Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Lieve Céline” as Want to Read:
Lieve Céline
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

Lieve Céline

3.29 of 5 stars 3.29  ·  rating details  ·  225 ratings  ·  26 reviews
Brooke is een jonge, laagbegaafde vrouw uit Amsterdam-Noord met een passie voor zangeres Céline Dion. Na een reeks dramatische gebeurtenissen heeft Brooke nog maar één doel in haar leven: Céline zien optreden. Dus reist ze in haar eentje naar Las Vegas. Op Schiphol, en later ook in het vliegtuig, schrijft ze achttien brieven aan haar idool.Daarin vertelt Brooke over het le ...more
Paperback, 204 pages
Published January 2011 by L.J. Veen
more details... edit details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Lieve Céline, please sign up.

Be the first to ask a question about Lieve Céline

Community Reviews

(showing 1-30 of 320)
filter  |  sort: default (?)  |  rating details
Danielle
Toen ik hoorde dat het boek verfilmd zou worden, moest ik het boek nu eindelijk eens gaan lezen. Nu met ik zeggen dat het boek ook erg filmisch leest, Hanna schrijft erg beeldend, en je krijgt een kijkje in een wereld waar je eigenlijk niet zoveel vanaf weet. En ik zie nu overal Canta's rijden.
Flora


Horrifyingly tragic and the worst part is, you're not even aware of that until you're halfway through. Masterfully constructed.
Vivian
Prachtig boek, onwijs bijzonder verhaal en heel sterk geschreven. Slechts een minpuntje: ik had het boeiender gevonden als alles vanuit Brookes ik-perspectief geschreven zou zijn geweest.
Bellagbear
Voordat ik dit boek ging lezen keek ik er heel erg naar uit. Ik dacht dat het een simpel positief verhaal zou worden die je ontspannen kan lezen. Dat verwachte ik vooral omdat op de achterkant van het boek recensies stonden over hoe grappig het boek was. Niets is minder waar! Het is een tijd geleden dat ik zo een raar, onsamenhangend en nutteloos deprimerend boek heb gelezen en ik zal proberen kort uit te leggen waarom ik dat vind. Ik heb werkelijk waar nog nooit zo dicht in de buurt geweest een ...more
Gerrianne
This review has been hidden because it contains spoilers. To view it, click here.
Michaela
I think this is a great book, written from the point of view of a mentally challenged young girl. The girl, called Brooke, grows up in world that goes too fast for her, and she is therefore very dependent on her mother, and later her sister Sue.

Brooke is fascinated by Céline Dion. She knows everything about her life, her music, her successes and her losses. Her dream is to meet her one day. She gets a job to save up for a plane ticket to Vegas and a concert ticket. The book is divided up into t
...more
Jeanette Benschop
Fantastisch maar tragisch. Goed en vlot geschreven. Gaandeweg ontvouwd het verhaal zich van vermakelijk naar tragisch, heel goed gedaan!
Khim
Je kijkt door de ogen van Brooke, een laagebegaafde jonge vrouw. Ze woont met haar moeder en zus. Om haar tijd te vullen gaat ze opzoek naar een idool en komt op een forum van Céline Dion en gaat zich volledig inlezen in het leven van Céline. Het boek wordt afgewisseld met brieven die Brooke schrijft aan Céline en stukjes die ze zelf verteld. Het boek is grappig, schrijnend, hard en ontroerend. Toch een kanttekening, het boek hield me tot iets over de helft in haar greep, daarna begon de schrijf ...more
Suzanne
Bijzonder boek is dit. Anders dan andere boeken. Het laat je de wereld zien door de ogen van Brooke, een verstandelijk beperkte jonge vrouw.
Paola
ik vond het beklemmend... in alles eigenlijk... niet slecht geschreven, zeker niet maar het verhaal is zo uitzichtloos...zo zonder geluk...
Kim Landwer
wauw, een boek dat je aan het nadenken zet!
Annemarie
Tragisch en sneu verhaal verhaal over de zwakbegaafde Brooke die helemaal fan is van Céline Dion. In achttien brieven aan haar idool vertelt Brooke (vernoemd naar het welbekende The Bold and the Beautiful-personage) over haar moeder en de onlosmakelijke Canta, de Parnassus-school, haar zus Sue...

