Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Kitab Terfaktab” as Want to Read:
Kitab Terfaktab
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

Kitab Terfaktab

3.53 of 5 stars 3.53  ·  rating details  ·  179 ratings  ·  15 reviews
Seganas dan sekejam Hitler pun dia boleh terjebak dengan masalah cinta, apatah lagi kita? Dalam setiap percintaan dan perhubungan, kita sering sekali didengari dengan pelbagai isu. Dari pandangan mata pertama yang berubah menjadi crush; dari penulis blog menjadi secret admire; dari musuh menjadi pasangan bahagia; dari sahabat menjadi kekasih dan akhirnya dari couple menjad ...more
Paperback, 114 pages
Published 2011 by Lejen Press

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Kitab Terfaktab, please sign up.

Be the first to ask a question about Kitab Terfaktab

This book is not yet featured on Listopia. Add this book to your favorite list »

Community Reviews

(showing 1-30 of 317)
filter  |  sort: default (?)  |  rating details
Gobokairina
Kalau kau takde makwe atau pakwe. Maknanya kau memang power! [page 112]

Tersengih-sengih sendirian ketika aku meneliti petikan ayat di atas. Power tang mana tu? hik3 lalala5 :P

Well at last, kitab cinta yang dinanti-nanti ini menjengah pasaran. Tak sangka pula aku berkesempatan membacanya. Credit to Ajib :))

Ini rangkuman kisah-kisah cinta daripada 15 orang penulis tegar blog terfaktab. Disampaikan dengan santai tetapi masih ada isinya. Terselit juga komik-komik yang buat aku ketawa. Cubaan yang sa
...more
Mustaqim
Gua dah type review banyak dah tadi. Tapi tetiba masa nak save dia jadi haram apa tak tau. So gua malas dah nak type. Ini saja ulasan gua. Sekian.
Encik Psychopath
Membosankan dengan pembacaan yang tidak sampai ke penghujung dan berakhir di tong sampah. Publisiti yang melampau.
Huda
Nak belajar tentang cinta? Nak belajar tentang elemen-elemen dalam sebuah percintaan? Baca buku ini.

Cinta itu penuh drama. Gembira. Sakit. Sedih. Bahagia. Macam rempah ratus, macam-macam ada tapi itulah yang menjadi penyedap masakan. Macam juga cinta, penyedap setiap jiwa yang hidup. Tapi cinta yang paling sedap, cinta kepada Tuhan.

Suka baca '1 Thing, 2 Do, 3 Words, 4 You... I Love You' oleh Amoi. 'Rasa yang Rahsia' oleh Penulis.Sahaja dan 'Bagaikan Cuba Mengutip Bintang di Langit' oleh The Bent
...more
Suraya Hani
Tidak mempunyai kimia y umphh dengan buku ini. Mungkin harapan y aku garapkan pada buku ini agak tinggi menyebabkan aku berulang ulang kali mengadu bosan kepada teman serumah merangkap teman sepraktikal merangkap teman sekatil.

Walau bagaimanapun, masih terdapat beberapa artikel y masih boleh aku hadam, y masih boleh aku terima dan boleh buat aku tersengih seorang sendiri seperti baru sahaja mendapat mesej dari si encik kekasih.

Aku sangat berterima kasih dengan kehadiran status hikmah dalam buku
...more
Sharah
Kitab terfaktab. Buku yang mendefinisikan cinta dari pelbagai sudut. Kebanyakan masa aku baca buku ni, aku skip dari satu perenggan ke satu perenggan.

Mungkin kerana aku disleksia, mungkin juga kerana susunan ayat yang kurang menarik. Mungkin juga kerana definisi cinta yang bagi aku hanya satu perasaan yang lahir dari psikologi manusia

Bosan? Tidak. Tapi yang pasti lagu Heaven - Bryan Adams mendefinisikan cinta dengan lebih baik. Pembacaan buku ini berakhir dengan aku mencapai gitar dan mula men-
...more
Nor Hidayah
Pertama kali dengar Kitab Terfaktab melalui blog The Other Khairul. It's really good start for Terfaktab Media by launching this book. Good timing untuk aku yang baru acah-acah frust putus cinta.
broken button
Saya beli buku ni, lepas baca saya bagi orang. Konon-konon nak kaber macho, malu kalau kawan-kawan tengok.
AlexiaAqram
Terus terang aku bagitau. Kalau sedap bagitau kawan, tak sedap bagitau kami. Cewah!
Pepol
kitab terfaktab terbaik,yang pertama biasanya akan selalu yang terbaik
Nuratiqah
baca sampai terlelap dengan sendiri ! Walaweyhh power lah
Nazrul Noorzan
Buku ni aku pinjam ok, bukan beli. (ayat kaver macho) ;)
Kematz
boleh lahhhh .......
Mira Batrisha
Mira Batrisha marked it as to-read
Aug 24, 2015
Farra Rahman
Farra Rahman is currently reading it
Jul 02, 2015
Nor Kamaliah
Nor Kamaliah marked it as to-read
Jun 19, 2015
Mohamad Fahmi
Mohamad Fahmi marked it as to-read
Jun 02, 2015
Caleb
Caleb marked it as to-read
May 17, 2015
Chynn AR
Chynn AR marked it as to-read
May 15, 2015
« previous 1 3 4 5 6 7 8 9 10 11 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »
  • Kontrol Histeria
  • Sperma Cinta 2.0: Sengih Kerang
  • Kitab Terfaktab 2 - Nakal Tapi Halal
  • Bayang
  • HEROIN
  • DENDAM
  • NGERI
  • ZOMBIJAYA
  • Langit Vanilla
  • SITORA HARIMAU JADIAN
  • KOPI
  • CERPEN
  • TABU
  • KASINO
  • Amerika
  • Katerina
  • CERPEN
  • Jerat
Kitab Terfaktab 3 - Sarkastik Cinta Kitab Terfaktab 2 - Nakal Tapi Halal Kitab Terfaktab: Definisi Cinta Infiniti Korban Cinta Remaja November

Share This Book