Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Onnen tunti” as Want to Read:
Onnen tunti
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating

Onnen tunti

3.28 of 5 stars 3.28  ·  rating details  ·  217 ratings  ·  20 reviews
Sijaisvanhempien on annettava sielunsa, vähempi ei riitä

Tuulan, hänen kymmenvuotiaan poikansa Roopen ja uuden miehensä Harrin elämä on onnellista ja huoletonta. Tuula vain ei voi saada enää lapsia, ja mielessä alkaa itää ajatus sijaislapsesta. Harria hanke epäilyttää, ja Tuulan ystävätärkin puuttuu asiaan: ”Mitä aukkoa sä yrität itsessäsi tukkia?”

Asiat alkavat edetä vauhdi
...more
Hardcover, 320 pages
Published September 2011 by Otava (first published 2011)
more details... edit details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Onnen tunti, please sign up.

Be the first to ask a question about Onnen tunti

This book is not yet featured on Listopia. Add this book to your favorite list »

Community Reviews

(showing 1-30 of 278)
filter  |  sort: default (?)  |  rating details
Outi
Härkösen tuotantoa pidetään yleensä viihteellisenä (jopa Hesarin arvostelija koki asiakseen huomauttaa, että Onnen tunti on viihdekirjallisuutta), jota en aina ihan ymmärrä. Härkönen kirjoittaa helppolukuista, dialogivetoista tekstiä kipeistä aiheista rehelliseen tyyliin. Tämäkö on viihteen tunnusmerkki?

Onnen tunti on mielenkiintoisesti kirjoitettu romaani sijaisvanhemmuudesta, äitiydestä ja sen motiiveista. Pidän Härkösen dialogista senkin vuoksi, että se näyttää syvällä olevia tunteita osoitte
...more
La
Kiva lukea haastavasta aiheesta kaunokirjallinen teos. Avaa sijaisvanhemmuuden prosessia.

Loppu tuntui biologisten vanhempien käynnin kohdalla hieman epäuskottavalle, mutta ehkä tällaista tapahtuu.

Dialogi läpi kirjan hieman teennäinen. Ei houkuttele lukemaan Härkösen teoksia, mutta aiheen puolesta olen tyytyväinen että tartuin tähän kirjaan.
Pia Göös
Tämä on niitä kirjoja, joita yhtä-aikaa sekä haluaa lukea, että ei halua lukea.

Arvelin jo takakannen sisältökuvauksesta, että kirjassa tulisi olemaan kohtia, jotka tekevät oloni epämukavaksi.

Luin kuitenkin. Omakohtaiset kokemukseni kirjassa käsiteltävistä asioista antavat varmaan vähän erilaisen pohjan tämän arvioimiselle. Enimmäkseen kykenin vain arvioimaan henkilöiden ja tapahtumien realistisuutta. Paikka paikoin kirja on realistinen ja paikka paikoin taas ei. Esimerkiksi päähenkilö oli alusta
...more
PiaLep
Mukava lukea. Suomalaisten viinan huuruinen "normaali perheelämä" aina vaan ihmetyttää. Sijaisvanhempien elämän ristiriidat kuvattu hyvin ja niihin pystyi samastumaan. Sijaisvanhemmat loivat lämpimät suhteet vanhempiin, joka oli vähän liian helpoa ja mukavaa. Ehkäpä sellaistakin voi olla.
Make
Vaikka dialogi potkiikin välillä äkäisesti, Onnen tunti taitaa olla hillityintä Härköstä. Tapahtumaketjukaan ei ole niin saippuaoopperaparodista kuin vaikka Ei kiitoksen sinänsä viihdyttävä äärilleen kärjistäminen. Itse asiassa on voinut käydä jopa niin, että tässä Härkönen vetää poikkeuksellisen kiinni arkirealismiin. Huostaanotot ovat ehkä valmiiksi niin tiukka aihe, että siinä ei ole tarvittu yhtään ekstraraflaavuutta. Hyvä niin. Kelpo lukuromaani, mutta jää lopulta asioden kuvaamiseksi enemm ...more
Huutavakilpikonna
Hyvä kirja!Oon alkanut tykätä Härkösen kirjoista. Jotenkin kiva lukea näitä arkisia kirjoja,joissa ei ole hirveästi draamailua.
Teemu
Heikosti rakennettu ja psykologisesti epäuskottava teos, joka rakentuu ihan liian paljon jutustelevalle dialogille syvällisemmän henkilökuvauksen ja loogisemman tarinankerronnan sijaan. Härkönen oikaisee aika paljon juonen tasolla, kaikki käy vähän liian helposti eikä tilanne koskaan kärjisty riittävästi tehdäkseen tarinasta mielenkiintoisen.

Ei täysin huono, mutta ei mikään erikoinenkaan - aika tyypillistä suomalaista kaunokirjallisuutta. En minä ole tosin tämän kohdeyleisöäkään.
Anni
Tämä ei ole romaani, vaan bestselleriksi pakattu tv-sarjan käsikirjoitus. Kaikki kulmat ja ulottuvuudet on hiottu pois erittäin ammattitaitoisesti. Stoori on raflaava, dialogi kantaa eteenpäin, roolihahmot kuvataan vain puheenparrella ja muutamalla tarpeeksi graafisella leimalla (tatuointiyrittäjä, pultsari, gootti jne.). Ei jumita, sulaa vaivatta, haihtuu hetkessä.

