Ja, inderdaad, een feestje. In 2013 is het 20 jaar geleden dat Roelof Goudriaan en ik Babel Publications hebben opgericht om werk van Nederlandse SF/F/H auteurs te kunnen uitgeven. Met verhuizingen en andere zaken hebben we uiteindelijk wel het bedrijf omgezet van Nederland naar Belgie en de naam veranderd in Verschijnsel, maar het bedrijf is verder ongeveer gelijk gebleven.

Roelof en ik vonden dat dat wel een feestje waard was. Toevallig komt mijn tweede roman in de Kronieken van Cranborn reeks ook uit, dus voor mij een dubbel feestje. Het eerste boek, 'De Falende God', zal tegelijkertijd een derde druk beleven en voor die gelegenheid brengen we een nieuwe kaft uit die de serie een eigen gezicht zal geven. De cover van 'In Schaduwen van Weleer' toont hoe de serie eruit zal zien.

De laatste hand wordt inmiddels gelegd aan 'In Schaduwen van Weleer', de laatste edit en de opmaak vinden de derde en vierde week van november plaats, waarna de drukker aan het werk kan. Ik verwacht derhalve dat halverwege december de printboeken beschikbaar zijn. Rond die tijd zal ook het eboek online verschijnen bij de diverse etailers.

De proeflezers waren overigens bijzonder enthousiast over deel 2 en ook de uitgever was lovend en ja, de eerste 'wanneer komt deel 3?' vraag heb ik ook al gehad.


Een twintigjarig jubileum moet natuurlijk ook met kadootjes gevierd worden. Wat die kadootjes worden? Tsja, daar kan ik nog niet veel over vertellen. Ik kan wel melden dat Tais Teng, Jaap Boekestein en ik zelf eraan meewerken, dus dat kan leuk worden...

Op de site van Verschijnsel melden we in december (ook nog de feestmaand) regelmatig welke leuke, nieuwe dingen we voor onze lezers doen.

In Schaduwen van Weleer
4 likes ·   •  1 comment  •  flag
Twitter icon
Published on November 17, 2012 04:03 • 339 views • Tags: cranborn, dark, fantasy, geschiedenis, het-afwezige-licht, huurlingen, in-schaduwen-van-weleer, kadootje, oorlogen, profetie, verschijnsel, vervolg
Comments (showing 1-1 of 1) (1 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Mieke (new)

Mieke Vdn Ik kan niet wachten tot "de schaduwen van weleer" verschijnt bij verschijnsel maar lezen zal ik het.....:)


back to top

The Chronicler

Mike Jansen
My spot for providing information on forthcoming publications of the Cranborn novels, other books and/or anthologies.
Follow Mike Jansen's blog with rss.