Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Catatan Si Boy” as Want to Read:
Catatan Si Boy
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

Catatan Si Boy

by
3.9  ·  Rating Details ·  21 Ratings  ·  7 Reviews
“Catatan Si Boy” has become a phenomenal generation icon in Indonesia, specially in Jakarta during the 80s. The story is about a diary of a young boy named, Boy, who is portrayed as a perfect guy.

It started with a radioplay which was broadcasted since 1985 on Prambors Radio for years then adapted into 5 sequel of movies. And eventually, the diary has transform into itself
...more
Paperback, 146 pages
Published 2009 by Masima & Tuta Media Corporation
More Details... edit details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Catatan Si Boy, please sign up.

Be the first to ask a question about Catatan Si Boy

Community Reviews

(showing 1-48)
filter  |  sort: default (?)  |  Rating Details
Indah Threez Lestari
563rd - 2011

Buku ini gaul jadul banget, maklumlah diangkat dari sandiwara radio dan film tahun 80-an (jalan cerita setengah awal buku sama dengan film pertama, sisanya aku tidak tahu karena tidak nonton film 2-5). Penulisnya setia banget dengan gaya bahasa aslinya, tidak memindahkan setting si Boy ke abad 21, sehingga banyak istilah slang/prokem yang sepertinya sudah nggak tren lagi. Untunglah penulisnya kadang-kadang bikin catatan kaki biar pembaca jaman sekarang rada nyambung maksudnya.

Mungkin
...more
Carolina Kartika Widyastuti
Mar 02, 2013 Carolina Kartika Widyastuti rated it it was amazing
This book is truly a reminiscence of my teenage years in the 80s, when radio was a patron of young people in my city. I recognize the name of the Executive Editor of this book as one of my idol, the late Ms. Wanda Tumanduk. She was the original scriptwriter for most part of the radioplay back then and hence parts of this book were parts of my teenage imagination.

However, I have read two other books of the author that makes me realize, this book is not only about reminiscing. The author has a gr
...more
Nadia Yustina
Aug 24, 2011 Nadia Yustina rated it it was amazing
Setelah rilis edisi yang ini, lalu dirilis edisi Storygraph lengkap dengan foto-foto Boy jaman dulu dan CD soundtracknya. Dalam CD soundtrack, saya jatuh cinta sekali dengan sebuah lagu berjudul "Satu" yang dinyanyikan oleh Fe.

Overall, buku ini membawa saya untuk bernostalgia akan film Catatan Si Boy terdahulu. Ini adaah sebuh buku ringan yang menghibur.
Aria Anggana
May 14, 2013 Aria Anggana rated it really liked it
Shelves: fiksi, hadiah
Yang bisa menjalani kehidupan macem Boy ini mungkin hanya satu dari seribu. Dia benar-benar beruntung. Lahir di keluarga kaya, harmonis, punya wajah tampan, lurus (kadang2), dll. Banyak banget nilai plusnya. Hampir nggak ada komflik 'berarti' dalam cerita ini, yang membuat saya memberi empat bintang untuk novel ini adalah kenyaman yang saya rasakan ketika membacanya.
Nike
Sep 24, 2011 Nike rated it it was amazing
Shelves: fiksi-keren, koleksi
Berasa baca diary orang.
Dan itu Boy. Boy yang kita dulu di tv.
Boy yang playboy tapi selalu inget sholat.

Ah, kalo aja boy ini masih ada sekuelnya sampe sekarang, saya pasti bakal nonton terus. Terakhir waktu film Catatan Harian si Boy yang diperankan Ario Bayu, itu kayak titisan Onky Alexander banget deh.

