Le Look De Rana
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating

Le Look De Rana

by
3.47 of 5 stars 3.47  ·  rating details  ·  1,776 ratings  ·  82 reviews
The author of fifty-six New York Times bestselling novels, Sandra Brown is one of the romance world’s most acclaimed writers. Rendezvous magazine has praised her as a novelist whose “larger than life heroes and heroines make you believe all the warm, wonderful, wild things in life.” Now, in the classic romantic tradition her fans have come to love, here is another sexy and...more
155 pages
Published 1987 by Presses de la Cité (first published 1986)
more details... edit details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Le Look De Rana, please sign up.

Be the first to ask a question about Le Look De Rana

This book is not yet featured on Listopia. Add this book to your favorite list »

Community Reviews

(showing 1-30 of 2,649)
filter  |  sort: default (?)  |  rating details
Mia Queen
Betapa hebatnya pengaruh sebuah cover, buktinya hanya gara-gara wajah perempuan dengan topeng unik saya tertarik membaca buku terbaru Sandra Brown terbitan Gramedia. Paras Rana, berkisah tentang super model Rana yang mengasingkan di kota kecil dan meneruskan hobi melukisnya. Tidak hanya nama yang ia rubah, penampilanpun berubah drastis. Kaos longgar, celana baggy dan kacamata menjadi andalan utamanya.

Penampilan bukanlah segalanya, Rana malah memperoleh kebahagian sejatinya. Hidupnya terlalu lel...more
Wirotomo Nofamilyname
Pertama, ini novel tipis SB pertama yang saya puji. :-)

Kedua, covernya dibuat oleh orang Indonesia (tdk mengambil dari versi aslinya), dan kok kaya' Luna Maya ya... hehehe... entah karena kemiripan nama Luna - Rana atau karena si pembuat cover beranggapan bahwa Rana itu mirip Luna. :-)

Ketiga, adegan seksnya cukup membuat saya kipas-kipas kepanasan.

Keempat, buat cewek: mungkin suka penggambaran fisik Trent Gamblin saat berolahraga dengan hanya mengenakan celana pendek ketat :-)

Kelima, agak tergan...more
Dewi Read
Short book ...a little bit silly about supermodel who hiding out with the ugly glasses and clothes. Maybe others people thinking this book ridicilous and predictible. But who cares? I love this story...hahaa so entertaining and make me happy http://www.smileycodes.info
Lelyana Taufik
Rana menyamar jadi Ana perancang anonim di Galveston dari supermodel Internasional.
Bosan dan marah pada ibunya yang menjualnya ke laki-laki kaya, Rana melarikan diri dan tinggal di apartemen sewaan nya, hingga dia bertemu dengan Trent Gamblin pemain footbal yang kemenakan Ruby, induk semang rana.
Masa menyembuhkan diri dari cedera bahu nya jadi menyenangkan bagi Trent karena dia memiliki kesenangan baru,menggoda miss Ramsay yg buruk rupa,berkacamata dan berpakaian kedodoran.
Entah kenapa Trent yg...more
Ruby
After listening to the Audio Book of THE RANA LOOK...
I LOVED IT!!
I laughed so hard & I talked back to the characters!
If you want to be thoroughly entertained & if you are having one of those days when you want some laughter in your day THE RANA LOOK is sure to PLEASE!
I had a great time with the(sweet) HERO TRENT !
Wow what a fun loving wild & keep me laughing type of HUNK!
What a treat to have a great feel good story entwined with Love & laughter well combined!
Jacqueline
Enjoyed this oldie. Very typical of its time. One thing I was glad of was at the end when everything came out, the hero listened to her explanation and reacted rationally.
Khye Chwin
It is definitely suitable for someone who wants something light or simple... But I did like Rana and Trent. And the plot was just short and simple, nothing too complicated :D
Brenda
Very good read. Takes place in Galveston. You can see the scenery due to it's familiarity which brings the story to life.
Donaldduck87
setelah selesai baca novel ini, langsung ngerasa ini novel koq flat banget yah, ga kaya novel Sandra Brown yang lain
Celine
Good book--more story line than others--but again romance and a bit of mystery
Julie Barrett
The Rana Look by Sandra Brown
This book written under her alias name is a loveswept romance novel.
Ruana has left her modeling career and gone back home to start a new career when pushed too hard by family. She stays at Aunt Ruby's boarding house and Trent arrives.
A nephew ...fun, flirtful scenes and he proposes a pact. Trent and his secrets and tragedy occurs ...steamy sex scenes....
Misunderstandings and money get in the way of their happiness....
I received this book from National Library Service...more
Astri  Nasthasia Videlia
Model cerita Fave gw...