Kirja löytyi pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastojen e-kirjapalvelusta, ei olisi muuten tullut luettua.
Niina
Härköseksi tämän tunnistaa, jopa niin paljon että oli vaikea muistaa ettei tarinan Tuula ole Anna-Leena. Asiaa hankaloitti vielä se, ettei Tuulan nimeäkään mainita ensimmäisiin muutamaan kymmeneen sivuun. Päähenkilön kerronta kuulostaa niin kovin Härkösen kolumneilta, että yritin kuvitella Tuulan väkisin isoksi ja vaaleaksi naiseksi.
Kirja on ihan hyvä kuvaus sijaislapsesta haaveilevasta naisesta ja tämän motiiveista. Viihdyttävää luettavaa taasen.
Noora
Todella hyvä ja nopealukuinen kirja, jonka loppu tosin on ehkä hiukan liian siirappinen. Aihe on tällä hetkellä piinaavankin ajankohtainen, vaikka kirja onkin viime vuodelta. Vaikka tässä aihetta on käsitelty suhteellisen pinnallisesti ja huumorin keinoin, on tällaisia tapauksia Suomessa aivan varmasti enemmän kuin kukaan haluaa uskoa tai myöntää.
Anu
Sain vihdoinkin luettua Härkösen uusimman sijaislapsiperheestä kertovan teoksen. Ei pettänyt tälläkään kertaa. Tarjolla oli taas yllin kyllin suorapuheisuutta, epäonnistuneita ihmisiä ja suuria tunteita. Vaikka aihe ei liitykään millään tavalla omaan elämääni, koin sen silti mielenkiintoiseksi, vaikka alkuun minulla olikin omat epäilyni.
Saara
Mielenkiintoinen, vaikea aihe. En malttanut keskittyä vaan halusin tietää, miten tarinassa käy ja ahmaisin viimeisen kolmasosan hiukan harppoen (= merkki siitä, että teksti ei ollut "täydellistä", koska muuten olisin lukenut huolella jokaisen sanan).
Ulrika
Dec 22, 2014 Ulrika rated it 4 of 5 stars
Recommends it for: To those who can read in Finnish.
Shelves: 2014
I liked the subject of the book, it was quite interesting. The telling was nice she didn't linger too long on the details and actually very refreshing reading experience.
Smilingnight
I love the straightforward way she writes, but the story leaves you confused about the way the world works even though there is a kind of a happy ending to it.
Viivi
No tämä oli sitten taas sitä Härköstä, jota ei voi laskea käsistään ja toisaalta kirjan lukeminen silti kestää, kun pitää hitaasti nautiskella lauseista.
Terhi Rannela
Yksi parhaita ja yhteiskunnallisimpia Härkösen kirjoja! Riipaiseva, tärkeä ja koskettava. Olisin kaivannut enemmän vakavaa keskustelua aiheen ympärille.
Arja
Tästä minä pidin. Vaikka aihe ei ihan juuri minun niin tämä kirja pysäytti, nauratti ja omalla tavallaan lohdutti.
Anni Tiitinen
erinomainen kirja. #lastensuojelu
Maija Lilja
Angstisen päähenkilön rakkaus pelastaa.
Johanna
Really touching book.
Aleksandra Hellberg
Aleksandra Hellberg marked it as to-read
Jan 19, 2015
Heidi
Heidi marked it as to-read
Jan 10, 2015
« previous 1 3 4 5 6 7 8 9 10 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »
 • Yösyöttö
 • Layla
 • Totta
 • Kohti
 • Mielensäpahoittaja
 • Neljäntienristeys
 • Sara@crazymail.com (Sara, #1)
 • Hytti nro 6
 • Juoppohullun päiväkirja (Juoppohullun päiväkirja, #1)
 • The Snowflake
 • Lemmikkikaupan tytöt
 • Jää
 • Ihmisen osa
 • Finnen Von Sinnen: Von Einem, Der Auszog, Eine Finnische Frau Zu Heiraten
 • Simple Passion
 • Maaninkavaara
 • Sarasvatin hiekkaa
 • Letters to Anyone and Everyone
820848
ENG: Anna-Leena Härkönen works as a writer and an actor, having acted as a scriptwriter too. Her works have been adapted into movies and plays, and Häräntappoase has been made into a television series of six episodes, too.

FI: Anna-Leena Härkönen on syntynyt 10.4.1965 Limingassa, kirjoittanut ylioppilaaksi vuonna 1985, opiskellut Teatterikorkeakoulussa ja Tampereen yliopiston näyttelijäntyön laito
...more
More about Anna-Leena Härkönen...
Häräntappoase Ei kiitos Loppuunkäsitelty Heikosti Positiivinen Avoimien ovien päivä

Share This Book

No trivia or quizzes yet. Add some now »