Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Sperma Cinta” as Want to Read:
Sperma Cinta
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating

Sperma Cinta

3.55 of 5 stars 3.55  ·  rating details  ·  227 ratings  ·  36 reviews
Paperback, Pertama, 142 pages
Published 2011 by Dubook Press
more details... edit details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Sperma Cinta, please sign up.

Be the first to ask a question about Sperma Cinta

Community Reviews

(showing 1-30 of 382)
filter  |  sort: default (?)  |  rating details
Dyh Usen
Sperma Cinta. Tengok tajuk memang tak rasa nak beli. Sebelum ni ada juga yang cadangkan novel ni, tapi memang tak rasa nak beli. Bukan takat rasa, jeling pun tak mau. *gelak*. Almaklumlah... tajuk tu macam emmm... entah. :p

Lepas tu nak dijadikan cerita pergilah PB1M hari tu. Kebetulan pulak ada member nak borong Fixi. Makanya, bila dah lama melepek kat situ terpandanglah novel ni. Bila tengok tagline dia yang 'Lebih kelakar dari Hantu Kak Limah' tu, jemariku terus mencapai ia. *gelak lagi*. Makl...more
Afifah Nur.
Kalau tak gelak baca cerita ini, memang tak sah! Orang tengok tajuk kata bahaya, tapi cuba belek dulu isi di dalamnya. Itulah yang orang selalu kata, Dont judge a book by its cover.

Tabik spring lah untuk penulis! ;)
Don ツ
Gua baca buku ni on-off. Kejap baca, bila tak ada mood, stop baca dan cari buku lain. Hampir beri 2 bintang sebab rasa gua buku ni biasa-biasa je. Kisah seorang Aisa dalam bahasanya. Sesetengah cerita kategori 'bolehlah', yang mana gua baca kenkadang rasa 'offensive' , kenkadang senyum, kenkadang rasa 'indifferent' (rujuk pada emoticon dlm hp) dan sebab ini catatan peribadi, rasanya tak semua gua suka baca.

Tapi, sampai 'alang alang bermimpi biar sampai syurga'. Cerita buat bintang itu naik satu....more
Barukisu
Cepat-cepat gua habiskan baca buku ni lepas beli. RM 20 sekarang terasa gua nak balik. Gua tak ketawa langsung sepanjang baca. Bukan level gua buku ni. Gua ingat memang nak bacaan ringan hari ini, Sabtu; tapi bacaan ringan gua tu kurang- kurang boleh tolong tambah iman gua ataupun bagi benda dan ilmu bari kat gua tapi gua tak dapat semua tu lepas baca buku ni.

Nothing bro.

Ada beberapa cerita je yang gua boleh accept, Raisa dgn dua tiga muka surat last sekali sebelum penulis tutup cerita dia.

Gua...more
Sharah
Kenapa sampai 5 bintang bagi ni? Ewah ewah. Sebab cerita dia padu. Dari first page sampai ke last page dibacanya bersulamkan gelak tak henti sampai Twitter pun sebelah mata pun tak pandang

Alkisah buku ini dibeli ketika melawat booth Fixi di The Curve pada jam 2 petang, pulang UM pada jam 6 petang. OTW balik dalam kereta sempat membaca 1 2 cerita sambil berdekah-dekah ketawa sementara menunggu traffic light hijau. Bila lampu sudah hijau, teman disebelah mengambil alih pembacaan lantas turut serta...more
Hanani Natasya
bila dah baca buku ni, aku terus jatuh cinta. Best gila buku ni. Aku start baca dalam tren nak balik Seremban. Cerita dia lawak gila sampai aku berdekah dalam tren. Nasib baik keliling aku semua member sendiri. So, takde lah malu nak gelak pun.

