Winna Efendi

more photos (2)


#12 most followed
#46 top readers
#11 top reviewers
#16 best reviewers



J.
J.
850 books | 4,006 friends

Tien
3,975 books | 399 friends

Rachel ...
120 books | 7,665 friends

Dyah Rinni
388 books | 625 friends

Dedek S...
108 books | 288 friends

Yovano ...
455 books | 183 friends

Hepi Kr...
113 books | 38 friends

Tezar A...
1,217 books | 968 friends

More friends…

Winna is following 99 people

2011 Reading Challenge
Winna
Winna has completed her goal of reading 60 books for the 2011 Reading Challenge!
 
view books »
2012 Reading Challenge
Winna
Winna has completed her goal of reading 85 books for the 2012 Reading Challenge!
 
view books »
2013 Reading Challenge
Winna
Winna has completed her goal of reading 75 books for the 2013 Reading Challenge!
 
view books »

Winna Efendi

Goodreads Author


url

born
in Jakarta, Indonesia
January 06, 1986

gender
female

website

twitter username

genre

influences
Sarah Dessen, Sophie Kinsella, Roald Dahl, childhood memories, friends...more

member since
July 2007


About this author

A girl with passion in both reading and writing and has written a few books in both English and Indonesian. Used to work as a freelance reporter for an in-house magazine and a fashion journalist/contributor in http://www.fasity.com, an Indonesian fashion community.

Some fictions have been published online and in a number of magazines. Her published novels are: Kenangan Abu-Abu (February 2008), Ai (February 2009), Refrain (September 2009), Glam Girls Unbelievable (December 2009), Remember When (March 2011), Unforgettable (January 2012), Truth or Dare (Gagas Duet May 2012), Melbourne: Rewind (2013), SCHOOL Tomodachi (2014). Winna's non-fiction book is Draf 1: Taktik Menulis Fiksi Pertamamu (September 2012). She has also participated in an anth...more


To ask Winna Efendi questions, please sign up.

Popular Answered Questions

Winna Efendi Sudah ada satu naskah lagi yang sedang diproses Gagas Media, jadwal dari penerbit kemungkinan September 2014 :) ditunggu ya.

Genrenya remaja, dan judul…more
Sudah ada satu naskah lagi yang sedang diproses Gagas Media, jadwal dari penerbit kemungkinan September 2014 :) ditunggu ya.

Genrenya remaja, dan judul tentatif Happily Ever After.(less)
Winna Efendi Halo Anastasia,

Aku mendengarkan banyak genre musik dan lagu apa saja, jadi nggak ada lagu spesifik. Biasanya, tergantung dengan cerita dan adegannya.…more
Halo Anastasia,

Aku mendengarkan banyak genre musik dan lagu apa saja, jadi nggak ada lagu spesifik. Biasanya, tergantung dengan cerita dan adegannya. Kalau sedih mendengarkan lagu yang sedih, dan seterusnya.

