Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Sperma Cinta 2.0: Sengih Kerang ” as Want to Read:
Sperma Cinta 2.0: Sengih Kerang
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating

Sperma Cinta 2.0: Sengih Kerang

3.36 of 5 stars 3.36  ·  rating details  ·  142 ratings  ·  23 reviews
Paperback, 159 pages
Published March 2012 by Lejen Press
more details... edit details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Sperma Cinta 2.0, please sign up.

Be the first to ask a question about Sperma Cinta 2.0

Community Reviews

(showing 1-30 of 216)
filter  |  sort: default (?)  |  rating details
Barukisu
Baik sikit dari buku satu. Tersusun. Kemas. Jadi zaman sekarang ni nak buat buku takdelah oayah beno ye? Tulis sikit- sikit je, bukukan, jual. Terbang RM 20 aku.

Takpelah. Aku tak marah kau tulis buku. Semua irang pun ada hak untuk membukukan apa sahaja.

Aku marah dengan diri aku. Sebab beli buku ni awal-awal. Aku tak marah sangat kalau harga dia dalam RM 10 kebawah.
Norhani Zaini
Cerita yang banyak merapu je rasanya. Tah apa-apa. Mungkin tak kena dengan jiwa hanya mampu senyum biasa-biasa saja.

Terlalu banyak part-part yang menonjolkan bahagian lelaki yang buat semakin tension membacanya. Tak boleh terimalah otak ni.
AnnurShanana
biasa2 aje. paling tak setuju, yg tajuknya, kena contohi syaitan. walaupun kita nak bg cth yg bagus, iaitu sikap tak berputus asa,tapi kenapa perlu syaitan? rasulullah lebih mulia sikapnya. Berhati2.
Hanani Natasya
Ok. Sejujurnya aku mengharap kan buku ni better lagi dari Sperma Cinta since buku ni jugak dikenali sebagai Sperma Cinta 2.0. Aku mengharapkan buku ni better dari segi plot dan humor dalam cerita tu. Tapi time awal-awal aku baca buku ni aku macam takde interest sangat nak baca cerita dalam buku ni. Mungkin sebab aku penat sangat kot. Mungkinlah.

Tapi tak lama lepas tu cerita-cerita dalam buku ni berjaya jugak buat aku tergelak dan tersengih seperti kerang. Ada satu cerita ni aku rasa sama je dala
...more
broken button
Buku ni kurang power sikit berbanding yang pertama. Dah takde gelak-gelak sambil membaca, just sengih kerang je.
Aney Orenjes
aku curik2 baca buku ni kat opis time bos xde sbb bosan..
gelak sorg2 weyh..
like2!
Anis Azura
Dah lama baca,beli masa PBAKL dulu sebab time tu femes buku FIXI dan aku pun teringin nak baca satu,,time tu blogger2 sibuk bukukan entry dorang,jadi sebab aku slalu blogwalking jadi teringin la nak baca,,disebabkan tajuk macam menarik,dan promoter pulak promote kaw-kaw,jadi terbelilah,,,overall,tak semua citer dalam ni kelakar,ade jugak part yg boring macam autobiografi aku sebuah laptop dan henfon tu,tapi part die budak2 tu best sebab aku pun pernah mengalami benda yang sama..haha..jadi terimb ...more
Dilla
Buku ini kesinambungan dari buku Sperma Cinta. Sebahagian besarnya berkisar tentang kehidupan penulis itu sendiri. Seperti yang ditulis di atas kulit buku '80% kisah benar selebihnya fiksyen'. Ada satu cerita dalam buku ini turut ada dalam buku Sperma Cinta. Semasa aku membacanya, terbit perasaan 'eh! rasanya ada baca cerita yang ini'

Banyak perkataan Bahasa Inggeris yang dimelayukan. Untuk santai barangkali.

Bikin aku senyum sendiri kadang-kadang.
Nadia A Jalal
entahlah. mungkin sperma cinta 2.0 sama seperti sperma cinta pertama,yg mana baha-bahan yg ada,semua diambil dari blog (betulkan kalau aku silap). jadi,mungkin aku jenis, tak suka baca satu benda banyak kali,sperma cinta 2.0 tak bagi banyak impak yg serius, cuma satu je berjaya pada aku, sesuai dengan sengih kerang, aku hanya dapat sengih kerang sepanjang membacanya.
Khairul Umar Hamzah (Kuhaf)
Kesinambungan yang baik daripada Sperma Cinta.

Rasa tak lengkap andai tak baca Sperma Cinta (zaman persekolahan) dan disambung untuk dunia seterusnya melalui Sengih Kerang.

Yang penting,memang kelakar naharom gua baq hang.

Nice one!
Nusrah
Himpunan cerpen yang menarik dan sememangnya akan membuatkan pembaca tersengih dan terkekeh-kekeh ketawa. Beberapa kisah di dalamnya juga mengingatkan aku dengan kisah sendiri.
Nazrul Noorzan
Perihal cerita zaman budak skolah buat aku sengih kerang, perihal kisah komputer riba dan telefon genggam buat aku suram, dan pasti perihal tulisan cinta buat aku tersenyum :)
Mardhiah
baru aku sedar cerita macam ini pun dibeli dan dibaca orang termasuklah aku.payah bila budak baik baca.aku pulak yang dipandang serong.wani munshi-asrama-shah alam-pj
Akuismeudy
kurang menyengat dari sperma cinta.
lebih serius
tapi tahap sengal dan bengong masih tinggi
Syukri Mohtar
Tak berapa kelakar macam buku yang pertama. Tapi ada sesetengah cerita tu best. Worth to try it.
Norlina Alan
tersengih sengih sorang aku baca kalaulah buku ni halimunan kompem org kata aku mereng..
A
terima kasih sebab buat aku tersengih sorang-sorang.

lagi epic dari sperma cinta.
Aina Ruslan
Buku ni mampu buat aku gelak sampai kejang perut. True story!
Farhana Karim
mmg kesengalan tercipta..tapi ia realiti betol??enjoy baca :)
Matt Razin
Banyak jugak cerita pasal burung.
Nitnot
Sengih manjang aku baca haa kau!
Puteh Jerneh
Mar 03, 2013 Puteh Jerneh rated it 2 of 5 stars
Recommends it for: budak-budak muda
baca sambil sengih kerang.
Kim Min naa
Kim Min naa marked it as to-read
Jan 05, 2015
Fee Meilsya
Fee Meilsya marked it as to-read
Dec 22, 2014
« previous 1 3 4 5 6 7 8 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »
  • Kontrol Histeria
  • Kitab Terfaktab
  • Bayang
  • HEROIN
  • ZOMBIJAYA
  • DENDAM
  • NGERI
  • CERPEN
  • CERPEN
  • INVASI
  • Amerika
  • BISIK
  • KASINO
  • Katerina
  • MURTAD
  • TABU
  • KOPI
Sperma Cinta Main Gila Ketakutan Jusoh Turbo Dendam Anak Jagoan

Share This Book