Winna Efendi

more photos (2)


#21 top reviewers
#41 best reviewers
#5 most followed



Jaymee
2,471 books | 282 friends

Adlina ...
495 books | 164 friends

Huda Aweys
4,116 books | 1,429 friends

SolaFid...
71 books | 3,426 friends

Windya ...
322 books | 73 friends

Danis S...
6 books | 90 friends

Stefann...
115 books | 177 friends

Juno Tisno
75 books | 269 friends

More friends…



2015 Reading Challenge
110%
110%
2014 Reading Challenge
104%
104%
2013 Reading Challenge
104%
104%
2012 Reading Challenge
112%
112%
2011 Reading Challenge
122%
122%

Winna Efendi

Goodreads Author


Born
in Jakarta, Indonesia
January 06, 1986

Website

Twitter

Genre

Influences
Sarah Dessen, Sophie Kinsella, Roald Dahl, childhood memories, friends ...more

Member Since
July 2007

URL


A woman with passion in both reading and writing and has written a few books in both English and Indonesian. Used to work as a freelance reporter for an in-house magazine and a fashion journalist/contributor in http://www.fasity.com, an Indonesian fashion community.

Some fictions have been published online and in a number of magazines. Her published novels are: Kenangan Abu-Abu (February 2008), Ai (February 2009), Refrain (September 2009), Glam Girls Unbelievable (December 2009), Remember When (March 2011), Unforgettable (January 2012), Truth or Dare (Gagas Duet May 2012), Melbourne: Rewind (2013), SCHOOL Tomodachi (2014), Happily Ever After (2014), Girl Meets Boy (2015). Winna's non-fiction book is Draf 1: Taktik Menulis Fiksi Pertamamu (Se
...more

To ask Winna Efendi questions, please sign up.

Popular Answered Questions

Winna Efendi Dengan banyak membaca dan berlatih menulis.

Membaca dapat membantu kita menelaah cara dan gaya menulis orang lain, dan mempelajari keluwesan bahasa…more
Dengan banyak membaca dan berlatih menulis.

Membaca dapat membantu kita menelaah cara dan gaya menulis orang lain, dan mempelajari keluwesan bahasa mereka. Sedangkan berlatih menulis akan mengasah kemampuan kita sendiri untuk menulis dengan lebih baik lagi.(less)
Winna Efendi Sudah ada satu naskah lagi yang sedang diproses Gagas Media, jadwal dari penerbit kemungkinan September 2014 :) ditunggu ya.

Genrenya remaja, dan judul…more
Sudah ada satu naskah lagi yang sedang diproses Gagas Media, jadwal dari penerbit kemungkinan September 2014 :) ditunggu ya.

Genrenya remaja, dan judul tentatif Happily Ever After.(less)
Average rating: 3.80 · 20,153 ratings · 2,230 reviews · 12 distinct works · Similar authors
Refrain

3.85 avg rating — 5,438 ratings — published 2009 — 2 editions
Rate this book
Clear rating
Remember When

3.83 avg rating — 4,518 ratings — published 2008 — 3 editions
Rate this book
Clear rating
Melbourne: Rewind

3.82 avg rating — 1,854 ratings — published 2013
Rate this book
Clear rating
Ai: Cinta Tak Pernah Lelah ...

3.75 avg rating — 2,523 ratings — published 2009 — 2 editions
Rate this book
Clear rating
Truth or Dare

by
3.70 avg rating — 1,248 ratings — published 2012
Rate this book
Clear rating
Unforgettable

3.55 avg rating — 1,106 ratings — published 2012
Rate this book
Clear rating
Tomodachi (SCHOOL, #2)

4.07 avg rating — 586 ratings — published 2014
Rate this book
Clear rating
Happily Ever After

3.97 avg rating — 590 ratings — published 2014
Rate this book
Clear rating
Unbelievable (Glam Girls Se...

