Helsingin alla
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating

Helsingin alla

3.05 of 5 stars 3.05  ·  rating details  ·  59 ratings  ·  10 reviews
Tiedätkö, mitä Helsingin alla oikeastaan on? Ehkä et haluakaan tietää!

Maria Turtschaninoffin urbaani fantasia tenhoaa lukijansa niin, että kirjaa on vaikea laskea käsistään. Hätkähdyttävän taitavaa kerrontaa!

Jo pienestä saakka helsinkiläistyttö Alva on kontrolloinut ympäristöään. Hän muistaa valokuvantarkasti aivan kaikki tapaamansa ihmiset. Hän on myös rekisteröinyt miele...more
Hardcover, 492 pages
Published April 27th 2012 by Tammi (first published 2010)
more details... edit details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Community Reviews

(showing 1-30 of 106)
filter  |  sort: default (?)  |  rating details
Jennifer
Underfors is an exciting urban fantasy that takes place in Helsinki, Finland. It's about a pink haired girl named Alva who doesn't remember what happened to her before she was adopted at age four. She's a bit of a loner and explores the city while trying to contain some control in her life by remembering every detail while she's out. The story is narrated both by her and Joel, a boy from school who has a major crush on her and spends his free time practicing parkour. When he finally musters up t...more
Merel
Olipas tämä kirja täynnä kliseitä, ontuvaa ja teennäistä dialogia. Idea oli ihan kiinnostava, mutta kovasti olisi kaivannut editointia toimiakseen. Välillä tuli tunne, että kirja oli 13-vuotiaan kirjoittama. En tiedä miten paljon ontuvassa kielessä oli suomentajan osaamattomuutta, mutta kyllä tarinassa itsessäänkin oli paljon sellaista mikä aiheutti enimmäkseen ärsytystä tai myötähäpeää.
Magdalena Hai
Kirjassa on hieno idea ja pidin suomalaisen mytologian käytöstä. Vetehisen ratsu oli kylmäävän hieno, samoin Lunkentus, jonka nimeä tekee nyt mieli lähteä huutamaan seudun korkeimmalle vuorelle. Päähenkilöistä kiinnostavimpana pidin siskojen vaatteisiin pukeutuvaa, parkouria harrastavaa Joelia, jonka taustaa olisin halunnut enemmänkin mukaan tarinaan. Alva sen sijaan jäi itselleni etäiseksi, mikä oli harmi, sillä se selkeästi vaikutti omaan lukukokemukseeni. Saatan tosin olla tälle kirjalle yksi...more
Tapani Aulu
Vauhdikasta Suomi-fantasiaa
Arja
Pidin kirjasta, vaikka se ei ihan niin mukaansa vienyt kuin olisin toivonut. Tällainen fantasialaji on mulle hiukan vieras (missä siis peikkoja ym.), olen kuitenkin enemmän angsti- ja dystopialukija. Mutta sellainen kirja, jonka ehdottomasti otan vinkkausreppuuni mukaan, koska luulen, että tälle kirjalle löytyy oma vankka lukijakuntansa.

Ja hienoa oli se, että koko ajan pysyin mukana juonessa. Tunnen olevani voittaja.
Jenni
Maybe two and a half stars instead of just two. Very slow in the beginning, only picked up properly after 200 pages. Not a huge fan of the end either, though it wasn't quite as predictable as I feared. This has too many of the current YA lit tropes, but I was pretty excited there were trolls and not the typical werewolves or vampires.
Irene Easton
This is for teenagers, but sometimes it's good to read those texts that are not targeted to you. I would have loved this when I was 15, but know it ended too quickly and has too naive ending, but sweet! :)

But the main idea, a city under Helsinki full of Finnish folklore characters forgotten..very nice idea.
Liisa
Tykkäsin valtavasti kirjan alkuosasta, mutta loppu oli mielestäni venytetty liian pitkäksi. Mutta hieno Helsinki -kuvaus ja aina yhtä kiehtovat taruolennot pitivät tarinaa kasassa. Ja goottihenkiseen peikkoon ei voinut tietysti muuta kuin ihastua.
Arte
Vähän ehkä pettymys. Aika ennalta-arvattava juonenkaari, mutta toisaalta vastoinkäymisiäkin oli laitettu ihan mukavasti. Ihan mukavat henkilöhahmot, mutta siinäpä se. Aika mitäänsanomaton olo tämän jälkeen, piti vain lukea loppuun.
Andrea Booklover
Not a such good book. To slow in the start. And in the rest of the book..
Katski
Katski marked it as to-read
Jul 22, 2014
Sanna
Sanna marked it as to-read
Jun 17, 2014
Laura
Laura added it
Jun 07, 2014
Milja
Milja marked it as to-read
Jun 04, 2014
Myrtti
Myrtti is currently reading it
May 01, 2014
Marika Oksa
Marika Oksa marked it as to-read
Apr 20, 2014
Don
Don marked it as to-read
Apr 19, 2014
Niina
Niina marked it as to-read
Apr 17, 2014
Pipas
Pipas is currently reading it
Mar 11, 2014
Marjo
Marjo is currently reading it
Feb 27, 2014
« previous 1 3 4 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »
Arra Anaché De ännu inte valda

Share This Book

No trivia or quizzes yet. Add some now »