Ada banyak cerita dalam ni. Ada cerita pasal zaman budak,zaman sekolah,zaman kerja penulis ni sendiri. Ada jugak cerita yang memang penulis ni reka sendiri. Macam kat cover ni tulis, 80% cerita dalam buku ni cerita benar. Tak kisah la cerita betul ke tak,...more
Fairuz
Humor yang terkandung sekadar melonggarkan ketat muka aku di suatu pagi yang tak akan diimpikan oleh sesiapa pun. Sekurang-kurangnya Sperma Cinta mampu berfungsi sebagai terapi yang mengurangkan ketepuan isi kotak fikir. Bukan sebagai kapsul ketawa sampai usus keras.
Mustaqim
Gua ingatkan buku ini ada kisah yang fresh. Rupanya semuanya mengandungi kisah benar si penulis. Apa apa pun, buku ni ada pengajaran dia untuk diri gua yang kerdil ini.
Norhani Zaini
Takdelah kelakar sangat. Sikit2 jer. Yang tak kelakar pun ada.
Cerita kisah hidup yang disampaikan secara santai anak muda.
Syam Ahmedarino
Not bad. but too simple can be some what boring...
Norarashid
tak ada la kelakar sangat..aku rasa tertipu dengan review dekat sini..punya la liat aku nak habis baca novel ni
Ezad Marzuki
walaupn baru bca beberpa cerpen tp nmpk menarik dngan pa yg dia tlis. walaupn bhasa dia bhasa pasar, tp jln cerita dia pnuh klucuan n mnarik.
Hana Nur
Habis baca dalam masa 3 jam..bacaan ringan. Ok-okla...ada part lawak. Bukan senang nak buat aku gelak tapi ada jugak aku gelak sikit-sikit. Overall ok-ok.
Tsuki Shiro
aq tertipu dgn review2 kat sni..sbb mmg xde aty nk beli..tgk review sume ckp ohsem..klako..bile aq bace..aq rse..oh why aq tertipu..erghh..xdelah gelak sampai usus kejang..ade la jugak yg boleh buat aq sengih2..tp xnk la beli sengih kerang 2..sekian
Nellza Azura
Buku indie pertama aku ini dihadiahkan oleh penulis sendiri sebab aku tak menang kontes dia. Kontes menulis cerpen kot tak silap..hahahha.
Buku blog ni adalah himpunan kisah2 benar dan kurang benar penulis, pengalaman hidup dari kecil hingga dewasa. Kurang benar tu bila ditokok tambah penyedap cerita la. Tapi sumpah, banyak kelakor daripada serius.
A
koleksi cerita pendek yang agak ok bagi aku.
takde la pulak aku tergelak beria sangat.
mostly tentang kisah hidup penulis.
ada la selit kelakar sikit. mungkin kelakar la kot. (dah orang beria cakap macam tu)

okay la kalau kau tengah cari bacaan ringan kan,
yang tak buat kau fikir berat sangat,
yang kau boleh baca secara santai.

Nabihah Norisham
Buku ni kalau baca tapi tak ketawa, itu orang gila. Tak pun dia depressed tahap telan selipar. Baca jek buku ni terus teringat balik zaman dulu dulu masa kecik. Bab kentut pun dijadikan cerita. Kesengalan terserlah dekat situ. Tapi bila dah masuk pertengahan buku, cerita tu agak serius sikit sampai nak ketawa pun tahan tahan.
Faaizz d zul
lucuuuuuuu.

hasil tulisan-tulisan dari blog http://www.akulinglung.com/

siap ada facebook page lagi - http://www.facebook.com/spermacinta

power


seriously, literally don't judge a book by its cover, literally ok.
Umiko
Kalau baca di khalayak ramai di Malaysia orang kata saya lucah padahal ini lucu, jadi saya baca di khalayak ramai di Subway dekat Seoul. Gelak macam mana pun orang tak kesah. Penulisan santai dan mengelikan hati.
Syukri Mohtar
Buku ni sangat bagus untuk orang yang tengahri stress baca. Mesti tergelak sorang-sorang bila baca buku ni. Penulisan yang sangat sempoi untuk dibaca :)
Norlina Alan
masa aku dapat buku ni orang semua cakap aku lucah. ada aku kesah yang penting isi bukunya yang buat aku sengih dan gelak sampai x ingat dunia.
Ahmad Fahmi
Jika kau punyai waktu membesar yang penuh pancaroba indah. Buku ini mampu buat tersenyum,ketawa, menangis seorang diri.
Nanadhoi
buat aku tergelak-gelak sorang-sorang.
gaya penceritaan pun sempoi.
rupanya wujud proses pemindahan kentut.
lol
broken button
Kawan saya, Gano dan Apik baca buku ni sambil gelak kuat sorang-sorang. Tapi saya steady. Saya gelak sikit-sikit je.
Wn Zlqhr
Kelakar yang mampu membuatkan aku tergelak lama. Baca lawak campus pun tak leh gelak macam baca buku ni?
AlexiaAqram
gua salah tekan sebenarnya, tu yg jadi 5 bintang. hang gila? buku ni patut dapat lebih dari 5 bintang!
nroahmiof fcuk
Terbaik, boleh release tension tanpa sedar anda dah boleh bangun dan flush jamban anda. Hikhik
AnnurShanana
tak kelakar mana pun,ada yang kelakar.ada tak.kisah hidup linglung.
Jaba Idris
kelakar..
bace cerita first dah tersengih-sengih!!
« previous 1 3 4 5 6 7 8 9 12 13 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »
Sperma Cinta 2.0: Sengih Kerang Main Gila Ketakutan Jusoh Turbo Dendam Anak Jagoan

Share This Book

No trivia or quizzes yet. Add some now »