3.66 avg rating — 563 ratings — published 2009
Rate this book
Clear rating
Draf 1: Taktik Menulis Fiks...

by
4.15 avg rating — 411 ratings — published 2012
Rate this book
Clear rating
More books by Winna Efendi…
Giveaway Girl Meets Boy.Terms and conditions:- hanya untuk area Indonesia- giveaway dibuka tanggal 9 September 2015 siang hari pukul 12.00- diadakan hanya di Instagram @winnaefendi untuk 2 orang pemenang, masing-masing akan mendapatkan 1 buku Girl Meets Boy berttd dikirim ke alamatnya.- peserta memasang avatar berupa cover Girl Meets Boy yang bisa diambil dari akun Instagram @winnaefendi- peser... Read more of this blog post »
 •  0 comments  •  flag
Twitter icon
Published on September 07, 2015 18:29

Upcoming Events

No scheduled events. Add an event.

Wednesday (Literature & Fiction)
1 chapters   —   updated Mar 29, 2010 04:33PM
Description: A gloomy fiction about a teenager living in the dark part of the world.
Intro: Kenangan Abu-Abu (Literature & Fiction)
2 chapters   —   updated Mar 29, 2010 04:32PM
Description: Intro untuk novel Kenangan Abu-Abu.
The Bus Driver's Wife (Literature & Fiction)
1 chapters   —   updated Mar 29, 2010 04:32PM
Description: One of my English short stories, written at the beginning of year 2007.
Letters to the Lost
Winna is currently reading
by Iona Grey (Goodreads Author)
bookshelves: currently-reading
Rate this book
Clear rating

 
Don't You Forget ...
Winna rated a book really liked it
by Alexandra Potter (Goodreads Author)
bookshelves: currently-reading
Rate this book
Clear rating

 
Jane Eyre
Winna rated a book it was amazing
bookshelves: currently-reading
Rate this book
Clear rating

 

Winna's Recent Updates

Winna Efendi wrote a new blog post
Dear teman-teman semua,Kali ini mau bikin garage sale lagi, siapa tahu buku-buku ini menemukan rumah baru yang lebih hangat :)Berikut hanya yang re... Read more of this blog post »
Winna rated a book liked it
Extra Girl 02 by Michiyo Akaishi
Rate this book
Clear rating
Sebenarnya ceritanya mulai lebih berisi, tapi banyak pengulangan info yang berlebihan, di setiap bab mengulang hal yang sama. Dan editing juga terjemahannya bisa lebih halus. Banyak dialog yang ejaannya salah dan terlalu banyak pakai tanda seru jadi ...more
Winna has read
All the Bright Places by Jennifer Niven
All the Bright Places
by Jennifer Niven (Goodreads Author)
Rate this book
Clear rating
Winna finished reading
Walk With Me 02 by Miwa Ueda
Rate this book
Clear rating
Winna rated a book it was amazing
Angel Trumpet Vol. 2 by Michiyo Akaishi
Angel Trumpet Vol. 2
by Michiyo Akaishi
read in March, 2016
Rate this book
Clear rating
suka dengan cara berceritanya yang bertukar pov karakter. Semakin menarik ceritanya.
Winna rated a book it was amazing
Angel Trumpet Vol. 1 by Michiyo Akaishi
Angel Trumpet Vol. 1
by Michiyo Akaishi
read in March, 2016
Rate this book
Clear rating
Idenya menarik. Eksekusinya bagus. Gambarnya jauh lebih rapi dibanding extra girl, lebih detail dan karakternya seru juga mudah dibedakan.
Winna rated a book really liked it
All the Bright Places by Jennifer Niven
All the Bright Places
by Jennifer Niven (Goodreads Author)
read in March, 2016
Rate this book
Clear rating
4.5 stars.

I accidentally hit the five stars button when the book was once published and promoted on goodreads. Now that i have read it i think it does deserve all the stars it can get.

It takes a while to warm up to both main characters, but once i d
...more
Winna is on page 52 of 384 of Letters to the Lost: So bored out of my mind. The characters and prose are bland.
Letters to the Lost by Iona Grey
Letters to the Lost
by Iona Grey (Goodreads Author)
progress: 
 
Rate this book
Clear rating
Winna is currently reading
Letters to the Lost by Iona Grey
Rate this book
Clear rating
Winna and 14 other people liked Cyndi's review of Letters to the Lost:
Letters to the Lost by Iona Grey
"My interest peaked somewhere in the middle and I had a hard time finishing this book. It was a little too Nicholas Sparks for me, not sure how I ended up with this on my reading list... I should probably put a note about that when I add a book.

