkailutarina sai varpaat kipristelemään sukissa jo etukäteistietojen perusteella, mutta pieniä varauksia minulla oli, sillä kyseessä on nuorille suunnattu kirja. Suoraan sanottuna minua pelotti, että tästä jäisi tympeä jälkimaku, jota kutsun sanalla nuortenkirjamainen (älkää vain pyytäkö minua selittämään, mitä sillä tarkalleen ottaen tarkoitan, sen tunteen olemassaolo oudoksuttaa itseänikin), mutta turhaan pelkäsin.

Tämän kanssa
...more
Janne Paananen
Mar 13, 2014 Janne Paananen rated it really liked it
Suomalaista steampunk-fantasiaa nuorille. Kerjäläisprinsessa on tarinaltaan kelvollinen avaus sarjalle, joka kertoo Alhaistossa asuvasta tytöstä, Gigistä ja hänen kaveristaan Henrystä. Ensimmäisessä kirjassa selviää, että tyttö ja hänen perheensä on sukujuuriltaan kaikkea muuta kuin asuinseutunsa antaa ymmärtää. Paha kuitenkin vaanii paossa elävää perhettä. Luin kirjan yhdeksänvuotiaalle tytölleni ja hänelle kirja oli melko jännittävä ihmissusineen ja räjähdyksineen. Maailman luomisessa Hai ei ...more
Markku Kesti
Sep 27, 2015 Markku Kesti rated it really liked it
Shelves: oma, dystopiat, steampunk
Luin uudelleen, kun piti miettiä mitä vinkkaisin seiskoille ja kun tämä ei ihan älyttömästi kierrä lainassa potentiaalistaan huolimatta niin päätin lukea uudelleen ja etsiä parempaa suonta tykitystä varten (anteeksi kielikuva). Ja onhan tässä palikat kohdallaan. Sopiva pituus eli lyhyys, rivakasti toimintaa, ichmissussshia, vallankumous, eksoottisia vimpaimia ja vielä viikinkejä! Kokeillaan nyt vähän uusin askelmerkein.
Jani
Jul 16, 2015 Jani rated it liked it
Kerjäläisprinsessa is the first part of Magdalena Hai's YA steampunk trilogy which follows the adventures of Gigi, or Gregorovia Konstantinina, formerly a princess, now a refugee scouring the streets and parks of Greenland’s town for sustenance for her family of exiled royalties. Alongside with her friend Henry, she and her family are swept to an adventure seasoned by pirates, usurpers, werewolves and mechanical contraptions.

In Hai's alternative history, the changes in Golf Current have affecte
...more
Vilma
Hahmot olivat kiinnostavia, hauskoja ja erottuivat toisistaan. Miinuksena sanottakoon, että osa oli stereotyyppisiä, esim. Gigin hajamielinen mutta nerokas keksijäisä. Myös ympäristö oli kiehtova ja vähän tavallisesta nuortenkirjasta poikkeava steampunk-elementteineen.

Tapahtumia kuvailtiin hyvin kaikkien aistien kautta. Välillä kuvailua tuntui olevan liikaakin, mutta kun tarinaan keskittyi, se ei enää haitannut vaan auttoi vain eläytymään. Tapahtumien tempo oli nopea ja siinäkin vaadittiin keski
...more
Matti Karjalainen
Magdalena Hain "Kerjäläisprinsessa" (Karisto, 2011) on steampunkista ja vaihtoehtohistoriasta ammentava lastenkirja. Se kertoo prinsessa Gigistä, vallasta syöstyn kuningashuoneen jäsenestä, joka ystävineen joutuu keskelle huimaa seikkailua, sillä hänen on pelastettava perheensä julman vallananastajan Andros Luopion kynsistä.

Tarina lentää vauhdilla eteenpäin ja mukana menossa on ihmissusia, omituisia keksintöjä ja muuta mukavaa. Magdalena Hai on luonut kiehtovan maailman, ja etenkin Keloburgin k
...more
Tiia
Mar 26, 2016 Tiia rated it liked it
Shelves: fantasy
Kirjojen kansilla voi olla hyvin suuri merkitys siinä tuleeko kirja ollenkaan luetuksi ja ennen kaikkea se antaa jonkinlaisen ensi vaikutelman kirjasta. Aina kannen merkitys ei ole suuri, mutta tässä teoksessa kannella oli suuri merkitys ja ikävä kyllä hieman huonoon suuntaan.

