Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Love You Mr. Arrogant (Love You Mr. Arrogant, #1)” as Want to Read:
Love You Mr. Arrogant (Love You Mr. Arrogant, #1)
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

Love You Mr. Arrogant (Love You Mr. Arrogant #1)

by
4.10  ·  Rating Details  ·  848 Ratings  ·  55 Reviews
Zaara Amirah punya impian yang sama seperti impian tipikal gadis biasa, iaitu membina rumah tangga yang bahagia bersama insan yang dicintainya. Namun impiannya musnah sebaik saja dia terjerat di dalam perangkap lamaran paksa dari seorang jejaka yang asing dalam hidupnya, Zafriel Irham. Dek kerana ingin terlepas dari genggaman Sherry, menantu pilihan ibunya, Zafriel Irham m ...more
Paperback, 462 pages
Published March 2011 by Karya Seni
More Details... edit details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Love You Mr. Arrogant, please sign up.

Be the first to ask a question about Love You Mr. Arrogant

I Love You, Stupid! by Melur JelitaAwak Suka Saya Tak? by Melur JelitaJaja & Din by Noor Suraya13 Jam A380 by Evelyn  RoseThe Wedding Breaker by Evelyn  Rose
Watak Hero Idaman
20th out of 69 books — 115 voters
Tenggelamnya Kapal Van Der Wijck by HamkaPECAH by Khairulnizam BakeriVersus by HlovateRooftop Rant by HlovateSalina by A. Samad Said
Buku Melayu Terbaik Sepanjang Zaman
99th out of 114 books — 184 voters


More lists with this book...

Community Reviews

(showing 1-30 of 2,279)
filter  |  sort: default (?)  |  Rating Details
Intan  Musa
Apr 14, 2013 Intan Musa rated it really liked it
Zafriel Irham dan Zaara Amirah bertemu bila kereta mereka berlanggar. Papa Irham menyuruh Irham untuk mengawini Zaara. Zaara mula mencintai Irham walaupun lelaki itu sangat egois. Irham juga mula menyukai dirinya. Tapi dugaan datang dalam bentuk Hadry, faisal, Sherry, Puan Sri Maryam dan Kak Safiya. Tapi Zaara tidak pernah cuba melukai hati Irham. Dia cuma mampu memujuk irham dan menangis dalam diam. Dia melarikan diri bila Puan Sri Maryam menyuruh dia berjanji untuk meninggalkan Irham bila dia ...more
Nonieღserenity2bliss
Mak oi, garang dan kasar sungguh hero cerita ni. Watak-watak dalam cerita ni membuatkan N teringat kat hero-hero drama Korea.
 photo happydance_zps36acde90.gif

There's the handsome, arrogant hero, Zafriel Irham. And then the ever patience and loyal heroine, Zaara. And then the second hero, the calm and slightly more romantic guy of the two, Hadry. Then lastly, the sexy siren slash villain, Sherry.

Kalau siapa yang suka cerita Korea, rasanya you can guess the love pattern already.

Zaara jatuh cinta dengan suaminya Zafriel, yang s
...more
Gobokairina
Feb 04, 2014 Gobokairina rated it it was ok
Shelves: koleksi-ga
2.5*

Lagu si mamat ganu tu memang menghantui pembacaan aku. Pheww..

Full review: 04/02/2014

Bila dah tonton ceritanya di kaca TV, automatik ianya akan menganggu kosentrasi pembacaan. Pheww..

