Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Art of Deception Mereka Menipu Dunia” as Want to Read:
Art of Deception Mereka Menipu Dunia
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

Art of Deception Mereka Menipu Dunia

4.34  ·  Rating Details ·  344 Ratings  ·  36 Reviews
Misteri yang menyelimuti peristiwa 9/11 (nine-eleven) atau 11 September 2001 terjawab sudah. Peristiwa yang menghancurkan gedung WTC di New York dan Pentagon di Washington Amerika ini realitasnya amat jauh dengan apa yang dinyatakan oleh Pemerintah Amerika Serikat. Ini bukanlah sebuah tindakan teroris seperti yang mereka katakan. Menurut penulis, ini adalah sebuah rangkaia ...more
Paperback, 335 pages
Published 2011 by Sinergi Publishing
More Details... edit details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Art of Deception Mereka Menipu Dunia, please sign up.

Recent Questions

This question contains spoilers… (view spoiler)

Community Reviews

(showing 1-30)
filter  |  sort: default (?)  |  Rating Details
Padya Twikatama
Feb 02, 2012 Padya Twikatama rated it it was amazing
Segala puji hanya pantas disanjungkan kepada Allah azza wa jala, Rabb semesta alam.. dan shalawat serta salam untuk Nabi Nya yang menjadi penutup para Nabi, Muhammad Rasulullah saw.

Alhamdulillah buku ini akhirnya sampai kepada tangan saya, setelah sekitar setahun yang lalu sang penulis menjanjikan akan menghadirkan buku ini saat memaparkan materi yang serupa dalam suatu kajian bulanan. Buku ini penting dibaca oleh siapapun bagi yang ingin melihat masalah keduniaan dewasa ini melalui sudut pandan
...more
Aina Dayana Hilmi
Jan 15, 2013 Aina Dayana Hilmi rated it it was amazing  ·  review of another edition
Shelves: sejarah, islam, 2013
Berbulan juga masa yang diambil untuk saya khatamkan buku ini. Pada mulanya saya keliru dengan banyak fakta yang dibentangkan. Kemudian saya mengulang bacaan dan memperlahankan kelajuan membaca saya ;) Barulah saya mula memahami apa yang disampaikan oleh penulis. Masya Allah, sungguh licik dan bahaya gerakan Freemason ini. Dan terasa begitu jelik sekali perlakuan mereka bermula daripada perancangan New World Order sehingga pelaksanaan pelan tersebut sehingga kini.

Islam adalah musuh utama mereka
...more
Pittra Amrullah
Jul 11, 2013 Pittra Amrullah rated it it was amazing
Buku ini sangat bermanfaat. Jadi tahu apa yang sebenarnya terjadi dan kebohongan-kebohongan yang mereka buat. Jadi mengetahui kebenaran. Ditulis oleh seorang muallaf dari Amerika yang berani terang-terangan menulis sebuah kebenaran.
Ulfa  Hasana
Jan 05, 2012 Ulfa Hasana rated it really liked it
You will shock when you read this book...every page you open this book make you want to read another page and you will not aware when you done read this book
Anis Zawani
Nov 21, 2012 Anis Zawani rated it it was amazing  ·  review of another edition
Pembongkaran rahsia besar .Terima kasih atas pembikinan sebuah buku yang sangat berguna sekali.
Saya lebih memahami dan sedar tentang penipuan &penindasan yang dilakukan oleh mereka yang inginkan sebuah 'Pemerintahan Dunia Baru' wujud . TERIMA KASIH! Buku ini memberikan suntikan semangat untuk lebih dekat dengan Tuhan Yang Maha Agung (ALLAH AZZA WAJALLA) ALHAMDULILLAH!
-> http://www.youtube.com/watch?v=7sBVrq... <-(BONGKAR RAHSIA)
Aifaaalyaaismail
Aug 29, 2013 Aifaaalyaaismail rated it it was amazing  ·  review of another edition
Shelves: my-ummh
buku ini penuh dengan fakta yang dapat membuka mata pembaca tentang perancangan2 dan kejahatan yang dilakukan oleh penyembah lucifer. Bermula daripada peristiwa 911, kegiatan mereka (iluminati dan freemasonry) telah dapat dibongkar. Walaupun saya tidak beberapa memahami teknikal perancangan New World Order berdasarkan fakta yang dikemukakan, tetapi apa yang dapat dirumuskan secara keseluruhan, ia adalah perancangan yang sangat licik dan halus. Ia adalah sebuah perancangan diluar jangkaan.
Wildan Ruiss
Sep 07, 2013 Wildan Ruiss rated it really liked it
Fakta-fakta yang tak terduga disusun dalam sebuah buku yang sangat informatif, menyadarkan kita semua atas apa yang terjadi di dunia ini tanpa kita sadari. Lengkap dengan dalil dan narasumber dari segala kutipan.
Semoga Allah membalas jerih payahmu ini, yaa Hajji Abdurrahman!
Masis97
May 10, 2012 Masis97 rated it it was amazing
Semoga kita membuat persiapan dgn memantapkan iman krn kita tidak akan terlepas dr tipu daya mereka.Dajjal pasti akan muncul..hanya Allah tempatkita bergantung satu2nya..
Wildan
Jun 02, 2012 Wildan rated it really liked it
Kebenaran yang akhirnya terungkap juga. Bahwa ada sekelompok orang hendak mewujudkan kekuasaan setan dengan Dajjal sebagai pemimpinnya. Bagi para penyuka teori konspirasi, saya sarankan anda untuk membacanya.
Lalo La
May 05, 2013 Lalo La rated it it was amazing  ·  review of another edition
membongkar sesuatu dgn fakta yg bernas,bukan hanya dgn omong kosong...inilah Art of Deception.
Aisarahmad
Jun 30, 2013 Aisarahmad rated it it was amazing  ·  review of another edition
Ditulis oleh bekas perajurit tentera udara US, Jerry D. Gray, yang kini seorang muallaf dan telah menetap di Indonesia sebagai warganegara tetap.