Kirja on kirjastossa luokiteltu nuorten aikuisten kirjaksi, mutta kansi on mielestäni enemmän nuorten tai jopa lasten kirjan oloinen. Kansi ei ole ruma tai muutenkaan ikävän näköinen, se vain jotenkin toi minun mieleeni ene
...more
Vaarna
Oct 04, 2015 Vaarna rated it liked it
Kerjäläisprinsessa oli aivan ihastuttava seikkailu! Uppouduin kirjaan kahtena iltana ja hotkin sen nopeasti. Hain luoma steampunk maailma levittäytyi tarinan ympärille kiehtovana ja elävänä - voi kun tänne pääsisi useamminkin lomailemaan. ;) Päähenkilö Gigi oli samaistuttava ja osaan vain kuvitella kuinka olisin rakastunut häneen vielä enemmän nuorena lukijana. Pidin myös kirjan nimestä!

Kirjan ongelmaksi muodostuikin oikeastaan sen lyhyys ja henkeäsalpaava vauhti. Hahmot, tilanteet ja jännite ei
...more
Han_na
Feb 15, 2014 Han_na rated it it was ok
Lähdin lukemaan tätä kirjaa ehkä vähän turhin suurin odotuksin: odotin kerta kaikkiaan liikaa parisataasivuiselta nuortenkirjalta. Juonenkuljetus oli vauhdikasta, juonenkäänteet hurjia ja melkoisen rajuja, mutta teksti ja kerronta itse epätasaista. Päätapahtumia harvoin suuremmin lämmiteltiin, mutta sen sijaan tekstiin upotettiin detaljeja, jotka itse juonen kannalta eivät olleet mitenkään merkittäviä. Vielä yhdelle oikoluennallekin olisi voinut olla tarvetta. Nyt lukeminen oli välillä todella ...more
Suvi
Oct 28, 2012 Suvi rated it liked it
Luin Kerjäläisprinsessan pienissä pätkissä omien kiireiden lomassa, eikä lukutapa ollut ehkä paras mahdollinen kirjan rakennetta ajatellen. Välillä huomasin ihmetteleväni, miten tilanteeseen oli tultu, kun en enää muistanut aikaisempia tapahtumia. Kirjan vajaassa parissasadassa sivussa tapahtuu paljon, esillä on paljon henkilöitä (joiden tarinoita ei juurikaan avata) ja suuria suunnitelmia rakennetaan. Sanoisin, että melko hankala nuortenkirjaksi, tosin voin olla yksin mielipiteeni kanssa.

Menee
...more
Kirjaneito
3.5 tähteä

Ihana välipala paksumpien ja raskaampien kirjojen välissä! Nopeatempoinen ja tapahtumarikas kirja, josta ei jännitystä puutu. Vaihtoehtohistoriallinen maailma hyvin rakennettu ja älyttömän mielenkiintoinen! Steampunk elementit ihastuttivat myös. Hahmot suloisia, etenkin Henry voitti sydämeni. Aion ehdottomasti lukea sarjan toisen osan ja kolmannenkin heti kun se ilmestyy. Sai hyvälle mielelle.
Arja
Feb 10, 2013 Arja rated it really liked it
Päätin tarttua, kun vaikutti niin mielenkiintoiselta ja kuulin, että hyvä. Ja kyllä, hyvä tämä onkin. Yritän selkeyttää vielä ajatuksiani tästä ja kokeilla nelosten vinkkauksessa seuraavalla kerralla. Hiukan kirja on sekavana mielessä, joten yritän tiivistää alkua ja selittää jotain siihen alle, jotta kirjaan olisi helppo tarttua.

