Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Kitab Terfaktab” as Want to Read:
Kitab Terfaktab
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

Kitab Terfaktab

3.53  ·  Rating Details ·  186 Ratings  ·  15 Reviews
Seganas dan sekejam Hitler pun dia boleh terjebak dengan masalah cinta, apatah lagi kita? Dalam setiap percintaan dan perhubungan, kita sering sekali didengari dengan pelbagai isu. Dari pandangan mata pertama yang berubah menjadi crush; dari penulis blog menjadi secret admire; dari musuh menjadi pasangan bahagia; dari sahabat menjadi kekasih dan akhirnya dari couple menjad ...more
Paperback, 114 pages
Published 2011 by Lejen Press

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Kitab Terfaktab, please sign up.

Be the first to ask a question about Kitab Terfaktab

This book is not yet featured on Listopia. Add this book to your favorite list »

Community Reviews

(showing 1-30)
filter  |  sort: default (?)  |  Rating Details
Gobokairina
Kalau kau takde makwe atau pakwe. Maknanya kau memang power! [page 112]

Tersengih-sengih sendirian ketika aku meneliti petikan ayat di atas. Power tang mana tu? hik3 lalala5 :P

Well at last, kitab cinta yang dinanti-nanti ini menjengah pasaran. Tak sangka pula aku berkesempatan membacanya. Credit to Ajib :))

Ini rangkuman kisah-kisah cinta daripada 15 orang penulis tegar blog terfaktab. Disampaikan dengan santai tetapi masih ada isinya. Terselit juga komik-komik yang buat aku ketawa. Cubaan yang sa
...more
Encik Psychopath
Mar 24, 2012 Encik Psychopath rated it did not like it
Membosankan dengan pembacaan yang tidak sampai ke penghujung dan berakhir di tong sampah. Publisiti yang melampau.
Mustaqim
Aug 11, 2012 Mustaqim rated it really liked it
Gua dah type review banyak dah tadi. Tapi tetiba masa nak save dia jadi haram apa tak tau. So gua malas dah nak type. Ini saja ulasan gua. Sekian.
Huda
Aug 02, 2012 Huda rated it liked it
Nak belajar tentang cinta? Nak belajar tentang elemen-elemen dalam sebuah percintaan? Baca buku ini.

Cinta itu penuh drama. Gembira. Sakit. Sedih. Bahagia. Macam rempah ratus, macam-macam ada tapi itulah yang menjadi penyedap masakan. Macam juga cinta, penyedap setiap jiwa yang hidup. Tapi cinta yang paling sedap, cinta kepada Tuhan.

Suka baca '1 Thing, 2 Do, 3 Words, 4 You... I Love You' oleh Amoi. 'Rasa yang Rahsia' oleh Penulis.Sahaja dan 'Bagaikan Cuba Mengutip Bintang di Langit' oleh The Bent
...more
Suraya Hani
Nov 30, 2012 Suraya Hani rated it it was ok
Tidak mempunyai kimia y umphh dengan buku ini. Mungkin harapan y aku garapkan pada buku ini agak tinggi menyebabkan aku berulang ulang kali mengadu bosan kepada teman serumah merangkap teman sepraktikal merangkap teman sekatil.

Walau bagaimanapun, masih terdapat beberapa artikel y masih boleh aku hadam, y masih boleh aku terima dan boleh buat aku tersengih seorang sendiri seperti baru sahaja mendapat mesej dari si encik kekasih.

Aku sangat berterima kasih dengan kehadiran status hikmah dalam buku
...more
Sharah
May 06, 2012 Sharah rated it it was ok
Kitab terfaktab. Buku yang mendefinisikan cinta dari pelbagai sudut. Kebanyakan masa aku baca buku ni, aku skip dari satu perenggan ke satu perenggan.

Mungkin kerana aku disleksia, mungkin juga kerana susunan ayat yang kurang menarik. Mungkin juga kerana definisi cinta yang bagi aku hanya satu perasaan yang lahir dari psikologi manusia

Bosan? Tidak. Tapi yang pasti lagu Heaven - Bryan Adams mendefinisikan cinta dengan lebih baik. Pembacaan buku ini berakhir dengan aku mencapai gitar dan mula men-
...more
Pepol
Mar 16, 2013 Pepol rated it really liked it
kitab terfaktab terbaik,yang pertama biasanya akan selalu yang terbaik
Nazrul Noorzan
Sep 18, 2012 Nazrul Noorzan rated it liked it
Buku ni aku pinjam ok, bukan beli. (ayat kaver macho) ;)
Oreen Reenbow
Jul 29, 2012 Oreen Reenbow rated it it was ok
AlexiaAqram
May 07, 2012 AlexiaAqram rated it it was amazing
Terus terang aku bagitau. Kalau sedap bagitau kawan, tak sedap bagitau kami. Cewah!
Nor Hidayah
Jan 09, 2014 Nor Hidayah rated it really liked it
Pertama kali dengar Kitab Terfaktab melalui blog The Other Khairul. It's really good start for Terfaktab Media by launching this book. Good timing untuk aku yang baru acah-acah frust putus cinta.
Sanvirus
Sep 05, 2012 Sanvirus rated it liked it
osem
broken button
May 06, 2012 broken button rated it liked it
Saya beli buku ni, lepas baca saya bagi orang. Konon-konon nak kaber macho, malu kalau kawan-kawan tengok.
Tniaz
Tniaz rated it did not like it
Jul 12, 2013
Nadhyra
Nadhyra rated it it was amazing
May 01, 2015
Minah
Minah rated it it was amazing
Dec 15, 2013
Penawar
Penawar rated it really liked it
Jul 17, 2013
Abs A.
Abs A. rated it really liked it
Jun 05, 2013
Namyra 'Azmi
Namyra 'Azmi rated it liked it
Feb 22, 2013
Seriyamran
Seriyamran rated it it was amazing
May 19, 2013
Fariza
Fariza rated it liked it
Jul 14, 2012
Pdaaaa
Pdaaaa rated it it was amazing
Nov 20, 2013
Einaa
Einaa rated it liked it
Jul 01, 2016
Nanbj
Nanbj rated it really liked it
Jul 07, 2014
Amalina
Amalina rated it it was ok
Nov 15, 2012
Fazlee Zulkifli
Fazlee Zulkifli rated it it was ok
Apr 05, 2012
Ainchah Daud
Ainchah Daud rated it liked it
Aug 07, 2012
Eyra
Eyra rated it liked it
Jul 01, 2014
Yna Asis
Yna Asis rated it really liked it
Apr 04, 2013
Issa Maleq
Issa Maleq rated it really liked it
Jan 06, 2015
« previous 1 3 4 5 6 7 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »
  • Sperma Cinta 2.0: Sengih Kerang
  • Kontrol Histeria
  • Kitab Terfaktab 2 - Nakal Tapi Halal
  • Bayang
  • HEROIN
  • DENDAM
  • Sitora Harimau Jadian
  • ZOMBIJAYA
  • NGERI
  • Langit Vanilla
  • KOPI
  • TABU
  • CERPEN
  • Katerina
  • Amerika
  • CERPEN
  • Jerat
  • 9 Nyawa

Share This Book