Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Koorts” as Want to Read:
Koorts
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

Koorts

2.95  ·  Rating Details ·  760 Ratings  ·  64 Reviews
Dorien is vijfendertig, redactrice bij het vrouwentijdschrift eva en ze staat op het punt zich te settelen en aan kinderen te beginnen.
Dan ontmoet ze Ellen, styliste en bruisende single, en wordt ze geconfronteerd met de voorspelbaarheid van haar leven.
Ze beeindigt haar relatie en vertrekt met Ellen voor een week naar Ibiza, het eiland waar de vrijheid dagelijks gevierd
...more
Paperback, 272 pages
Published November 10th 2011 by Anthos (first published January 1st 2011)
More Details... edit details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Koorts, please sign up.

Be the first to ask a question about Koorts

Community Reviews

(showing 1-30)
filter  |  sort: default (?)  |  Rating Details
Drusie's Biblio
You can translate this review on: http://labibliotecadidrusie.blogspot.it/
Voto: 5/10
Sono onesta, oggi non mi sento molto generosa, per cui, forse, il voto è un pelino più basso di ciò che avrei dato in altre giornate, in ogni caso difficilmente merita la sufficienza.
Troppe cose che mi hanno fatta storcere il naso. Alcune più oggettive, altre più soggettive, e sono quest'ultime che minano di più il mio apprezzamento.
La prima è che ho l'età delle protagoniste, ma non mi riconosco per niente in lor
...more
Anne
Jul 17, 2012 Anne rated it it was ok
Shelves: nederlands
An easy read, for a couple of spare hours. The book shows party island Ibiza in all her destruction. Ellen and her friend Dorien go to the party island after Doriens relation in Holland failed. They arrive in the morning and loose themselves in a party rush. The writer describes the party scene well including everything that can be part of it, the drank, the drugs, the sex, the lack of sleep, it's there. The descriptions are quite okay with topping sadness it's eyes wide shut party. I felt sad ...more
Roos
Jul 02, 2014 Roos rated it did not like it
Dit boek was echt een strijd om te lezen. ik kan geen enkel begrip of medeleven voor welk persoon dan ook opbrengen. Ze staan te ver van mijzelf af. Dat is geen fout van de schrijfster, maar gewoon een gevolg van mijn eigen referentiekader. Ik herken mezelf niet in hen en kennelijk is dat voor mij een voorwaarde om een boek leuk te vinden. Nogmaals; daar kan Saskia niets aan doen.
De schrijfstijl is vlot genoeg, er zijn veel bespiegelingen van de personen zelf. Vooral ook veel beschrijving van he
...more
Vera VB
Jan 15, 2014 Vera VB rated it it was ok
Dorien is de sleur van haar relatie met Joost beu en trekt in bij Ellen. De vrouwen gaan samen naar Ibiza en belanden daar in een leven waar geen remmingen zijn. Alcohol, drugs, seks, feesten die 24 uur duren. Al tijdens de eerste nacht raken Ellen en Dorien elkaar kwijt. Aangezien Dorien alle spullen van Ellen heeft, gaat ze al snel naar haar op zoek. Ze heeft echter een gat in haar geheugen, drugs in de punch die ze gedronken heeft. Op hetzelfde moment is er iets vreemd aan de hand op het ...more
Mirjam
Jul 17, 2012 Mirjam rated it really liked it
Shelves: read-in-2012
Dorien is vijfendertig, redactrice bij een vrouwentijdschrift en ze staat op het punt zich te settelen en aan kinderen te beginnen.
Dan ontmoet ze Ellen, styliste en bruisende single, en wordt ze geconfronteerd met de voorspelbaarheid van haar leven.
Ze beeindigt na 15 jaar haar relatie met Joost en vertrekt met Ellen voor een week naar Ibiza, het eiland waar de vrijheid dagelijks gevierd wordt.