Vitosille lähtee varmaan vinkkauspakkiin, kun nelosille testattu. Ihanaa, että tällaistakin on. Siis tälle ikäluokalle. Ettei kaikki niitä hirmupaksuja.
Linnea
Oct 11, 2012 Linnea rated it really liked it
Magdalena Hai on kirjoittanut päätähuimaavan, jännittävän ja hauskan steam punk -henkisen teoksen. Gigi ja Henry ovat molemmat varsin sympaattisia sankareita ja tapahtumat edistyvät sopivalla tempolla ja jännitystä tiivistäen. Tiedän, että silloin kun vielä virallisesti olin kirjan kohderyhmää, olisin ihastunut tähän vielä enemmän. Jatkoa odotellessa.
Reetta Saine
Nov 25, 2012 Reetta Saine rated it really liked it
Testivinkkaukseen ylihuomenna nelosille ja kuutosille. Lukupätkällä aluksi, vinkkaustarina tarvitsee vähän aikaa kehittyä.

**************

Ihmissudet toimii, mutta ainakin yksi lukija oli kokenut tarinan aika sekavana ja monimutkaisena. Toinen tuli hakemaan kirjaa kirjastosta, ja jouduin antamaan oman arvostelukappaleeni intohimoisesti innostuneelle :).

Scarlett
Ihana pieni seikkailukirja, jonka lopussa avataan kirjailijan luoman maailman historiaa. Innolla tartun seuraavaan osaan. Lapsia ajatellen ihanan ohkainen kirja. Seuraavassa osassa onkin jo muutama sivu enemmän...

popsugar: kirja, jonka nimessä on vain yksi sana
HelMet: kirja, jonka pystyt lukemaan päivässä
Rosa
Jun 08, 2015 Rosa rated it really liked it
En ole juurikaan steampunkiin perehtynyt, mutta tämän kirjan perusteella voisin lukea steampunkia lisääkin. Eniten pidin kirjassa siitä, että Gigiä ja Henryä todella kohdeltiin lapsina, eikä heitä haluttu mukaan taisteluihin ja vaarallisiin tapahtumiin, vaan aikuiset todella yrittivät suojella heitä parhaansa mukaan (mikä ei aina kuitenkaan onnistunut).
Jen Juniper
Aika hurja sarjan aloitus; steampunkkia, ihmissusia, vallastasyöstyjä kuninkaallisia! Erityisesti pidin siitä, että kirjan lopussa avataan tämän vaihtoehtoisen maailman syntyä, kuinka maailma mahdollisesti eroaisi tuntemastamme jos ilmaston muuttumisen mekaniikka olisi kallistunut vaihtoehtoisesti.
Virve
Oct 07, 2012 Virve rated it it was amazing
Luin kerralla kannesta kanteen. Alku käynnistyy hiljalleen jännittävän teaserin jälkeen, mutta kun vauhtiin päästään, sitä mennäänkin täysillä loppuun asti. Ihanan "tuore" eikä kielikään ole tympeää. Odottelen innolla lisää luettavaa Magdalena Hailta.
KatRi
Nov 24, 2014 KatRi rated it really liked it
Shelves: fantasy-scifi
Oi mitä ihanaa todellisuuspakoa tämä steampunk-seikkailu tarjosi! Juuri sitä, mitä tähän väliin tarvitsin.
Maija
A fun steampunk adventure story, but even though I do like middle grade and children's lit, it still just read a bit too young for me to fully enjoy.
Jassu
Jassu rated it liked it
Aug 13, 2015
Saana
Saana rated it really liked it
Oct 27, 2015
Celestine
Celestine rated it it was amazing
Dec 27, 2015
Laura_88
Laura_88 rated it liked it
Nov 06, 2014
martta
martta rated it liked it
Aug 07, 2016
Elina Ovaskainen
Elina Ovaskainen rated it liked it
Aug 30, 2016
Minttu
Minttu rated it liked it
Jan 03, 2014
Anne
Anne rated it really liked it
Jul 27, 2013
Ville
Ville rated it liked it
Dec 27, 2012
« previous 1 3 4 5 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »
5759058
Magdalena Hai is an author of YA, Science Fiction and Fantasy. In recent years she has published a children's book, a trilogy of steampunk novels (Gigi & Henry Series), as well as several short stories. Her novels and short stories have been nominated for several Finnish literary awards: the annual Atorox Award for the best Finnish SF/F short story, the LukuVarkaus Award for the best novel for ...more
More about Magdalena Hai...

Other Books in the Series

Gigi ja Henry (3 books)
  • Kellopelikuningas (Gigi ja Henry, #2)
  • Susikuningatar (Gigi ja Henry, #3)

Share This Book