Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Lieve Céline” as Want to Read:
Lieve Céline
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

Lieve Céline

3.34  ·  Rating Details ·  378 Ratings  ·  39 Reviews
Brooke is een jonge, laagbegaafde vrouw uit Amsterdam-Noord met een passie voor zangeres Céline Dion. Na een reeks dramatische gebeurtenissen heeft Brooke nog maar één doel in haar leven: Céline zien optreden. Dus reist ze in haar eentje naar Las Vegas. Op Schiphol, en later ook in het vliegtuig, schrijft ze achttien brieven aan haar idool.Daarin vertelt Brooke over het le ...more
Paperback, 204 pages
Published January 2011 by L.J. Veen
More Details... edit details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Lieve Céline, please sign up.

Be the first to ask a question about Lieve Céline

Community Reviews

(showing 1-30)
filter  |  sort: default (?)  |  Rating Details
Flora
Apr 12, 2013 Flora rated it really liked it


Horrifyingly tragic and the worst part is, you're not even aware of that until you're halfway through. Masterfully constructed.
Danielle
Mar 09, 2012 Danielle rated it liked it
Toen ik hoorde dat het boek verfilmd zou worden, moest ik het boek nu eindelijk eens gaan lezen. Nu met ik zeggen dat het boek ook erg filmisch leest, Hanna schrijft erg beeldend, en je krijgt een kijkje in een wereld waar je eigenlijk niet zoveel vanaf weet. En ik zie nu overal Canta's rijden.
Dagmar
Jun 28, 2016 Dagmar rated it liked it
recensie binnenkort op www.leesendroom.jouwweb.nl!
Vivian
May 11, 2015 Vivian rated it it was amazing
Prachtig boek, onwijs bijzonder verhaal en heel sterk geschreven. Slechts een minpuntje: ik had het boeiender gevonden als alles vanuit Brookes ik-perspectief geschreven zou zijn geweest.
Eva
Jun 27, 2016 Eva rated it liked it  ·  review of another edition
Lieve Céline heeft een interessant perspectief. Het is geschreven vanuit een jonge zwakbegaafde vrouw, Brooke (in briefvorm en vanuit de derde persoon, maar met Brooke als focalisator). Ik werd echt opgezogen in dit boek, kon het moeilijk wegleggen. Maar het is ook het meest deprimerende boek wat ik heb gelezen sinds The Fault in Our Stars. Lieve Céline heeft weinig positiefs in zich - ik kon het er in ieder geval niet uithalen. En blijkbaar is dat niet echt iets voor mij.

Drie sterren, want goed
...more
Monique
Sep 26, 2016 Monique rated it really liked it
Shelves: read-in-2016
Het duurde lang voordat ik wist wat ik eigenlijk van dit boek vind. Conclusie: eigenlijk is het best geniaal, maar omdat ik er zo lang over na moest denken, krijgt het boek 4 sterren.
Bellagbear
Aug 11, 2014 Bellagbear rated it did not like it
Voordat ik dit boek ging lezen keek ik er heel erg naar uit. Ik dacht dat het een simpel positief verhaal zou worden die je ontspannen kan lezen. Dat verwachte ik vooral omdat op de achterkant van het boek recensies stonden over hoe grappig het boek was. Niets is minder waar! Het is een tijd geleden dat ik zo een raar, onsamenhangend en nutteloos deprimerend boek heb gelezen en ik zal proberen kort uit te leggen waarom ik dat vind. Ik heb werkelijk waar nog nooit zo dicht in de buurt geweest een ...more
Gerrianne
May 05, 2012 Gerrianne rated it liked it
Shelves: roman
This review has been hidden because it contains spoilers. To view it, click here.
Merèll
Jun 30, 2013 Merèll rated it really liked it
I think this is a great book, written from the point of view of a mentally challenged young girl. The girl, called Brooke, grows up in world that goes too fast for her, and she is therefore very dependent on her mother, and later her sister Sue.

Brooke is fascinated by Céline Dion. She knows everything about her life, her music, her successes and her losses. Her dream is to meet her one day. She gets a job to save up for a plane ticket to Vegas and a concert ticket. The book is divided up into t
...more
Micha Meinderts
Jan 10, 2016 Micha Meinderts rated it really liked it
Bijzonder goed ingeleefd in een minderbegaafd meisje. Er wordt veel duidelijk zonder dat het de schrijver het benoemt en behalve op het einde werken ook de brieffragmenten goed.

