Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Gadis Kaya Yang Sombong Dan Cerita-Cerita Lain” as Want to Read:
Gadis Kaya Yang Sombong Dan Cerita-Cerita Lain
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating

Gadis Kaya Yang Sombong Dan Cerita-Cerita Lain

3.62 of 5 stars 3.62  ·  rating details  ·  426 ratings  ·  15 reviews
189 pages
Published July 1989 by PT. Gramedia Pustaka Utama (first published June 1st 1983)
more details... edit details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Gadis Kaya Yang Sombong Dan Cerita-Cerita Lain, please sign up.

Be the first to ask a question about Gadis Kaya Yang Sombong Dan Cerita-Cerita Lain

This book is not yet featured on Listopia. Add this book to your favorite list »

Community Reviews

(showing 1-30 of 617)
filter  |  sort: default (?)  |  rating details
Ela Usman
i was still a kid when i read this, and i was totally in love with it.each story gives a good lesson and it's just stuck in my mind.the description feels so real and familiar.really good book for children to read.
Sondang
I read this book from my playgroup's library at Taman Aries Jakarta.
The series consist of 8 books, that called Serial Kumbang back then.
From all the 8 books, this one is my favourite, and I loved the main story.
All these Kumbang Series consistes of simple stories that always have something to think about as a child.
Do you want to be the kind of person like this girl?
Do you want your friends to love you?
Do you find it great if someone's lying to you?
Simple things like that.
I bought all the serie
...more
Indri
buku ini gw baca waktu gw masih kecil...mmm... sd kalo ga salah....
Gw ikutin smua serial dr buku ini... mulai dari "si babi ungu", "si gadis penakut", "tommy si pengadu", n banyak lagi laah....

Dan kaya'nya buku2 ini lumayan bagus jg kalo di baca ma anak2 jaman sekarang... ceritanya simple... tapi ada "pelajaran" yangbisa diambil dari situ...
yaah... itu pemikiran gw waktu gw masih kecil siiy.... ga tau jg deh... masih relevan ga yah ma pemikiran anak2 jaman sekarang...??
miss
Dari ke-tujuh cerita yang ada, aku paling suka Mari Kita Teruskan.

"Alangkah manisnya! Kita berbuat baik kepada seseorang, lalu menyuruhnya melalukan kebaikan untuk orang yang lain, dan orang lain yang menerima kebaikan orang itu pun kemudian menyuruh orang lain lagi meneruskan kebaikan kepada orang yang lain lagi - dengan begitu, kebaikan takkan terhenti. Ia akan diteruskan, diteruskan, dan diteruskan lagi." -p138-139
Clarasarah
This my childhood favorite books and will always be. I love how each story has a lesson, teaching us not to lie, steal, be arrogant, etc. I introduced this to my little sister and she loves it too.
dexqa
Sep 10, 2007 dexqa rated it 4 of 5 stars
Recommends it for: children books
Shelves: children
woaaaaaaa, old time reading

ini masi di produksi nggak ya?
dulu gw bacanya bole pinjem dari tetangga
bacaan awal sebelom kenal Sapta Siaga dan Lima Sekawan
lots of good learning from it
Ancilla
For me, this is the hardest one from 8th book series. And when I got it, I get so happy because I can have the complete series. But then, all of them gone by the flood. HEHEHE...
Nisa
Cerita favorit, yaitu tentang si gadis sembrono dan dua bersaudara yang angkuh lalu diberi pelajaran oleh kurcaci-kurcaci :))
Lastee
waaa... buku lama, masih ada yg punya ga ya? gw baca pas masih kecil neeh..isinya simple tp sarat dgn nasehat.
Koko Nata
KUmpulan cerpen dari Enid Blyton. Kisah yang menjadi judul buku adalah gadis kaya yang angkuh luar biasa.
Lolita
ini bacaan gw wkt jaman rikiplik skrang dibaca ma anak gw deh
Rika
one of my first book that made me to be a bookworm...
Maya
One of my all time favorite series..
Ajeng Puspitasari
I so love this series!
indri
#2011-56
Tasya
Tasya marked it as to-read
Mar 03, 2015
Salsabilla
Salsabilla marked it as to-read
Feb 20, 2015
Robby Robby
Robby Robby marked it as to-read
Feb 05, 2015
AFIFAH NURJEHAN
AFIFAH NURJEHAN marked it as to-read
Feb 01, 2015
Zahro Haruno
Zahro Haruno marked it as to-read
Jan 21, 2015
Cleo
Cleo marked it as to-read
Jan 14, 2015
Okzi Valiadi
Okzi Valiadi marked it as to-read
Jan 07, 2015
Iyank
Iyank marked it as to-read
Dec 30, 2014
« previous 1 3 4 5 6 7 8 9 20 21 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »
  • Hari-Hari Bahagia di Bullerbyn
  • Di Gua Kelelawar (Lima Sekawan)
  • The Double Life of Zoe Flynn
  • Candy Candy, Vol. 1 (Candy Candy, #1)
  • The Naughtiest Girl Marches On (The Naughtiest Girl, #10)
  • Yokohama series
  • The Mystery of the Two-Toed Pigeon (The Three Investigators, #37)
  • Kumpulan Dongeng Andersen
  • STOP : Berlian Berbahaya
  • The Case of the Chocolate Snatcher
  • Face-Off! (Girl Talk, #2)
  • Mahabharata: Buku A
  • JJS: Jalan-Jalan Seram! (Lupus Kecil, #3)
10657
Born in 1897 in South London, Enid Mary Blyton was the eldest of three children, and showed an early interest in music and reading. She was educated at St. Christopher's School, Beckenham, and - having decided not to pursue her music - at Ipswich High School, where she trained as a kindergarten teacher. She taught for five years before her 1924 marriage to editor Hugh Pollock, with whom she had tw ...more
More about Enid Blyton...
The Magic Faraway Tree (The Faraway Tree, #2) The Enchanted Wood (The Faraway Tree, #1) Five on a Treasure Island (Famous Five, #1) The Faraway Tree Stories (The Faraway Tree #1-3) The Folk of the Faraway Tree (The Faraway Tree, #3)

Share This Book