Tiada masalah untuk hadam kisah ini. Ringkas. Klise. Ya, benar. Cuma mungkin, dibaca ketika aku sudah hampir muak dengan cerita tipikal novel Melayu, makanya aku rasa ianya biasa-biasa saja. Maaf ya! Dan aku perasan, ada sedikit elemen Korea. Bagaimana tu? Kisah lelaki yang egonya tinggi, suka buli heroin tapi
...more
yyyasmin
Dec 06, 2013 yyyasmin rated it liked it
Terlalu fokus kepada jalan cerita sehinggakan (1) naratif tergopoh-gapah (2) tiada perkembangan watak. Ya, memang boleh baca novel ini dengan laju sebab 90% novel ini terdiri dari dialog. Tapi bila sarat dengan dialog tanpa memberi ruang kepada naratif, tak nampak depth di situ. (Apa depth dalam BM eh hahaha..) Nampak shallow sangat karakter yang diketengahkan. Contohnya, karakter Datin Maryam sangat two-dimensional dan klise, benci Zaara sebab nak kahwinkan anak dia dengan Sherry........and tha ...more
Don ツ
Apr 13, 2016 Don ツ rated it really liked it
Shelves: bacaan-bm, mine
Pengajaran lepas baca buku ni:
1. Kalau nampak anjing lalu tengah jalan, langgar je. Jangan tekan brek, takut kemalangan.
2. Kalau jadi kemalangan, jangan cagar phone sendiri kat pihak lain.
3. Kalau terjadi perkara ini, terus repot polis. Duit tak boleh ganti maruah diri. Untung dapat kahwin laki hensem, kaya...kalau mat gian ke, penjenayah ke, tak ke haru..

Komen: Tersenyum baca novel ni, patut sejarah watak Zafriel yang ego tu dikembangkan sikit lagi. Watak antagonis perempuan dalam cerita ni mem
...more
Sha Mslvoe ♥♥♥
Nov 19, 2012 Sha Mslvoe ♥♥♥ rated it liked it
Shelves: malay-novels
Pengajaran yang boleh kita contohi dalam buku ini 'harta duniawi jangan dikejar sangat, amalan agama dan harta akhirat kita jangan lupa'. Sifat keluargaan dalam buku ini amat menyentuh hati sha.

Walaupun ibu mentua Zaara membenci dia, tapi Zaara tetap hormat dan menjaga ibu mentua dengan penuh kasih sayang. Baik sungguh hati Zaara.

Sha akui cerita dia biasa² saje tapi pengajaran dalam cerita ini membuatkan sha terfikir betapa indahnya sebuah keluarga yang mempunyai hati yang cukup baik, merendah d
...more
Kiki
Oct 12, 2013 Kiki rated it it was amazing
Fair warning: I tend to be personal about my review sebab I also post this to my blog HERE . I can’t write my own story but I’m a huge complainer. Also... spoiler alert!


Just done with this novel... and I'm very happy with it. Setelah struggling nak habiskan novel yang sebelum ne I baca (which still belum habis I baca), I decided to read this novel, yang sememangnya dah lama I letak on my bed headboard, sebab I heard the drama is currently on di TV.

I rasa macam pernah came across this kind of
...more
kuzzeen
Jun 28, 2015 kuzzeen rated it it was ok
Shelves: read-2013, let-it-go
Naskah untuk dilepaskan; RM11.00. PM je..

Ada cerita, ada rasa..... cuma kurang jiwanya....

Watak Zaara dah ok.... cuma kearrogantan si Zafriel mcm x menepati title sombongnya.....