Maniis... tapi tersembunyi...
Perdani Budiarti
Kesan awal waktu melihat kover novel ini adalah: kovernya bagus! Seorang wanita dengan wajah tertutup topeng separuh yang hanya menampakkan sepasang mata berwarna hijau yang berkarakter kuat. Pemilihan warna kover kali ini cenderung lembut dan feminin.

Seperti kebanyakan novel Sandra Brown yang terbit di pertengahan tahun '80-an, novel yang satu ini lebih menawarkan aroma romance yang kental daripada romance-thriller yang menjadi ciri khas Sandra Brown akhir-akhir ini. Walaupun begitu, sebagai pe...more
destinugrainy
Susan seorang wanita yang berambisi untuk menjadi model terkenal. Sayangnya dia tidak memiliki tubuh wajah untuk menunjang impiannya. Beda halnya dengan Rana, putrid semata wayangnya. Tubuh Rana yang semampai, kulit coklat zaitunnya, mata hijau dan tulang pipi menawan menjadikan Rana seorang model papan atas. Banyak produk yang menggunakan wajah dan tubuhnya sebagai brand image. Susan menaruh semua harapannya pada Rana, dan menikmati kemewahan yang diperolehnya lewat Rana. Akan tetapi, tidak dem...more
Jane Stewart
3 ½ stars. Fluffy, fun, lovely story. I liked a guy falling in love with an unattractive girl. It’s on the short side.

REVIEWER’S OPINION:
I enjoyed it. It’s a feel good story. I liked someone in disguise and a couple getting to know each other based on what’s inside not outside. I’m glad there was no big misunderstanding. There was some conflict when he learned her true identity, but it wasn’t drawn out into a long, frustrating separation. There are some sex scenes, but they are done with no sex...more
Sulis Peri Hutan
Kehidupan baru Rana terganggu.
Dia mempunyai tetangga baru di rumah Ruby Bailey, dimana tempat tinggalnya sekarang, dia tidak mengira pendatang baru itu berwajah tampan, bertubuh kekar, pokoknya napsu deh kalau ngeliatnya ;p, dia adalah pemain football profesional sekaligus keponakan empunya apartemen, Trent Gablin. Dia pindah ke kota yang tidak terkenal itu demi masa penyembuhan bahunya yang cedera, sedangkan Rana bertujuan untuk menyembunyikan identitasnya, merasa lelah dengan kehidupan supermo...more
Kelly

The author of forty-five New York Times bestselling novels, Sandra Brown is one of the romance world’s most acclaimed writers. Rendezvous magazine has praised her as a novelist whose “larger than life heroes and heroines make you believe all the warm, wonderful, wild things in life.” Now, in the classic romantic tradition her fans have come to love, here is another sexy and extraordinary tale of passion—the story of a woman who gives up fame and fortune...and discovers true love in the last pla

...more
Fanny Roswita Ria
sepertinya gue bakal baca ini dulu deh..weekend gini lebih enak baca novel yang santai; mudah dimengerti jalan ceritanya dan pasti seru. Berharap begitu:-))
ada yang sudah baca buku ini?

2 orang terkenal yang disatukan dalam 1 frame kehidupan yang bertemu di sebuah rumah milik janda tua bernama Ruby. Rana Ramsey, seorang model terkenal, merasa muak dengan segala aksesoris yang dilekatkan dikehidupannya. Dia mesti berpose sesuai kehendak orang lain tetapi tidak satupun mengerti dirinya. Punya banya...more
Siska
This review has been hidden because it contains spoilers. To view it, click here.
Arlene
I had started another book but really didn't feel like reading a blood-and-guts thriller and found this little romance on the table in the break room where people share books. It was a quick read.
Rana is a beautiful girl who has been managed by her mother. She became a top model but drew the line when her mother wanted her to marry the heir to a cosmetics empire. She packed up her things and went to Galveston, Texas where she is trying to be anonymous by wearing shapeless clothes and large blue...more
Delisa sahim
buku tipis ini bisa membuatku bersyukur tentang kondisi fisik,
orang cantik tidak ingin menampilkan kecantikannya,
kata siapa cantik dengan mudah membuat orang bertekut lutut ?
seorang wanita yang ingin dicintai apa adanya bukan karena penampilan fisiknya tetapi dirinya,
kata-kata yang sederhana tetapi memiliki kesan yang mendalam,

bagian pertengahan kita mulai membaca adegan seks,
sebagai wanita, aku tidak terlalu memikirkan mungkin faktor sering membaca novel-novel seperti ini,

tokohnya sendiri juga...more
Melodie
Sweet short romance. Perfect for that day when you just want to sit on the couch covered in a quilt and read the day away. Not too heavy or too thought provoking. Just an enjoyable book.
Rain ~miss kinky knickers~
Ok, so Rana is a supermodel "green eyes, olive skin, and wildly lustrous auburn hair". And, one day, she decides she's had enough of it, and doesn't want to be recognized anymore. So, she does what? Gains 10 pounds, wears some glasses and goes around in this baggy clothes, which makes her look like...? The Hunchback of Notre Dame? Not likely.

