Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Pengejar Bintang” as Want to Read:
Pengejar Bintang
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

Pengejar Bintang

3.38  ·  Rating Details ·  76 Ratings  ·  19 Reviews
ni satu lagi buku sendiri gua..
150 pages
Published February 6th 2010 by Lu Punya Ass Publication
More Details... edit details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Pengejar Bintang, please sign up.

Be the first to ask a question about Pengejar Bintang

Community Reviews

(showing 1-30)
filter  |  sort: default (?)  |  Rating Details
Firdaus Abu Bakar
Feb 09, 2014 Firdaus Abu Bakar rated it did not like it
1. jalan cerita yang merewang dan tiada hala tujuan.

2. Cibs? Puks? Lanc? tulis penuh tak boleh ke?

3. Recycle Recycle Recycle.

4. sepatutnya tajuk "Pengejar Keuntungan"

Nurhayati Ramlan
Jujurnya, buku pertama yang saya baca dari Nami Cob Nobbler adalah Awek Chuck Taylor. Membaca Pengejar Bintang ibarat membaca Awek Chuck Taylor dalam alternate universe yang berbeza tapi dengan watak-watak yang mempunyai nilai yang sama dengan jalan cerita yang lebih kurang sama. Agak mengecewakan sebab I was hoping for something much better than Awek Chuck Taylor.
Hazirah
May 31, 2016 Hazirah rated it liked it
Sampai sekarang masih lagi mencari siapa sebenarnya Namicobnobbler ni. Agak stress jugakla kan, sebab selalu kalau kita google banyak je cerita keluar. Kita betul lah dunia dihujung jari. Ni kenapa tah bila google, wikipedia untuk penulis ni pun tak ada.

Ini novel kedua Namicobnobbler yang dibaca selepas "awek chuck taylor". Satu persamaan antara dua novel ni, bila penulis banyak kritik tentang budaya melayu yang tipikal.

Buku ni sebenarnya tak jauh beza pun dengan buku yang di baca sebelum ni. P
...more
Abrar Shafie
Jun 04, 2015 Abrar Shafie rated it really liked it
aku familiar dengan gaya penulisan nami. rasanya ramai rakyat malaysia juga mengenali gaya penulisannya. awek chuck taylor bolehlah aku kata lejen.

dan penulisannya yang ini tidak lari jauh dari lelaki eksistansial dan awek chuck taylor. ada aura rebel, sosialis, anarkis atau apa saja. haha. anarkis. aku suka lagi label tulisannya sebagai anarkis.

separuh pertama buku ini, aku rasa buku ini buang masa. tapi sebab aku dah lama tak baca buku, maka aku perlu buku yang ringan sebegini untuk memecut ke
...more
Maira
Jun 14, 2015 Maira rated it did not like it  ·  review of another edition
Shelves: malay-books
Fuhhh...

Maira rasa Maira faham apa yang Nami Cob Nobbler cuba buat. (Walaupun ni satu-satunya karya yang Maira pernah baca.)

(view spoiler)
...more
Zetty Khairunisa
Jul 03, 2015 Zetty Khairunisa rated it liked it
Shelves: lejen-press
Banyak orang yg salah jalan merasa tenang kerana ramai teman yg juga sama2 salah. Beranilah menjadi yg benar walaupun terpaksa bersendirian. Untuk aku, I need an easy friend. I do with ear to lend. Tak! Tak apa. Biarkan aku sendiri. Lagi mudah. Tulislah apa yg mahu ditulis. Jadilah apa yg kita mahu jadi.Repetition yg cukup menjadi. Sally vs Nana. Luke vs Faris.
Saiful
Jan 22, 2014 Saiful rated it it was ok
Tak ubah macam baca buku 'Awek Chuck Taylor' tapi dalam versi yang berbeza. Boleh lar baca tapi tak sampai tangkap babak dan print screen watak cerita ni dalam otak. Biasa-biasa sahaja, tiada kelainan.
Inairus Ilmar
Jan 08, 2014 Inairus Ilmar rated it it was amazing
hidup Luke mungkin sm mcm hidup aku. aku rs sebak bc part ms nak g ambik borang kerja tu, sebab takde duit dan terpakse menapak jauh. believe me, i've ever faced that before.
Nazrul Noorzan
Mar 24, 2014 Nazrul Noorzan rated it it was ok
Aku baca buku ni, aku terbayang yang aku tengah baca buku Awek Chuck Taylor dan Bayang. Aku mengharapkan kelainan dalam jalan cerita buku tapi, aku hampa.
Matt Razin
Mar 17, 2015 Matt Razin rated it did not like it
Shelves: rak-kayu-1-0
Takda pembaharuan dalam penceritaan.
Balik-balik sorang loser yang banyak love interest.