Banyak lompong yang boleh diisi.......
asnzue
May 27, 2012 asnzue rated it it was ok
jalan cerita yang biasa sahaja. terlalu banyak genre cerita sebegini di pasaran sekarang... sesuai untuk dijadikan bacaan santai dan ringan kerana konfliknya tidak berat. just nice.... apa pun it was OK untuk karya pertama aliesha kirana.
Yuslizy Yunus
May 22, 2012 Yuslizy Yunus rated it really liked it
Cerita menarik and sweet tp mcm stereotype je ngan banyak citer di pasaran... However, worth to read as mcm sweet la...
Ras
Oct 30, 2014 Ras rated it did not like it
Novel ni tidak menjadi kesukaan aku walaupun dah di adaptasi jadi drama n dah jadi popular satu Malaya dah pun. Aku baca novel ni sekitar tahun 2012 yakni sblum di adaptasi lagi. Aku x kisah jalan cerita klise ke x sebab yg aku nak cara penyampaian tu kena dengan jiwa aku. Tapi aku x dapat benda tu dalam novel ni.
Plainqoma
Apr 19, 2013 Plainqoma rated it liked it
Cerita yang ringkas, senang digest dan penggunaan bahasa yang agak sempoi oleh penulis membuatkan aku membaca buku ini dalam jangka masa yang sangat singkat. Tahu-tahu ceritanya dah habis. Buku yang membuatkan kita tak sedar sudah menyelak sebanyak beratus muka surat in one sitting.
Yana Ismail
Oct 10, 2013 Yana Ismail rated it liked it
"love you mr. arrogant" tipikal novel melayu yang sudah di jangka jalan ceritanya di mana kebanyakan novel melayu menggunakan konsep penceritaan yang sama tetapi berlainan corak olahannya. "love you mr arrogant" kisahnya bermula pabila kemalangan yang tidak disengajakan berlaku di antara zara dan irham pabila zara cuba mengelak daripada terlanggar kucing yang cuba melintas. detiknya bermula daripada kejadian tersebut hingga terjadinya kejadian-kejadian yang berikutnya sehingga mengikat dua hati.
Nur Idayu
May 08, 2013 Nur Idayu rated it really liked it
jalan cerita yg biasa but cara penulisan yg membuta kita nak baca dan nak baca lagi...but cerita nie..kelakar..tergelak sorang2 dibuatnya..

http://mummyayu.blogspot.com/2012/06/...
indahuda dezy
Jun 16, 2012 indahuda dezy rated it liked it
agreed with comment cite ni klise...for me it's too simple...mcm klu masak tu xcukup garam kot...hihi..usaha lg Aliesha Kirana!!
Fira
Sep 14, 2012 Fira rated it liked it
penggunaan bahasa sgt ok tp jln cerita sgt tipikal.
Ummu
Apr 01, 2014 Ummu rated it liked it
Shelves: malay
Jalan cerita yang simple, tidak mempunyai masalah yang berat.

Bace novel ini sebab dah tonton drama LYMA dan jatuh hati dengan Zafriel Irham yang acap kali mempunyai instinct yang hampir kesemuanya betul terhadap isteri kesayangannya, Zaara Amirah. Helaian demi helaian saye baca dan pasti babak yang dilakonkan akan tergambar di minda. Tak semua scene dalam drama ada dalam novel ini, begitu juga scene yang diubah atau tidak ada langsung di dalam drama. Drama je dah buat saye "Awwwwww..... Sweet ny
...more
Szawanah S
Dec 01, 2013 Szawanah S rated it did not like it
jujur. biasa2 saja.

aku baca sebab nk tahu apa pasal org gila2 tgk drama magrib2 tu sambil sengih2 romantik. dan jugak sbb nk tahu nape org sanggup time lunch layan tonton nk tgk cite ni. tp sbb aku mmg tak berapa minat tgk cerita melayu sambung2, aku lebey prefer membaca.

tapi, sayang, xada wow factor yg mampu buat aku kata wahhh best buku ni.