Ibiza voldoet aan al hun verwachtingen en de twee vriendinnen storten zich in een feestgedruis vol dr
...more
Saskia
May 21, 2012 Saskia rated it liked it
Het boek begint goed. Dorien ziet haar vertrouwde leventje niet meer zitten met Joost en maakt een einde aan haar relatie. Ze wil het gevoel hebben te leven en gaat samen met haar vriendin twee weekjes naar Ibiza. Tot zo ver vond ik het een heerlijk verhaal wat me prikkelde, maar wanneer de dames op Ibiza aankomen en zij zich in het feestgedruis storten zakt het verhaal als een pudding in elkaar. Het wordt langdradig door de zoektocht naar haar vriendin en spanning is ook ver te zoeken. Daar ...more
Kayleigh Quaedflieg
Jul 09, 2016 Kayleigh Quaedflieg rated it liked it
Het was opzich een aardig boek om te lezen. Jammer dat pas na ongeveer 100 pagina's het mysterie pas op begint te komen en je mee wordt getrokken in Dorien's verhaal. Soms is het jammer dat je ook het verhaal vanuit het personage van Ricardo en Ellen kan lezen. Als dit niet het geval was geweest was het mysterie van het boek groter geweest. Dan was je namelijk veel meer het boek ingetrokken omdat je samen met Dorien wilt oplossen was er gebeurd is. Al met al, aardig om te lezen. De schrijfstijl ...more
Elena
Mostly disappointing. The plot is quite predictable and the ending is rushed, and the epilogue is completely unnecessary and unmotivated - (view spoiler)
The best thing about the book are the descriptions of the party scenes, which are quite evocative and engagin
...more
Lizza11
Mar 15, 2012 Lizza11 rated it it was ok
Ik moet ten eerste wel zeggen dat ik het boek niet heb uitgelezen. Ik ben tot pagina 100 gekomen en heb het toen opgegeven. Het verhaal had totaal geen diepgang en kwam echt heel simpel over. Je weet hoe het verhaal verder gaat, omdat het op de kaft staat en daardoor is er totaal geen mysterie/spanning meer.
Ik was al geen fan van de Nederlandse thrillerschrijfsters, maar nu weet ik weer waarom.
Ik had hem nog wel uit kunnen lezen, maar ik heb op dit moment gewoon teveel goede boeken liggen die
...more
Melissa Charitos
Apr 06, 2015 Melissa Charitos rated it did not like it
Dit boek is veel te voorspelbaar, het einde teleurstellend. Het gaat ook maar door over de partyscene van Ibiza, wat even leuk is, maar geen 150 pagina's. Het boek is gelukkig erg vlot geschreven, dus hij is zo uit. Ik zou dit boek alleen aanraden aan mensen die op vakantie aan het zwembad iets willen lezen waar niet over nagedacht hoeft te worden. Zelfs dan zijn er echter betere boeken op de markt.
Laura Bakker
Jan 09, 2014 Laura Bakker rated it liked it
I have to say hat this isn't the best book that I have read by Saskia Noort. The beginning of the story was in my opinion a bit boring, when they arrived on Ibiza the story got me a bit more but when Ellen get's missing things get boring again. At the end I was like: "what is going to happen?" and it didn't have an obvious end but I did like it. It was an easy read that I had finished in less than 4 hours.
Agnes Adriana
Dec 05, 2011 Agnes Adriana rated it really liked it
I liked this book, I have liked all of Saskia Noort's books so far. They are about women who get into dangerous situations through circumstances, which sometimes, but not always are of their own making. Its easy to relate to the stories, as you could imagine a friend or acquintance get themselves entangled into something similar.

I've not been to Ibiza (yet), but if nothing else, the book alerted me to some party welcome drinks that are best avoided :-)
Bibi
Nov 16, 2014 Bibi rated it really liked it
Prima vakantiethriller in de sfeer van Suzanne Vermeer. Niet erg complex of diepgaand, maar dat was ook niet mijn verwachting. De personages en hun gedachten zijn interessant genoeg om te willen weten hoe het met ze afloopt. Het is soepel geschreven en niet onnodig erotisch of overgeweldadig. Aan te raden voor een luie dag aan het zwembad.
Femke
Jan 16, 2012 Femke rated it really liked it
Shelves: 2012, thriller
Wat een geweldig boek weer van Saskia Noort, dit was al altijd een van mijn favoriete auteurs en nu nog meer. Het is een geweldig boek waarin er volop gebeurt en je genoeg stof hebt om over na te denken, het boek blijft tot op de laatste pagina enorm spannend en het blijft je boeien. Gewoon een boek dat je in een ruk uitleest!
Daniëlle (Light & Stripes)
Jul 23, 2013 Daniëlle (Light & Stripes) rated it really liked it
Shelves: 2012, dutch
This was the first novel by Saskia Noort I read. This is a book you read in one time. The end contains tension and of course there is a happy end (which I really enjoyed). I loved 'Koorts'.

****Spoiler****

I'm just wondering: what happened to Star? Did she got adopted by Dorien and Nick, or did she went back to Joy?
Sylvia
Jan 30, 2012 Sylvia rated it it was ok
Shelves: saskia-noort
Een vlotte Noort-thriller, maar het begint jammergenoeg allemaal wat voorspelbaar te worden. Ik vind deze toch de minste in de reeks. Ik voelde weinig sympathie met de hoofdpersonages en alles bleef relatief oppervlakkig. Sommige passages/gebeurtenissen zijn in mijn ogen onrealistisch, het is dan ook 20 jaar geleden dat ik het party-life op Ibiza zelf kon beleven ;-)
Margareth
Ik ben op 2/3 en vind het, net als haar andere boeken, fijn lezen en kan ik mij prima verplaatsen in Dorien.
Het enige dat mij negatief is opgevallen, is het gebruik van het woord 'neger'. Dorien en Nick bezoeken het Eyes Wide Shut-feest en melden zich bijdeze man. Waar deze figuur eerst 'de donkere man' genoemd wordt, wordt hij niet veel later (in dezelfde scène) 'neger' genoemd.
Marit
Jul 22, 2014 Marit rated it it was ok
Binnen het genre literaire thriller is het een fijn boek om in een paar uurtjes uit te lezen bij het zwembad in de zon.

