Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Kontrol Histeria” as Want to Read:
Kontrol Histeria
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

Kontrol Histeria

by
3.80  ·  Rating Details  ·  169 Ratings  ·  33 Reviews
Sebuah buku fiksyen daripada 23 penulis melawan arus kemasyarakatan dengan imaginasi yang melangkau normaliti. contohnya seperti saikopat, seks, keganasan, taksub dan sebagainya.

Awas! kontrol histeria anda! disyorkan kepada pembaca yang normal dan berumur 18 tahun ke atas.
Paperback, 257 pages
Published December 10th 2011 by Lejen Press
More Details... edit details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Kontrol Histeria, please sign up.

Be the first to ask a question about Kontrol Histeria

Community Reviews

(showing 1-30 of 302)
filter  |  sort: default (?)  |  Rating Details
Juliza
Dec 02, 2013 Juliza rated it did not like it  ·  review of another edition
Hampir semua tanggapan, fikiran dan perasaan hamba tentang buku ini lebih menjurus kepada prejudis yang tentunya cenderung kepada keselesaan peribadi hamba sendiri. Oleh itu, hamba tidak merasa ingin menulis resensinya kerana ia semestinya tidak adil untuk orang lain yang punya pandangan berbeza dan mungkin tidak melihat buku ini dengan cara hamba. So, peace :-) .

Namun, jujur, ini naskhah yang berani dan satu-satunya sampai saat ini yang boleh buat hamba ngilu seluruh hati. Dan, ada beberapa cer
...more
Asmar Shah
May 31, 2016 Asmar Shah rated it it was ok
2.5* untuk Kontrol Histeria.

Aku dapat buku ini secara percuma sewaktu berada di reruai LejenFixi. Dan aku dapat buku cetakan pertama! Cetakan pertama kot! Zaman-zaman Lejen baru nak up! Tambahan lagi, buku ini ditulis oleh kumpulan penulis yang aku suka (Penulis yang tulis di dalam Batu ketiga Dari Matahari)! Dan aku memang penggemar cerita-cerita thrill dan kejam serta babak-babak gore. *Angkat tangan tinggi ke atas dan goyang badan ke kanan dan kiri*

Tapi...

Bila disajikan dengan kisah-kisah yan
...more
Fairuz
Feb 23, 2013 Fairuz rated it liked it  ·  review of another edition
Bagai punya kuasa mengawal minda bawah sedar hingga menerobos mimpi-mimpi aku tanpa kenal siang atau malam. Kontrol Histeria ternyata berkeupayaan memanipulasi layar halimunan sepanjang bacaan. Hanyir, loya dan adakalanya seperti katalis bagi suatu kepuasan yang hanya akan mencapai kemuncak apabila kewarasan sudah di takah bosan lalu letih dengan tugas hakikinya. Maka kalau lemah, jangan cuba-cuba menonton imaginasi bukan-bukan yang menjelma di tabir itu. Cuba kontrol histeria dengan jaya.
Ashraf Rahman
Feb 02, 2012 Ashraf Rahman rated it really liked it
Himpunan kispen kispen daripada penulis penulis yang power. Konsep sisi hitam manusia yang super rare yang ingin diketengahkan sangat terkesan. Scene cucuk cucuk, darah darah, potong potong, cungkil cungkil, erotik erotik, dan berbagai lagi oleh watak-watak saikopat sangat mengujakan. Sedapnya, sedap.
Sarah Yasmin
Feb 24, 2014 Sarah Yasmin rated it really liked it
Shelves: read-2014
Bestnyaa baca buku ni!

Maybe aku suka sebab ni genre feveret aku. Dari cerita first, sampai la cerita last, aku rasa puas macam seorang saikopat yang baru bunuh2 cincang2 cucuk2 orang. And rasa macam nak lagi je? Haha no offense la.

Setiap kisah yang diceritakan dalam buku ni ada keunikannya tersendiri. Seriously rasa real. So tahniah lah buat semua penulis2 dalam buku ni. Korang ingat senang ke nak tulis moment2 ngeri mcm diorang tulis tu? Idea tu penting.

Akan tetapi, unsur2 keganasan gitu tak pe
...more
Azura Abu
Aug 19, 2012 Azura Abu rated it liked it
dari start baca sampai dah khatam, aku dah mula jadi saikopat. aku dah mula rasa nak membunuh. dan aku juga dah mula muntah hijau. aku syak bila aku teringat kisah-kisah dalam buku nih, aku akan mengalami mimpi ngeri. selain itu, aku nasihatkan, kalau tak kuat iman, jangan baca lebih-lebih lagi time raya. nanti ada yang tak lalu nak makan lemang dan ketupat. oh ya, kepada sesiapa yang nak jadi pembunuh, aku suggestkan sila study buku nih rajin-rajin. ini serius.
Fiza M.
Seperti membuat lawatan ke hospital yang dihuni manusia-manusia dengan attitude maha transgresif. Tidak ada yang menakutkan, cuma jijik dan meloyakan.

Sebab ini buku kumpulan cerita jadi saya belek saja mana-mana cerita untuk dibaca dulu. Saya mula dengan Hik Hik Hik, dan saya 'menyesal'.