Kamon la. RM20 kot.
4 kali makan punya duit tu.
Paypeepoo
Dec 03, 2013 Paypeepoo rated it really liked it
I got this copy on my eldest brother's 28th birthday.

Serious kadang rasa sziko.

A light and enlightened reality.
Slight Curve
Jul 07, 2016 Slight Curve rated it it was ok
Baca pasal awek chuck taylor dekat blog dulu. Dan ada buat research sedikit sebanyak pasal penulis. Sangat terkesan dalam hati. Suka cara Nami berfikir. Mengingatkan pada seseorang. Tapi.. Maybe sebab dah tahu jalan cerita awek chuck taylor, menyebabkab Pengejar Bintang ni nampak macam Awek Chuck Taylor edisi exaggerated sikit. Apa2 pun.. Teruskan membaiki penulisan supaya dapat diterima umum. Memang susah nak puaskan hati semua org. Memang susah nak bg semua org faham idea kita. Long way to go, ...more
Riesna Zasly
Oct 14, 2015 Riesna Zasly rated it really liked it
byk nilai pemikiran alternatif dan semangat refomasi dalam garapan karya ini.. amat mengagumkan.. dan akan tambah mengagumkan andai dimuat dalam lerekan plot yang lebih berseni serta tanpa adegan tidak wajar
Penawar
Apr 25, 2014 Penawar rated it it was ok
ini bukan nami.
jalan cerita caca merba but still ada bagusnya sedikit.
macam recycle AWC. macam.
kalau dikemaskan mungkin this story going to be boom.

berharap pada enam darjah.
tazabbbaarrr.
Khairul Hadi
May 25, 2014 Khairul Hadi rated it liked it
Jujurnya, aku lebih suka buku ni dari Awek Chuck Taylor, walaupun seakan sama. Lagi satu, aku ingat aku sorang je suka jalan kaki dari KLCC pergi Pavilion harharhar
Dayah-sama
Jan 22, 2014 Dayah-sama rated it it was ok
This review has been hidden because it contains spoilers. To view it, click here.
amnhkm
Mar 06, 2014 amnhkm rated it it was ok
Entahla. Aku expect satu yang mampu membangkitkan semangat aku untuk membaca tapi menghampakan.
Pie Mesnan
Jun 26, 2015 Pie Mesnan rated it really liked it  ·  review of another edition
Shelves: lejen
sebuah lagi karya Nami yang menarik dan sempoi. menggunakan konsep yang lebih kurang dgn buku2 Nami yang lain, tapi untuk Pengejar Bintang, idea dan falsafahnya tidaklah terlalu berat dan mudah dihadam. Kurt Cobain dan Nami berpisah tiada.
terbaik Nami...!!!
Nami namina
Mar 18, 2011 Nami namina rated it really liked it
emo jiwa berkecamuk.
Dilla Fhkd
Dilla Fhkd rated it it was ok
Jul 12, 2016
Firdaus Rafie
Firdaus Rafie rated it liked it
Jun 29, 2016
Amy Nyssa
Amy Nyssa rated it liked it
Jun 10, 2016
Ismishafiqii
Ismishafiqii marked it as to-read
Jun 05, 2016
Ridzuan Ridzuan
Ridzuan Ridzuan marked it as to-read
May 17, 2016
Emy Lia
Emy Lia marked it as to-read
Apr 17, 2016
Mashitah Mansur
Mashitah Mansur marked it as to-read
Mar 05, 2016
heril azwan
heril azwan marked it as to-read
Feb 28, 2016
Amethystain
Amethystain rated it really liked it
Feb 24, 2016
theashikin
theashikin rated it did not like it
Dec 29, 2015
« previous 1 3 4 5 6 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »

Share This Book