Lagu favorit saat menulis: lagu-lagu instrumental, yang uplifting dan catchy kalau lagi butuh semangat (Hall of Fame, misalnya), dan lagu-lagu yang ada dalam playlist Melbourne :)(less)
Average rating: 3.76 · 12,651 ratings · 1,522 reviews · 10 distinct works · Similar authors
Refrain
3.86 of 5 stars 3.86 avg rating — 4,027 ratings — published 2009 — 2 editions
Rate this book
Clear rating
Remember When
by
3.79 of 5 stars 3.79 avg rating — 2,800 ratings — published 2008 — 3 editions
Rate this book
Clear rating
Ai: Cinta Tak Pernah Lelah ...
3.73 of 5 stars 3.73 avg rating — 1,792 ratings — published 2009 — 2 editions
Rate this book
Clear rating
Melbourne: Rewind
3.8 of 5 stars 3.80 avg rating — 915 ratings — published 2013
Rate this book
Clear rating
Truth or Dare
by
3.64 of 5 stars 3.64 avg rating — 837 ratings — published 2012
Rate this book
Clear rating
Unforgettable
3.51 of 5 stars 3.51 avg rating — 805 ratings — published 2012
Rate this book
Clear rating
Unbelievable (Glam Girls Se...
3.64 of 5 stars 3.64 avg rating — 394 ratings — published 2009
Rate this book
Clear rating
Draf 1: Taktik Menulis Fiks...
by
4.24 of 5 stars 4.24 avg rating — 239 ratings — published 2012
Rate this book
Clear rating
Tomodachi (SCHOOL, #2)
4.22 of 5 stars 4.22 avg rating — 45 ratings — published 2014
Rate this book
Clear rating
The Journeys
by
3.48 of 5 stars 3.48 avg rating — 797 ratings — published 2011
Rate this book
Clear rating
More books by Winna Efendi…
Saatnya saya berbagi spoiler tentang novel baru yang akan terbit setelah Tomodachi. Spoiler ini saya share dengan teman-teman yang hadir di event Tomodachi 5 Juli lalu, plus pembacaan bab dalam novelnya :-)
Naskah ini saya tulis di awal tahun 2014, selama kurang lebih 4 bulan. Genrenya remaja, tentang dua orang murid SMA yang bertemu karena suatu keadaan yang sebenarnya tidak menguntungkan, teta... Read more of this blog post »
 •  flag
0 comments
1 like · like  • 
Published on July 24, 2014 07:57 • 16 views

Upcoming Events

No scheduled events. Add an event.

Wednesday (Literature & Fiction)
1 chapters   —   updated Mar 29, 2010 04:33PM
Description: A gloomy fiction about a teenager living in the dark part of the world.
Intro: Kenangan Abu-Abu (Literature & Fiction)
2 chapters   —   updated Mar 29, 2010 04:32PM
Description: Intro untuk novel Kenangan Abu-Abu.
The Bus Driver's Wife (Literature & Fiction)
1 chapters   —   updated Mar 29, 2010 04:32PM
Description: One of my English short stories, written at the beginning of year 2007.
Don't You Forget ...
Winna rated a book 4 of 5 stars
by Alexandra Potter (Goodreads Author)
bookshelves: currently-reading
Rate this book
Clear rating

 
Jane Eyre
Rate this book
Clear rating

 
Orang-Orang Bloom...
Winna rated a book 3 of 5 stars
bookshelves: currently-reading
read in March, 2008
Rate this book
Clear rating

Winna Winna said: "It's quite interesting.

Masih ngebaca kisah kedua jadi blom bisa komentar.
"

 

Winna's Recent Updates

Winna is now friends with Yunita Dwi Kartikasari
22733780
Winna rated a book 3 of 5 stars
Bon Apetit by Akane Abe
Bon Apetit
by Akane Abe
read in July, 2014
Rate this book
Clear rating
Sebenarnya manga ini lumayan tapi endingnya agak menggantung, rasanya lebih mantap kalau dijadikan serial.
Winna rated a book 4 of 5 stars
KIMI NI TODOKE by Karuho Shiina
Rate this book
Clear rating
22459998
"Halo, terima kasih sudah membaca dan meresensi Tomodachi, juga untuk kritik sarannya. Akan menambah informasi dan pengetahuan lebih lanjut lagi :)

Untu...more
"
22459998
"Terima kasih sudah membaca Tomodachi :) "
Winna liked a quote
84981
Like all magnificent things, it's very simple.Natalie Babbitt
Winna liked a quote
17707526
For sometimes you can't help but crave some ruin in what you love.Chang-rae Lee
22459998
"Terima kasih banyak mas Harun :)) "
Tomodachi by Winna Efendi
" Selalu menyenangkan membaca tulisan Winna Efendi. Sebenarnya ide ceritanya selalu sederhana. Namun, bagaimana membuat yang sederhana menjadi istimewa, Winna jagoannya. Kalau soal narasi, tidak usah ditanya. Di buku ini gue paling suka setting temp... " Read more of this review »
22459998
"Enggak ini bagian dari seri school gagas media tapi ceritanya ga bersambung "
More of Winna's books…
“Tidak ada persahabatan yg sempurna di dunia ini. yang ada hanya orang-orang yang berusaha sebisa mungkin untuk mempertahankannya.”
Winna Efendi, Refrain

“kenapa masih sulit melupakan walaupun sudah terlukai? -Moses”
Winna Efendi, Remember When

“Hal yang terpenting dalam cinta adalah persahabatan. Dan hal yang terpenting dalam persahabatan adalah cinta ...”
Winna Efendi, Ai

Polls

More...

