Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Bastaardsuiker” as Want to Read:
Bastaardsuiker
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

Bastaardsuiker

3.55  ·  Rating Details ·  236 Ratings  ·  21 Reviews
De jonge schrijver Mattias Wilderberg heeft twee succesvolle romans geschreven maar nu is het vat leeg. Hij gaat op zoek naar het verloren manuscript dat zijn excentrieke grootvader ooit voor hem heeft geschreven, in de hoop daardoor inspiratie te kunnen vinden. Hij raakt overgeleverd aan de louche tussenpersoon Gabor, die hem op allerlei dwaalsporen leidt.

Ondertussen krij
...more
Paperback, 240 pages
Published April 2008 by Meulenhoff (first published 2008)
More Details... edit details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Bastaardsuiker, please sign up.

Be the first to ask a question about Bastaardsuiker

This book is not yet featured on Listopia. Add this book to your favorite list »

Community Reviews

(showing 1-30)
filter  |  sort: default (?)  |  Rating Details
Julie Mestdagh
Feb 08, 2016 Julie Mestdagh rated it really liked it  ·  review of another edition
Twee jaar geleden was "Magnus" van Arjen Lubach één van de literaire ontdekkingen van het jaar voor mij. Een boek over een intense zoektocht, dat zich dan ook nog eens grotendeels in Stockholm afspeelde en met subliem uitgewerkte personages…. het viel zeer in de smaak. Toen ik dus onlangs van diezelfde auteur "Bastaardsuiker" in de rekken lag liggen, moest ik geen twee keer nadenken: lezen, die handel.

Net als "Magnus" is "Bastaardsuiker" een boek met als hoofdthema een zoektocht. Deze keer betr
...more
Lotte
Sep 22, 2014 Lotte rated it it was amazing
Mooiste boek dat ik deze zomer gelezen heb.
Het was niet het boek waarvan ik tranen in mijn ogen kreeg, ook niet het boek dat me de zin van het leven deed beseffen, maar het boek waar ik de hele dag aan dacht omdat ik verder wilde lezen. Het boek waaruit ik de hele tijd zinnetjes wilde voorlezen aan andere mensen en het boek waarvan ik het ontzettend jammer vond dat het uit was.

