Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Helsingin alla” as Want to Read:
Helsingin alla
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

Helsingin alla

3.2 of 5 stars 3.20  ·  rating details  ·  107 ratings  ·  13 reviews
Tiedätkö, mitä Helsingin alla oikeastaan on? Ehkä et haluakaan tietää!

Maria Turtschaninoffin urbaani fantasia tenhoaa lukijansa niin, että kirjaa on vaikea laskea käsistään. Hätkähdyttävän taitavaa kerrontaa!

Jo pienestä saakka helsinkiläistyttö Alva on kontrolloinut ympäristöään. Hän muistaa valokuvantarkasti aivan kaikki tapaamansa ihmiset. Hän on myös rekisteröinyt miele
...more
Hardcover, 492 pages
Published April 27th 2012 by Tammi (first published 2010)
more details... edit details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Helsingin alla, please sign up.

Be the first to ask a question about Helsingin alla

The Secret of Excalibur by Sahara FoleyRebecca by Daphne du MaurierKultarinta by Anni KytömäkiThe Goldfinch by Donna TarttPeter Pan by J.M. Barrie
To-be-read 2014
50th out of 147 books — 21 voters
He eivät tiedä mitä tekevät by Jussi ValtonenMitä kummaa! – opas kotimaiseen spekulatiiviseen fiktioon by Hanna MatilainenPunainen kuin veri by Salla SimukkaLumikko ja yhdeksän muuta by Pasi Ilmari JääskeläinenLemen by Jaakko Markus Seppälä
TBR Kotimaisia
24th out of 35 books — 5 voters


More lists with this book...

Community Reviews

(showing 1-30 of 191)
filter  |  sort: default (?)  |  rating details
Merel
Olipas tämä kirja täynnä kliseitä, ontuvaa ja teennäistä dialogia. Idea oli ihan kiinnostava, mutta kovasti olisi kaivannut editointia toimiakseen. Välillä tuli tunne, että kirja oli 13-vuotiaan kirjoittama. En tiedä miten paljon ontuvassa kielessä oli suomentajan osaamattomuutta, mutta kyllä tarinassa itsessäänkin oli paljon sellaista mikä aiheutti enimmäkseen ärsytystä tai myötähäpeää.
Antti
This review has been hidden because it contains spoilers. To view it, click here.
Jennifer
Underfors is an exciting urban fantasy that takes place in Helsinki, Finland. It's about a pink haired girl named Alva who doesn't remember what happened to her before she was adopted at age four. She's a bit of a loner and explores the city while trying to contain some control in her life by remembering every detail while she's out. The story is narrated both by her and Joel, a boy from school who has a major crush on her and spends his free time practicing parkour. When he finally musters up t ...more
Magdalena Hai
Kirjassa on hieno idea ja pidin suomalaisen mytologian käytöstä. Vetehisen ratsu oli kylmäävän hieno, samoin Lunkentus, jonka nimeä tekee nyt mieli lähteä huutamaan seudun korkeimmalle vuorelle. Päähenkilöistä kiinnostavimpana pidin siskojen vaatteisiin pukeutuvaa, parkouria harrastavaa Joelia, jonka taustaa olisin halunnut enemmänkin mukaan tarinaan. Alva sen sijaan jäi itselleni etäiseksi, mikä oli harmi, sillä se selkeästi vaikutti omaan lukukokemukseeni. Saatan tosin olla tälle kirjalle yksi ...more
KetkuKoala
Oikein kiva. Oli mielenkiintoista lukea fantasiahahmoista, jotka itse mieltää niin vahvasti satuihin ja kansantarinoihin ja joihin on vahva tunneside jo lapsuudesta. Loi mielenkiintoista kontrastia mielestäni hyvinkin toimivaan fantasiaan, jota voisin suositella monen ikäisille.

Kirja ei temmannut mukaansa ja kaikki ei ollut hioutunut täydelliseksi osaksi tarinaa, mutta lukukokemus oli hyvä.
Tapani Aulu
Vauhdikasta Suomi-fantasiaa
Arja
Pidin kirjasta, vaikka se ei ihan niin mukaansa vienyt kuin olisin toivonut. Tällainen fantasialaji on mulle hiukan vieras (missä siis peikkoja ym.), olen kuitenkin enemmän angsti- ja dystopialukija. Mutta sellainen kirja, jonka ehdottomasti otan vinkkausreppuuni mukaan, koska luulen, että tälle kirjalle löytyy oma vankka lukijakuntansa.

Ja hienoa oli se, että koko ajan pysyin mukana juonessa. Tunnen olevani voittaja.
Jenni
Maybe two and a half stars instead of just two. Very slow in the beginning, only picked up properly after 200 pages. Not a huge fan of the end either, though it wasn't quite as predictable as I feared. This has too many of the current YA lit tropes, but I was pretty excited there were trolls and not the typical werewolves or vampires.
Irene Easton
This is for teenagers, but sometimes it's good to read those texts that are not targeted to you. I would have loved this when I was 15, but know it ended too quickly and has too naive ending, but sweet! :)

But the main idea, a city under Helsinki full of Finnish folklore characters forgotten..very nice idea.
Suketus
Kirja yhdistelee hauskasti kansanperinnettä ja nykyaikaa, tarinassa on kiinnostavia käänteitä ja sen keskeiset henkilöt herättävät sympatiaa. Mutta jokin viimeinen silaus jäi puuttumaan, sillä loppuhurjastelu tuntui alkavan vasta aika myöhään ja yhtäkkiä se olikin ohi.
Liisa
Tykkäsin valtavasti kirjan alkuosasta, mutta loppu oli mielestäni venytetty liian pitkäksi. Mutta hieno Helsinki -kuvaus ja aina yhtä kiehtovat taruolennot pitivät tarinaa kasassa. Ja goottihenkiseen peikkoon ei voinut tietysti muuta kuin ihastua.
Arte
Vähän ehkä pettymys. Aika ennalta-arvattava juonenkaari, mutta toisaalta vastoinkäymisiäkin oli laitettu ihan mukavasti. Ihan mukavat henkilöhahmot, mutta siinäpä se. Aika mitäänsanomaton olo tämän jälkeen, piti vain lukea loppuun.
Andrea Booklover
Not a such good book. To slow in the start. And in the rest of the book..
Samu
Samu marked it as to-read
Nov 17, 2015
Rasmus Sten
Rasmus Sten marked it as to-read
Nov 14, 2015
Jenni
Jenni marked it as to-read
Nov 09, 2015
Minttu
Minttu marked it as to-read
Nov 03, 2015
Kirsi Hietanen
Kirsi Hietanen marked it as to-read
Oct 23, 2015
Katri Alatalo
Katri Alatalo marked it as to-read
Oct 23, 2015
Garnnystan
Garnnystan marked it as to-read
Oct 21, 2015
Emma
Emma added it
Oct 19, 2015
Jenny
Jenny is currently reading it
Oct 19, 2015
Heidi
Heidi added it
Sep 22, 2015
Rosa
Rosa added it
Oct 27, 2015
« previous 1 3 4 5 6 7 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »

Share This Book

No trivia or quizzes yet. Add some now »