Helaas heeft dit bijzondere verhaal een vaag, onduidelijk einde. Een gemiste kans om het heftige verhaal bij de lezer te laten nadreunen.
Angeline Cuijpers
Geweldig mooi boek! Het is in wezen een heel schrijnend verhaal maar het leest als een trein. Ik snap niet dat ik Hanna Bervoets zo lang over het hoofd heb gezien: aanrader!
Maria
Verrassend goed. Het is grappig en soms ontroerend. Maar ook pijnlijk èn treurig.
In de vorm van brieven aan haar idool Céline Dion schrijft de jonge, laagbegaafde Brooke over haar behoorlijk dramatische leven waardoor we het verhaal helemaal vanuit haar ogen te zien krijgen.
Helder geschreven in Bervoets, echt eigen, stijl.
Karin
Mooi geschreven. Wat ik erg goed vind, is hoe er - mede door de perspectiefkeuze - gedurende het verhaal veel impliciet blijft, wat de spanning versterkt en de 'ontknoping' extra doet aankomen. Ik was al fan van de columns van Hanna Bervoets, maar deze roman is zeker ook een aanrader!
Els
Geweldig boek, heb er zeer van genoten! Hanna Bervoets heeft een heel eigen, originele stijl. Haar personage Brooke is zó aandoenlijk, zo liefdevol geportretteerd. Het verhaal ontroerde me echt. Aanrader!
Rinke
Amazing. From the mind of a mentally slightly challenged girl. And massive drama, hidden under a seemingly sloppy style of writing. She's a genius.
Danielle
Tragisch, maar mooi verhaal. Alleen het einde was een teleurstelling, daar had veel meer in gezeten. Nu blijft veel onduidelijk.
Marysa
Moest er in het begin wat inkomen, maar heb me er uiteindelijk toch door laten meeslepen. Leest ook supervlot. Aanrader!
Dymphie
Indrukwekkend, triest. Noord blijft voor mij verder 'Cantaland'. Doet denken de film van Van de koele meren des doods.
Suzanne
Een kort boek, snel uit, dankzij de vele brieven. Mooi,triest verhaal.
Peter
Vlot geschreven, subtiel, maar met een harde ondertoon. Erg knap gedaan.
Cecile Bol
Beste boek van Nederlandse auteur dat ik in tijden heb gelezen.
Sayonara
Een heerlijk in-één-dag-uitleesboek.
Margriet
Niet het beste boek wat ik ooit las.
Anna
Wat een meeslepend verhaal.
Shannon
Shannon marked it as to-read
Jun 19, 2015
Mary
Mary marked it as to-read
Jun 16, 2015
« previous 1 3 4 5 6 7 8 9 10 11 next »
topics  posts  views  last activity   
Scene in de Bijenkorf 1 8 Mar 29, 2013 01:45AM  
 • De oesters van Nam Kee
 • Paaz
 • Guggenheimer wast witter
 • Stuk
 • De man zonder ziekte
 • Vlinders
 • Het boek Ont
 • Naar de overkant van de nacht
 • Phileine zegt sorry
 • Vinexvrouwen
 • Je blijft
 • Houvast
 • Galgenveld
 • Verlovingstijd
 • Gezworen vrienden
 • Een goede man slaat soms zijn vrouw
 • Geknipt voor jou
 • Vals Alarm
Alles wat er was Efter Leuk zeg doei Of hoe waarom Opstaan, aankleden, niet doodgaan

Share This Book

No trivia or quizzes yet. Add some now »