Penjara Rindu
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating

Penjara Rindu

3.89 of 5 stars 3.89  ·  rating details  ·  37 ratings  ·  4 reviews
Kehadiran Farisya Hani di dalam hidup Haziq Denial hanyalah sekadar penyelamat kepada maruah keluarga lelaki itu. Atas dasar itu, perhubungan mereka tidak berjalan dengan lancar.

Dengan kejadian beberapa insiden yang tidak disengajakan, bibit-bibit cinta mula berkembang mekar bak bunga di pagi hari. Dalam tak sedar, masing-masing sudah saling jatuh cinta.

Namun langit tidak...more
Paperback, 644 pages
Published February 2011 by Kaki Novel Enterprise (001547975-A) (first published November 2010)
more details... edit details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Penjara Rindu, please sign up.

Be the first to ask a question about Penjara Rindu

This book is not yet featured on Listopia. Add this book to your favorite list »

Community Reviews

(showing 1-30 of 62)
filter  |  sort: default (?)  |  rating details
Suria A.Rahman
Kisah yg romantik. Cuma watak hero tu mcm org tak educated sangat.Seorang lelaki yg cepat melatah bila berdepan dengan situasi yg tak pasti. Hilang pertimbangan sehingga membuat keputusan tidak mengunakan otak. Tapi apa perlu pulak watak si sharol, tasya and Tiara yg perlu nak related dengan hal jenayah. Perlu ke penulis huraikan di sebalik tabir kisah mereka sedangkan watak mereka teruma si tasya tak memberi impak kepada watak utama sangat. Tapi Bab romatik punya pasal bagi lah 4 bintang.hahhah...more
Nik Hayati
Dari awal pembacaan hingga ke ayat terakhir novel ini menggunakan bahasa santai, mudah dan relax. Senang dan mudah untuk menghayati perasaan ceria, murung dan bahagia. Penulis pandai menggunakan ayat-ayat dalam mengambil perhatian pembaca supaya tidak terlalu mengongkong perasaan dan pandai membuai aliran kasih dan kelembutan dalam cinta.

Syabas dari saya kepada penulis kerana berjaya menambat hati pembaca walaupun ini adalah novel pertama dari beliau.
A-t
Starting jer da best..kira kahwin dgn sedara la ni..loving siot jln citer dia.time lepas kahwin je mmg bahagia tp lepas kena talak 3,mmg sedih sgt..siap gugur lg..bila bini dia p blaja,mula la dia meroyan..tp mmg best siot..
MamaErra
jalan cerita yang klise...
Ruby
Ruby marked it as to-read
Jan 15, 2014
Nuraqilah1998yahoo.com
Nuraqilah1998yahoo.com marked it as to-read
Jan 11, 2014
Dayang Nor
Dayang Nor marked it as to-read
Dec 07, 2013
Prasanna
Prasanna marked it as to-read
Dec 05, 2013
Bunga Indah
Bunga Indah marked it as to-read
Nov 21, 2013
Linda
Linda marked it as to-read
Oct 25, 2013
Phramika Priya
Phramika Priya marked it as to-read
Oct 04, 2013
Hadpy Sadsmily
Hadpy Sadsmily marked it as to-read
Sep 24, 2013
Liyana
Liyana marked it as to-read
Sep 18, 2013
Rosanita
Rosanita marked it as to-read
Aug 27, 2013
Arissa Marlia
Arissa Marlia marked it as to-read
Jul 15, 2013
Sheraa
Sheraa marked it as to-read
Jul 08, 2013
« previous 1 3 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »

Share This Book

No trivia or quizzes yet. Add some now »