Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Wolf Girl” as Want to Read:
Wolf Girl
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

Wolf Girl

by
3.82 of 5 stars 3.82  ·  rating details  ·  83 ratings  ·  15 reviews
Cwen, a poor weaver struggling to make a living at Whitby Abbey, is accused of possessing a valuable necklace; if found guilty she could be hanged. Wulfrun, Cwen’s daughter, sets out to prove her mother’s innocence.

Set in turbulent Anglo-Saxon times, this is the story of a resourceful dauntless heroine, determined and clever as the wolf that she is named for.
Paperback
Published 2006 by Corgi
more details... edit details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Wolf Girl, please sign up.

Be the first to ask a question about Wolf Girl

Olivia by Ian FalconerThe Girl Who Played with Fire by Stieg LarssonLilly's Purple Plastic Purse by Kevin HenkesThe Golden Compass by Philip PullmanWolf Girl by Theresa Tomlinson
Books With Positive Images of Girls
5th out of 30 books — 19 voters
Song of the Sparrow by Lisa Ann SandellCatherine, Called Birdy by Karen CushmanThe Midwife's Apprentice by Karen CushmanDaughter of the Forest by Juliet MarillierHush by Donna Jo Napoli
YA Medieval historical fiction
179th out of 222 books — 127 voters


More lists with this book...

Community Reviews

(showing 1-30 of 156)
filter  |  sort: default (?)  |  rating details
Kell
*REVIEWED FOR PUBLISHER*

This is one of the best books I read in 2006. Exciting, adventurous and a richly woven story that brings Anglo-Saxon Northumbria vividly to life. The characters are warm and engaging, the plot is intriguing and the journey of self-discovery will appeal to all young readers as they join Wulfrun in trying to unravel the mystery of the necklace. The underlying message is to trust in yourself and not to judge a book by its cover, as help can come from the most unlikely places
...more
Michelle Styles
Thoroughly enjoyable YA book on Anglo Saxon England. Lots of period detail and a focus on the domestic. A little slow in places and a bit predictable but in general a page turner. Just enough intrigue to hold attention. Wulfrun was a great heroine.
Jia
Judul : Gadis Serigala
Penulis : Theresa Tomlinson
Penerbit : Atria, 2007

Buku ini sepaket dengan delapan buku lain saat gue memenangkan sebuah kuis yang diselenggarakan oleh Penerbit Serambi bulan Desember 2008 lalu. Akhirnya dibaca juga. Ngaruh ya, kalo covernya ga menarik bacanya juga males? Beneran, covernya malesin. Terus, judulnya juga nipu, yang kebayang adalah semacam serigala jadi-jadian, werewolf, gadis yang berubah jadi serigala kalau bulan sedang purnama. Taunya oh, gue salah total. Sal
...more
Endah
Anglo-Saxon adalah sebuah wilayah yang menarik. Nama Anglo-Saxon, sejak abad ke-8 lazim dipakai untuk menyebut penduduk Britania Raya, yakni bangsa Germania yang berasal dari suku-suku Anglia, Saks, dan Yut. Konon, pada tahun 400 M mereka menyeberang dari Jerman Timur dan Skandinavia Selatan untuk menaklukkan bangsa Kelt, lantas mendirikan 7 kerajaan kecil yang disebut Heptarchi. Mereka dinasranikan antara 596-655 M. *)

Sejarah Anglo-Saxon ini, oleh Theresa Tomlinson, diangkat menjadi latar cerit
...more
Uci
Yang menarik buat gw adalah, buku ini menggabungkan sejarah kerajaan Northumbria dengan fiksi, dan secara berani menggunakan tokoh-tokoh yang benar-benar ada, seperti Suster Kepala Hild dan Putri Elfeld.

Dengan latar belakang sejarah yang begitu kaya, agak mengherankan juga kenapa bukunya tidak terlalu tebal dan ceritanya terasa begitu sederhana. Tapi mungkin di situlah kelebihan penulis, yang dengan mahir tidak membuat kisahnya menjadi rumit sehingga tetap mudah dicerna pembaca muda yang menjadi
...more
Farah
Awal-awal baca buku ini, gue mikir, Ya Tuhaaann.. ga bisa deh gue baca buku yang nama tokohnya aneh-aneh pisan kayak gini..
Ga bisa ga bisa ga bisaaa.

Tapi, segera setelah gue menyelesaikan bab mengenai ibunya Wulfrun yang ditahan karena dianggap mencuri, dan Wulfrun memulai petualangannya mencari kebenaran, gue JATUH HATI sama ceritanya.

Pada akhirnya, buku ini memiliki beberapa unsur yang menjadikannya salah satu buku kesukaan gue:
1. Latar belakangnya yang medieval. Gue suka cerita-cerita yang ag
...more
Rehan Pradana
novel keren abis pokonya
bagi lo yg suka sejarah referensi bagus nih..
pokoknya T.O.P BeGeTe dah :D
Harun Harahap
gw ketipu...gw kira sesuai judulnya gw akan membaca cerita gadis yang bakalan berubah jadi serigala pas bulan purnama nongol di langit..ternyata nama ni anak adalah Wolfrun yang berarti gadis serigala..haduhhhh...gw baru ngeh pas di tengah2 lagi..coz di awal2 dia disebutnya sebagai Gadis Angsa...

btw, ceritanya tentang Wolfrun yang ebrusaha untuk mencari bukti untuk membebaskan Ibunya dari tuduhan mencuri perhiasan yang merupakan milik kerajaan..bersama tuan putri kerajaan,Elfeld dan biarawan Alf
...more
Ida
Wolf Girl melengkapi kegilaanku tentang sejarah anglo-saxon setelah Pope Joan. Bedanya, setting Wolf Girl tahunnya lebih tua dari Pope Joan. Masih seputar kehidupan biara, tetapi dengan konflik yang jauh berbeda.

Di Wolf Girl diceritakan sejarah masa-masa awal Kristen di Inggris. Rakyatnya menerima ajaran Kristen tapi masih mempertahankan kepercayaan lama yang bersifat pagan. Seru abis!
Carla Nayland
This review has been hidden because it contains spoilers. To view it, click here.
Nenangs
ceritanya sih lumayanlah, cukup bisa dnikmati.
covernya enggak banget deeeeh....
Fiona  Bainbridge
great book set in the heart of the North-East!
Indira Iljas
10 ribuan dbeli di stand Serambi PBJ 2009
Fanda Kutubuku
Oct 29, 2013 Fanda Kutubuku marked it as gak-jadi-baca  ·  review of another edition
Shelves: book-swap
Hasil swap dengan htanzil
Tamara
Tamara added it
Aug 01, 2015
Billygun666
Billygun666 is currently reading it
Jun 06, 2015
Erin
Erin marked it as to-read
Apr 16, 2015
« previous 1 3 4 5 6 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »
528122
Though I was born in the South of England - my parents moved back to the North when I was one year old, and I have lived in Yorkshire ever since. I spent a few years as an infant teacher, but when my children were young I started making picture books for them and became hooked on writing. I love drawing and painting, but my main love is writing, often using the legends and history around me as ins ...more
More about Theresa Tomlinson...
The Forestwife (Forestwife Saga, #1) The Moon Riders (Moon Riders, #1) The Forestwife Trilogy Voyage of the Snake Lady (Moon Riders, #2) A Swarming of Bees

Share This Book

No trivia or quizzes yet. Add some now »