I..." Read more of this review »
More of Winna's books…
“Tidak ada persahabatan yg sempurna di dunia ini. yang ada hanya orang-orang yang berusaha sebisa mungkin untuk mempertahankannya.”
Winna Efendi, Refrain

“kenapa masih sulit melupakan walaupun sudah terlukai? -Moses”
Winna Efendi, Remember When

“Hal yang terpenting dalam cinta adalah persahabatan. Dan hal yang terpenting dalam persahabatan adalah cinta ...”
Winna Efendi, Ai

Polls

More...

Topics Mentioning This Author

topics posts views last activity  
All Challenges Al...: Read the Group Name 29 65 Mar 30, 2015 02:50PM  
Belajar Menulis I...: Cara awal menulis novel bagi pemula gimana ya itu? 33 2758 Apr 26, 2015 10:00PM  
Recomended 1 1 Dec 26, 2015 06:39PM  
“It's about a girl who is on the cusp of becoming someone.. A girl who may not know what she wants right now, and she may not know who she is right now, but who deserves the chance to find out.”
Jodi Picoult, My Sister's Keeper

“See, as much as you want to hold on to the bitter sore memory that someone has left this world, you are still in it”
Jodi Picoult, My Sister's Keeper

“Duduk sendirian dibawah sinar lampu,
Buku terkembang di depan,
Bercakap-cakap secara akrab dengan manusia dari generasi yang tak tampak.
Sungguh suatu kenikmatan yang tak bertara”
Yoshida Kenkō

“He's like a drug for you, Bella.”
Stephenie Meyer, Eclipse

“Fairy tales are more than true: not because they tell us that dragons exist, but because they tell us that dragons can be beaten.”
Neil Gaiman, Coraline

44191 Bookstalkers — 258 members — last activity Apr 23, 2012 06:46AM
Sebuah klub buku virtual di mana teman-teman bertemu di dunia maya untuk mendiskusikan buku, berbagi inspirasi dan ide, sharing tentang menulis, dan a ...more
3551 Young Adult Book Club — 8292 members — last activity 8 hours, 49 min ago
Welcome to the Young Adult Book Club! Welcome everyone who is interested in YA books! Each month we read a book and discuss it with the group! We also ...more
345 Goodreads Indonesia — 17030 members — last activity 11 hours, 38 min ago
Goodreads Indonesia dibentuk tanggal 7 Juni 2007 oleh Femmy Syahrani dan ditujukan untuk para pembaca buku berbahasa Indonesia yang ingin mendiskusika ...more
84846 Finding Christmas: Santa's Tale & The Song of Santa — 191 members — last activity Dec 24, 2014 12:53AM
Christmas
22317 Winna Efendi — 28 members — last activity Dec 25, 2010 08:21PM
A group for writer Winna Efendi, writer of Kenangan Abu-Abu (2008)and Ai (2009).
41552 Q&A with David Levithan — 165 members — last activity Feb 15, 2014 07:37PM
Join bestselling author David Levithan for a discussion of fiction, form, and much more. David is the author of many hugely popular books, including W ...more
44773 Spring Short Story Panel — 211 members — last activity Mar 21, 2013 11:22AM
Four writers are swapping ideas about the precise art and tricky business of writing short fiction! Please feel free to join the group and leave comme ...more
466 Kemudian.Com — 119 members — last activity Jul 12, 2012 07:50AM
Sebagai komunitas online para penulis, tentunya buku merupakan satu hal yang tidak bisa lepas dari kehidupan sehari-hari. Di sini, kemudianers bisa be ...more
3364 Writerpedia — 1287 members — last activity Apr 23, 2015 04:50AM
This is a place to share knowledge. If you are writing and need to know something maybe someone here can give you an answer.
970 Boxall's 1001 Books You Must Read Before You Die — 14817 members — last activity 11 hours, 1 min ago
For those attempting the crazy feat of reading all 1001 books! For discerning bibliophiles and readers who enjoy unforgettable classic literature, 100 ...more
More of Winna’s groups…



