Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Täällä Pohjantähden alla 1–3” as Want to Read:
Täällä Pohjantähden alla 1–3
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

Täällä Pohjantähden alla 1–3 (Under the North Star #1-3)

4.47  ·  Rating Details ·  1,000 Ratings  ·  26 Reviews
Väinö Linnan suurteos Täällä Pohjantähden alla on piirtynyt suomalaisten muistiin lähihistorian näkemyksellisenä kuvauksena. Sen sivuilla syrjäinen hämäläiskylä elää alkuvoimaista, maanläheistä elämäänsä kansamme suurina murroskausina. Trilogian ajallisina rajakohtina ovat helmikuun manifestia edeltänyt vuosikymmen, josta edetään torppariperheiden tragedian kautta kansalai ...more
Paperback, 1046 pages
Published 2007 by WSOY (first published 1962)
More Details... edit details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Täällä Pohjantähden alla 1–3, please sign up.

Be the first to ask a question about Täällä Pohjantähden alla 1–3

Community Reviews

(showing 1-30)
filter  |  sort: default (?)  |  Rating Details
Kirjaneito
Nyt se on luettu. Tunteet sekavat, toisaalta olen iloinen voidessani todeta kääntäneeni viimeisen sivun, mutta toisaalta tekisi mieli aloittaa uudestaan nyt heti. Ontto olo kun ei voi enää seurata Koskelan perheen elämää.

Tätä kirjaa ylistetään kaikkialla ja tiedän, että tämä vuodatus tulee olemaan vain yksi monista, mutta sanotaanpa se silti. Täällä Pohjantähden alla on upea kirja, mieletön lukukokemus ja suomalaisena ihan oikeasti menettää todella paljon jos ei tähän tartu. Kirja antaa uudenla
...more
Hande
Oct 13, 2015 Hande rated it it was amazing  ·  review of another edition
Taas tuli haikea olo, kun piti sulkea kirja. Toinen lukukerta oli aivan yhtä vaikuttava kuin ensimmäinenkin, nauroin ja itkin hahmojen vaiheita. Aivan ihana trilogia, en voi muutakaan sanoa!
Linnea
Feb 15, 2015 Linnea rated it it was amazing
Pää on tyhjä. Hieno ja massiivinen lukukokemus.
Suketus
Feb 25, 2012 Suketus rated it it was amazing
Shelves: finland, classics
Suomalaisen kirjallisuuden keskeisimpiin kuuluva klassikko on nyt luettu. Ja hienohan se on. Upea sukupolvikuvaus, historiallinen kertomus, ihmisluonnon moninaisuuden paljastaja. Tätä sulatellessa menee hetki, mutta todettakoon, että olisin valmis aloittamaan trilogian lukemisen saman tien uudelleen alusta.
Päivi
Nov 27, 2011 Päivi rated it it was amazing
Olipahan urakka, mutta olihan siinä kolme kirjaa. Melko huikeeta. Vaikka Suomen lähihistoria on tietysti tuttua kauraa, niin tästä kulmasta esitettynä kosketti ihan eri tavalla kuin koulun historian kirjoista. Linnan kerronta on kerrassaan hienoa ja todella vaikuttavaa. Ei voi tästäkään kuin todeta, että el classico, eikä syyttä.
Janika Puolitaival
Tuuletan. Luin. Sitä ensimmäistä lausetta pidemmällekin. Loppuun asti. Kauan se kesti.
Lari Särssi
Dec 11, 2013 Lari Särssi rated it it was amazing
"Under the north star" is personally to me maybe the most touching Finnish book ever. It tells the story of a family from Häme (area in Finland, my home region), going trough all the times of important events of the history of the state of Finland. The book has a touching approach on the civil war from the point of view of the working class. It was an eye-opener for me and as I have heard, for many other Finns too. Writing about the civil war from the point of view of the losers (revolutionaries ...more
Kalle
Mar 02, 2013 Kalle rated it it was amazing
(Finnish book, Finnish review)
Sanattomaksi vetää tämä kolmen kirjan eeppinen kokonaisuus. Linna onnistuu kertomaan elämästä Pentinkulmalla 1880-luvulta 1950-luvulle niin luontevasti että pakostakin tähän tempautuu mukaan. Historian suuret tapahtumat nitoutuvat hienosti henkilökohtaisiin tarinoihin, ja asioissa tuntuu olevan oikeasti jotain järkeäkin - itselleni ainakin yläasteen historian tunneilla jäivät 20- ja 30-luvun vaiheet hieman hämäräksi, Linnan tekstissä kaikki etenee loogisesti ja luki
...more
Noora
May 25, 2014 Noora rated it it was amazing
Shelves: favorites, 15-km-2015
Ei kaduta että luin. Suosittelen kaikille. Erinomainen teos palauttamaan Suomen historiaa muistiin. Ajatuksia herättävä ja kyllä Koskelan perheen elämän seuraaminen oli kirjan suurin anti. Kirja herättää tunteita ja itkeäkin piti useita kertoja. Yön yli nukuttuani päätin nostaa arvosanan viiteen tähteen neljän sijasta, olisin halunnut antaa 4 ja puoli. Ainoa miinus kirjassa oli se, että se oli ajoittain hieman liian hidas tempoinen minulle ja osa politiikan tai kristinuskon paasaus kohdista oliv ...more
Mikko Saari
Mar 08, 2015 Mikko Saari rated it really liked it  ·  review of another edition
Olihan tämä hieno. Tuo historiaa kummasti elävämmäksi. Aika hataraa on koulupohjalta ymmärrys sisällissodan lähtökohdista ja toisaalta sotienvälisen ajan lapuanliikkeestä ja muusta valkoisesta terrorista. Täällä Pohjantähden alla tuo historian kulkuun tavallisen ihmisen näkökulmaa. Hyvin saa Linna pidettyä lukijan mielenkiinnon yllä, vaikka kirja käsittelee noin 70 vuoden aikajännettä.