pasal drama xmo komen sbb mmg xpenah tgk. tp novel, nah... xde pun dialog atau adegan yg mampu buat aku sengih2 sendrik ataupun buat jiwa romantik aku ters
...more
Que Razali
Apr 13, 2014 Que Razali rated it really liked it
Kisah Zaara dan Irham. Santai. Kelakar. Jalan cerita yang mudah dihadam. Percubaan pertama penulis boleh dikatakan berjaya. Tidak hairan novel ini diangkat ke layar tv. Mungkin kerana jalan ceritanya yang smooth dan sempoi! Tahniah buat Aliesha Kirana.
Faqihah Salleh
Feb 27, 2014 Faqihah Salleh rated it really liked it
Waddahel. Terbaca pulak. Ni semua sebab terpengaruh dengan cerita kat TV3. Dah tak menyempat nak tunggu ending, terus grab buku ni kat Kino, 2-3 hari habiskan baca. Straight tak payah tengok dah dekat TV. Lambat la nak tunggu habis...
Raden
Nov 06, 2013 Raden rated it liked it
Jalan cerita ini sangat menarik. Penulis pandai membuat pembacanya tertanya-tanya sepanjang pembacaan mereka. Namun, pada pendapat saya, masih banyak yang perlu dilakukan oleh penulis untuk membuat naskah ini lebih baik dan lebih OOOmmph! You know what I mean? There are some parts yang terasa agak tergantung. But it is okay, mistakes is another way to learn because I know that it's not easy to write. So, BRAVO to the author. Now, that your story has made its way to the TV screen, you'll have mor ...more
Afrina Zulkifli
Jun 03, 2014 Afrina Zulkifli rated it really liked it
a good book to read. it will make you laugh at how cheeky the hero can be :)
Sharin
Feb 07, 2014 Sharin rated it it was amazing
I L O V E I T.....thanks to the writer hope i can see you... thanks a lot..
Nhia Shafik
Sep 09, 2014 Nhia Shafik rated it it was amazing
Degil versus Degil.. mmg best!
Yattie Nurlissa
Mar 05, 2014 Yattie Nurlissa rated it really liked it
Love it!!
Mak Long
Oct 20, 2013 Mak Long rated it really liked it
Masa mula-mula baca buku ni, geram je dengan mamat berlagak ni.

description

Tak boleh ler nak cakap elok-elok kat perempuan. Eksyen memanjang. Tahulah awak tu orang kaya! Hish.... Sket baiklah si Zaara tu penyabar orangnya.

Dan kegedikan cik Sherry tu pun, menghangatkan lagi jalan cerita ni. Tapi yang best sekali, ayah Irham. Sib baik ada dia.. sejuk sket hati... hihihihi....
Fiizaa
Jan 16, 2014 Fiizaa added it
The story is interesting. So addictive that I cannot stop reading. I finished the book in 2 days!
Love the main characters. Love also the story development in each chapter.
Azura Chan
Oct 22, 2013 Azura Chan rated it it was amazing
Rasanya dah lama tak baca novel cinta Melayu yang best macam ni. Plot yang lain daripada novel-novel Melayu yang lain membuatkan saya terpaut untuk membaca novel ni daripada muka satu sampailah kesudahannya. Susunan ayat yang ringkas tapi bermesej. Saya sukakan semua watak. Tahniah Aliesha Kirana, kerana telah menghasilkan satu karya yang bermutu.
SyaSya Syed Nasir
Jun 18, 2016 SyaSya Syed Nasir rated it it was amazing
Huhaaa!! Suka giler watak lelakinya yang arrogant but at the same time sweet and caring about his wife. Suka juga pada watak perempuannya yang penyabar dengan sikap Mr. Arrogant and her mother-in-law plus withe that perempuan gedix. Lol, kalau ada dalam realiti perempuan gedik macam tu, makan penampo jawabnya! Hahaha
Nieda
Oct 27, 2013 Nieda rated it really liked it
Lama dah novel ni berada dlm simpanan. Semalam start hari ni dah habis. Citer dia not bad, walaupun genre dia typical malay novel. Kaya vs. Miskin & "Ibu mertua vs. Menantu" kind of story. Love the story line. Karekter yg sgt menarik. Will keep this book as my personal collection!
« previous 1 3 4 5 6 7 8 9 75 76 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »
  • Hikayat Cinta Si Pematah Hati
  • Rindu Kamu Mr. Darcy
  • Jodoh itu milik kita
  • Kasih Yang Suci
  • Suamiku Tak Romantik Tapi Autistik
  • Bicara Hati
  • Kekasih Halal
  • Mama Mia Shaza
  • Suami Aku Ustaz
  • Gemersik Kalbu
  • Sehangat Asmara
  • Calon Isteri Jutawan
  • Teduhan Kasih
  • Suami Tak KuHadap
  • Projek Memikat Suami
  • Pergilah Air Mata
  • Setia Hujung Nyawa
  • M.A.I.D.

Other Books in the Series

Love You Mr. Arrogant (2 books)
  • Miss You Mr. Arrogant  (Love You Mr. Arrogant, #2)

Share This Book