Topics Mentioning This Author

topics posts views last activity  
Belajar Menulis I...: Cara awal menulis novel bagi pemula gimana ya itu? 29 1744 Nov 05, 2013 09:36AM  
“It's about a girl who is on the cusp of becoming someone.. A girl who may not know what she wants right now, and she may not know who she is right now, but who deserves the chance to find out.”
Jodi Picoult, My Sister's Keeper

“See, as much as you want to hold on to the bitter sore memory that someone has left this world, you are still in it”
Jodi Picoult, My Sister's Keeper

“Duduk sendirian dibawah sinar lampu,
Buku terkembang di depan,
Bercakap-cakap secara akrab dengan manusia dari generasi yang tak tampak.
Sungguh suatu kenikmatan yang tak bertara”
Yoshida Kenkō

“He's like a drug for you, Bella.”
Stephenie Meyer, Eclipse

“Fairy tales are more than true: not because they tell us that dragons exist, but because they tell us that dragons can be beaten.”
Neil Gaiman, Coraline

44191 Bookstalkers — 252 members — last activity Apr 23, 2012 06:46AM
Sebuah klub buku virtual di mana teman-teman bertemu di dunia maya untuk mendiskusikan buku, berbagi inspirasi dan ide, sharing tentang menulis, dan a...more
3551 Young Adult Book Club — 7518 members — last activity 35 minutes ago
Welcome to the Young Adult Book Club! Welcome everyone who is interested in YA books! Each month we read a book and discuss it with the group! We also...more
345 Goodreads Indonesia — 12321 members — last activity 1 hour, 50 min ago
Goodreads Indonesia dibentuk tanggal 7 Juni 2007 oleh Femmy Syahrani dan ditujukan untuk para pembaca buku berbahasa Indonesia yang ingin mendiskusika...more
84846 Finding Christmas: Santa's Tale & The Song of Santa — 184 members — last activity Mar 23, 2014 07:21PM
Christmas
22317 Winna Efendi — 28 members — last activity Dec 25, 2010 08:21PM
A group for writer Winna Efendi, writer of Kenangan Abu-Abu (2008)and Ai (2009).
41552 Q&A with David Levithan — 153 members — last activity Feb 15, 2014 07:37PM
Join bestselling author David Levithan for a discussion of fiction, form, and much more. David is the author of many hugely popular books, including W...more
44773 Spring Short Story Panel — 221 members — last activity Mar 21, 2013 11:22AM
Four writers are swapping ideas about the precise art and tricky business of writing short fiction! Please feel free to join the group and leave comme...more
466 Kemudian.Com — 116 members — last activity Jul 12, 2012 07:50AM
Sebagai komunitas online para penulis, tentunya buku merupakan satu hal yang tidak bisa lepas dari kehidupan sehari-hari. Di sini, kemudianers bisa be...more
3364 Writerpedia — 1302 members — last activity May 08, 2014 02:11PM
This is a place to share knowledge. If you are writing and need to know something maybe someone here can give you an answer.
970 Boxall's 1001 Books You Must Read Before You Die — 13611 members — last activity 1 hour, 44 min ago
For those attempting the crazy feat of reading all 1001 books! For discerning bibliophiles and readers who enjoy unforgettable classic literature, 1001...more
More of Winna’s groups…