Mooi, simpel verhaal. Fijne personages. En heel erg leuk geschreven.
Willemijn
Aug 31, 2015 Willemijn rated it liked it
Ik vond het boek heel lang heel mooi. De verschillende verhaallijnen liepen door en langs elkaar als een soort spinnenweb. Het einde kwam voor mij heel plots en voelde een beetje afgeraffeld. Zonde, want het begon zo fijn.
Muizz
Feb 20, 2014 Muizz rated it really liked it
Mooi klein verhaal over een man die probeert de gaten in het verhaal over zijn leven te vullen. Kleurrijke personages, maar nergens over the top.
Annelies
Feb 13, 2016 Annelies rated it really liked it
4.5 stars. This is actually the very first Dutch book that I loved! I didn't even know that Arjen Lubach wrote books, but this book was amazing. It was a very interesting book.
Linde
Dec 14, 2013 Linde rated it really liked it  ·  review of another edition
Net zoals de andere boeken van Arjen Lubach is dit ook weer een hele goede. Een heerlijk geheimzinnig boek waardoor je niet wilt/kunt stoppen met lezen.
Jos
Oct 26, 2016 Jos rated it liked it
Je blijft lezen, omdat het zo mooi en intelligent geschreven is, en je nieuwsgierig blijft naar de afloop, maar die valt dan weer tegen. Flauwe titel ook.
Karin
Mar 02, 2016 Karin rated it really liked it
Soms weet ik niet zo goed wat te lezen, in verband met mijn stemming. Dit was precies goed. Het verhaal is niet te snel en niet te traag, niet te vrolijk, maar ook niet te somber (al zijn de verhaallijnen best wat zwaar), niet te kort en niet te lang. Fijn 'tussendoortje', wat ik zeker niet denigrerend bedoel, ik vind dat juist heel knap.
Het is het eerste boek dat ik van Lubach heb gelezen, maar ik ben nu heel benieuwd geworden naar de rest van zijn boeken. Tijdens het lezen had ik wel af en to
...more
Bieke Doggen
Mar 09, 2016 Bieke Doggen rated it liked it
Ik weet niet waar het aan ligt, dat ik dit boek toch minder vind. Misschien door het gegeven, dat ik twee boeken van Arjen Lubach achter elkaar lees en ze allebei wel dezelfde ingrediënten hebben. Misschien omdat de reis in dit boek van kortere duur was en het mysterie al sneller werd ontrafeld. Ik ben wel blij dat ik nu weet waar bastaardsuiker voor staat. Want ook al klinkt het zo simpel, de betekenis is zoveel mooier dan alleen simpel.
Vero
Jul 02, 2015 Vero rated it liked it
Eigenlijk 3,5...
Heb het boek graag gelezen, het las heel vlot. Tweede boek (na Magnus) dat ik van Lubach las. Allebei boeken over zoeken en vinden, in beide boeken ook ontreddering omwille van het niet weten waarom een relatie nu juist eindigde, vreemde wendingen in beide verhalen, soms ook wat ongeloofwaardig. Maar toch sleepten de personages me mee.
Magnus is nog heel lang blijven hangen, ik denk dat dit sneller zal wegebben. Maar zeker een aanrader!
Dirk Vedder
Jul 06, 2014 Dirk Vedder rated it liked it
Bastaardsuiker is mijn eerste kennismaking met Arjen als schrijver. Hoewel de plot voor mij wat oppervlakkig blijft, beschikt Arjen over een soepele doorlees schrijfstijl, die het boek alleszins de moeite waard maken, voorzien van humor en heldere verbeelding. Het past een beetje in de hoek Oek de Jong of Tommy Wierenga. Op naar een volgende Lubach.
Sarike Roest
Tijdens de korte periode dat het bloesem sneeuwt in Amsterdam, gaat Mattias, de schrijver met een writersblock, zoeken naar zijn familiegeschiedenis. Door de wisselingen in tijd (stukjes over zijn ouders/ de jonge Mattias) blijft het verhaal 'spannend' genoeg om door te lezen. De stijl van Lubach is ook in dit boek weer fraai.
Elly Van
Mijn eerste kennismaking met de schrijver Arjen Lubach. En het smaakt naar meer. Bastaard suiker is goed geschreven en geeft het beeld weer van een jongeman die wanhopig via zijn verleden op zoek is Nasr wie hij werkelijk is.
Chantal Peters
Aug 17, 2014 Chantal Peters rated it did not like it
Dit is het eerste boek dat ik gelezen heb van Arjen Lubach, het pakte me niet echt en is geen uitnodiging nog andere boeken van hem te gaan lezen.
Wendel de Boer
Jun 25, 2015 Wendel de Boer rated it really liked it
Mooi geschreven, vlotte stijl en aansprekende (soms zelfs aandoenlijke) personages. En eigenlijk te kort. Jammer dat het voorbij was.
Jedidja
Dec 27, 2014 Jedidja rated it liked it
Boek gekocht maar na gelezen te hebben weer doorverkocht. Vermoed dat het geen blijvertje was? Houdt overigens wel enorm van arjen's schrijfstijl, dus zou het boek sowieso aanraden.
MirandaLeest
Kende Lubach eigenlijk nog niet als auteur. Maar heb dit boek in één ruk uitgelezen. Prachtig geschreven. Ben benieuwd naar zijn andere boeken.
Marleen
Jan 21, 2016 Marleen rated it liked it
Heel interessant en op een subtiele manier spannend boek. Ik vond niet alle personages en gebeurtenissen evengoed uitgewerkt. De plottwist vond ik daarentegen wel heel goed.
Vicky
Vicky rated it it was amazing
Apr 09, 2016
Qian lee Chan
Qian lee Chan rated it really liked it
Feb 07, 2014
Pieter
Pieter rated it liked it
Nov 13, 2015
Freek Van
Freek Van rated it liked it
Nov 29, 2015
Eveliene
Eveliene rated it did not like it
May 13, 2012
Janneke
Janneke rated it really liked it
Apr 30, 2016
Marieke
Marieke rated it it was amazing
Sep 17, 2013
Korneel
Korneel rated it liked it
Dec 17, 2012
Gonny De vries
Gonny De vries rated it really liked it
Jan 25, 2014
Eveline
Eveline rated it really liked it
Feb 28, 2015
Margriet
Margriet rated it it was amazing
Dec 13, 2011
Laura
Laura rated it it was ok
Sep 12, 2016
« previous 1 3 4 5 6 7 8 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »
 • De wilden
 • Antiglamour
 • Glashard (Jessica Haider #2)
 • Was alles maar konijnen
 • Superduif
 • Incendio
 • En dan nog iets
 • Elckerlijc
 • Test
 • Alles wat er was
 • Hasta la vista!
 • Doelwit
 • Lena Lijstje
 • Buzz Aldrin, waar ben je gebleven?
 • Het dolhuis
 • Buitenstaanders
 • Hoe ik talent voor het leven kreeg
 • Zwijgplicht

Share This BookNo trivia or quizzes yet. Add some now »