Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Angel in The Devil's Suit” as Want to Read:
Angel in The Devil's Suit
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

Angel in The Devil's Suit

3.92 of 5 stars 3.92  ·  rating details  ·  25 ratings  ·  9 reviews
Dew dan Jeremy adalah orang berlainan tetapi mempunyai wajah yang seiras, nama yang serupa dan suara yang seakan. Namun perwatakan dan keperibadian mereka terlalu berbeza sehinggakan Camie, gadis yang paling rapat dengan mereka menggelarkan mereka dengan gelaran The Angel dan The Devil.

Jeremy, insan amat dicintai oleh Camie dan mereka saling menyayangi. Namun, hubungan kas
...more
640 pages
Published November 2011 by Kaki Novel Enterprise (001547975-A)
more details... edit details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Angel in The Devil's Suit, please sign up.

Be the first to ask a question about Angel in The Devil's Suit

This book is not yet featured on Listopia. Add this book to your favorite list »

Community Reviews

(showing 1-30 of 61)
filter  |  sort: default (?)  |  rating details
Ain
Angel in the devil's suit !!

baca tajuk pun dah rasa menarik tertarik kan *angguk-angguk setuju*

selalu kita dengar Devil in Angel's Suit , orang jahat yang berlagak baik ,
ni pulak sebaliknya..


Angel In The Devil's Suit
Penulis: Kaseh Esmiralda
Terbitan Kaki Novel
640 mukasurat
RM23

ulasan ainsabrina :

kisah bermula apabila Camie berpindah ke sekolah baru apabila keputusan examnya merundum jatuh selepas kematian kekasihnya , Jeremy.
Mengejutkan , apabila Camie ditempatkan di sebelah seorang budak bernama
...more
FITRI YANA
Oct 31, 2014 FITRI YANA added it
Shelves: owned
Cihhhh aku terpaksa menutup pembacaan ku kali ni. Memang tak boleh masuk tune cerita2 macam ni. *buku masuk dalam luggage utk hantar balik rumah mak* cerita2 macam ni kena suruh adik aku yg baca since she's a big fan of anime.
Hlovatesyudeverythingjslover
beli novel ni sbb cover die yg 'catchy'..anddddd ble bce waaaaa ni cm dalam drama japan korean laaa beshh3!!! my type hhehehe...jarang ade penulis yg tulis based on style gini..nwaysss novel ni best dgn cara sendiri..hehehe and bile bace watak2 die tuhh ter-imagine terus muke lee min ho..kkadang ttuka plak ngan muke dongwoon beast..adessss merapu suda dennn..XD

and tak rugi beli!

novel ni lawakkk gilerrrr! ahaahahaha nak tauuu?

beli n bace sendirii kayy..u'll like itt..XD
Intan  Musa
Dew dan Jeremy adalah kembar yang terpisah semasa lahir. Mereka sangat berbeza tapi menyayangi perempuan yang sama, Camily. Kisah bagaimana Dew mengharu-birukan hidup Camily di kolej sangat menghiburkan. Tapi kisah rahsia antara keluarga Khitto dan Orbido sungguh tak tersangka.
Cara penyampaian flashback sangat menyentuh hati. Good!
Theplain Jane
kalau ratu bulan ber-genre taiwan, kaseh esmiralda plak more to japan. cerita ni macam anime, cute girl with devilish hero.

an innocent, bookworm type of girl move to a new school, met a guy (gangster type) that exactly look like her former lover ( a really saint one).

baca 2 tahun lepas, x ingat cerita dia. tapi u can check out kat blog penjerit yang sunyi. *& she has a new story tp tak publish-mencari dang wangi.

a fantasy book that make u never want to leave it.


Miss Rose
ermmm boleh la. tapi ada part yang aku rasa pernah tengok kat drama jepun. -,-
MamaErra
Camie & Dew

Maaflah, tatkala membaca novel ni terasa macam membaca novel Jepun yang dialih bahasa ke BM pula. Mungkin kerana tak selari dengan jiwa dan umur aku, maka bacaan aku melangkau-langkau supaya dapat tahu penghujung jalan ceritanya dengan cepat.
Rosen
cerita ni macam pelik sikit. ala-ala drama jepun gitu. but, ada satu babak ni macam dicelup dari drama jepun. tak ingat tajuknya apa. plot agak bosan membuatkan aku malas nak teruskan pembacaan.
Suria A.Rahman
Banyak sangat scene flashback.Terlalu banyak konflik yg menyemakkan jalan cerita.
Aida Abu
Aida Abu marked it as to-read
May 19, 2015
Muizul Amin
Muizul Amin marked it as to-read
May 03, 2015
Eekaidha
Eekaidha marked it as to-read
Apr 30, 2015
Nurisah
Nurisah marked it as to-read
Oct 26, 2014
Teresa
Teresa marked it as to-read
Oct 18, 2014
Lia
Lia marked it as to-read
Oct 12, 2014
Jamilin
Jamilin marked it as to-read
Aug 07, 2014
Maslina Mahadi
Maslina Mahadi marked it as to-read
Jun 13, 2014
Cinta16586
Cinta16586 marked it as to-read
Jun 04, 2014
Ming Khiari
Ming Khiari is currently reading it
Apr 28, 2014
Blue Scarf
Blue Scarf marked it as to-read
Mar 26, 2014
Ekinkuran
Ekinkuran marked it as to-read
Feb 03, 2014
« previous 1 3 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »

Share This Book