Comments (showing 1-42)    post a comment »
dateUp_arrow    newest »

message 42: by Winna

Winna Lengkapnya ada di Draf 1 :)


message 41: by Fathiya

Fathiya kak ajarin aku dong gimana caranya biar bisa nulis yang bagus dan ngga gampang bosennn :((


message 40: by Winna

Winna Sama2 :) thanks for adding.


message 39: by Bella

Bella Rafika aahhh dikonfirmasi sama kak winna >.<
makasih banyak ya kak.
aku tunggu novel terbarumu ya kak :D


message 38: by Winna

Winna Terima kasih Lolli :)


message 37: by Lolli

Lolli Adriani Makasih ya kk winna..saya slh satu pembaca novel2 kakak :)


message 36: by Winna

Winna Sama2 thea :)


message 35: by Thea

Thea hiii Ci Winna.. makasih yah kemaren itu udah add aku.. gak nyangka~ padahal aku udah gak pernah buka goodreads~
tapi, sekarang mulai aktif lagi..heheh..


Alethea Yoris


message 34: by Puji

Puji Rahayu makasih kak winna :)


Nur Fadilla Octavianasari sipp, followed kak :)


message 32: by Winna

Winna Pheiyy wrote: "kak winna ada twitter ga? :)"

Ada, di @WinnaEfendi
:)


Nur Fadilla Octavianasari kak winna ada twitter ga? :)


ijul (yuliyono) Hi, teman...udah baca apa aja di bulan Februari ini? Tinggal sehari lagi nih. Yukkk, dibagi kesan-kesannya, siapa tahu bisa menginspirasi temans lain sebagai bahan bacaan di bulan-bulan mendatang.

Ayo di-update list buku yang udah kamu baca di sini ya:
Buku Yang Kubaca di Bulan Februari

Baca itu Seru...


message 29: by Winna

Winna Karen wrote: "Hey, thanks for the friend request

Your books look interesting though probably unaccessible to me in Aus. Love the cover for 'Ai', very cute :)"


Thanks, Karen. Too bad they're not for sale in Australia.

I've browsed through your bookshelves and found that some favorite books of yours happen to be my faves, too :)


message 28: by Tien

Tien Hey, thanks for the friend request

Your books look interesting though probably unaccessible to me in Aus. Love the cover for 'Ai', very cute :)


message 27: by Winna

Winna @ Sefry: thanks, Sef :)
@ Echa: peluukkkk.. :D


message 26: by e.c.h.a

e.c.h.a jabat erat :)

-echa-


Sefryana Winna, congrats buat Refrain!
Pasti dicari. Hehe..
Moga sukses ya, say.


message 24: by Winna

Winna Dear Prisca, thank you banget ya.. aku juga masih belajar kok, kita sharing aja ya dan sama-sama belajar.. :)


message 23: by Prisca

Prisca Halo Winna. Winna, saya baca-baca lagi novelmu Ai. Bahasanya keren banget dan indah sekali... Bolehkah saya belajar gimana caranya merangkai kata dan kalimat dengan sebagus itu...? Ketika saya baca novel terbitan gramedia yang temanya musim-musim itu (gak sebut merk ya...hehehe...), novel kamu asli jauh lebih bagus penggunaan bahasanya.

Thanks banget ya Winna. Semoga Winna berkenan.


message 22: by Winna

Winna thanks, Windry :)
couldn't have done it without you!


message 21: by Windry

Windry Winna honey,
selamat atas buku keduamuuu!


message 20: by Winna

Winna Ka, you deserve that review :)


message 19: by Winna

Winna Lia, thanks juga!

Hehehe thanks for reading my book :D let me know what you think.


message 18: by Ika

Ika winna, damn, your review of my book is sooo awesome, thanks ya. nice to know you too ;)


message 17: by Lia

Lia Junita thanks for the add!
gue baca deh buku lu. okok
temanya sih kayaknya gue banget. hehe


message 16: by Winna

Winna Rusi, thank you :) hehehe met membaca yaa


message 15: by RUSI

RUSI HAKIM hai..thanks uda add gw.. of course gw pasti baca buku loe, sorry baru bales coz gw lagi sibuk kerja and uda lama juga ga baca buku he..
but anyway gw baca dulu buku loe oke, ntar gw kasih komentar he..

hav agood day


Wikupedia hmmmm...maaf kok kaver bukunya agak kurang menarik yah....;)


message 13: by Sundang

Sundang Saputra Winna... thanks ya
Buku kmu menarik tampaknya... aq baca dlu ya


Wittiyaa Halo Winna,
Thx udah add. Sukses launchingnya!

