Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Raksa” as Want to Read:
Raksa
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

Raksa

3.44  ·  Rating Details ·  154 Ratings  ·  13 Reviews
Raksan päähenkilö on rakennusalan mädännäisyyteen kyllästynyt työtön opistoinsinööri, joka ajautuu töihin Hyperborea-nimiseen remonttifirmaan. Hyperboreassa hänen esimiehekseen tulee nainen, omistajan tytär Danika Stenhammar. Nopeasti käy ilmi, ettei Danika ole ansainnut asemaansa pelkällä sukunimellään. Hän ottaa sankarimme luottomiehekseen ja edessä on urakka, jota tämä ...more
Hardcover, 438 pages
Published October 6th 2011 by Gummerus
More Details... edit details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Raksa, please sign up.

Be the first to ask a question about Raksa

This book is not yet featured on Listopia. Add this book to your favorite list »

Community Reviews

(showing 1-30 of 192)
filter  |  sort: default (?)  |  Rating Details
Iida Mäkinen
Dec 01, 2011 Iida Mäkinen rated it liked it
Tuomas Vimmman trilogia Helsinki 12, Toinen ja Gourmet, olivat aikoinaan ne lukieassani osoitus Vimman omatyylisestä ja ironisesta kerronnasta kaupungin keskellä. Romaanit sisälsivät paljon ryyppäämistä, irtosuhteita ja vauhdikasta nuoruutta. Raksassa näitä elementtejä ei enää ole jäljellä, Vimma on aikuistunut, mikä sinänsä oli minulle lukijana pienoinen pettymys, koska tämä teos ei samanaikaisesti ärsyttänyt ja kiehtonut, kuten edeltäjänsä. Raksan perusajatus on hyvin yksinkertainen. Kirjan pä ...more
Outi
Oct 15, 2011 Outi rated it liked it
Shelves: finnish, read-in-2011
Hämmentävän mukaansatempaava, kun ottaa huomioon, että aiheena on remontointi ja remonttifirmojen harmaa talous. Välillä tuntui, että aihe oli liian lähellä kirjailijan omaa "oikeaa työtä" ja kirja kirjoitettu tavallaan välityönä, mutta loppujen lopuksi Vimman tyyli on vakiintunut ihan omanlaisekseen kerronnaksi. Nokkelia kielikuvia ei ollut yhtä ärsyttävän paljon kuin aiemmin, mutta kieli oli silti modernia, puhekielistä ja koukuttavaa. Juonenkuljetuksessakin oli havaittavissa kehitystä.
Kajsa Blom
Jun 03, 2014 Kajsa Blom rated it really liked it
A story about working in the building and house renevation business. Main character escapes a bad firm and finds a too good to be true honest Finnish firm with lots of testimonials and videos of their projects on it's website. He checks it out and get's a management job of worksites. He doesn't know his lawyer friend helped him and with some plot twists, manages to save this new firm from death of the owner of the firm whose not paid his taxes and left everything for his daughter, including a mi ...more
Aapo
Feb 25, 2013 Aapo rated it liked it
Haastattelussa Vimma väitti, että tämä uusin kirja tulisi olemaan hyvinkin erityylinen kuin hänen Helsinki-trilogiansa. No jaa, päähenkilö ei ole samanlainen nilkki eikä vauhti ole aivan yhtä kovaa, mutta paljon tässä on tuttua. Oikeastaan tämä ei ole niinkään erilainen vaan laimennettu. Lupaavasti juonessa kehitellään kaikenlaista, mutta mikään ei kuitenkaan kunnolla pääse paukahtamaan vaan enimmäkseen tussahtaa suutarimaisesti. Muutaman kerran Vimma eksyy luennoimaan rakennusalan erikoisuuksis ...more
Sari Fredriksson
Jan 04, 2016 Sari Fredriksson rated it did not like it
Kirjahaaste 2016 nro 15 (kirjan kansi on mielestäni ruma), äänikirja

Tarinaa oli helppo seurata, mutta en pitänyt karkeasta kielestä; liiallisella käytöllä se menetti tehonsa. Miljöökuvaus tuntui aidolta, henkilöt eivät.
Kristiina
Oct 11, 2014 Kristiina rated it liked it
Viihdyttävää ja koukuttavaa luettavaa. Stadilaisuus nautittavaa, Ei yhtä kreisi ja överi kuin aiemmat teokset ja päähenkilönsä vanhenneet. Ehkä samalla jotain katosi.
Taina Lento-ewane
Aug 16, 2014 Taina Lento-ewane rated it really liked it
Jokaisen joka suunnittelee remontointia kannattaa ensin lukea Tuomas Wimman Raksa. Muutenkin kirja oli mukavaa luettavaa/kuunneltavaa.
Reetta Saine
Kolme puoli, suosittelen äänikirjana!