Het einde vond ik te abrupt en ongeloofwaardig, wat jammer was want dat deed afbreuk aan de opbouw en uitwerking van de rest van het verhaal.
Audrey Tollens
Feb 07, 2016 Audrey Tollens rated it really liked it
Een erg mooi boek. Een leuk aspect aan het boek is dat je het leest vanuit de gedachtegang van een meisje met een lager IQ, waardoor je soms zelf aan het puzzelen bent wat ze omschrijft. Het leest lekker weg en heeft een sterk slot.
Gabby Naus
Aug 02, 2015 Gabby Naus rated it it was amazing
Geweldig geschreven boek, echt knap hoe Hanna Bervoets in het brein van de zwakbegaafde superfan van Céline Dion is gekropen.
Interessant verhaal ook, ik vond het echt jammer dat het uit was!
Jeanette Benschop
Mar 29, 2014 Jeanette Benschop rated it really liked it
Fantastisch maar tragisch. Goed en vlot geschreven. Gaandeweg ontvouwd het verhaal zich van vermakelijk naar tragisch, heel goed gedaan!
Mariken
Jul 24, 2015 Mariken rated it it was amazing
Mmoi boek volledig geschreven vanuit het perspectief van een zwak begaafde jonge vrouw - erg knap! Ook zij hoort erbij, maar wat doen wij als maatschappij?
Khim
Jun 09, 2011 Khim rated it liked it
Shelves: read-in-2011, dutch
Je kijkt door de ogen van Brooke, een laagebegaafde jonge vrouw. Ze woont met haar moeder en zus. Om haar tijd te vullen gaat ze opzoek naar een idool en komt op een forum van Céline Dion en gaat zich volledig inlezen in het leven van Céline. Het boek wordt afgewisseld met brieven die Brooke schrijft aan Céline en stukjes die ze zelf verteld. Het boek is grappig, schrijnend, hard en ontroerend. Toch een kanttekening, het boek hield me tot iets over de helft in haar greep, daarna begon de schrijf ...more
Martine Hulshof
Jul 29, 2015 Martine Hulshof rated it really liked it
Prachtig boek over een zwakbegaafd meisje in een laag sociaal milieu. Schrijnend..
Suzanne
Oct 21, 2014 Suzanne rated it liked it
Bijzonder boek is dit. Anders dan andere boeken. Het laat je de wereld zien door de ogen van Brooke, een verstandelijk beperkte jonge vrouw.
Remke Wiekeraad
Jan 31, 2016 Remke Wiekeraad rated it really liked it
Goed geschreven, meeslepend, ontroerend en tragisch. Pageturner.
Lucas Peelen
Aug 28, 2015 Lucas Peelen rated it really liked it
This review has been hidden because it contains spoilers. To view it, click here.
Paola
Feb 17, 2015 Paola rated it liked it
ik vond het beklemmend... in alles eigenlijk... niet slecht geschreven, zeker niet maar het verhaal is zo uitzichtloos...zo zonder geluk...
Kim Landwer
Feb 20, 2014 Kim Landwer rated it liked it
wauw, een boek dat je aan het nadenken zet!
Veerle
Aug 03, 2015 Veerle rated it liked it
Leest zeer vlot, maar niet echt een pakkend verhaal. Zeer eenvoudig geschreven vanuit het perspectief van een meisje met een verstandelijke beperking. Weinig uitgewerkte personages en zeer vreemd einde..
Annemarie
Dec 29, 2012 Annemarie rated it it was ok
Tragisch en sneu verhaal verhaal over de zwakbegaafde Brooke die helemaal fan is van Céline Dion. In achttien brieven aan haar idool vertelt Brooke (vernoemd naar het welbekende The Bold and the Beautiful-personage) over haar moeder en de onlosmakelijke Canta, de Parnassus-school, haar zus Sue...

Helaas heeft dit bijzondere verhaal een vaag, onduidelijk einde. Een gemiste kans om het heftige verhaal bij de lezer te laten nadreunen.
Angeline Cuijpers
Jan 12, 2014 Angeline Cuijpers rated it really liked it
Geweldig mooi boek! Het is in wezen een heel schrijnend verhaal maar het leest als een trein. Ik snap niet dat ik Hanna Bervoets zo lang over het hoofd heb gezien: aanrader!
Marieke Van dam
Apr 16, 2016 Marieke Van dam rated it liked it
Grappig en rauw. Lief en hard. Eenvoudig en stiekem toch ook niet.
Maria
Aug 06, 2013 Maria rated it liked it
Verrassend goed. Het is grappig en soms ontroerend. Maar ook pijnlijk èn treurig.
In de vorm van brieven aan haar idool Céline Dion schrijft de jonge, laagbegaafde Brooke over haar behoorlijk dramatische leven waardoor we het verhaal helemaal vanuit haar ogen te zien krijgen.
Helder geschreven in Bervoets, echt eigen, stijl.
Irene
Nov 15, 2015 Irene rated it really liked it
Op een nuchtere, haast komische toon komen langzaam steeds meer tragische en schrijnende gebeurtenissen aan het licht. Een boek dat raakt.
Karin
Sep 23, 2012 Karin rated it really liked it
Mooi geschreven. Wat ik erg goed vind, is hoe er - mede door de perspectiefkeuze - gedurende het verhaal veel impliciet blijft, wat de spanning versterkt en de 'ontknoping' extra doet aankomen. Ik was al fan van de columns van Hanna Bervoets, maar deze roman is zeker ook een aanrader!
Els
Dec 30, 2014 Els rated it it was amazing
Geweldig boek, heb er zeer van genoten! Hanna Bervoets heeft een heel eigen, originele stijl. Haar personage Brooke is zó aandoenlijk, zo liefdevol geportretteerd. Het verhaal ontroerde me echt. Aanrader!
Rinke
Sep 05, 2012 Rinke rated it really liked it
Amazing. From the mind of a mentally slightly challenged girl. And massive drama, hidden under a seemingly sloppy style of writing. She's a genius.
« previous 1 3 4 5 6 7 8 9 next »
topics  posts  views  last activity   
Scene in de Bijenkorf 1 10 Mar 29, 2013 09:45AM  
 • De oesters van Nam Kee
 • Guggenheimer wast witter
 • Arctisch dagboek
 • Zink
 • De gelukkige huisvrouw
 • Je blijft
 • Stuk
 • Broer
 • De cursus 'Omgaan met teleurstellingen' gaat wederom niet door: verzamelde vertelsels
 • Koude lente (Paul Vegter #2)
 • Zwaar Verliefd!
 • Wat als...
 • Vrij spel
 • De dag dat ik doodging
 • Phileine zegt sorry
 • Galgenveld
 • We moeten je iets vertellen
 • Waarom is de burger boos? Maarten van Rossem over hedendaags populisme

Share This BookNo trivia or quizzes yet. Add some now »