~w.



message 11: by Winna

Winna Novel saya Kenangan Abu-Abu akan launching nasional bulan Februari 2008 ini :)

http://kenangan-abu-abu.blogspot.com

Happy Valentine's Day!


message 10: by Jeremy

Jeremy I want to apologize for the all the recommendations from me today. I wanted to share the Stoker Award news, and I only pressed the send button once--I'm not sure what happened.

Argh...this is terrible...

Again, I'm very sorry.

-Jeremy


message 9: by Winna

Winna Hello Jeremy, thanks for adding me. Wish you all the best with your book.

Mbak Nuke, Banana Yoshimoto punya 7 buku, semuanya rata-rata spiritual dan model semacam chick-lit tapi genrenya lebih gelap, malah menurutku cenderung ke aneh. Cerita bervariasi, biasa naratornya itu wanita muda umur 20an tahun, yang punya pengalaman spiritual (misalnya kehilangan suara trus muncul lagi, ketemu hantu, bisa melihat orang dari masa lalu, dan lain-lain). Biasa ceritanya itu tentang kematian orang terdekat atau kehilangan :)



Jeremy Thanks for the goodreads friendship, Winna!

Here’s wishing you a nifty new 2008 filled with noiseless noses, neato nicknames, noble Nebraskans, gnarly narcoleptic nebulas, and novel novels about nut-eating narwhals and novercaphobic gnats.

I thought I'd let you know that my novel “Vacation” has been nominated for the best Horror Novel of 2007 in the Preditors & Editors Readers' Poll. So far it's ranked 3rd.

In case you're interested in voting (today's the last day to vote), feel free to visit the website by clicking here:
http://www.critters.org/predpoll/nove...

Thanks again!

-Jeremy :)

PS—if you do decide to vote, you should know that you need to validate the vote by clicking on the validation link in the email they send you.

"Shipp's clear, insistant voice pulls you down into the rabbit hole and doesn't let go."
--Jack Ketchum

"[Vacation] is an intriguing, challenging, literate, provocative novel I'm not sure I understand and suspect I'm not meant to… I recommend it to those who find reality boring; it may make them see it in new ways."
—Piers Anthony


message 7: by Nuke

Nuke Win, setelah nyimak shelf kamu, sptnya kamu suka banget ama Banana Yoshimoto. Emang buku/novelnya tentang apa Win? Bisa ceritain dikit?



message 6: by Winna

Winna Thanks ya Mbak Nuke dan Luthfi :) moga-moga juga bukunya disukai. hehehe.


Luthfi waah...selamat ya atas Kenangan Abu-Abu-nya...semoga di hari-hari mendatang isa semakin produktif dalam menulis...!
Do'akan aku juga bisa nulis ya...


message 4: by Nuke

Nuke Hi Win, selamat buat novel Kenangan Abu-Abu nya ya!:D Akhirnya terealisasi! Moga di masa depan, akan semakin banyak lagi karya2mu tuk bisa dinikmati pencinta buku di tanah air!:D


message 3: by Winna

Winna Thank you, Abdyka

I hope you have a wonderful new year too!

Winna


Abdyka Wirmon Happy New Year 2008

Happy New Year to you!
May every great new day
Bring you sweet surprises--
A happiness buffet.

Happy New Year to you,
And when the new year’s done,
May the next year be even better,
Full of pleasure, joy and fun.


~dycka~


Abdyka Wirmon misi..


cm mo bilang:

Thanks for adding me as a friend..

Have a Nice Book

:)


back to top