Suosittelen myös jokaiselle, joka aikoo rakastua, hakea töitä, kostaa jollekin, nauraa ja ennen kaikkea tehdä remontin tai rakentaa talon.

Nyt osaisin lukea tarjouspyyntöä ja tunti-ilmoitusta, pyytää tarkastuksia ja kyseenalaistaa putkareiden rehellisyyden. Pelkään myös verottajaa aavistuksen enemmän kuin ennen.
Susa
Jan 04, 2012 Susa rated it liked it
Shelves: 2012
Vimman kynästä on katkennut ehkä pahin egoistisen ja kusipäisen ylpeyden terä, mutta Raksa on silti ihan järjettömän koukuttava teos: ja vielä asiasta, josta en periaatteessa ymmärrä mitään. Jumalaisen helppoa luettavaa, mutta vailla sitä koukkua ja kiihkoa, joka edellisistä kirjoista on välittynyt. Loppu toi tarinan kasaan, mutta ei antanut sille enää mitään potkua. Sujuva, mutta vähän mitäänsanomaton.
Olli Linnossuo
Feb 26, 2015 Olli Linnossuo rated it really liked it
Hauskaa tarinaa tutuhkoista raksa ympyröistä. Karo Hämäläisen tapaista verbaaliakrobatiaa, muttei ihan.
Tuomo Polo
Nov 07, 2012 Tuomo Polo rated it really liked it
Todella mukaansatempaavaa kerrontaa. Rakennustyömaiden seuranta ei välttämättä kuulosta kauhean kiinnostavalta, mutta herramunjee, että Vimma saa sen ympärillä pyörivistä asioista esiin kiinnostavia asioita! Myös harvat henkilökuvaukset ovat kutkuttavia. Niitä olisi kaivannut enemmänkin.
Arja
Nov 17, 2012 Arja rated it liked it
Shelves: fiction, finnish
Hieman Hotakaistyylistä hesaslangia rakennusalalta. Loppu jotenkin lättee, mutta muuten ihan hauskoja kohtia, tosin niissäkin vähän liikaa toistoja.
Lene Poulsen
May 01, 2012 Lene Poulsen rated it it was amazing
Loistava kirja! Vimma <3
Juuso
Juuso rated it liked it
Sep 13, 2016
Timo
Timo rated it really liked it
Sep 21, 2016
Jaakko Salmela
Jaakko Salmela rated it really liked it
Jul 08, 2016
Iidaliisa
Iidaliisa rated it really liked it
May 18, 2016
Jukka
Jukka rated it liked it
May 03, 2016
Riikka Hirvonen
Riikka Hirvonen rated it it was ok
May 01, 2016
EliasVimma
EliasVimma rated it really liked it
Apr 21, 2016
Kimmo
Kimmo rated it really liked it
Apr 25, 2016
Roni Hermo
Roni Hermo marked it as to-read
Apr 14, 2016
Hanna Vesimaki
Hanna Vesimaki rated it it was amazing
Apr 02, 2016
Eemeli Wigg
Eemeli Wigg rated it really liked it
Mar 23, 2016
Saija
Saija rated it really liked it
Mar 08, 2016
Markus Wirta
Markus Wirta rated it liked it
Mar 06, 2016
Päivi Kettunen
Päivi Kettunen rated it it was ok
Feb 16, 2016
Pastori
Pastori rated it really liked it
May 02, 2016
« previous 1 3 4 5 6 7 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »
2735657
Tuomas Vimma (a pseudonym) is a Finnish author who lives in Helsinki. His debut novel Helsinki 12 (2004) was about arrogant and incompetent AD in an advertising company and drew attention not only because Vimma himself worked as an AD in the 1990's but also because it's written in Helsinki's own slang.

His second novel (2005) was semi-biographical: it was about young writer's first year after the
...more
More about Tuomas Vimma...

Share This BookNo trivia or quizzes yet. Add some now »