Klo aja Boy ngeblog, saya pasti jadi pembaca setia blognya.
Retno Tresnawati
Jun 12, 2014 Retno Tresnawati rated it it was amazing
Shelves: fiksi
Pas baca buku ini jadi ingat jaman dahulu, walau waktu itu masih kecil, tapi sudah kena imbas hebohnya film Catatan Si Boy. Gaya bahasanya khas 80-an banget. Belum lagi celotehan si Emon kalo udah berantem sama Kendi bisa bikin ketawa ngakak sendiri. Selama baca buku ini, yang terbayang adalah adegan-adegan di film Catatan Si Boy 1 - 5. Uniknya disambungin ke film Catatan Si Boy terbaru. Jadi kebayang deh, tuanya si Boy seperti apa.
Athiah
Oct 24, 2016 Athiah rated it liked it
Pengen baca gegara sekarang ada teleseriesnya, tapii, mungkin karena emang terbitan lama yah, jadi berasa baca buku jaman SMP, banyak lucunya, tapi kadang juga agak jorok, mendingan dikasih tulisan untuk 17+ deh kayaknya
Yomi Hanna
Yomi Hanna rated it really liked it
Jan 05, 2015
Wulan Indharto
Wulan Indharto rated it it was amazing
Aug 27, 2016
Boam
Boam rated it it was amazing
Jul 01, 2011
Rudy Daud
Rudy Daud rated it it was amazing
May 10, 2014
Tabitha Intan
Tabitha Intan rated it liked it
Mar 24, 2014
Rizky
Rizky rated it liked it
Sep 15, 2016
Soerja Eddie
Soerja Eddie rated it really liked it
Aug 29, 2012
Faizal Forza
Faizal Forza rated it did not like it
Jan 21, 2014
Diandra
Diandra rated it it was ok
Jan 15, 2013
Amaranila N
Amaranila N rated it really liked it
Mar 18, 2014
Gran Hendro
Gran Hendro rated it really liked it
Oct 08, 2012
Lusi
Lusi rated it really liked it
Nov 11, 2013
Naufal Virgiansyah
Naufal Virgiansyah rated it it was amazing
Dec 04, 2016
Primahari
Primahari rated it liked it
Aug 30, 2012
Ryan Rifai
Ryan Rifai marked it as to-read
Nov 28, 2012
Hanny Herman
Hanny Herman marked it as to-read
Nov 28, 2012
Syukria Nasution
Syukria Nasution marked it as to-read
Jan 21, 2013
Dayat
Dayat added it
Feb 08, 2013
Amalia Riska
Amalia Riska marked it as to-read
Mar 25, 2013
Nurulmahmudah
Nurulmahmudah marked it as to-read
Jun 05, 2013
Ardan Noize
Ardan Noize marked it as to-read
Jun 07, 2013
Bernard
Bernard marked it as to-read
Sep 02, 2013
Dean Salsabila
Dean Salsabila marked it as to-read
Sep 03, 2013
Amexs Seulanga
Amexs Seulanga marked it as to-read
Sep 06, 2013
Sar Rosanni
Sar Rosanni marked it as to-read
Sep 27, 2013
Khansa Haniya
Khansa Haniya marked it as to-read
Oct 19, 2013
Afi
Afi marked it as to-read
Nov 15, 2013
Pande Jinggo
Pande Jinggo marked it as to-read
Jan 09, 2014
Mila Jan
Mila Jan marked it as to-read
Jun 26, 2014
Ika
Ika marked it as to-read
Oct 02, 2014
Estrada Randleman
Estrada Randleman marked it as to-read
Oct 07, 2014
Vera
Vera marked it as to-read
Oct 08, 2014
M Lilik
M Lilik marked it as to-read
Dec 25, 2014
Nasrul Maulana
Nasrul Maulana marked it as to-read
Aug 17, 2015
Raditya
Raditya marked it as to-read
Oct 01, 2015
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »
782252
Joseph Rio Jovian Haminoto was born in Jakarta, Indonesia in 1973. He attended two Catholic schools in Jakarta; Santa Ursula for his Kindergarten and Elementary School, and continue his Junior and High School at Canisius College.

During his study at Canisius College, Rio started his passion in writings with his first-published short story in teenage magazine, Hai, titled "Manhattan’s Story".

In 1997
...more
More about Joseph Rio Jovian Haminoto...

Share This Book



No trivia or quizzes yet. Add some now »

“I have the finest evening in my whole life and neither before nor after shall replace this moment in my mind...” 1 likes
More quotes…