Pada mulanya saya berasa kabur akan apa yang dimaksudkan dengan Art of Deception.

Namun, Alhamdulillah, setelah membaca penerangan dan pencerahan dengan fakta oleh penulis, akhirnya saya lebih jelas mengenai agenda yang ingin dibawakan. Penulis membicarakan mengenai adanya rancangan jahat Zionis, Freemason dan Illuminati yang menjadi pembantu dan penyemb
...more
Agus
Aug 03, 2014 Agus rated it it was amazing
Tidak banyak orang yang menyangka Jerry D. Gray, warga AS yang pernah menjadi prajurit angkatan udara negara adidaya itu, ternyata sudah menjadi mualaf yang tekun beribadah. Jerry : “Bagi saya Indonesia itu ibarat surga. Saya sudah melancong ke banyak negara dan di sini saya mendapatkan kedamaian bergaul dan berinteraksi sosial dengan komunitas Muslim terbesar di dunia”. Jerry D Gray, penulis sejumlah buku laris, ternyata seorang mualaf yang sangat mencintai Indonesia dengan mengurus naturalisas ...more
Syahiran Ramli
Pembongkaran yang dilakukan oleh penulis berkenaan tragedi 911 iaitu kes perlanggaran pesawat ke atas WTC dan Pentagon jelas menarik perhatian. Fakta-fakta dan teori yang cuba dibangkitkan oleh penulis yang merupakan bekas tentera AS berjaya menarik hati ini untuk menterbalikkan kembali pd saya si pembaca untuk tidak menelan begitu sahaja fakta-fakta atau berita yang telah disebarkan oleh pihak media massa satu ketika dahulu. Berkenaan dengan Bab New World Order, penulis cuba untuk mengeluarkan ...more
Nurulain
May 04, 2012 Nurulain marked it as to-read
There was an interview of Jerry D. Gray, a Muslim convert, in Al-Kuliyyah just now. He was an American and was in the US Army, but not anymore, since he moved to Indonesia and changed his citizenship. This book reveals the harsh truth of the 9/11 incident. There are many hidden agendas that are planned by the United States in the incident. According to the author, the incidence of 9/11 is a chain of events from a huge fraud.
I am really interested in knowing more about it, hoping to get this boo
...more
Aliff Ismail
Dec 08, 2015 Aliff Ismail rated it really liked it
Sebenarnya, sudah lama aku nak beli buku Jerry ni, tapi tak ada rezeki. Satu hari aku nekad beli jugak. Memang buku ni pada mulanya aku pening. Terlalu banyak informasi yang nak disampaikan. Bila slow2 baca, otak aku dah boleh hadam.

Overall, buku yang bagus. Membuka mata aku tentang USA dan sekutu-sekutunya. Usaha yang baik oleh Jerry D. Gray, cuma perlu ditingkatkan kualiti dari segi penulisannya.

