Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Yhden promillen juttuja” as Want to Read:
Yhden promillen juttuja
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

Yhden promillen juttuja

by
3.51  ·  Rating Details ·  75 Ratings  ·  12 Reviews
Hei haloo, nää on bileet. Mikset sä juo?

Tämä kirja kertoo Nikosta, josta tulee säkenöivä, näkyvä ja kuuluva – mutta vain bileiden ajaksi. Meijasta, joka ei muista, mitä hänen sivupersoonansa miss Jackie Daniels on kännissä taas puuhaillut. Ja äidistä, jonka viinanhimo pilasi ainakin kaksi elämää. Parhaasta ystävästä, joka on muuttunut kokonaan toiseksi ihmiseksi. Pikavippi
...more
Hardcover, 110 pages
Published September 2012 by Otava
More Details... edit details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Yhden promillen juttuja, please sign up.

Be the first to ask a question about Yhden promillen juttuja

Community Reviews

(showing 1-30)
filter  |  sort: default (?)  |  Rating Details
Matti Karjalainen
Lapsuuteni lukemistoihin kuuluivat mummolan vintiltä löytyneet Hilja Valtosen "Pulun ja Pekan pakinat" (Suomen opettajain raittiusliitto, 1964), joissa nimihahmot tarinoivat päiväkirjamuodossa elämästään, ja tulivat siinä sivussa valistaneeksi nuoria lukijoita terveellisten elämäntapojen merkityksestä ja alkoholin vaaroista. Pidin lukemastani.

En ole sen jälkeen tullut lukeneeksi juuri mitään aihepiiriin tyystin keskittyvää, joten tartuin mielenkiinnolla Terhi Rannelan nuorille aikuisille suunnat
...more
Liisa
Sep 20, 2012 Liisa rated it liked it
Hiukan oli nyt "tsot tsot" meininki tässä kirjassa. Todenmukaisissa kännitarinoissa olisi toivonut olevan mukana myös todenmukaisia kertomuksia siitä, ettei kännäilyn seuraukset ole aina niin vakavia ja övereitä. "Uskalla sanoa ei" -henki paistoi liikaa läpi.
Siina
Apr 06, 2013 Siina rated it liked it
Shelves: young-adults
The book was an interesting collection of short stories about Finnish youngsters ruining their lives and getting drunk. Some of the stories were really topical and some of them were a bit too unrealistic. I would like to say, "kids these days..sheesh", since the book doesn't depict my life or any of my friends'. But then again, I was that brave type that had the courage to fight peer pressure - the type this book is dedicated to.

I really liked the characters in the stories, since they were reali
...more
Suketus
Viina on viisasten juoma, vai miten se menikään? Rannelan kokoelma on täynnä lyhytproosaa, joka saa miettimään alkoholin käyttöä monesta näkökulmasta. Nopealukuinen mutta pohtimaan paneva kirja.
Adelein
Dec 03, 2015 Adelein rated it really liked it
Terhi Rannela novellikokoelma Yhden promillen juttuja sisältää 19 tarinaa, joissa painopiste on nuorten päihteidenkäytössä. Ääneen pääsevät sekä ongelmien aiheuttajat että sivustaseuraajat. Novellit ovat pysäyttäviä, todentuntuisia.

Novellikokoelman kaikki novellit ovat melko lyhyitä ja nopealukuisia, ja kirjan alussa onkin annettu mainio lukuohje: Suositeltava kertakäytön maksimi 5-7 annosta. Täytyy kuitenkin myöntää, että pidin novelleista niin paljon, että tulin lukeneeksi kaikki kahden päivän
...more
Mika Auramo
Oct 28, 2013 Mika Auramo rated it really liked it
Terhi Rannelan novellikokoelma sisältää kaksikymmentä novellia, sivumäärä 110. Kaikissa novelleissa on alkoholi (joskus muutkin päihteet) aiheena. Välillä juopot ovat kertojan vanhempia, välillä poikakaveri tai joissakin kertoja itse.

Yleistä kaikille kokoelman novelleille on alkoholin mukaan tuomat ongelmat, joita ei lähdetä moralisoimaan. Kerronta on minämuotoista, ja minä saa välillä kärsiä alkoholisti-isän - ja välillä molempien vanhempien - ryyppäämisestä. Juomaa kannetaan ja laaditaan huon
...more
Arja
Jul 27, 2012 Arja rated it it was amazing
Shelves: ahdistus, teinit
Luin palan kerrallaan kuten neuvottiin ja hyvä niin. Tämä kirja osui ja upposi ainakin minuun. En uskalla heti vinkata, koska tuntuu, että olen niin vereslihalla tämän aiheen kanssa. Mutta parin viikon kuluttua tulevat ysit saavat tästä kuulla kyllä.
Mintti
Oct 02, 2012 Mintti rated it really liked it
Shelves: youth
Lyhyitä tarinoita elävästä elämästä. Rannela on kerännyt nuorten tarinoita alkoholista, erilaisia puolia ja näkemyksiä, tapahtumia ja sattumuksia. Melkolailla herättävää luettavaa, varsinkin kirjan viimeinen lause pysähdyttää.
Marias
May 02, 2013 Marias rated it really liked it
Shelves: kaunoa
Tämä olisi hyvä kirja lukea ala-asteen lopussa/yläasteen alussa. Perustuvat oikeisiin nuorten kertomiin juttuihin ja kertoo juomisesta monelta eri kantilta: rattijuopumus, pikavipit, ihailu, mahtavuuden tunne humalassa...jopa kuolema. Ei paheksu juomista vaan kuvailee sitä monella tapaa.
Minni
Sep 06, 2012 Minni rated it really liked it
Tulevana teinin äitinä on kohta jo kiire olla selvillä alkoholinkäytön nykykirjosta. Ilahduttavasti kaikki tarinat eivät olleet saarnoja pahasta viinasta, mutta kieltämättä viimeinen juttu hätkäytti.
Iikotin
Oct 28, 2016 Iikotin rated it really liked it
Ihanan monipuolinen ja kammottavan synkeä kirja. Novellit ovat sopivan pitkiä ja olikin ihme, etten koko kirjaa ahminut kertarykäyksellä :D
♡Susanna
♡Susanna rated it it was ok
Sep 14, 2012
Janika Puolitaival
Janika Puolitaival rated it really liked it
Oct 02, 2013
Janita
Janita rated it liked it
Mar 31, 2014
Raija Perälä
Raija Perälä rated it it was amazing
Aug 16, 2012
Markku Kesti
Markku Kesti rated it liked it
Jul 27, 2012
Iida
Iida rated it really liked it
Jan 19, 2014
Rosmariini_
Rosmariini_ rated it it was amazing
Apr 09, 2016
Greta
Greta rated it liked it
Aug 06, 2012
Emma
Emma rated it did not like it
Mar 18, 2014
thoughtleak
thoughtleak rated it liked it
Jun 02, 2016
Juha
Juha rated it liked it
Apr 10, 2015
Natasha
Natasha rated it really liked it
May 18, 2013
Anni
Anni rated it really liked it
Feb 17, 2014
Sini
Sini rated it it was amazing
Jan 19, 2016
Eeva
Eeva rated it really liked it
Feb 15, 2013
Mari
Mari rated it liked it
Apr 07, 2016
Aino Poroila
Aino Poroila rated it liked it
Jul 20, 2014
Anni
Anni rated it really liked it
Sep 14, 2012
Evaria
Evaria rated it liked it
Oct 18, 2016
« previous 1 3 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »

Share This Book