Comments (showing 1-43)    post a comment »
dateUp arrow    newest »

message 43: by Herma

Herma thx udah di approve :)


message 42: by Winna

Winna Lengkapnya ada di Draf 1 :)


message 41: by Fathiya

Fathiya kak ajarin aku dong gimana caranya biar bisa nulis yang bagus dan ngga gampang bosennn :((


message 40: by Winna

Winna Sama2 :) thanks for adding.


message 39: by Bella

Bella Rafika aahhh dikonfirmasi sama kak winna >.<
makasih banyak ya kak.
aku tunggu novel terbarumu ya kak :D


message 38: by Winna

Winna Terima kasih Lolli :)


message 37: by Lolli

Lolli Adriani Makasih ya kk winna..saya slh satu pembaca novel2 kakak :)


message 36: by Winna

Winna Sama2 thea :)


message 35: by Thea

Thea hiii Ci Winna.. makasih yah kemaren itu udah add aku.. gak nyangka~ padahal aku udah gak pernah buka goodreads~
tapi, sekarang mulai aktif lagi..heheh..


Alethea Yoris


message 34: by Puji

Puji P. Rahayu makasih kak winna :)


Nur Fadilla Octavianasari sipp, followed kak :)


message 32: by Winna

Winna Pheiyy wrote: "kak winna ada twitter ga? :)"

Ada, di @WinnaEfendi
:)


Nur Fadilla Octavianasari kak winna ada twitter ga? :)


ijul (yuliyono) Hi, teman...udah baca apa aja di bulan Februari ini? Tinggal sehari lagi nih. Yukkk, dibagi kesan-kesannya, siapa tahu bisa menginspirasi temans lain sebagai bahan bacaan di bulan-bulan mendatang.

Ayo di-update list buku yang udah kamu baca di sini ya:
Buku Yang Kubaca di Bulan Februari

Baca itu Seru...


message 29: by Winna

Winna Karen wrote: "Hey, thanks for the friend request

Your books look interesting though probably unaccessible to me in Aus. Love the cover for 'Ai', very cute :)"


Thanks, Karen. Too bad they're not for sale in Australia.

I've browsed through your bookshelves and found that some favorite books of yours happen to be my faves, too :)


message 28: by Tien

Tien Hey, thanks for the friend request

Your books look interesting though probably unaccessible to me in Aus. Love the cover for 'Ai', very cute :)


message 27: by Winna

Winna @ Sefry: thanks, Sef :)
@ Echa: peluukkkk.. :D


message 26: by e.c.h.a

e.c.h.a jabat erat :)

-echa-


Sefryana Winna, congrats buat Refrain!
Pasti dicari. Hehe..
Moga sukses ya, say.


message 24: by Winna

Winna Dear Prisca, thank you banget ya.. aku juga masih belajar kok, kita sharing aja ya dan sama-sama belajar.. :)


message 23: by Prisca

Prisca Halo Winna. Winna, saya baca-baca lagi novelmu Ai. Bahasanya keren banget dan indah sekali... Bolehkah saya belajar gimana caranya merangkai kata dan kalimat dengan sebagus itu...? Ketika saya baca novel terbitan gramedia yang temanya musim-musim itu (gak sebut merk ya...hehehe...), novel kamu asli jauh lebih bagus penggunaan bahasanya.

Thanks banget ya Winna. Semoga Winna berkenan.


message 22: by Winna

Winna thanks, Windry :)
couldn't have done it without you!


message 21: by Windry

Windry Winna honey,
selamat atas buku keduamuuu!


message 20: by Winna

Winna Ka, you deserve that review :)


message 19: by Winna

Winna Lia, thanks juga!