It's pretty obvious that my main problem with this story is exactly the "poor dear girl, you look like crap" part. And, as much as I'm trying to picture it,...more
Edie
Maybe I've outgrown the whole romance themes in favor of the mystery/suspense ones. But even then, why do I have trouble determining the difference between manly/masculine/macho actions and bully/assault/domination ones? Perhaps I'm just too old to please. Granted Ms Brown writes the BEST bedsheet scenes of anyone I've ever read, but I'm just not into manhandling in the guise of romance. She also has this "thing" about furry dudes and I don't share the belief that masculine body hair equals more...more
Tracy Jones
err.... don't think too hard... sit back & laugh. bit of a "chick-lit" read. not my cup of tea but ok
Kimberly
Rana, supermodel attempts to escape her controlling mother and New York fast paced life by disguising herself as Ana, an unattractive clothes designer. Famous for her "Rana Look" she begins a new life in a small boardinghouse in Texas until the owner's good looking football player shows up. Rana isn't Trents type but he can't help but be attracted to her unaware that under the frumpy clothes and glasses she is exactly what he wants in a woman. This book was silly, sometimes sexy, outdated and un...more
Jessica
3 1/2 stars. i like this one but its not one of my favorite brown novels. while as ever i love her writong style i dont love the male lead of this particular book. i think she went a little too far in making him a bad boy..overstepped into jerkwad. its hard for me to buy that even love would change his whole characterthat much( maybe im just cynical) also i wouldve liked a more gradual decline at the end. not "grr angry because you tricked me" then all of two seconds later everything is back to...more
Naiya Chininta
Apa seorang model itu bener2 hanya diliat dari tampangnya? Rana pengen membuktikan dengan mengubah total penampilannya; she looks totally nerd... dan ternyata masih ada aja pria yang tertarik sama Rana! Dan ketika Rana kembali ke 'wujud aslinya' apakah si pria lebih memilih The Real Rana ato Rana The Model? Baca bukunya doo~ng hehehehe. Jadi mikirin Travis Fimmel--secara dia model, dan especially he's men's underwear model--apa pernah mikir seperti Rana?
Ririn
Buku ini biasa saja. Konfliknya kurang kuat, karakternya tak begitu menonjol, jalan ceritanya mengalir terlalu tergesa-gesa, emosi dalam buku ini cenderung datar. Saya membaca buku ini karena nama pengarangnya saja, Sandra Brown, dan karena buku Sandra Brown pertama yang saya baca (Rainwater) begitu bagus dan begitu menyentuh.
Yah, sedikit kecewa dengan buku ini terutama karena saya mengharapkan lebih. Itu saja sih. Kisahnya standar.
Olivia Tan
Simple and sweet ^^

pertama, Gyaaa!! suka banget ama neh cover ^^
kedua, suka ama Trent Gamblin, dari awal cerita udah isengin Rana. gyahhaha!!! belum lagi saat Trent olahraga hanya dengan menggunakan celana pendek di depan kamar Rana... *nosebleeed
ketiga, Trent jatuh cinta sama Rana yang kesehariannya memakai kaos longgar, celana baggy dan kacamata.. bukan Rana si supermodel ^^

aihh so sweet bangettt ^^
« previous 1 3 4 5 6 7 8 9 88 89 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »
  • Where There Is Evil
  • To the Ends of the Earth
  • Enemy Lover (Draicon Werewolves, #3)
  • The Spiral Path
  • Love in Another Town
  • Double Exposure: From A Gift of Love
  • A Heart Speaks
  • On Wings of Magic
  • Dying to Have Her (Soap Opera #2)
  • The Aristocrat
  • Last Bridge Home (Sedikhan, #11)
  • Opposites Attract (Language of Love #9 - China Aster)
  • Only By Your Touch
  • Paradise County
  • How to Trap a Tycoon
  • Lord of the Desert
  • A Woman's Touch
  • Heart of Dixie
6218
Librarian Note: There is more than one author in the GoodReads database with this name. See this thread for more information.

Sandra Brown is the author of more than sixty New York Times bestsellers, including DEADLINE(2013), LOW PRESSURE (2012), LETHAL (2011), TOUGH CUSTOMER (2010), SMASH CUT (2009), SMOKE SCREEN (2008), PLAY DIRTY (2007), RICOCHET (2006), CHILL FACTOR (2005), WHITE HOT (2004),...more
More about Sandra Brown...
Lethal The Alibi Ricochet Chill Factor Envy

Share This Book

“That all any of us has to give is our best. if we do that. we succeed, no matter what the outcome.” 5 likes
More quotes…