Het is inclusief simpele personages, ongeloofwaardige gebeurtenissen en voorspelbare verhaalloop. Maar daar is het ook een literaire thriller voor. Als je hoogstaande literatuur wil/verwacht, dan moet je je beter oriënteren.

Kortom: prima in zijn genre.
Serena Cloos
Dec 21, 2011 Serena Cloos rated it really liked it
Shelves: ebooks
Binnen 4 uur dit boek verslonden... Sommige dingen zijn een klein beetje ongeloofwaardig, maar ondanks dat is het retespannend!!!
Dit was mijn eerste boek van Saskia Noort, maar ik ga er beslist nog meer lezen.
Aanrader!!!
Mick
Sep 05, 2014 Mick rated it really liked it  ·  review of another edition
Shelves: dutch, crime, owned
Ik wou een half uurtje lezen maar ik heb het in één ruk uitgelezen. Tien jaar geleden zelf "ondergedompeld" geweest in het feest circuit en Saskia heeft het fantastisch beschreven. Ik werd op momenten zelfs fysiek misselijk. Erg goed en hoogst vermakelijk.
Ruth
Sep 20, 2013 Ruth rated it it was ok
De tweede ster is vooral te danken aan het feit dat ik weer begonnen ben met lezen. Leest makkelijk weg, maar is qua spanning, verhaal en originaliteit vreselijk cliché. Nodigt niet uit om meer van Noort te lezen in ieder geval.
Iris De rooij-haacke


Tegenvaller! Met name het eerste stuk op Ibiza vond ik weinig boeien. Uiteindelijk kwam ik zo in het verhaal dat ik het toch niet meer weg kon leggen daarom 3 sterren. Met name door de korte hoofdstukken leest het makkelijk.
Michèlle de la Haije
Ik vond dit een van de minste boeken van Saskia Noort. Het duurt erg lang voordat het verhaal op gang komt, dat vind ik jammer. Als er eenmaal spanning in het boek zit dan blijft deze spanning ook hangen tot het eind van het boek. Al met al is het een aardig boek, maar niet geweldig.
Katja
Jul 11, 2014 Katja rated it did not like it
Shelves: dutch-authors
Normaal kan ik Saskia Noort goed waarderen, maar nu ben ik toch erg blij dat ik dit boek voor 2 euro op een rommelmarkt gekocht heb en niet nieuw in de winkel.

Wat vond ik dit een slecht boek. Vervelend taalgebruik, ongeloofwaardig, een grote tegenvaller.
Kitty Kamp
Mar 21, 2012 Kitty Kamp rated it it was ok
Je kunt het lekker lezen hoeft er niet veel bij na te denken ..Maar het is niet mijn ding .Hou niet zo van het "platte "nederlands.
Gabby Naus
Oct 09, 2015 Gabby Naus rated it really liked it
Razendsnelle vlot geschreven thriller, leest als een trein!
Herkenbare personnages, prima plot en eerlijk gezegd verbaast het me dat het nog niet verfilmd is.


Gekregen van Karin
Edelhart Kempeneers
Dec 07, 2013 Edelhart Kempeneers rated it it was ok
Popcornlectuur. Wat op zich ook wel eens mag. Maar de zeer onwaarschijnlijke toevalligheden en de "voorspellende gaven" van Nick vond ik erover. Met moeite twee sterren.
Sophie Fransen
Dec 28, 2015 Sophie Fransen rated it really liked it
Misschien wel wat overdreven, wat Dorien en Ellen overkomt op hun allereerste avond Ibiza en een suikerzoet eind, maar verder leest het boek lekker weg en houdt het de spanning erin.
Anyrock
Mar 27, 2016 Anyrock rated it did not like it
Krijgt een ster voor de moeite. Het is zodanig geschreven dat je het verder wilt lezen, maar waar het over gaat....
Marjolein
Feb 20, 2016 Marjolein rated it liked it
Prima boek om te lezen tijdens een lange vlucht. Niet te ingewikkeld maar de spanning is goed opgebouwd zodat je er lekker in blijft zitten.
« previous 1 3 4 5 6 7 8 9 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »
  • Cruise
  • Op klaarlichte dag
  • Jetset
  • Viva España
  • Vluchtgedrag
  • Déjà vu
  • De stille zonde (Paul Vegter #1)
  • De Mannentester
417258
Saskia Noort is a Dutch crime-writer and freelance journalist.

She has written articles for the Dutch editions of Marie Claire and Playboy as well as publishing three novels, The Dinner Club being published in English in 2007 by Bitter Lemon Press, translated by Paul Vincent.

Her third book, "New Neighbours", was released in May 2006 in the Netherlands and was a huge bestseller. The rights have been
...more
More about Saskia Noort...

Share This BookNo trivia or quizzes yet. Add some now »