Next target, Deadly Mist.
Daniel Prasetyo
May 08, 2012 Daniel Prasetyo rated it did not like it
Beberapa data di dalamnya tidak akurat, ada tendensi untuk mendiskreditkan Yahudi, apalgi dgn menggunakan kata-kata "musuh Islam", dsb, menyalahartikan Yahudi sebagai Zionisme, sebuah pergerakan politik, banyak Yahudi tidak setuju Zionisme, banyak pula non-Yahudi yang mendukung pergerakan Zionisme.. Jadi hati-hati mengintrepretasikan Zionisme dengan Yahudi.. Saya lebih merekomendasikan buku David Icke - The Biggest Secret.
Nur Asilah
pembongkaran demi pembongkaran diperihalkan cukup membuka mata atas kelicikan yang dilakukan. Cuma buku ini belum menambah kepuasan buat saya sebagai pembaca untuk menggali pembuktian (huraian) atas setiap pembongkaran. Mungkin penulis mahu pembacanya sendiri menjejaki fakta pembongkaran yang dinyatakan.
Amirul Mohamed
Oct 18, 2012 Amirul Mohamed rated it it was amazing  ·  review of another edition
Buku ini menakutkan pada sesiapa yang baru kenali Amerika dan Israel. Kadangkalanya pembaca rasa penulis buku ini bodoh, sengel mahupun bebal. Tapi itulah anda harus percaya apabila membaca hujah dan pembuktian penulis buku ini nyatakan. Selepas tamat baca buku ini, saya tak tidur lena pada malam hari itu.
Fadilah Rashidah Misrom
Books written by Jerry D.Gray never fail to amaze me with mindbowing facts. Dah2 la tdo tu. bangun .jgn asyik dtipu Amerika. dr vaksin ny la, kempen perang pengganas la..in fact they are actually the real terrorist. cis.
Siti Zahirah Nordin
Pertama kali membaca buku yang membahaskan mengenai konspirasi-konspirasi dunia didalam penindasan di negara Islam. Fakta yang dihujahkan dikuatkan lagi dengan bukti gambar dan penjelasan yang terpericini. Still, it took me a moment to comprehend the content in this book though
Nur Syafiqah
Mar 04, 2015 Nur Syafiqah rated it it was amazing  ·  review of another edition
Shelves: nur-syafiqah
this book gives you a lot of information that you don't know. you might add several general knowledge by reading this book and share it with your family and friends.this is the book that you must read
F. Thivkhvir
Jul 03, 2014 F. Thivkhvir rated it it was amazing  ·  review of another edition
Highly recommend if you wanna know something about all the conspiracy created by America/Jews/Freemason/Illumination ,how well they cheat the world with their fake stories ,killed Muslims ,even their citizens in order to succeed their evil missions .Find out more in there (Malay Edition)
paperblush
Aug 18, 2013 paperblush rated it really liked it
Opens my mind to the conspiracies revolving around the US & the rest of the world. Sheds light on certain political issues. Interesting read.
Hanifah N. Mufliha
Mar 28, 2013 Hanifah N. Mufliha rated it it was amazing
cetar membahana..
Hani
Mar 27, 2015 Hani rated it it was amazing  ·  review of another edition
My review just disappeared in thin air...!!! :(
Mellavynia Mellavynia
i just want to read..
NorHazren Mohd
Oct 21, 2016 NorHazren Mohd rated it really liked it
Penipuan adalah satu seni.. yang mereka gubah dari zaman berzaman.. Semoga kita bangkit daripada penipuan ini #mustread
mirna sm
Feb 02, 2012 mirna sm rated it really liked it
sebelum baca buku ini, boleh lah siapin obat sakit kepala... O_o
heheheh ^^
Acho Lago
Acho Lago rated it it was amazing
May 10, 2014
« previous 1 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »
  • Hulagu Khan: Khabar Hitam dari Timur
  • The Ideal Muslim: The True Islamic Personality of the Muslim as defined in the Qur'an and Sunnah
  • Bicara Ini Demi Ilahi
  • Bersyukur Saat Diuji
  • Aku Terima Nikahnya [Edisi Istimewa]
  • Ulu Yam Di Liverpool
  • Yakjuj & Makjuj: Bencana Dari Sebalik Gunung
  • Indahnya Hidup Bersyariat (Panduan Fardhu Ain Lengkap Bergambar)
  • Di Mana Dia Di Hatiku?
  • Rahsia Yahudi Dalam Filem Hollywood Sebagai Senjata Rahsia Illuminati
  • Cerita Cinta Ahmad Ammar
  • Aku Ingin Kembara Lagi
  • Gadisku Wan Adnin
  • Mama Mia Shaza
  • Mudahnya Menjemput Rezeki
  • Sungguh, Aku Gilakan Kau
  • Biografi Muhammad bin Abdullah: Perjalanan Hidup Seorang Nabi
  • Lelaki Eksklusif

Share This Book