Hehehe thanks for reading my book :D let me know what you think.


message 18: by Ika

Ika winna, damn, your review of my book is sooo awesome, thanks ya. nice to know you too ;)


message 17: by Lia

Lia Junita thanks for the add!
gue baca deh buku lu. okok
temanya sih kayaknya gue banget. hehe


message 16: by Winna

Winna Rusi, thank you :) hehehe met membaca yaa


message 15: by RUSI

RUSI HAKIM hai..thanks uda add gw.. of course gw pasti baca buku loe, sorry baru bales coz gw lagi sibuk kerja and uda lama juga ga baca buku he..
but anyway gw baca dulu buku loe oke, ntar gw kasih komentar he..

hav agood day


Wikupedia hmmmm...maaf kok kaver bukunya agak kurang menarik yah....;)


message 13: by Sundang

Sundang Saputra Winna... thanks ya
Buku kmu menarik tampaknya... aq baca dlu ya


Wittiyaa Halo Winna,
Thx udah add. Sukses launchingnya!

~w.



message 11: by Winna

Winna Novel saya Kenangan Abu-Abu akan launching nasional bulan Februari 2008 ini :)

http://kenangan-abu-abu.blogspot.com

Happy Valentine's Day!


message 10: by Jeremy

Jeremy I want to apologize for the all the recommendations from me today. I wanted to share the Stoker Award news, and I only pressed the send button once--I'm not sure what happened.

Argh...this is terrible...

Again, I'm very sorry.

-Jeremy


message 9: by Winna

Winna Hello Jeremy, thanks for adding me. Wish you all the best with your book.

Mbak Nuke, Banana Yoshimoto punya 7 buku, semuanya rata-rata spiritual dan model semacam chick-lit tapi genrenya lebih gelap, malah menurutku cenderung ke aneh. Cerita bervariasi, biasa naratornya itu wanita muda umur 20an tahun, yang punya pengalaman spiritual (misalnya kehilangan suara trus muncul lagi, ketemu hantu, bisa melihat orang dari masa lalu, dan lain-lain). Biasa ceritanya itu tentang kematian orang terdekat atau kehilangan :)



Jeremy Thanks for the goodreads friendship, Winna!

Here’s wishing you a nifty new 2008 filled with noiseless noses, neato nicknames, noble Nebraskans, gnarly narcoleptic nebulas, and novel novels about nut-eating narwhals and novercaphobic gnats.

I thought I'd let you know that my novel “Vacation” has been nominated for the best Horror Novel of 2007 in the Preditors & Editors Readers' Poll. So far it's ranked 3rd.

In case you're interested in voting (today's the last day to vote), feel free to visit the website by clicking here:
http://www.critters.org/predpoll/nove...

Thanks again!

-Jeremy :)

PS—if you do decide to vote, you should know that you need to validate the vote by clicking on the validation link in the email they send you.

"Shipp's clear, insistant voice pulls you down into the rabbit hole and doesn't let go."
--Jack Ketchum

"[Vacation] is an intriguing, challenging, literate, provocative novel I'm not sure I understand and suspect I'm not meant to… I recommend it to those who find reality boring; it may make them see it in new ways."
—Piers Anthony


message 7: by Nuke

Nuke Win, setelah nyimak shelf kamu, sptnya kamu suka banget ama Banana Yoshimoto. Emang buku/novelnya tentang apa Win? Bisa ceritain dikit?



message 6: by Winna

Winna Thanks ya Mbak Nuke dan Luthfi :) moga-moga juga bukunya disukai. hehehe.


Luthfi waah...selamat ya atas Kenangan Abu-Abu-nya...semoga di hari-hari mendatang isa semakin produktif dalam menulis...!
Do'akan aku juga bisa nulis ya...


message 4: by Nuke

Nuke Hi Win, selamat buat novel Kenangan Abu-Abu nya ya!:D Akhirnya terealisasi! Moga di masa depan, akan semakin banyak lagi karya2mu tuk bisa dinikmati pencinta buku di tanah air!:D


message 3: by Winna

Winna Thank you, Abdyka

I hope you have a wonderful new year too!

Winna


Abdyka Wirmon Happy New Year 2008

Happy New Year to you!
May every great new day
Bring you sweet surprises--
A happiness buffet.

Happy New Year to you,
And when the new year’s done,
May the next year be even better,
Full of pleasure, joy and fun.


~dycka~


Abdyka Wirmon misi..


cm mo bilang:

Thanks for adding me as a friend..

Have a Nice Book

:)


back to top