Huhuhu.
Amal Hamsan
Feb 20, 2012 Amal Hamsan rated it liked it
Ini buku 18PL. Aku suka, tapi kali pertama baca, malam mimpi benda bukanbukan. Dan aku memang halang anak sedara aku yang underage baca. Risau dia pi buat demo pulak. Kikiki

*semua penulis best ya amatttt
AlexiaAqram
May 07, 2012 AlexiaAqram rated it it was amazing
tak beragak jugak aku bagi 5 bintang. tapi apa aku peduli. satu2nya buku aku tak berani nak letak bawah bantal. gila ke apa?
Ainyazmeen
Dec 30, 2015 Ainyazmeen rated it it was amazing
when i read the first story in this book i think this book was extremely rare and it was awesome.The best book i have read.
Nur Izzatie
Apr 17, 2014 Nur Izzatie rated it really liked it
its not on right mind while reading this book
Tsuki Shiro
Jul 06, 2014 Tsuki Shiro rated it really liked it
tehehhehe..not bad..
Aliya
Sep 12, 2014 Aliya rated it liked it
biasa-biasa saja...
Liyana Bakri
Jun 14, 2014 Liyana Bakri rated it liked it
k la..hampa
Yuyu Yusof
Mar 21, 2015 Yuyu Yusof rated it it was amazing
Hardcore
Eerashera
Oct 25, 2013 Eerashera rated it really liked it
Ngeri gila buku ni. Ada cerpen yang aku tak baca betul-betul sangat. Ngeri. Main hiris-hiris, tetak-tetak bagai. Aku pulak yang rasa ngilu macam badan sendiri yang kena cucuk.

Ada cerpen yang best sangat, sederhana dan agak boring.

Aku ada senarai penulis kegemaran dalam buku ni. Tapi tak perlu nak disebutkan rasanya.

Oh,ya! Paling menggelikan bagi aku bila ada bab kunyah jantung tu. Serius rasa nak muntah!
Syazana
May 27, 2013 Syazana rated it really liked it
histeria tak histeria jugak lah baca. kalau takat baca pasal darah-potong-potong so whatever tak lah scary mana. tapi kalau depan mata pengsan jugak aku rasa. seriously! Khrlhsym luar alam!
Mustaqim
Aug 11, 2012 Mustaqim rated it really liked it
ini buku bila gua baca gua rasa macam ada satu aura yang mengelilingi diri gua. aura yang mengajar gua untuk lebih menghargai orang orang disekeliling gua. ok dah ciao
Dan Qirin
Dec 10, 2013 Dan Qirin rated it it was amazing
Shelves: favorites
Hamzah Tak Nak Mama Sakit.




overall stories. semua menakutkan. sampaikan cerita yang belakang belakang tu buat gua tak de rasa.
Mohd Erwan Hafizi
Jul 21, 2012 Mohd Erwan Hafizi is currently reading it
Shelves: beli
HAhaha.

Aku rekemen dekat orang yang pernah baca blog ni, mereka katakan TIDAK MAHU! haha.

Itu je review.
Jaba Idris
Feb 29, 2012 Jaba Idris rated it liked it
setiap cerita baru mcm dah boleh agak...
kbnykn mangsa kne ikat...
but jalan cerita semua not bad...
nice.
Akim Iqbal
Padat. Cuma ada sesetengah certa amat susah untuk difahami, perlukan pembacaan berulang kali.
Faaizz d zul
Oct 14, 2012 Faaizz d zul rated it really liked it
dibaca untuk inspirasi sebelum bermain DOTA, lalu mendapatkan kill paling banyak.
Kakashi
Dec 16, 2011 Kakashi rated it liked it
Aku takkan bagi awek aku baca! Hahahahah!!! Disgusting siut...rosak minda awek aku...
Linda Zizan
Mar 31, 2012 Linda Zizan rated it liked it
Kadang kadang aku tak sanggup baca, itu yang lambat nak khatam tu. Harharhar
Nazrul Noorzan
Sep 13, 2012 Nazrul Noorzan rated it liked it
buku yang gila. orang gila macam aku saja yang baca buku gila ni. haha.
Afifah Mokhtar
Dec 04, 2013 Afifah Mokhtar rated it it was amazing
Memang sesuai untuk orang psycho macam aku. Haha. :D
Khryhamyd
Jul 13, 2012 Khryhamyd rated it really liked it
terbaik dari ladang. lain dari yang lain.
Fariza
Jan 02, 2015 Fariza rated it really liked it
buat aku rasa nak kerat kerat orang. serius.
Zulaikha Sizarifalina
Disimpan oleh Kakashi. Tak bagi baca
« previous 1 3 4 5 6 7 8 9 10 11 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »
  • Bayang
  • Sperma Cinta 2.0: Sengih Kerang
  • Kitab Terfaktab
  • HEROIN
  • Amerika
  • NGERI
  • KOPI
  • ZOMBIJAYA
  • CERPEN
  • SITORA HARIMAU JADIAN
  • KASINO
  • INVASI
  • Jerat
  • LICIK
  • TABU
  • DENDAM
  • Kasut Biru Rubina
  • GERGASI
5333529
Here, shake my left hand. It’s closer to my heart.
More about Khrlhsym...

Share This Book