Upea kirja, kannattaa lukea.
Eetu Kirsi
Aug 17, 2014 Eetu Kirsi rated it it was amazing
Pinnan alle menevä kuvaus suomalaisesta torpparielämästä valtakunnan suurten muutosten aikaan 1880-luvulta 1950-luvulle. Suomalaiseen tuntoon syvälle menevä teos elämästä rikkirevityn kansakunnan aamunsarasteessa. Väinö Linnan kuvaus kuolemasta, jota kirja tarjoilee jo aikajänteensäkin puolesta, ansaitsee erityismaininnan.

Teemat: Toivo, taistelu, menetys, maailmanpyörä
Anders Vacklin
Aug 14, 2013 Anders Vacklin rated it it was amazing
Shelves: classics
Tämä trilogia kolahti minuun yläasteella. Se kertoi sisällissodasta erilailla, mitä oppikirjat. Oppikirjat ja Täällä pohjantähden alla olivatkin kilpailevia tarinoita siitä, mitä tapahtui. Se myös auttoi ymmärtämään jotakin itsesäni ja mihin historian tarinaan minä liityin taustojeni puolesta. Ymmärsin myös sen, että kirjoilla oli arvoa.
Ringa
Jul 21, 2013 Ringa rated it it was amazing
Lukion historianopettajan kannustamana luin kirjan paremman kurssiarvosanan toivossa. Arvosana nousi, mutta niin myös ymmärrys Suomen lähihistorian vaiheistakin. Hieno teos, lukijan kärsivällisyys palkitaan.
Anna
Oct 11, 2012 Anna rated it it was amazing
Recommends it for: Jos realismi kolahtaa, tässä on kirjasi
Ehkä joillekin liian hidasrytminen, mutta silti jotenkin tenhoava. Kuvaa osuvasti suomalaista luonnetta ja elämää, vaikka onkin historiallinen. Vinkkinä Tuntemattoman lukeneille Vilho Koskela esiintyy toisessa ja kolmannessa osassa. :D
Heidi
Aug 10, 2011 Heidi rated it it was amazing  ·  review of another edition
Uusintakierros jo menossa ja edelleen Pohjantähti-trilogia on järkyttävän hyvä. Tällä kertaa äänikirjaversiona autossa ja Veikko Sinisalon lukemana.
Antti Karanta
Paikoitellen hieman pitkäpiimäinen, mutta kokonaisuutena kuitenkin erittäin mielenkiintoinen katsaus Suomen lähihistoriaan.
Kaarina Sainio
May 12, 2015 Kaarina Sainio rated it it was amazing
Yksi lempikirjoistani. Taistelee ykköspaikasta lähinnä Veljeni Leijonamielen kanssa.
Antti
Jul 26, 2016 Antti rated it it was amazing
Hieno opus, kirjana ja ajankuvauksena parempi kuin jopa Tolstoin Sota ja Rauha
Maria
Aug 02, 2012 Maria rated it it was amazing
Shelves: classics
A true Finnish classic. It catches the Finnish mentality and how the Finnish proletariat lived in the first half of the 20th century.
arne
Oct 25, 2015 arne rated it really liked it
OK
Kimmo
Dec 12, 2015 Kimmo added it
part 1
Johanna
Oct 18, 2010 Johanna rated it it was amazing
Every Finn should read this. Maybe the best three books I've ever read.
Desertorum
Klassikko ja syystä.
Mikko
Mikko rated it liked it
Dec 21, 2011
Perttu Raivio
Perttu Raivio rated it liked it
Apr 07, 2016
Akseli
Akseli rated it it was amazing
Jul 20, 2016
Kristian
Kristian rated it it was amazing
Oct 21, 2014
Kalle Sinivuori
Kalle Sinivuori rated it it was amazing
Nov 04, 2012
Liisa
Liisa rated it really liked it
Nov 06, 2012
Tatuiini Morg
Tatuiini Morg rated it really liked it
Feb 27, 2014
« previous 1 3 4 5 6 7 8 9 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »
 • Missä kuljimme kerran
 • The Adventurer
 • Pessi ja Illusia
 • Mielensäpahoittaja
 • Maa on syntinen laulu
 • Punainen erokirja
 • Havukka-ahon ajattelija
 • Jää
 • Rautatie
 • Neljäntienristeys
 • Seven Brothers
 • Anna minun rakastaa enemmän
 • Putkinotko
 • Sarasvatin hiekkaa
 • Kätilö
 • Juoksuhaudantie
 • Sudenmorsian
 • Metsäjätti
238401
Väinö Linna was one of the most influential Finnish authors of the 20th century. He shot to immediate literary fame with his third novel, Tuntematon sotilas (The Unknown Soldier, published in 1954), and consolidated his position with the trilogy Täällä Pohjantähden alla (Under the North Star, published in 1959–1963 and translated into English by Richard Impola).

Väinö Linna was born in Urjala in th
...more
More about Väinö Linna...

Other Books in the Series

Under the North Star (3 books)
 • Under the North Star (Under the North Star, #1)
 • The Uprising (Under the North Star, #2)
 • Reconciliation (Under The North Star, #3)

Share This Book“Niin. Riihen taka ne aina häviää... Riihen taka meiltä hävitään kun lähdetään... Kapinaan taikka sotaan, ammuttavaksi taikka työhön... Mihinkä kullonkin mennään...” 0 likes
More quotes…